logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Ce inseamna sa gandim rational? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Iunie 2010 08:35
Vi s-a intamplat vreodata sa vedeti pe cineva reactionand intr-o situatie complet diferit decat ati fi facut-o voi? Cu siguranta ca da. Iata un exemplu: va aflati in vizita la la niste prieteni de familie. Copilul acestora urla din rasputeri pentru ca vrea si el putina cafea sa i se puna in cana. Esti deja enervat in aceasta situatie, doar ca, parintii nu reactioneaza in niciun fel. Ii zambesc copilului spunandu-i ca nu va primi si continua sa discute cu tine intr-un mod foarte calm. Probabil ca, tu aflat in aceeasi situatie ai fi reactionat diferit, l-ai fi plesnit, l-ai fi trimis in camera lui sau undeva la colt pentru comportamentul urat manifestat de fata cu altii sau oricum ai fi luat o atitudine. De ce crezi ca in aceeasi situatie, doua persoane reactioneaza in mod diferit? Tu te-ai enerva, in timp ce parintii ar ramane calmi? E ceva la mijloc in afara de tipul de personalitate al oamenilor? Raspunsul este da. Aaron Beck si Albert Ellis sunt doi cercetatori foarte mari care prin formele de terapie pe care le-au propus (primul, terapia cognitiv comportamentala si cel de-al doilea, terapia rational cognitiv-comportamentala) au incercat sa evidentieze faptul ca, emotiile pe care oamenii le traiesc nu se datoreaza situatiei in sine, ci modului in care ei vad si interpreteaza realitatea. Astfel ca, e plauzibil de ce doi oameni in aceeasi situatie pot sa reactioneze total diferit, nu-i asa? Tot acesti cercetatori sustin ca, gandurile oamenilor pot fi impartite in ganduri rationale (care ne sunt utile si ne ajuta) si irationale (nu ne ajuta cu nimic).  Cele irationale se impart in 4 mari categorii:
Citeşte mai mult...
 
La multi ani, copilului din tine! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 31 Mai 2010 23:44

"Hai mai bine despre copilarie sa povestim, caci ea singura este vesela si nevinovata. Si, drept vorbind, acesta-i adevarul. Ce-i pasa copilului cand mama si tata se gandesc la neajunsurile vietii, la ce poate sa le aduca ziua de maine, sau ca-i framanta alte ganduri pline de ingrijire....Asa eram eu la varsta cea fericita, si asa cred ca au fost toti copiii, de cand ii lumea asta si pamantul, macar sa zica cine ce-a zice."

(Ion Creanga - Amintiri din copilarie)

 

Copilaria este intr-adevar o perioada foarte importanta pentru dezvoltarea de mai tarziu si transformarea copilului intr-un adult responsabil, chibzuit, dornic de reusita, motivat pentru a cauta solutii si a face fata neprevazutului.

 

Prima zi a lunii iunie a fost declarata in 1924, Ziua Internationala a Copilului prin intermediul Ligii Natiunilor Unite care a adoptat Declaratia Drepturilor Copilului. Cu toate acestea, in principiu, tarile cu un regim sau un fost regim comunist au pastrat data de 1 iunie pentru aceasta sarbatoare. De exemplu, Japonia, Coreea de Sud sarbatoresc aceasta zi pe data de 5 mai, Germania de Est pe 1 iunie, in timp ce, localnicii din partea vestica, pe 20 septembrie. Nu se stie exact de ce a fost aleasa ziua de 1 iunie, dar se stie ca, un consul general chinez a strans la San Francisco un numar mare de copii orfani chinezi pentru a sarbatori Festivalul Barcii Dragonului in 1925, iar ziua se suprapune cu Conferinta Internationala pentru Bunastarea Copiilor de la Geneva din acelasi an. Ideile care sunt la baza acestei sarbatori sunt urmatoarele:
Citeşte mai mult...
 
Caracteristicile unei relatii romantice - rezultatele chestionarului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 30 Mai 2010 08:40
Acum o saptamana v-am propus pe Sighet Online un chestionar ale carui intrebari viza caracteristicile unei relatii romantice moderne.  Timp de 7 zile, datele s-au adunat de la oameni aflati in diverse orase si zone ale tarii. In total, 63 de persoane au raspuns la chestionarul nostru, dintre care, 47 au fost femei si 16 barbati.
 
Chiar daca disponibilitatea doamnelor si domnisoarelor a fost mai mare, pe aceasta cale dorim sa le multumim tuturor celor ce au accesat chestionarul si au raspuns la intrebari. Cum sunt barbatii? Ce cred despre partenerele lor? Ce fac cuplurile atunci cand au timp liber, cand au facut o surpriza celui drag si cand anume au fost surprinse cel mai recent de partener?
 
La toate aceste intrebari avem acum un raspuns. Iata cum stau lucrurile:
Citeşte mai mult...
 
Semneaza pentru tine! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 26 Mai 2010 16:10
Stilul de viata sanatos implica pe langa o alimentatie echilibrata si exercitii fizice. Daca te afli in categoria celor care incearca de cateva saptamani/luni bune sa-si schimbe putin stilul de viata prin adaugarea unor stropi de miscare in viata lor, atunci ar fi bine sa tii cont de urmatorul exercitiu pe care ti-l propunem. El se refera la a incheia o intelegere intre tine si altcineva. Cauta o persoana apropiata care stii ca te poate ajuta si sustine din punct de vedere moral. Poate fi un prieten foarte bun, partenerul de viata, sora/fratele, unul din parinti etc. Ce anume trebuie sa faci? Gandeste-te ce vrei sa schimbi in viata ta pentru a avea un stil de viata mai sanatos. Vrei sa mananci sanatos? Atunci gandeste-te sa introduce de exemplu fructele sau legumele in alimentatia ta. Vrei sa faci mai multa miscare? Atunci propune-ti obiective simple si directe de genul: sa alerg in fiecare seara in jurul casei, sa fac doua serii de abdomene, una dimineata si alta seara, sa merg la inot o data pe saptamana, sa practic tenisul cu prietenii, o seara pe saptamana etc. Dupa ce ai stabilit clar ce anume vrei sa schimbi in viata ta (stilul alimentar, miscarea etc.) e momentul sa te asezi la o masa, cu o foaie de hartie in fata si un pix. Alege o persoana care stii ca-ti poate fi aproape in acest proces si realizati urmatorii pasi impreuna:
Citeşte mai mult...
 
Ce inseamna un stil alimentar sanatos? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 24 Mai 2010 12:53
Oriunde ti-ai intoarce capul in ziua de azi, fara sa vrei auzi oamenii vorbind de farmacii, medicamente, doctori, retete compensate sau nu, probleme de sanatate pe care cu totii incearca sa le rezolve. Majoritatea bolilor care apar cu o frecventa destul de crescuta in populatie se datoreaza unui stil de viata nesanatos. Ce inseamna stilul de viata? Totalitatea comportamentelor si obiceiurilor pe care le adoptam atunci cand vine vorba de corpul nostru: alimentatie, exercitii fizice, dar si comportamentele de risc in care ne angajam (consum de tutun, alcool, droguri etc.). Stilul alimentar spre exemplu conteaza foarte mult atunci cand vorbim de sanatatea organismului. Mancarurile prea dulci, prea sarate ori prea grase, consumate in exces duc in general la probleme cu inima, colesterol marit, tensiune, diabet sau diverse disfunctii ale altor organe interne. Ce inseamna un stil alimentar sanatos? Indicatiile urmatoare nu sunt retete si nu trebuie considerate ca atare, sunt doar sugestii despre cum anume ar trebui sa aveti grija de propriul corp:
Ultima actualizare Luni, 24 Mai 2010 17:39
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334UrmătorSfârşit »

Page 33 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact