logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
NAȘTEREA DOMNULUI – Crăciunul, sărbătoare a familiei şi a bucuriei de a dărui PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Decembrie 2015 10:22
Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, celebrată la 25 decembrie, a asimilat cu multe secole în urmă ceremoniile păgâne ale solstiţiului de iarnă şi a adus de-a lungul timpului diverse şi minunate tradiţii.
Citeşte mai mult...
 
Pe 6 decembrie creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Decembrie 2015 08:07
Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae s-a născut în secolul IV, în provincia Lichia, orașul Patara (Turcia). Părinţii au fost oameni înstăriţi, dar şi foarte credincioşi. Şi-au dorit mult un copil. Şi Dumnezeu le-a dăruit unul, a fost singurul. Unul milos, foarte înţelept şi extrem de curajos. A învăţat viaţa duhovnicească de la unchiul său, Nicolae, episcopul Patarelor. Rămas orfan devreme, Sfântul Nicolae şi-a împărţit averea moştenită fără să păstreze nimic.
 
S-a gândit apoi să-şi petreacă viaţa în tăcere şi singurătate, însă vestea lui Dumnezeu a fost alta: „În mijlocul poporului să-ţi săvârşeşti nevoinţa ta, dacă voieşti să fii încununat de Mine”. Înălţat Arhiepiscop al Mirelor Lichiei, Sfântul s-a dovedit un bun păstor al turmei sale. Este părintele bun şi înţelept care dăruieşte lumină şi har credincioşilor, este ocrotitor al copiilor şi apărător al credinţei ortodoxe.
 
În vremea prigoanelor lui Diocleţian împotriva creştinilor, Sfântul a fost aruncat în temniţă, însă şi de acolo îi vorbea poporului despre Legea lui Dumnezeu. A fost eliberat după urcarea pe tron a Sfântului Constantin. Potrivit tradiţiei, Nicolae a fost unul dintre Sfinţii Părinţi participanţi la Sinodul de la Niceea.
 
Sfântul Nicolae a apărat dreptatea printre oameni şi a mântuit de la condamnare trei bărbaţi. A fost considerat sfânt de popor chiar din timpul vieţii. Oamenii îl chemau având credinţa că necazurile lor vor fi mântuite. Două dintre minunile sale au marcat profund conştiinţa creştinilor şi stau la baza convingerii că Moş Nicolae aduce daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie.
Citeşte mai mult...
 
SĂRBĂTOARE - Sfântul Andrei, Ocrotitorul românilor. Despre magia tradiţiei PDF Imprimare Email
Luni, 30 Noiembrie 2015 12:01
30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat
Luni, 30 noiembrie, este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. Potrivit creştinortodox.ro, acesta s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe ţărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Ţării Sfinte.
 
Înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Dorinţa de a-L urma pe Hristos se naşte în el în momentul în care Sfântul Ioan rosteşte cuvintele: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan 1, 29). În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României”. Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională.
Citeşte mai mult...
 
Parintele Ioan Florin Florescu despre protestele Colectiv: Oamenii scandeaza, dar nu se rafuiesc cu Biserica Ortodoxa, ci cu imaginea arogantei unei institutii PDF Imprimare Email
Joi, 05 Noiembrie 2015 21:37
"Cine i-a comandat, fratii mei, purtatorului de cuvant al Patriarhiei enormitatile pe care le-a balmajit zilele astea, umpland o lume de revolta si pe noi de rusinea cu 'preotul invitat'? De unde fatarnicia asta, ca 'Biserica respecta convingerea religioasa a fiecarei familii indoliate' si de aceea nu s-ar fi spus o slujba pe trotuarul de la Colectiv? Dar cand la 8 dimineata tragem clopotele in cartier, cum e cu 'convingerile religioase' ale familiilor care locuiesc peste drum?", scrie preotul Ioan Florin din Scotia. 
Intr-un amplu mesaj publicat pe blogul sau, parintele ii indeamna pe tineri: "iesiti la mitinguri, as iesi si eu daca as fi cu voi, asa cum am iesit cand eram in tara, dar nu va lasati atrasi de cei cativa care striga impotriva Bisericii si a Patriarhului ei".
Ultima actualizare Joi, 05 Noiembrie 2015 22:09
Citeşte mai mult...
 
Complex monahal în lucru, la Strâmtura. În subsol se slujeşte deja în sărbători şi duminici PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Octombrie 2015 13:08
În comuna Strâmtura este în lucru, de aproximativ 10 ani, o mănăstire de rit ortodox, în zona numită Susani. Terenul pe care s-a ridicat acest complex monahal se află pe Valea Greblei şi a fost donat de un localnic cu suflet mare, care a considerat potrivit ca respectivul loc să fie unul special, dedicat slujirii lui Dumnezeu. Lăcaşul de cult poartă numele Sfintei Cuvioase Paraschiva, iar de curând s-a reuşit montarea turnului bisericii. Constructorii se ocupă acum de drăniţarea mănăstirii, care începe să se înfiripe şi să prindă contur. Fondurile necesare construcţiei sunt obţinute fie din donaţii ale credincioşilor, fie din sponsorizări sau contribuţii ale reprezentanţilor primăriei locale sau Consiliului Judeţean.
Ultima actualizare Duminică, 18 Octombrie 2015 13:32
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 61

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact