logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Calitatea relatiei dintre mame si copii prezice riscul de obezitate in adolescenta PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 16 Martie 2013 12:05

Calitatea relatiei emotionale dintre mame si copiii poate afecta potentialul copilului de a deveni obez in perioada adolescentei. Cu cat calitatea relatiei este mai proasta privind siguranta emotionala pe care o resimte copilul si gradul de responsivitate al mamei, cu atat e mai mare riscul ca la 15 ani, copilul sa devina obez. Mai bine de 80% din copiii care au avut in primii ani de viata o relatie emotionala precara cu mama lor au devenit obezi, in timp ce doar 13% dintre cei care au avut o buna legatura emotionala au ajuns in acelasi stadiu in adolescenta.

 

“Aceste rezultate sunt importante fiindca arata ca putem evita obezitatea prin a ne focusa nu doar asupra a ceea ce mananca si cat de mult sport face copilul nostru, ci si asupra relatiei pe care o are cu mama sa in primii ani de viata”, sustine Sarah Anderson, profesor-asistent la Universitatea de Epidemiologie din Statul Ohio.

Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Martie 2013 12:08
Citeşte mai mult...
 
Adolescentii la volan sunt mai des implicati in accidente auto daca in masina se afla mai multi prieteni PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 03 Martie 2013 15:28

Adolescentii care conduc o masina plina de pasageri sunt mai predispusi la accidente auto, decat cei care conduc alaturi de mai putine persoane. “Studiile arata ca atunci cand un adolescent se urca la volanul unei masini in care exista mai multi prieteni, cresc comportamentele care predispun la accidente auto. Este vorba de distragerea atentiei soferului de catre ceilalti pasageri, cresterea vitezei, depasiri neregulamentare si balansarea masinii”, sustine Allison Curry, director al Centrului de Cercetare al Ranilor si Prevenirii acestora din Canada.

 

In ceea ce priveste diferenta de gen a conducatorilor auto, 71% dintre baieti sustin ca accidentul s-a produs fiindca ceva din interiorul masinii le-a distras atentia, in timp ce doar 47% dintre soferite au produs accidentul din aceeasi cauza. In plus, soferii sunt mai predispusi sa realizeze de doua ori mai multe manevre ilegale decat soferitele.

Ultima actualizare Duminică, 03 Martie 2013 15:49
Citeşte mai mult...
 
Imaginea nu este totul PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 09 Februarie 2013 11:24

Imaginile in general sunt puternice. Se spune ca ele sunt mai valoroase decat o mie de cuvinte. Imaginea e importanta pentru noi toti. Cum ne vad ceilalti? Cum aratam atunci cand iesim in public? Ce ii lasam pe cei din jur sa vada? Pote astazi ne-am trezit obositi, poate am plans cu o seara in urma si avem ochii umflati, dar nu vom permite celorlalti sa observe asta, nu-i asa? Imaginea e puternica, dar in acelasi timp este superficiala. In cateva minute ne putem modifica imaginea prin simple artificii, precum hainele, accesoriile pe care le purtam. Mereu putem transforma modul in care aratam si asta are un mare impact asupra vietii noastre prin impresia si imaginea pe care si-o creeaza ceilalti despre noi.

 

Cameron Russell vorbeste in clipuletul de mai jos despre influenta pe care imaginea noastra o are asupra propriei persoane, dar si a celorlalti. A lucrat ca si model 10 ani de zile, ocuptie in care infatisarea fizica este deosebit de importanta, dupa care a devenit cercetator. Ea vorbeste despre avantajele si dezavantajele pe care frumusetea le implica.

Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Februarie 2013 11:39
Citeşte mai mult...
 
Clujeanul Daniel David - primul român ajuns director pentru cercetare la faimosul Institut „Albert Ellis“ din New York PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Ianuarie 2013 17:47

Profesorul universitar Daniel David, şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, a fost numit director responsabil cu cercetarea la un prestigios institut american. Fondatorul acestui institut este unul dintre cei mai importanţi psihologi din lume, fiind comparat cu Sigmund Freud.

 
„Profesorul Daniel David din cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Universităţii Babeş-Bolyai a devenit directorul pentru cercetare al prestigiosului institut american Albert Ellis Institute din New York. Albert Ellis Institute este un centru de referinţă la nivel internaţional, fiind locul de origine pentru una din cele mai practicate forme de psihoterapie în prezent, şi anume psihoterapia raţional-emotivă şi cognitiv-comportamentală“, scriu colegii lui Daniel David pe site-ul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, citând instituţia americană. Psihoterapia cognitiv-comportamentală este astăzi adesea prima linie de tratament psihologic pentru majoritatea tulburărilor psihice, emoţionale şi de comportament, de aceasta beneficiind milioane de oameni în întreaga lume. 
Ultima actualizare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 09:52
Citeşte mai mult...
 
E bine ca si cuplu sa ai prieten un alt cuplu? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 13:58

Desi au existat numeroase studii asupra beneficiilor pe care prietenia le aduce la nivel individual, atunci cand vorbim de cupluri casatorite, nu se stiu prea multe. In cartea : “Doi plus doi: Cupluri si cuplul prieten” (Routledge, 2012), se pare ca relatiile de prietenie dintre doua cupluri cresc si imbunatatesc relatiile sociale si starea de bine individuala. Motivele prieteniei dintre cupluri pot fi diferite. Unii aleg prieteniile fiindca simt nevoia sa isi impartaseasca emotiile si cu alte persoane, in timp ce altii vor pur si simplu sa se distreze, sa se recreeze si sa se simta bine.

Modul in care incep prieteniile sunt diverse. In unele cazuri, partenerul dintr-un cuplu il cunostea de dinaintea casatoriei pe partenerul celuilalt cuplu, barbatii tind sa isi faca prieteni la locul de munca cu care leaga o relatie amicala la nivel de familie, iar femeile pot urma aceeasi ruta. O alta modalitate de a-si face prieteni ca si cuplu casatorit o reprezinta vacantele si plecarile din oras. Ulterior, cuplurile proaspat imprietenite se viziteaza si pastreaza legatura.

Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 14:07
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact