logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Legenda lui Mos Nicolae PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 05 Decembrie 2010 16:25
Ultima actualizare Duminică, 05 Decembrie 2010 17:22
 
Lista pentru Mos Craciun PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 05 Decembrie 2010 12:57
Stii ce isi doreste copilul tau de Mos Craciun? Iti propunem un scurt exercitiu. Noteaza pe o foaie de hartie obiectele pe care tu crezi ca vrea sa le gaseasca sub brad in prima zi de Craciun.
 
Iata cativa pasi pe care ar fi bine sa-i prezinti si copilului tau atunci cand il vei ruga sa faca lista pentru mosul. La final, consulta lista realizata de copilul tau cu cea pe care ai completat-o tu. Afla cat de bine cunosti dorintele copilului tau.
 
Care sunt pasii?
 
1. Sfatuieste-l sa-si pregateasca o foaie de hartie cat mai frumoasa si un creion sau stilou.
2. Recomanda-i sa se gandeasca la persoana careia ii va da lista sa o trimita mai departe (parinti, bunici, frati mai mari etc.).
Ultima actualizare Duminică, 05 Decembrie 2010 18:17
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Sfaturi pentru pictarea unui borcan PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 18:38
Cu putin talent si mai mult acril, aveti posibilitatea sa realizati un suport de lumanari exact asa cum il doriti. Inainte sa va apucati de treaba, aveti nevoie de un borcan cu o forma mai draguta, niste sfoara, o cutie cu acril, pensula si lac incolor pentru mobila. Legati sfoara la un capat si inconjurati foarte strans buza borcanului. Apoi apucati-va de pictat, dar inainte aveti grija sa degresati borcanul cu putina vata si otet.
 
Ca sa se prinda mai bine acrilul, nu puneti mana pe suprafata externa a borcanului, deoarece aveti sebum pe degete, ci apucati-l din interior. Lasati la caldura sa se usuce si nu va speriati ca o sa miroasa. Acrilul nu are niciun miros. A doua zi, dupa ce sunteti siguri ca s-a uscat acrilul, puteti sa dati cu un strat de lac. Eu am folosit lac pentru lemn, deoarece este mai ieftin decat lacul pentru acril si vina intr-o cutie mult mai mare, asa ca mi-a ajuns pentru mai multe borcane.
Ultima actualizare Duminică, 05 Decembrie 2010 14:57
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford- practica e cel mai bun invatator PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 10:35
Se spune ca, practica este cel mai bun invatator, iar pisica Crawford iti va arata asta prin exercitiile de gimnastica pe care le invata. Rabdarea si practica sunt elementele centrale in desenele de azi. Vizionare placuta.
 
Mos Craciun nu exista. Cum ii spui asta copilului? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 03 Decembrie 2010 16:49
Intervalul de varsta 7-11 ani se mai numeste si stadiul operatiilor concrete, caracterizat printr-o nevoie permanenta de informatie. Copiii se transforma in mici oameni de stiinta care pun totul sub semnul intrebarii, incep sa cerceteze si sa ceara din ce in ce mai multe detalii. Adevarul despre Mos Craciun ar putea sa devina un subiect de discutie, cu atat mai mult cu cat ar putea afla de la ceilalti copii ca mos Craciun nu exista.
 
„De ce m-ai mintit ca exista Mos Craciun?”
 
Poti sa-i oferi o explicatie sincera copilului tau daca te intreaba motivul pentru care ai ales sa-l pacalesti in privinta mosului. Ceea ce ai putea sa-i spui este ca a crede in ceva inseamna a avea speranta. A crede in Mos Craciun aduce bucurie pe fata copiilor, ii face mai fericiti si mai bine dispusi.
 
Poti sa dai si exemplul povestilor. Cat de mult ii plac? Cat de fericit il fac atunci cand se imagineaza intrand pe taramul zmeului alaturi de Fat Frumos? Toate acele sentimente si trairi frumoase sunt traite si in seara in care Mosul aduce cadouri celor mici si le lasa sub bradul impodobit de Craciun.
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Bijuterii din nasturi PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 02 Decembrie 2010 19:40
“De curand, am fost la un depozit de materiale, nasturi si alte briz-brizuri. Ceea ce m-a incantat cel mai mult au fost nasturii. Sunt multi, mici sau mari, colorati si extrem de atractivi. Trebuie sa precizez ca la acest depozit totul se vinde la kilogram, iar 1 kg de nasturi nu este foarte scump. Asa ca mi-am bagat mana in multe pungi si am ales multi nasturi, fara sa ma gandesc exact ce o sa fac cu ei.
 
Din fericire, ideile au venit de la sine. Tocmai de aceea va voi prezenta si voua cum sa realizati un colier din nasturi si ata cerata. Se iau nasturii, de orice culoare doriti si se insira simplu pe ata (cerata sau de bumbac). De preferabil sa fie cerata si mai groasa, astfel incat sa nu se rupa dupa cateva utilizari.
Ultima actualizare Joi, 02 Decembrie 2010 20:11
Citeşte mai mult...
 
Activitate practica: Hora Unirii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 01 Decembrie 2010 15:10
Daca vrei sa oferi cu aceasta ocazie copilului o amintire placuta, dar si cateva informatii despre Ziua Unirii, iti propunem o activitate practica prin care copilul va invata mai multe despre ce inseamna hora unirii.
 De ce ai nevoie?
* Foi de hartie A4
* Creioane colorate
* Foarfeca
* Un CD cu imnul Romaniei si hora unirii
Cum anume se realizeaza?
1. Explica-i celui mic, in cuvinte simple, ce anume inseamna pentru romani Ziua Nationala. Povesteste-i despre obiceiurile prin care se sarbatoreste acest eveniment. Printre ele se numara si hora unirii. Puteti asculta impreuna imnul Romaniei si hora unirii in timp ce realizati aceasta activitate.
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Cum sa faci o geanta de la A la Z? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 17:14
Desi de cele mai multe ori este bine sa apelezi la un specialist si sa cumperi lucruri handmade de la o persoana care s-a perfectionat in a le face, nimic nu se compara cu placerea de a le realiza chiar tu. Astazi iti spunem cum iti poti realiza un model simplu de geanta tip “sac”. Trage-ti masina de cusut mai aproape, pregateste materialul in functie de cat mare / mica vrei sa iti fie gentuta.
 
Tiparul propus de Anca (http://happybags4u.blogspot.com/) este pentru o geanta cu urmatoarele dimensiuni: 42 cm latime si 32 cm lungime (geanta) si 53 cm lungime si 12 cm latime la baza si 9 cm in partea de sus, pentru bretea. Ti-ar mai trebui si ceva bri-briz-uri pentru decor: nasturi haiosi sau diverse aplicatii (care se pot coase sau lipi cu fierul de calcat).
 
Intai de toate trebuie sa decupezi materialul. (fig 1)
Dupa ce o decupam, prindem gentuta cu bolduri si o coasem. Le fel procedam si cu captuseala, insa nu ii coasem si baza. (fig.2)
Ca sa fie mai practica, ii facem si un compartiment, cu doua buzunare: decupam o bucata de material de latime 42 cm si lungime 23 cm si ii facem un tiv. Indoim captuseala astfel incat cusatura sa vina pe mijloc.
Ultima actualizare Miercuri, 01 Decembrie 2010 09:41
Citeşte mai mult...
 
Dizabilitatile de invatare nu sunt o forma de retard. Cum poti sa-ti dai seama daca copilul tau are o deficienta de invatare PDF Imprimare Email
Luni, 29 Noiembrie 2010 08:50
“El are capacitatea, daca doar ar incerca mai mult, ar putea sa o faca, doar ca alege sa nu incerce”. “Daca ar fi doar mai atenta un pic, sigur ar intelege”. “Dupa ce ii explic ce are de facut ramane asa, uitandu-se lung la foaia de hartie, fara sa faca nimic. Cred ca ii lipseste motivatia”.
 
Diagnosticul de “dizabilitate de invatare” poate fi descurajant, la inceput, dar este important sa stim ca aceasta dizabilitate nu are nimic de-a face cu capacitatea intelectuala. De fapt exista personalitati importante din toate domeniile care avut dificultati de invatare. Printre acestea se numara Walt Disney, Alexander Graham Bell (inventatorul telefonului) sau Winston Churchill.
Semne ale deficientei de invatare
* atinge stadiile de dezvoltare mai lent;
* dificultati de coordonare sau de echilibru;
* dificultati in manipularea obiectelor mici, precum legarea sireturilor, folosirea creioanelor sau incheierea nasturilor;
Citeşte mai mult...
 
Tricolorul de 1 Decembrie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 28 Noiembrie 2010 13:39
Se apropie o mare sarbatoare:1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Pentru a ajuta copilul sa inteleaga semnificatia sarbatorii, iti propunem o activitate impreuna cu copilul tau.
De ce ai nevoie?
* 3 fasii de material de culoare galbena, rosie si albastra, de marime egala si forma dreptunghiulara
* sfoara aurie sau galbena
* o bucata de lemn de forma cilindrica si subtire
* ac si ata de culoare alba
* foarfeca
Cum se realizeaza steagul?
1. Prezinta-i copilului in primul rand semnificatia activitatii voastre. Vorbeste-i despre ce anume inseamna un tricolor, care-i sunt semnificatiile, ce este un steag si care este ordinea culorilor etc.
Citeşte mai mult...
 
Cum petreci ziua de 1 Decembrie impreuna cu copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 09:27
Iata cateva recomandari pentru petrecerea zilei de 1 decembrie cu copilul tau:
1. Vizionati filme istorice. Va intelege astfel mai usor cum anume isi duceau viata oamenii in trecut, cat de importante au fost evenimentele istorice care au influentat soarta tarii noastre, care au fost principiile dupa care s-au ghidat cei care nu au ezitat sa lupte pentru tara noastra. Cautati documentare despre 1 decembrie si viata politica din acea perioada.
 
2. Propune-i copilului cateva activitati practice. Puteti recrea batalii celebre din istorie prin desene sau colaje. Alegeti un tablou sau un desen reprezentativ pe care il gasiti pe internet sau in cartile de istorie si incercati impreuna sa il reproduceti folosind creioane colorate, carioci sau acuarele.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit »

Page 11 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact