logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Copilul fata in fata cu stirile PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 21 Noiembrie 2011 14:32
Probabil ca nu te-ai gandit pana acum la felul in care stirile il pot afecta pe copilul tau. Chiar daca nu le urmareste in fiecare zi sau este prea mic pentru a intelege, este bine sa ai in vedere cateva aspecte referitoare la impactul lor asupra dezvoltarii psihice si emotionale a copilului. De ce pot afecta stirile in mod negativ echilibrul emotional al copiilor? Iata cateva motive:
 
* Dorinta de a transmite in timp real evenimentele nu permite un control mai bun asupra a ceea ce se ofera publicului.
 
* Nevoia de a fi primii care ofera stirile de senzatie din motive financiare si de rating. Ceea ce socheaza, atrage, indiferent de cine s-ar putea afla in fata televizorului.
Citeşte mai mult...
 
Esti profesor? invata sa faci fata furiei ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 10:14

Esti profesor si nu de putine ori ai fost nevoit sa „faci pe politistul” in clasa doar pentru ca doi sau trei elevi nu erau cuminti? Ai simtit de nenumarate ori cum te cuprinde furia pentru ca nu reusesti sa iti tii lectia cum ti-ai dori din cauza elevilor neastamparati? Daca lucrezi cu o clasa de copii in fiecare zi, sigur iti doresti sa afli cum poti gestiona furia mai bine. Ganduri care favorizeaza aparitia furiei Exista o serie de „erori” de gandire care favorizeaza aparitia furiei. Multe dintre ele se formeaza de-a lungul timpului si devin parte a modalitatii in care persoana priveste lumea in general. Iata cateva dintre ele:

1) Gandirea in extreme. „Ai invatat sau nu?!”Pentru persoana cu un astfel de stil de gandire, lucrurile sunt albe sau negre, copiii sunt obraznici sau cuminti, oamenii sunt buni sau rai, iar orele se desfasoara fie perfect, fie dezastruos. Acest mod de gandire „ajuta” la instalarea frustrarii foarte repede, deoarece nu exista „nuante de gri” intre bine si rau.

2) Suprageneralizarea. Iata un exemplu in care poate aparea suprageneralizarea. Un elev se comporta pentru prima data urat la ora de romana. Profesorul poate sa traga concluzia ca elevul este un obraznic, ca se va comporta la fel si la ora viitoare si ca trebuie sa fie atent la comportamentul acestuia pe viitor. Astfel, cadrul didactic va fi pregatit sa sanctioneze orice comportament „suspect” al elevului respectiv.

Ultima actualizare Marţi, 08 Noiembrie 2011 12:20
Citeşte mai mult...
 
Cum iti inveti copilul sa nu mai aiba frica de intuneric? Poveste terapeutica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 10:40
Manifestarile celui mic, plansetele, strigatele in noapte, teama de a mai merge la culcare singur, de a ramane in camera, toate acestea pot perturba atat tie, cat si lui viata. O poveste terapeutica prin care ii prezinti in mod diferit intunericul, intr-o maniera prietenoasa, il poate ajuta sa depaseasca aceasta frica.
 
A fost odata un baietel caruia ii era tare frica de intuneric. De fiecare data cand se lasa seara si mama lui ii pregatea patul de somn, copilul incepea sa planga. Stia ca iar o sa fie singur, in intuneric. Chiar daca parintii ii lasau veioza de langa pat aprinsa, chiar daca stateau cu el pana cand se aseza in pat, de fiecare data se trezea in somn cu lumina stinsa si incepea sa tipe. Adormea numai cand ajungea iar in patul parintilor si dormea cu ei. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 11:52
Citeşte mai mult...
 
De Halloween fa cunostinta cu fantomele ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 08:46
Stim cu totii ca specific Halloween-ului sunt dovleceii si costumatiile cat mai traznite. Alte elemente specifice aceste traditii sunt fantomele si creaturile cat mai ciudate. Daca micutul tau nu se sperie de fantome si ii plac povestile de groaza, ii poti decora camera realizand urmatoarea activitate: „fantome in noapte”. De ce ai nevoie?
- nuci
- bucati de material alb de forma patrata
- panglica subtire, neagra
- o carioca neagra
- un ac de lungime suficient de mare cat sa poata strapunge nuca de la un capat la altul
- ata cu firul tare
Ultima actualizare Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 09:00
Citeşte mai mult...
 
A inceput preselectia de interpreti pentru spectacolul de cabaret/varietati ”Vreau sa fiu o stea”! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 26 Octombrie 2011 18:29
Se organizează preselecţie de interpreţi pentru spectacolul de cabaret / varietăţi „Vreau să fiu o stea” Pentru următoarele producţii:
- muzică populară instrumentală şi vocală
- muzică uşoară (toate genurile) instrumentală şi vocală
- muzică clasică instrumentală şi vocală
- coregrafie, dans (toate genurile)
- interpretare scenică (stand-up comedy, recitare, monolog, etc.)
Înscrierile se fac până la data de 15 noiembrie a.c. la profesorii colaboratori: dr. Ioan Dorel Todea, Doina Voina şi dr. dr. Raluca Lozbă (pt. Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Liceul „Taras Şevcenko”), Ioan Johnny Popescu (pt. Grupul Şcolar pentru industrie Mică şi Servicii şi Liceul „Leowey Klara”), Ioan Tivadar (pt. Grupul Şcolar Forestier, Liceul „Regele Ferdinand”, Şcoala de Muzică şi Artă Plastică) şi la secretariatul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu”. Cocursul de preselecţie va avea loc în luna decembrie la o dată anunţată ulterior.
Ultima actualizare Miercuri, 26 Octombrie 2011 19:26
Citeşte mai mult...
 
Hărţuirea şi abuzul pe Internet, cele mai întâlnite probleme online în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Octombrie 2011 09:54
Salvaţi Copiii România lansează raportul de activitate al liniei de consiliere Helpline, componentă a programului Sigur.info de promovare a siguranţei copiilor pe Internet. Helpline-ul se adresează celor care au întâmpinat probleme pe Internet şi poate fi accesat prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare şi consiliere privind utilizarea în siguranţă a Internetului de către copii.
 
 
Pe parcursul celor doi ani de funcţionare a Helpline-ului au fost primite peste 650 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor. Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărţuirea şi intimidarea pe Internet - cyberbullying (218), înstrăinarea datelor personale (149), cazuri de fraudă şi/sau spam (35), pornografie/conţinut ilegal (24) şi şantaj (20). Media de vârstă a apelanţilor este de 17 ani, preponderente fiind persoanele de sex feminin. 
Ultima actualizare Marţi, 25 Octombrie 2011 09:58
Citeşte mai mult...
 
Ziua Mondiala a Alimentatiei. Sarbatoreste-o impreuna cu cel mic ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 16 Octombrie 2011 09:27
Astazi, 16 Octombrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei. Te invitam in bucatarie alatur de copilul tau pentru a-l invata ce anume inseamna o alimentatie sanatoasa si care este importanta ei pentru dezvoltarea armonioasa a oamenilor. ”Ceva bun de mancare si rapid de facut” este deviza dupa care vrei sa-ti organizezi timpul in bucatarie. A-l implica pe copil in pregatirea mancarii are insa cateva avantaje.
 
 
De ce este bine sa il implici pe copil in pregatirea mancarii
* Petreci timpul impreuna cu copilul si simultan, realizezi o sarcina casnica.
* Ii formezi unele abilitati si deprinderi ce favorizeaza dezvoltarea motricitatii.
* Ii dezvolti sensibilitatea gustativa si mirosul, incurajandu-l sa guste sau sa miroase ingrediente.
* Invata cuvinte noi- referitoare la alimente, la instrumentele din bucatarie sau la actiunile pe care le realizezi pentru a gati.
*Il ajuti sa invete concepte matematice de baza: „mai mult/mai putin”, „mai mare/mai mic” sau numaratorile simple sunt cateva dintre conceptele matematice pe care le implica gatitul.
* Poate fi vorba si de experiente culinare placute care sa starneasca amuzamentul si buna dispozitie a tuturor celor ce participa la activitatile casnice.
Citeşte mai mult...
 
Esti obraznic! Efectele etichetarii copilului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 10 Octombrie 2011 12:01
Cum crezi ca se simte sau cum crezi ca se va comporta copilul care afla de la parintele sau ca este “obraznic”, “lenes” sau “incapabil”? Pentru copil, parintele reprezinta principala sursa de informatie, de aceea el va intelege ca, este incapabil, ca ii dezamageste si ii nemultumeste pe parintii sai. Acest lucru inseamna ca isi formeaza o imagine negativa despre sine si, implicit, o stima de sine scazuta. Mai ales la varste mici, copiii cred tot ce le spun parintii si isi regleaza comportamentul in functie de ceea ce au aflat de la ei.
 
Cum isi formeaza copilul o imagine negativa despre sine
Asa nu”
Adultul ii spune copilului ca este “imatur” si se comporta “ca un bebelus”. Copilul interiorizeaza spusele parintelui sau si data viitoare cand se va confrunta cu o situatie dificila, este posibil sa isi aduca aminte si sa fie convins ca nu se va descurca. Va fi cuprins de teama si nu va reusi sa faca fata situatiei. Cu alte cuvinte, se va comporta “ca un bebelus”.
 
Ultima actualizare Luni, 10 Octombrie 2011 12:08
Citeşte mai mult...
 
Concurs de desene: Nume de copii pentru sateliţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Octombrie 2011 13:31
În perioada 1 septembrie - 15 noiembrie, se desfăşoară un concurs de desene, iar numele câştigătorilor vor da numele unui satelit din cadrul programului Galileo. La competiţie pot lua parte copiii din ţările Uniunii Europene, care s-au născut în anii 2000, 2001 şi 2002.
 
Micuţii trebuie să realizeze un desen legat de spaţiul cosmic şi aeronauticã, să îl scaneze sau să îi facă o fotografie digitală şi să-l încarce pe pagina de internet a concursului, http://www.galileocontest.eu/ro/competition. Lansările sateliţilor vor avea loc în mod regulat, începând din 2012 şi până la completarea constelaţiei (care ar trebui să numere 30 de sateliţi).
 
Ordinea în care sateliţii vor primi numele copiilor este determinată de ordinea alfabetică a numelor statelor membre, aşa cum sunt acestea scrise în limbile naţionale.
 
Ultima actualizare Luni, 03 Octombrie 2011 21:33
Citeşte mai mult...
 
Cum sa refaci legatura dintre bunici si nepoti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:31
Atunci cand esti parinte tanar, pe langa sprijinul partenerului de viata, ai nevoie si de ajutorul si experienta propriilor parinti. Apoi, odata cu trecerea timpului, cand e momentul sa te reintorci la serviciu, in cine altcineva poti avea mai mare incredere in a avea grija de copilul tau, daca nu in parintii tai?
 
 
Cum poti intari relatia dintre bunici si nepoti?
1. Pastreaza o relatie de comunicare permanenta cu bunicii. Daca nu locuiti in acelasi oras, propune-le sa va vizitati reciproc, pentru perioade mai lungi de timp. In concediu si in vacante, profita de ocazie pentru a vizita localitatea in care traiesc bunicii copilului tau macar pentru cateva zile.
2. In perioadele in care nu va vedeti, telefoneaza-le si cere-i copilului tau sa vorbeasca cu bunicii sai. Poti stabili impreuna cu ei o zi si o ora din saptamana la care sa vorbiti la telefon, pentru a va pune la curent cu noutatile.
3. Petreceti impreuna weekend-urile, iar daca nu puteti cu intreaga familiei, il poti trimite doar pe copil in vizita pentru cateva zile la bunci.
Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:38
Citeşte mai mult...
 
Ajuta-ti copilul sa treaca mai usor peste o cearta cu prietenul sau: poveste terapeutica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 28 Septembrie 2011 21:04
Copiilor le plac povestile. In afara de faptul ca ii duc pe copii in lumi minunate, punandu-le la lucru imaginatia si creativitatea, povestile pot avea si un rol terapeutic pentru copii. Atunci cand copilul tau e trist pentru s-a suparat cu un coleg de la gradinita, ce poti face pentru a-l ajuta? Ii poti spune o poveste!
De ce ai nevoie
coli albe
hartii colorate
Cum se procedeaza? Haide sa ne imaginam impreuna urmatoarea activitate:
1. Asaza pe masa de lucru cateva coli albe de hartie si o serie de creioane colorate.
2. Deseneaza cu un marker cate o bula de forma unui norisor pe fiecare foaie in parte.
3. Cheama-l pe copilul tau si prezinta-i urmatoarea poveste: “Mama furnica si-a dus de dimineata copilasul-furnica, la gradinita. Intr-o pauza, copilasul-furnica a inceput sa joace cu prietenele lui, un joc de care s-a plictisit dupa cateva minute si a vrut sa aduca cateva modificari care i s-au parut ca pot face jocul mai interesant. Celelalte furnicute s-au suparat pe cel mic si i-au spus verde-n fata ca nu vor sa se mai joace cu el. Copilasul-furnicuta a inceput sa planga si a ramas singur in mijlocul salii de joc. Educatoarea l-a vazut si l-a luat deoparte pentru a afla despre ce este vorba.
Ultima actualizare Joi, 29 Septembrie 2011 07:15
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact