logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULINAR
LASAGNA PDF Imprimare Email
Duminică, 02 Octombrie 2011 06:44
1 cutie foi pentru lasagna
2 linguri ulei pentru adaugat in apa in care fierbem foile de lasagna
200g parmesan
 
Pentru sosul Bolognese:
550g carne tocata vita
550g carne toccata amestec porc cu vita
200g unt
2 cepe medii
2 morcovi medii
275g telina
3 ardei grasi colorati mici – medii
Ultima actualizare Duminică, 02 Octombrie 2011 07:07
Citeşte mai mult...
 
Cornulete de Bratislava PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011 06:47
 
Brioşe din pâine cu mălai PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 09:49
Cine spune că brioşele trebuie să fie neapărat dulci?... 
 
Ingrediente
85g de unt topit, plus extra pentru prăjit

boabele tăiate de la 1 ştiulete mare de porumb 

1 ceapă mică, tăiată fin

½ de ardei roşu iute, fără sâmburi, tăiat fin

140g de făină

140g de mălai
Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 09:54
Citeşte mai mult...
 
Placinta medievala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 04 Septembrie 2011 10:08
Ingrediente:
- aluat (sau foi) pentru placinta;
- cca. 1 kg carne (vita, porc, pasare, vanat; amestec sau un singur tip), prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!);
- aripioare de pui prajite (optional);
- 5 galbenusuri;
- cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura);
- putin vin rosu sau alb (sec!);
- cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente, amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip, in functie de preferinte si imaginatie): curmale, smochine, stafide, nuci, alune (macinate), branza telemea rasa, etc. Proportiile sunt, de asemenea, dupa preferinte.
-sare, piper;
- 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, coriandru, cimbru, etc. (tot in functie de preferinte)
Citeşte mai mult...
 
Prajitura “Imposibila” PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 20 August 2011 08:39
O prajitura cuminte care se aseaza singura in straturi si este gata atat de repede si usor. Singura conditie este sa va placa la nebunie nuca de cocos.
 
Ingrediente:
Se ia ca masura un pahar de 225 ml.
4 oua
1 pahar faina
1 pahar zahar
2 pahare lapte
100 gr nuca de cocos
125 gr margarina
un plic zahar vanilat
o lingurita praf de copt
ulei si faina pentru tava
Ultima actualizare Sâmbătă, 20 August 2011 08:44
Citeşte mai mult...
 
Piept de pui umplut cu ciuperci PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 13 August 2011 08:37
Ingrediente:
 
300 gr piept de pui dezosat
4 ciuperci proaspete
100 gr cascaval
condimente, sare
100 ml ulei

Mod de preparare:

Pieptul de taie in bucati , se taie subtire si se bate putin , se umplu cu cacaval si ciuperci taiate fasii. Se condimenteaza, se sareaza si se ruleaza. Se prind cu scobitori. Se presara sare cu verdeata. Se introduc la cuptor intr-o tava cu putin ulei. Se lasa la cuptor sa se patrunda. Dupa ce s-au patruns se pun pe o farfurie asociate cu diverse garnituri.
Ultima actualizare Sâmbătă, 13 August 2011 08:43
Citeşte mai mult...
 
Tapas cu cartofi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Iunie 2011 10:43
 
Prajitura Jerbo PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 28 Mai 2011 13:35
 
Chec- reteta culinara originala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Aprilie 2011 11:47
 
Cozonaci cu nuca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Aprilie 2011 17:55
 
Blanquette de Veau PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 Martie 2011 17:14
Ingrediente:
80 g de unt 
800 g de carne de vitel tanar 
3 linguri de faina 
3 morcovi 
1 praz 
300 g de ciuperci 
2 cepe potrivite 
1 catel de usturoi 
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Martie 2011 17:37
Citeşte mai mult...
 
Culinar: SANGRIA PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 06 Martie 2011 11:21
Iarna se pare ca nu vrea sa abandoneze taramurile maramuresene astfel ca, m-am gandit ca pentru cei ramasi acasa, la caldura focului din soba, incotosmaniti cu haine groase (pentru ca asa-i iarna pe la noi), m am gandit sa va propun o batura delicioasa ce poate fi preparata acasa.
 
Reteta este simplu de realizat, insa complexa prin natura ingredientelor, insa rezultatul cu siguranta ca va va incanta papilelel gustative. Iata care sunt ingredientele:
1 litru vin rosu (ideal ar fi demisec)
1 lingura rom (sau cateva linguri de coniac sau gin)
3 portocale
1 lamaie
1 lime
2-4 linguri zahar (dupa gust)
1 baton scortisoara alte fructe (caise, piersici, dar se pot folosi capsuni, zmeura, mere, struguri, ananas etc)
Ultima actualizare Duminică, 06 Martie 2011 11:48
Citeşte mai mult...
 
Pulpe crocante la cuptor PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Hotea   
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 13:10

O reteta buna pentru cand suntem in pana de idei. Pulpite bune si crocante.

Ingrediente:

1kg
200g pulpe de pui dezosate si fara piele
270 ml lapte
3 oua
170g faina
200g pesmet
450g cascaval
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 5 of 7

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact