logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULINAR


Tort de Craciun cu glazura de cafea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 Decembrie 2011 07:33

Ingrediente
Blatul: 100 g zahar, 4 oua, 40 g migdale, 40 g faina, 80 g unt, vanilie. Crema: 350 g castane, 2 albusuri, 100 g zahar, 225 g unt, 1 lingura cacao, 50 g migdale, 50 ml rom. Glazura: 200 g zahar, 10 g franc, 10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale, migdale, fondant violet.
 
Mod de preparare
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.

 

Ultima actualizare Duminică, 18 Decembrie 2011 07:56
Citeşte mai mult...
 
Friptura de pui cu sos de afine PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011 12:50
Ingrediente pentru friptura de pui:
1 piept de pui
50 ml sos soia
1 portocala
2 linguri miere albine un praf ghimbir
1 lingura otet balsamic
 
- pentru sosul de afine:
100 gr afine
50 ml vin rosu
1 lingura zahar brun
4 linguri zeama lamaie
1 baton scortisoara
1 lingura amidon
piper alb
sare
Mod de preparare
Taiem pieptul de pui fasii. Facem un amestec din sosul de soia, zeama de la portocala, mierea de albine, otetul balsamic si ghimbir. Punem puiul in acest amestec si dam la frigider peste noapte. Rasturnam puiul cu tot cu amestecul in care a stat la marinat intr-un vas ena.
Citeşte mai mult...
 
Reteta Turnulet In Ciocolata PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Noiembrie 2011 07:37
Ingrediente prajitura

Pentru blat
150 g margarina
100 g ciocolata neagra
300 g zahar
3 linguri cu cacao
o cana cu lapte
4 oua
300 g faina
un praf de copt
Ultima actualizare Duminică, 27 Noiembrie 2011 10:32
Citeşte mai mult...
 
Tort de biscuiti cu rahat si cafea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 07:09
Ultima actualizare Vineri, 11 Noiembrie 2011 06:50
 
Prajitura cu mere si scortisoara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 08:06
Ingrediente necesare 4 portii
450 gr mere 
50 gr zahar cu
granulatie fina coaja rasa de la o lamâie 
125 gr pesmet (sau, si mai
bine, biscuiti sfarâmati) 
125 gr zahar tos 
1/2 lingurita scortisoara
pudra 25 gr unt
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri o lingura zahar cu granulatie fina 
500 ml lapte
o lingura faina de porumb 
esenta de vanilie
Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 00:27
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 19

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact