logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PSIHOLOGIE


Relatia dintre activitatea fizica si viata sexuala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 01 Iulie 2014 08:47

Cu totii stim ca activitatea fizica face bine starii de sanatate a organismului si asta inseamna ca adaugam cativa ani in plus, vietii. Totusi, studiile arata ca exercitiile fizice mai contribuie si cu altceva: ne imbunatatesc viata sexuala. Suna bine, nu-i asa? Hai sa vedem de ce:
 
1. Exercitiile fizice te fac sa te simti sexi. O mare parte din viata sexuala personala inseamna atitudinea pe care o ai vizavi de tine, cum te percepi si cum te simti cu tine. A te simti bine in corpul tau iti confera incredere in propria persoana. Un procent de 80% din cei care practica sport de cel putin 3 ori pe saptamana sustin ca se simt mai atragatori, fata de cei care nu practica nicio forma de activitate fizica.
2. Exercitiile fizice iti imbunatatesc performanta sexuala. Datele care sustin acest lucru arata ca cei care practica orice forma de miscare de 3 pana la 5 zile pe saptamana au o mai mare incredere in ei, o imagine de sine mai buna, iar circulatia sangelui si rezistenta la efort cresc considerabil.
Ultima actualizare Marţi, 01 Iulie 2014 10:36
Citeşte mai mult...
 
Motivatia de a face miscare PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 30 Iunie 2014 10:24

E luni, ziua schimbarilor. Un nou inceput de saptamana, poate insemna luarea unei decizii majore: o schimbare in propriul comportament. Sa luam un exemplu: tanjiti dupa momentele in care sa stati la plaja, fara nicio problema, fara a va gandi cum sa ascundeti mai bine colaceii, celulita, “burta de bere”? Asta inseamna ca nu sunteti multumiti de propriul corp si ati vrea sa faceti ceva cat se poate de repede. Pare a fi greu, insa solutiile sunt la indemana oricui. De ce avem nevoie? 
 
Motivatia pentru a incepe. 
 
Nivelul de motivatie fluctueaza si sa nu va fie mare mirarea cand veti vedea o persoana fanatica in privinta exercitiilor fizice care renunta dintr-o data pentru o perioada de timp. Asadar, inainte de a incepe un program de exercitii, accepta faptul ca vor fi momente in care vei da inapoi si vei renunta. 
 
Care sunt pasii necesari pentru a incepe?
Ultima actualizare Luni, 30 Iunie 2014 14:06
Citeşte mai mult...
 
Psihologia poporului roman: un nou studiu de proportii despre romani, inceput de un grup de psihologi din Cluj PDF Imprimare Email
Luni, 07 Aprilie 2014 11:23

Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, reface impreuna cu un grup de psihologi lucrarea filosofului Constantin Radulescu Motru - "Psihologia poporului roman", scrie Agerpres. Contactat de HotNews.ro, Daniel David a declarat ca, la aproape 100 de ani de la lansarea studiului realizat de Motru, "situatia in care se afla Romania necesita un proiect similar pentru a intelege rolul Romaniei si rolul nostru in Uniunea Europeana, dar vrem sa facem acest profil prin tehnica si teoria mai moderna".
 
"Este un proiect un pic mai de lunga durata, pe care l-am inceput de anul trecut si probabil ca vom oferi primele rezultate la finalul anului sau la inceputul anului viitor. Vrem sa continuam proiectul inceput prin anii '30 de Constantin Radulescu Motru. Cand a scris despre psihologia poporului roman, Motru vedea aceste lucrari avand o contributie la constituirea unui proiect pentru o tara unita, pentru un popor", a declarat pentru HotNews.ro Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB). 
Citeşte mai mult...
 
Emotiile si-au gasit "locul" PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 08 Ianuarie 2014 12:18

   Recent, o echipa de cercetatori finalndezi au demonstrat ca iubirea ca emotie ne "incalzeste", in timp ce depresia ne raceste (ne face sa ne simtim "blue"). Ei au realizat harti despre cum anume se transforma corpul nostru atunci cand experientiaza o emotie. Scopul studiului a fost acela de a identifica posibilele diferente intre regiuni geografice si intervale de varsta diferite despre ce anume simtim si cum anume traim fizic emotiile noastre. Celor 773 de participanti la studiu li s-a cerut sa coloreze diferitele zone din corp in functie de unde anume simt ca traiesc o anumita emotie care le-a fost indusa prin expunerea lor la niste stimului.

Culorile au si ele o semnificatie care le-a fost data participantilor, galben inseamna foarte intens, apoi rosu, negru, albastru inchis si spre extrema albastru foarte deschis. Iata ce au obtinut:

Ultima actualizare Miercuri, 08 Ianuarie 2014 12:25
Citeşte mai mult...
 
"România este patria comună, şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială." PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 28 Noiembrie 2013 10:58

          

       Michael Banton într-una din cărţile sale realizează o introducere extrem de competentă în problematica dicriminării, a problemelor sociale pe care le generează aceasta, a modului în care poate fi localizată precum şi a legislaţiei internaţionale care furnizează remedii şi protecţii împotriva discriminării. Şi totuşi în ce măsură ne priveşte această problemă a discriminării? Cât de actuală şi cât de acută este ea? Probabil că este utilă, cât şi necesară, o scurtă prezentare a modului în care poate fi abordată problematica discriminării în cazul societăţii româneşti. Din punct de vedere etimologic, a discrimina înseamnă a face distincţie clară între anumite obiecte, a stabili o graniţă, o diferenţiere plecând de la trăsăturile lor distinctive. Totuşi, astăzi, cuvântul discriminare se încarcă cu o conotaţie negativă: a discrimina, în limbajul obişnuit, nu mai înseamnă pur şi simplu a separa, ci a separa ierarhizând, tratând mai rău tocmai pe cei ce vor fi identificaţi drept victime ale discriminării. Astfel, discriminarea se defineşte prin diferenţă sau distincţie interzisă deoarece este nelegitimă, arbitrară. Discriminarea este o acţiune individuală, dar dacă membrii aceluiaşi grup sunt trataţi sistematic în mod similar, aceasta constituie şi un patern social de comportament agregat (Michael Banton, 1998). 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 34

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact