logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


De ce mintim si suntem mintiti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 10 Ianuarie 2013 13:38

Cu siguranta ati ajuns la un moment dat in viata sa fiti dezamagit fiindca ati fost mintiti. V-ati intrebat desigur: n-am facut nimic rau, nu meritam sa ma minta, de ce a facut-o?; preferam sa mi spuna adevarul de la bun inceput etc. Totusi trebuie sa recunoastem ca, toti mintim intr-o masura mai mica sau mai mare. Spunem minciuni mai mult sau mai putin vinovate. Studiile arata insa ca, minciuna este de fapt un act de cooperare. Nu am minti atata timp cat nu am fi crezuti de catre cineva, daca o alta persoana nu ar fi de acord sa creada ceea ce ii spunem. Pamela Meyer, cercetatoare in domeniul psihologiei vorbeste in clipul de mai jos despre cum anume sa descoperim minciunile si mincinosii. Se pare ca oamenii tind sa minta mai mult atunci cand se afla in preajma unor persoane straine. In primele 10 minute de conversatie, un mare procent il reprezinta minciunile pe care le spunem. Totusi daca vine vorba de locul de munca, se pare ca mintim mai putin decat atunci cand ne aflam in preajma prietenilor, extrovertii par sa minta mai des decat introvertii, barbatii mint de 8 ori mai mult despre ei decat despre alti oameni, iar cei aflati in cupluri mint de 3 ori mai mult decat cei care sunt singuri.
Ultima actualizare Joi, 10 Ianuarie 2013 18:21
Citeşte mai mult...
 
~Am o singura viata asa ca mananc cat vreau si ce vreau~ PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Ianuarie 2013 11:53

Gras, bolnav si aproape mort este numele unui documentar aparut in anul 2010 care spune povestea unui australian decis sa isi schimbe stilul de viata. La doar 41 de ani, Joe Cross depasise cu mult kilogramele pe care ar fi trebuit sa le aiba conform constitutiei, fusese diagnosticat cu o multime de boli, iar seara, inainte de a se pune la somn lua un pumn de pastile prescrise de medic. Australianul alege sa isi schimbe stilul de viata pornind de la o simpla intrebare: daca atunci cand eram mici si ne loveam, nu trebuia sa facem nimic fiindca organismul avea puterea de a vindeca ranile exterioare, de ce nu s-ar putea intampla acelasi lucru si pe interior? Dandu-si seama ca prioritatile sale pana la 41 de ani au dus mai mult la satisfactii profesionale si financiare implicit, neglijandu-si starea de sanatate, personajul principal alege un stil alimentar bazat numai pe sucuri naturale din legume timp de 60 de zile.

 
Documentarul e presarat de informatii stiintifice, recomandari si dezbateri ale unor specialisti amintind de teoria evolutionista a oamenilor antici impartiti in cele doua categorii: culegatori si vanatori. Daca demult eram nevoiti din cauza conditiilor de mediu sa ingurgitam cat mai multa manacare in perioada in care aceasta se gasea cu usurinta, organismul nostru se hranea implicit si pentru perioadele in care a-ti procura mancare era destul de greu. Totusi stilul nostru de viata s-a schimbat, insa din punct de vedere al alimentatiei putem spune ca am luat-o razna. Mancam mai mult decat are nevoie organismul nostru fara a mai face activitati care sa presupuna consumul de calorii si de energie: mergem la birou cu masina, stam pe scaun cate 7-8 ore pe zi, ne asezam comozi in fata televizoarelor si ne bombardam casa cu o multime de obiecte casnice care ne fac munca mai usoara- cu cat e nevoie sa depunem mai putin efort cu atat e mai bine pentru comoditatea noastra, insa mai rau pentru corpul nostru.
Ultima actualizare Marţi, 08 Ianuarie 2013 14:37
Citeşte mai mult...
 
Ce se mai petrece prin ”targ” anul acesta? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 07 Ianuarie 2013 02:08

Iata ca a venit si neplacutul an 2013. Spun neplacut fiindca o mare parte din locuitorii acestei planete au o mica-mare problema cu numarul 13. Va fi cu noroc sau cu ghinion? Inca nu stim, dar stim ca ne place. Cum am inceput noul an? Bombardati cu stiri care ne-au socat si care parca prezic un an sumbru. La nivel local, o crima in Sighet, la nivel national moartea marelui Sergiu Nicolaescu. Pe langa toate acestea mai vin si scumpirile, marirea taxelor si a impozitelor. E ceva obisnuit parca.

Luna ianuarie mereu pare sa aduca romanilor, de ani buni astfel de vesti. Si totusi ce ne dorim de la noul an? Am ascultat pe toate posturile, unii mai interesati, altii mai putin, previziunile. Ce va fi sa fie. De ce? Nevoia de predictibilitate. Vrem sa stim ce ni se va intampla. Poate-poate vom reusi sa miscam altfel lucrurile sau dimpotriva sa ne pregatim psihic pentru ceea ce va urma. Horoscopul la fiecare zodie in parte afiseaza atat intamplari fericite, cat si nefericite. Parca anul acesta au fost mai mult avertizati reprezentantii tuturor zodiilor: sa aiba grija cu sanatatea, cu banii, vor pierde ceva important, vor avea loc despartiri, posibile accidente etc. Pe cine sa credem?

Ultima actualizare Marţi, 08 Ianuarie 2013 09:44
Citeşte mai mult...
 
Efectele unei stime de sine scazute asupra adolescentilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 03 Ianuarie 2013 17:36

  Stima de sine promoveaza scopurile, expectantele/asteptarile pe care le avem intr-o anumita situatie, mecanismele de coping si comportamentale la care apelam. Toate acestea faciliteaza productivitatea achizitiei si a experientelor de munca si impiedica problemele de sanatate mentala si fizica, consumul de substante si comportamentul antisocial. Unele studii sustin ca stima de sine nu joaca un rol cauzal in prezicerea adaptarii personale in urma unei situatii prin care am trecut. O directie e ca stima de sine e un fenomen al rezultatelor sociale pe care le obtinem. Daca ni se intampla lucrui bune in viata atunci stima de sine e crescuta, in caz contrar e scazuta. Astfel, stima de sine este o consecinta mai mult decat o cauza a adaptarii pozitive sociale.

Ultima actualizare Joi, 03 Ianuarie 2013 20:32
Citeşte mai mult...
 
Banii pot cumpara fericirea ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 13 Decembrie 2012 10:43

Banii si fericirea sunt doua lucruri dupa care cei mai multi dintre noi umblam tot timpul. Vrem fie sa ii castigam, fie sa crestem in cantitate cele doua lucruri cat se poate de mult. Cunoastem insa zicala "banii nu pot cumpara fericirea". Sa fie oare chiar asa? Michael Norton sustine ca banii de fapt pot cumpara fericirea atata timp cat stii cum sa ii cheltui. Daca ai bani si nu esti fericit inseama ca nu i-ai cheltuit asa cum ar fi trebuit.

 

Au existat numerosi cercetatori care au incercat sa vada cum anume le schimba viata, banii castigati la loterie, celor care au extras potul cel mare. Desi castigatorii cred ca vor avea o viata mult mai buna, ca a dat norocul peste ei, in scurt timp, viata lor este ruinata. Ei cheltuie toti banii pe care ii au rapid, iar prietenii pe care ii au devin si mai buni prieteni atunci cand primesc cateva "imprumuturi". Tot aceste studii au aratat ca cei care au castigat la loterie au devenit antisociali si chiar egoisti. Astfel, probabil ca banii nu ne fac fericiti fiindca ii cheltuim pe lucruri gresite, pentru ca ii cheltuim pentru noi.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact