logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Muşcatul şi aruncatul cu obiecte PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 08 Noiembrie 2013 13:00

Deseori tindem să catalogăm comportamente precum muşcatul, lovitul sau aruncatul cu obiecte drept comportamente specifice agresivităţii, însă ele ar trebui privite ca şi etape naturale prin care trec cei mici de-a lungul procesului lor de dezvoltare. Toate fac parte din categoria comportamentelor care îi învaţă pe copii cum anume să îşi dobândească controlul asupra propriilor emoţii, comportamente şi asupra situaţiilor cu care se confruntă şi care nu sunt deloc pe placul lor. Iata o serie de informaţii despre cauzele celor mai des întâlnite comportamente la copii (muşcatul şi aruncatul cu obiecte), precum şi modalităţi practice de a le reduce din frecvenţă:

  1. Copiii care muşcă alţi copii.

De ce unii copii îi muşcă pe alţi copii?

  1. Pentru a-şi exprima emoţiile: copiii mai mici pot să îşi muşte prietenii sau colegii de joacă pentru a-şi manifesta iubirea faţă de aceştia (intenţia nu este negativă) sau pentru că trăiesc sentimente foarte puternice şi nu ştiu altă modalitate pentru a se exprima;
  2. Pentru că experimentează: cei mici se află într-un permanent proces de autocunoaştere (explorează modul în care corpul lor funcţionează), iar intenţia lor nu este neapărat aceea de a răni (aminteşte-ţi că până şi bebeluşii au tendinţa de a baga orice obiect pe care îl au la îndemână, în gură);
Citeşte mai mult...
 
Anatomia sexului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Iulie 2013 13:39

 
Paradoxul abundentei PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 23 Mai 2013 07:34

“Mananca la fel ca si un nesatul”, “infuleca la fel ca si un prost”, “baga in tine pana nu mai poti” sunt expresii frecvent intalnite pe care le spunem despre unii si altii care obisnuiesc sa mai faca mici sau mari excese, in special din punct de vedere alimentar. Statistici realizate anul trecut in America arata ca din cauza abundentei de mancare, tot mai multi oameni sufera de obezitate.

O explicatie pentru acest fapt este ca, in trecutul nostru ca si specie am trecut prin numeroase momente in care am invatat sa ingurgitam tot ceea ce prindeam pentru ca proviziile de mancare erau prea putine si nu ajungeau. Din aceasta cauza, ca si explicatie evolutionista putem pune abuzul de mancare pe seama evolutiei ca specie.

Ultima actualizare Joi, 23 Mai 2013 05:16
Citeşte mai mult...
 
Despre abuzul copiilor (1) PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 22 Mai 2013 18:05

The National Clearinghouse on Child Abuse and Neglect Information a arătat într-un raport că, în 2001, 903 000 de copii au fost abuzați, iar 19% din aceștia au fost abuzați fizic (NCCANI, 2003). Acest lucru înseamnă faptul că, asistenții sociali au identificat în fiecare an aproximativ 171 000 de copii care au fost victime ale violenței propriilor îngrijitori. Incidența abuzului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani este în creștere (Kaplan et al., 1999), iar rata victimelor la toate categoriile de abuz este invers relaționată cu vârsta copiilor. Astfel, 28% din victime sunt copii cu vârsta între 0-3 ani, ceea ce indică că aceștia sunt cea mai vulnerabilă grupă de vârstă (NCCANI, 2003). Copiii care devin victime pot avea trasee diferite în viață. Unii devin agresivi șa rândul lor, în timp ce alții pot să se retragă în lumea lor interioară, ceea ce este logic având în vedere că mulți copii internalizează abuzul și trauma (LeSure-Lester, 2000).

Ultima actualizare Miercuri, 22 Mai 2013 18:10
Citeşte mai mult...
 
Tu stii ce inseamna fericirea? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 11:25

Ce inseamna fericirea pentru cei mai multi dintre noi? O casa, o masina, o slujba buna, insa ne face asta cu adevarat fericiti? Paradoxul fericirii este ca, cu toate ca stiinta a evoluat si avem mai multe bunuri si facilitati, nivelul nostru de fericire nu a crescut. De ce se intampla acest lucru? De ce stramosii nostri care nu aveau la fel de multe resurse ca si noi in prezent erau fericiti si poate mai fericiti decat noi?

 

In ultimii ani domeniul fericirii a fost extrem de studiat de catre specialisti. Intrebarea care se ridica este: care este cauza fericirii? S-ar putea ca unii oameni sa aiba mai mult potential de a fi fericiti decat ceilalti. De ce? Important este continutul vietii si al experientelor pe care le traim. Ceea ce se studiaza in domeniul fericirii sunt aspecte ce tin de ceea ce facem in fiecare zi si experientele pe care le dobandim de-a lungul vietii si care ne fac sa ne simtitm bine si fericiti. Tot mai multe citate celebre ne recomanda sa uitam de trecut, sa nu ne gandim la viitor si sa ramanem focusati asupra prezentului. Pe de alta parte ce te faci atunci cand realitatea din jur este de asa natura la un moment dat incat pur si simplu nu prea ai motive sa fi fericit? Noi oamenii avem spre deosebire de alte animale, avem abilitatea de a gandi si de a ne raporta in alte planuri mintale. Sa ne proiectam intr-o realitate interioara care ne poate oferi acea stare de bine de care nu avem parte atunci cand ramanem focusati asupra prezentului uneori sumbru.

Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 21:11
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact