logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Prieteniile in preadolescenta PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 08 Noiembrie 2010 15:49
Preadolescentii simt o nevoie acuta in aceasta perioada de a se atasa de persoanele de aceeasi varsta. De aceea cauta permanent compania altor baieti sau fete cu care sa poata impartasi gandurile, emotiile, visurile lor de adulti in devenire. Deseori, prietenii pe care ii aleg nu vor fi pe placul tau, iar primele neintelegeri intre voi doi pot aparea din aceasta cauza. Pe de alta parte, intre amici exista din pacate si certuri, neintelegeri care pot duce la ruperea relatiei, chiar si dupa ani de zile petrecuti impreuna.
 
Care este rolul tau de parinte in aceasta arie din viata copilului tau? Iata: 1. Incurajeaza interactiunea sociala printr-o atitudine deschisa pe care o manifesti de fata cu copilul tau. Arata-i deschidere si dispozitie de a-l ajuta sa interactioneze si sa-si formeze prieteni si relatii de prietenie cu cat mai multe persoane.
 
2. Ajuta-ti copilul sa-si faca prieteni. Poti arunca o privire in familiile prietenilor tai pentru a vedea daca acestia au copii de varsta alor tai, astfel incat sa poti favoriza apropierea dintre ei. Sugereaza-i sa se inscrie in diverse asociatii de voluntariat, sa faca parte din organizatii scolare, cluburi pentru copii etc. Acestea sunt surse inepuizabile de prieteni. Concursurile scolare la care poate participa, si mai cu seama la cele din afara orasului il vor ajuta sa cunoasca si sa schimbe impresii cu persoane de varsta similara, din zone diferite alte tarii sau chiar de peste hotare.
Ultima actualizare Marţi, 09 Noiembrie 2010 11:21
Citeşte mai mult...
 
Destinde te cu cel mic PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 17:13
Iti propun un mic test pe care l-ai putea realiza cu copilul tau. El provine de fapt dintr-o sarcina experimentala care urmareste sa vada daca copii au dobandit capacitatea de a-si amana recompensa. Mai exact, copiilor li se ofera o prajitura sau un desert si li se spune ca daca vor astepta cateva minute pana cand experimentatorul se reintoarce in sala, va mai primi inca una. Observati ca, copiii sub 4 ani nu reusesc sa reziste tentatiei de a nu o manca (a-si amana recompensa imediata in favoarea alteia mai intarziate). Cei mai mari gasesc tot felul de strategii pentru a-si distrage atentia si a manca intr-un final doua prajiturele. Incearca acest experiment si cu copilul tau !
Ultima actualizare Duminică, 07 Noiembrie 2010 17:30
 
Desene animate pentru copii: Crawford isi strange jucariile PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 14:42
Urmareste l impreuna cu copilul tau pe Crawford care va oferi indicatii despre cat de important este sa-ti strangi jucariile atunci cand te-ai plictisit de un anumit joc. De ce e bine sa fii ordonat si ce spune despre tine a-ti pune lucrurile la locul lor de fiecare data? afla raspunsurile, urmarind desenele:
 
Desene animate pentru copii: Crawford isi strange jucariile PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 14:42
Urmareste l impreuna cu copilul tau pe Crawford care va oferi indicatii despre cat de important este sa-ti strangi jucariile atunci cand te-ai plictisit de un anumit joc. De ce e bine sa fii ordonat si ce spune despre tine a-ti pune lucrurile la locul lor de fiecare data? afla raspunsurile, urmarind desenele:
 
Lege impotriva mancarii nesanatoase: primul oras care interzice Happy-Meal-ul PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 05 Noiembrie 2010 17:38
Happy-Meal-urile sunt interzise in San Francisco dupa ce municipalitatea a votat o lege de interzicere a distribuirii de jucarii impreuna cu mancarea, informeaza Daily Mail. Legea prevede ca meniurile pentru copii sa indeplineasca anumite standarde nutritionale pentru a fi vandute impreuna cu jucarii. Conditiile sunt ca meniul sa aiba sub 600 de calorii, sa contina fructe si legume, iar bauturile sa nu contina zahar in exces. Sustinatorii initiativei spun ca scopul este de a incuraja alimentatia sanatoasa si de a combate obezitatea in randul copiilor.
 
“Suntem foarte dezamagiti de aceasta decizie, nu este ceea ce vor clientii nostri si nici ceva ce au cerut”, a declarat Danya Proud, purtator de cuvant al McDonald, care a adaugat ca a primi o jucarie impreuna cu mancarea este distractiv.
 
15% dintre copiii din America sunt supraponderali sau obezi, fiind vulnerabili la bolile de inima, diabet si cancer, potrivit datelor Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite. In unele state, rata de obezitate este de peste 30%. In 2006, McDonald a cheltuit peste 520 de milioane de dolari pentru publicitate si jucarii pentru promovarea meniurilor pentru copii, potrivit unui raport al Comisiei Federale de Comert.
Ultima actualizare Vineri, 05 Noiembrie 2010 23:12
Citeşte mai mult...
 
Parinte de student la Harvard: cum cresti un copil exceptional PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 05 Noiembrie 2010 14:52
Ne-am propus sa descoperim cum procedeaza parintii care cresc copii exceptionali. Ce relatii exista intre parinte si copil astfel incat acesta din urma sa obtina rezultate foarte bune la olimpiade sau sa devina student la o universitate de succes? Am intalnit un astfel de parinte si i-am cerut sa ne impartaseasca gandurile sale despre acest subiect. Pamela Florescu este mama Patriciei, studenta in anul IV la Universitatea Harvard, Boston, Statele Unite ale Americii.
 
Citeste mai departe despre cum a reusit sa creasca un copil exceptional. Privind retrospectiv, cu aceeasi detasare cu care am urmat si parcursul anilor de cand s-a nascut Patricia, constatam ca totul se subinscrie firescului si nimic nu a fost fortat sau artificial construit. Analiza este dificila, dar retrospectiva poate scoate la iveala ganduri, din care, fiecare poate trage concluziile firesti pentru el. Rolul nostru ca parinti a fost acela de a incerca sa raspundem intrebarilor copilului – cat mai corect si sincer cu putinta – astfel incat acestea sa nu nasca intrebari, care la randul lor ar fi putut initia false probleme.
 
Cititul la varste fragede, a inseamnat acumulari, la inceput cantitative; ulterior, informatiile selectate prin filtrul propriu, au structurat personalitatea copilului. Matematica, dincolo de cifre, a reprezentat numarul primilor pasi facuti pana la masa, apoi pana la usa, pana la coltul strazii, restul la hartia de 10 lei, valoarea lucrurilor cumparate, numarul zilelor pana la un eveniment anume, intrinsecul nivelului de cunostiinte oglindite in nota din catalog, numarul prietenilor.
Citeşte mai mult...
 
Cum ii multumesti copilului tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 03 Noiembrie 2010 09:10
Ai observat ca in general ne este mai usor sa remarcam la cei din jur greselile sau comportamentele cu care nu suntem de acord? Le remarcam mai repede si reactionam mai intens la ele pentru ca ne deranjeaza si am prefera sa nu se mai repete. Aceeasi situatie poate aparea si in relatia cu cel mic. Cum poti evita acest lucru? Propunandu-ti sa iti indrepti atentia si catre "faptele bune" ale copilului si sa le apreciezi. Mai exact, sa ii multumesti copilului atunci cand te intelege, cand iti este alaturi sau cand iti da prilej de bucurie.
Iata si cateva modalitati prin care poti face acest lucru:
 
1. Alege o zi in care sa petreceti impreuna timpul, doar voi doi. Stabiliti programul impreuna. Puteti sa va uitati la filme, sa jucati diverse jocuri pe calculator, sa-l inveti sah, sa faci impreuna cu el puzzle-uri sau diverse activitati.
 
2. Gateste pentru el, de exemplu, desertul sau preferat atunci cand se asteapta mai putin. Va fi surprins intr-un mod cu adevarat placut.
Citeşte mai mult...
 
Care sunt avantajele folosirii calculatorului? De care dintre ele se bucura copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 01 Noiembrie 2010 14:05
Deoarece stim ca majoritatea copiilor petrec mult timp in fata calculatorului, ti-am propus pana acum o serie de materiale despre rolul acestuia in educatia copilului. Am aflat impreuna ca exista avantaje si dezavantaje ale utilizarii lui. Ne oprim in acest material asupra avantajelor pe care le aduce computerul in educatie si te invitam sa ne spui de care dintre ele se bucura sau s-a bucurat copilul tau:
 
Iata principalele avantaje ale calculatorului folosit ca instrument eficient de invatare:
1. Calculatorul asigura invatarea prin joc. Multe produse educationale transforma invatarea intr-o activitate distractiva. Deoarece copiii invata cel mai usor atunci cand se joaca si deoarece copiilor le place sa se joace pe computer, invatarea pe calculator poate fi solutia ideala. Copilul invata lucruri noi fara sa depuna un efort special si fara sa se plictiseasca sau sa fie distras cu usurinta.
 
2. Calculatorul faciliteaza intelegerea notiunilor noi, de care copilul se apropie mai greu. Ele sunt mai usor intelese prin intermediul computerului intrucat acesta ofera suport vizual si auditiv si face posibila interactivitatea. In plus, copilul nu mai este nevoit doar sa asculte informatiile pe care i le ofera cineva, ci le descopera el insusi, are posibilitatea de a vedea “ce se intampla daca...”.
Citeşte mai mult...
 
Fantome in noapte PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 31 Octombrie 2010 12:07
Stim cu totii ca specific Halloween-ului sunt dovleceii si costumatiile cat mai traznite. Alte elemente specifice aceste traditii sunt fantomele si creaturile cat mai ciudate. Daca micutul tau nu se sperie de fantome si ii plac povestile de groaza, ii poti decora camera realizand urmatoarea activitate: „fantome in noapte”.
De ce ai nevoie?
- nuci
- bucati de material alb de forma patrata
- panglica subtire, neagra
- o carioca neagra
- un ac de lungime suficient de mare cat sa poata strapunge nuca de la un capat la altul
- ata cu firul tare
- foarfeca
Cum se realizeaza?
1.Fiecare nuca in parte se pozitioneaza in centrul bucatii de material alb.
2.Dubleaza firul de ata si introdu-l in ac, dupa care strapunge nuca prin cele doua capete ale ei. Zona dintre cele doua extreme, la unirea celor doua parti ale nucii este moale si permite strapungerea cu ajutorul acului. 3.Scoate acul in capatul opus prin bucata de material alb.
Ultima actualizare Duminică, 31 Octombrie 2010 12:49
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford si bunele maniere la masa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 30 Octombrie 2010 07:24
Micutul Crawford a fost chemat la masa, la un prieten. Totusi, inainte prefera sa repete bunele maniere atunci cand mananca pentru a fi sigur ca nu va gresi cu nimic. Daca ai probleme in a-l invata pe copil intreg ritualul de la masa, urmariti impreuna desenele pe care desigur, ar fi bine sa le insotesti de discutii aditionale. Vizionare placuta !
Ultima actualizare Sâmbătă, 30 Octombrie 2010 07:54
 
Stabilirea rolurilor parintilor dupa divort PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 29 Octombrie 2010 10:08
Se spune ca cei mici sunt buni observatori, dar slabi interpreti. Asadar, copilul observa foarte bine tensiunile din casa, discutiile soptite, dar apasate de dincolo de usi, doar ca le interpreteaza gresit. De foarte multe ori, cand observa ca parintii nu mai functioneaza armonios, se simte responsabil: “Din cauza mea se cearta?”, “Nu am fost suficient de bun?”, “Daca o sa fiu cuminte, poate nu se despart”, “Tati nu ma mai iubeste daca pleaca” etc.
 
De aceea, este foarte important sa i se explice ca parintii sai au mai multe roluri, pe langa faptul ca sunt parintii lui, sunt si sot si sotie. Si ei, ca sot si sotie, nu mai pot ramane impreuna, au luat decizia de a divorta. Insa ei vor ramane in continuare parintii lui, doar ca se vor schimba cateva lucruri. Pentru ca ei vor divorta, nu vor mai putea locui in aceeasi casa impreuna.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit »

Page 13 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact