logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULINAR
Rulada de carne cu ciuperci PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 03 Martie 2012 07:52
Ingrediente
muschi de porc 500 g
ciuperci 500 g
pătrunjel verde tăiat 1 legatura
ardei gras (roşu şi verde) 2 bucati
amestec de condimente
 
Mod de preparare
Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana se subtieaza. 
Ciupercile se spala bine. Ardeiul gras se taie felii subtiri, iar patrunjelul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se condimenteaza si se pun, in sir, ardeiul gras alternand rosu, verde, cipercile taiate felii subtiri si patrunjelul. Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata suficient de groasa. Se unge din nou cu ulei si se condimenteza. Se pune in tava ulei, 2 pahare de apa, cimbru si piper si se adauga rulada. Se da la cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care fierbe. daca este neoie se mai poate aduga pe parcurs apa. Rulada este gata cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.
Ultima actualizare Sâmbătă, 03 Martie 2012 10:06
Citeşte mai mult...
 
"Bomboane" foitate cu umplutura de nuca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Februarie 2012 10:59
Ingrediente:

 -aproximativ 600 g faina
-200 g untura sau unt,
la temperatura camerei
-400 ml smantana
-150 g unt
-4 oua
-4 linguri zahar
-aproximativ 200 g nuca prajita si macinata
-esenta de vanilie
-1 praf de sare
-zahar pudra (vanilat)
Ultima actualizare Duminică, 19 Februarie 2012 06:55
Citeşte mai mult...
 
Rulouri de piept de pui cu cartofi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Februarie 2012 08:46
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Pieptul dezosat de la 2 pui
3 cartofi mai mari
1 morcov 50 g telina 1 rosie 1 ceapa cativa catei de usturoi
1 pahar de vin alb
50 g cascaval 4-5 ciuperci (optional)
cateva fire de marar si patrunjel
1 lingura ketchup 100 g spanac sau/si loboda
2 oua 3-4 linguri ulei de masline
150 ml ulei pentru prajit sare, piper, condimente pentru pui
 
Citeşte mai mult...
 
Budinca de carne PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Februarie 2012 10:11
Aceasta mancare este delicioasa, mai ales servita cu un sos de smantana sau de rosii.
 
Ingrediente budinca de carne:
500 g carne de vitel vita sau porc
3-4 oua
100 g franzela
100 g unt
1 lingura faina
1 ceasca lapte sare piper.
 
Modul de preparare a retetei: In 50 g unt se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori. Restul de unt se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze. Amestecand mereu se toarna laptele rece si cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga pe rand galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, carnea inabusita dar rece, albusurile batute spuma tare, sarea necesara si piper.
Citeşte mai mult...
 
Prajitura cu crema de nuci PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 11:18
Ingrediente:

Aluat:

- faina
- 100 grame zahar
- 1 ou
- o lingura amoniac
- lamaie
- 1 pahar cu apa
- 1 pahar ulei
Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 16:09
Citeşte mai mult...
 
Tort cu Mandarine si Frisca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 08 Ianuarie 2012 07:27
Ingrediente:

Ingrediente blat:
6 oua
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
125 g faina
2 lingurite praf de copt
50 g amidon
 
Ingrediente crema de frisca si fructe:
Ultima actualizare Duminică, 08 Ianuarie 2012 08:02
Citeşte mai mult...
 
Tort de Craciun cu glazura de cafea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 Decembrie 2011 07:33

Ingrediente
Blatul: 100 g zahar, 4 oua, 40 g migdale, 40 g faina, 80 g unt, vanilie. Crema: 350 g castane, 2 albusuri, 100 g zahar, 225 g unt, 1 lingura cacao, 50 g migdale, 50 ml rom. Glazura: 200 g zahar, 10 g franc, 10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale, migdale, fondant violet.
 
Mod de preparare
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.

 

Ultima actualizare Duminică, 18 Decembrie 2011 07:56
Citeşte mai mult...
 
Friptura de pui cu sos de afine PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011 12:50
Ingrediente pentru friptura de pui:
1 piept de pui
50 ml sos soia
1 portocala
2 linguri miere albine un praf ghimbir
1 lingura otet balsamic
 
- pentru sosul de afine:
100 gr afine
50 ml vin rosu
1 lingura zahar brun
4 linguri zeama lamaie
1 baton scortisoara
1 lingura amidon
piper alb
sare
Mod de preparare
Taiem pieptul de pui fasii. Facem un amestec din sosul de soia, zeama de la portocala, mierea de albine, otetul balsamic si ghimbir. Punem puiul in acest amestec si dam la frigider peste noapte. Rasturnam puiul cu tot cu amestecul in care a stat la marinat intr-un vas ena.
Citeşte mai mult...
 
Reteta Turnulet In Ciocolata PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Noiembrie 2011 07:37
Ingrediente prajitura

Pentru blat
150 g margarina
100 g ciocolata neagra
300 g zahar
3 linguri cu cacao
o cana cu lapte
4 oua
300 g faina
un praf de copt
Ultima actualizare Duminică, 27 Noiembrie 2011 10:32
Citeşte mai mult...
 
Tort de biscuiti cu rahat si cafea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 07:09
Ultima actualizare Vineri, 11 Noiembrie 2011 06:50
 
Prajitura cu mere si scortisoara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 08:06
Ingrediente necesare 4 portii
450 gr mere 
50 gr zahar cu
granulatie fina coaja rasa de la o lamâie 
125 gr pesmet (sau, si mai
bine, biscuiti sfarâmati) 
125 gr zahar tos 
1/2 lingurita scortisoara
pudra 25 gr unt
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri o lingura zahar cu granulatie fina 
500 ml lapte
o lingura faina de porumb 
esenta de vanilie
Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 00:27
Citeşte mai mult...
 
Chifteaua Miraculoasa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 06:35

INGREDIENTE:

Pentru chiftea
1 ceapa
750 gr carne macinata de porc

250 gr ciuperci
sare, piper, boia dupa gust
patrunjel tocat (optional)
4 catei de usturoi

5-6 linguri de pesmet

2 oua mari (sau 3 mici)

Ultima actualizare Vineri, 28 Octombrie 2011 17:31
Citeşte mai mult...
 
Prajitura cremoasa cu mac, branza si lamaie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Octombrie 2011 06:31

 

 Ingrediente pentru o tava de 26X20:

    Blat: 4 albusuri

   5 lg zahar

   50 g unt topit (optional)

   4 lg mac macinat

   1 praf sare

  100 g faina

 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 4 of 7

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact