logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULINAR
Desert de prune si scortisoara PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 11:46

Un alt mod de a servi prunele care face placere intregii familii.

Ingrediente:

1/2 kg prune o lingura unt 130 gr zahar

3 galbenusuri

1 plic zahar vanilat

1 lg scortisoara

150 ml frisca

2 lg zahar pudra

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 11:50
Citeşte mai mult...
 
Quesadilla cu pui PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 28 August 2010 08:53


Quesadilla este numele generic atribuit de mexicani unei “plăcinte” cu brânză (queso, în spaniolă) simple sau în amestec cu alte ingrediente, emblematică pentru meniurile tex-mex. Simplă, uşor de realizat acasă, quesadilla este o gustare care cucereşte.

Rețeta de mai jos este varianta cu pui.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 August 2010 08:57
Citeşte mai mult...
 
Lasagna cu spanac PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 21 August 2010 06:16

Combinatia de lasagna cu spanac te va face sa o iubesti sau sa o urasti de la prima inghititura. Mie mi-a placut in mod deosebit gusturile noi si delicioase si combinatia pe care am indraznit sa o incerc abia acum. Este o reteta de care se pot bucura si ovo-lacto-vegetarienii, carora le place lasagna dar nu se prea inteleg cu sosul Ragu.

Ingrediente:

-1 pachet paste lasagna (au am luat de acelea care nu necesita fierbere)

-500 gr spanac congelat sau proaspat

-200 ml suc de rosii

-2-3 catei de usturoi

-150 gr cascaval sau mozzarela

Citeşte mai mult...
 
Salata de dovlecei cu iaurt PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 07 August 2010 13:11

S-a deschis sezonul la dovlecei si de aceea nu trebuie ratata nici o ocazie de a consuma aceste delicioase legume. Va recomand sa ii puneti si pe iarna. Eu ii curat de coaja, ii tai rondele si ii bag in pungulite la congelator. Astfel oricand am pofta de un gust de vara, am dovlecei la indemana.

Ingrediente:

- 3 dovlecei potrivit

- 2 linguri ulei

- 3 linguri otet de mere (sau alte fructe; eu folosesc de zmeura)

- o ceapa

- o rosie

- 50 g masline

- 250 gr iaurt

- sare, piper, marar

Citeşte mai mult...
 
Chec sandwich de visine PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 31 Iulie 2010 20:23

Cum e sezonul fructelor si cum am primit in dar o plasa serioasa de visine am zis sa imi pun imaginatia la lucru. Prajitura de fata este una usoara, de vara, la care putem folosi orice fructe ne sunt pe plac sau la indemana. L-am numit chec sandwich de visine pentru ca fructele pazesc aluatul din cele doua parti, iar el sta cuminte intre bogatia de visine.

Ingrediente:

Citeşte mai mult...
 
Piept de pui in crusta de cascaval PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 25 Iulie 2010 08:33

In dorinta de a sparge monotonia gatitului, m-am decis sa incerc ceva extrem de usor de preparat, dar spectaculos ca gust si prezentare. E vorba de banalul piept de pui, reinventat in aceasta reteta. L-am servit alaturi de legume in stil italian si a fost perfect pentru o cina delicioasa de vara.


Ingrediente: (2 persoane):
un piept mare de pui
1 lingurita cimbru
3 linguri ulei (de masline)
2 catei de usturoi presati

Citeşte mai mult...
 
Boule de neige PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 18 Iulie 2010 06:06

Acesti fini si delicati bulgari de zapada sunt ideali pentru un desert iubit de toata familia. Cunoscut ca si traditionalul lapte de pasare, totusi vom realiza ca nu trebuie sa mulgem nimic pentru a obtine ceva atat de delicios. Trebuie incercat si repetat, daca va place. Un avantaj e ca se prepara destul de rapid si elegant.

 

Ingrediente:

1 l lapte

5 oua (se pot pune si mai multe daca vreti dar nu mai putin de 4)

6-8 linguri de zahar (depinde cat de dulce va place)

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri amidon alimentar

Ultima actualizare Duminică, 18 Iulie 2010 06:13
Citeşte mai mult...
 
Cottage Pie PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Joi, 15 Iulie 2010 17:56

Reteta aceasta este una destul de migaloasa si de greu de facut. Totusi se merita sa o incercam pentru ca e foarte satioasa. Mie nu mi-a iesit perfect, dar as mai incerca-o odata. Cottage Pie este un deliciu englezesc care cu siguranta va incanta simturile.

Ingrediente: (4 portii)

-700 gr de carne tocata (vita si porc)

-500 gr de passata sau rosii din conserva (eu am folosit si rosii proaspete cu putin bulion)

-1 morcov mare

-1 ceapa

-4-5 cartofi mari

-putin lapte

-2 linguri unt

-branza burduf sau orice alta branza care va place

-3 linguri ulei

-1 lingurita rasa de cimbru uscat

-sare, piper

Mod de preparare:

Citeşte mai mult...
 
Clatite umplute cu ciuperci PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 11 Iulie 2010 07:25

Desi este o reteta migaloasa care cere destul de mult timp, sunt sigura ca poate fi o reusita totala pentru oricine. E ideala cand aveti musafiri si vreti sa ii impresionati. Un pic de munca nu strica pentru o impresie de neuitat. E destul de antrenanta si zambetul de la final va face ca tot efortul sa se merite. Va invit sa o incercati.

Ingrediente:

Clatite:

3 oua

1 litru apa cu vegeta (daca aveti cumva supa de pui e si mai bine)
Ultima actualizare Duminică, 11 Iulie 2010 08:34
Citeşte mai mult...
 
Pancakes PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Vineri, 09 Iulie 2010 07:32

Daca este ceva ce ador ca desert este celebrul pancake american. Sincer probabil le prefer traditionalelor clatite. Iata reteta mea preferata de pancakes.

Ingrediente:

- 330 gr de faina

- 250 ml de lapte

- 3 oua

- 6 linguri de zahar

- 80 ml de ulei

Citeşte mai mult...
 
Pasta de sunca si cascaval PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 04 Iulie 2010 07:04
Cand nu am prea mult timp la dispozitie, imi place sa fac aceasta pasta delicioasa si rapida si sa o servesc pe paine la micul dejun sau la cina. E ideala pentru toate doamnele si domnisoarele care nu au prea mult timp la dispozitie sau care trebuie sa pregateasca in viteza un aperitiv.

Ingrediente:
150 gr smantana
o ceapa mica tocata
200 gr sunca presata sau orice alt mezel care va place
75 gr de unt sau margarina
250 gr cascaval
2 catei de usturoi pisat marunt
felii de rosii (optional)
felii de paine
sare, piper, marar

Ultima actualizare Duminică, 04 Iulie 2010 07:20
Citeşte mai mult...
 
Tortilla con patatas PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Vineri, 02 Iulie 2010 09:59

Imi place Spania si mai mult decat atat imi place bucataria spaniola. Exotismul ei ma incanta, dar si simplitatea ei. Va recomand cand ajungeti prin Spania sa va achizitionati o carte de bucate spaniola. Cel putin eu asa fac atunci cand ajung in alta tara.

Reteta de Tortilla con patatas este una clasica si foarte buna. Iata de ce aveti nevoie:

Ingrediente:

-2 cartofi medii

-3 oua

-o ceapa (eu am folosit si verde cand am avut pentru ca imi place tare)

-1 catel de usturoi

-sare, ulei, chilli, condimente mediteraneene (optional)

Mod de preparare:

Ultima actualizare Vineri, 02 Iulie 2010 10:04
Citeşte mai mult...
 
Pernite de cartofi PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 27 Iunie 2010 07:47

Un aperitiv excelent, care poate condimenta orice masa festiva, petrecere cu prietenii sau un banal film. Pernitele de cartofi picante sunt alegerea potrivita oricand. Eu le-am facut pentru revelionul trecut si dupa cum se vede si in fotografie s-au integrat de minune printre rontaieli.


Ingrediente:
500 gr de cartofi
375 gr faina
2 oua
50 gr cascaval
50 gr unt
condimente: susan, curry, praf usturoi, piper si sare

 

Mod de preparare:
Fierbem cartofii intregi cu coaja sau curatati, cum preferam. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca si apoi ii dam pe razatoare. Adaugam ouala, cascavalul ras, untul dat prin razatoare si condimentele. Le amestecam bine si apoi adaugam treptat faina. E posibil sa mai trebuiasca sa mai adaugati 1-2 linguri de faina astfel ca bila obtinuta sa fie una elastica. Intindem biluta pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 0,5 cm. Taiem apoi ori diverse forme ori patratele dupa plac. Prajim pernitele intr-o tigaie de teflon cu ulei abundent de cam 3 degete. Se scot pe o hartie absorbanta si le asezam intr-un vas mai mare.

Ultima actualizare Duminică, 27 Iunie 2010 08:57
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 7 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact