logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
În 6 ianuarie creștinii sărbătoresc Botezul Domnului (Boboteaza) PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 07:38
Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoarea din 6 ianuarie cunoscută şi sub denumirile “Arătarea Domnului” sau “Epifania”, şi ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor dedicate Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. sărbătorilor dedicate Naşterii Mântuitorului.Boboteaza face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică, de aceea Biserica mai numeşte Boboteaza şi “Arătarea Domnului”, “Dumnezeiasca Arătare” sau “Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând “arătare”, “descoperire”, “revelare”. De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:43
Citeşte mai mult...
 
NAȘTEREA DOMNULUI – Crăciunul, sărbătoare a familiei şi a bucuriei de a dărui PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Decembrie 2015 10:22
Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, celebrată la 25 decembrie, a asimilat cu multe secole în urmă ceremoniile păgâne ale solstiţiului de iarnă şi a adus de-a lungul timpului diverse şi minunate tradiţii.
Citeşte mai mult...
 
Pe 6 decembrie creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Decembrie 2015 08:07
Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae s-a născut în secolul IV, în provincia Lichia, orașul Patara (Turcia). Părinţii au fost oameni înstăriţi, dar şi foarte credincioşi. Şi-au dorit mult un copil. Şi Dumnezeu le-a dăruit unul, a fost singurul. Unul milos, foarte înţelept şi extrem de curajos. A învăţat viaţa duhovnicească de la unchiul său, Nicolae, episcopul Patarelor. Rămas orfan devreme, Sfântul Nicolae şi-a împărţit averea moştenită fără să păstreze nimic.
 
S-a gândit apoi să-şi petreacă viaţa în tăcere şi singurătate, însă vestea lui Dumnezeu a fost alta: „În mijlocul poporului să-ţi săvârşeşti nevoinţa ta, dacă voieşti să fii încununat de Mine”. Înălţat Arhiepiscop al Mirelor Lichiei, Sfântul s-a dovedit un bun păstor al turmei sale. Este părintele bun şi înţelept care dăruieşte lumină şi har credincioşilor, este ocrotitor al copiilor şi apărător al credinţei ortodoxe.
 
În vremea prigoanelor lui Diocleţian împotriva creştinilor, Sfântul a fost aruncat în temniţă, însă şi de acolo îi vorbea poporului despre Legea lui Dumnezeu. A fost eliberat după urcarea pe tron a Sfântului Constantin. Potrivit tradiţiei, Nicolae a fost unul dintre Sfinţii Părinţi participanţi la Sinodul de la Niceea.
 
Sfântul Nicolae a apărat dreptatea printre oameni şi a mântuit de la condamnare trei bărbaţi. A fost considerat sfânt de popor chiar din timpul vieţii. Oamenii îl chemau având credinţa că necazurile lor vor fi mântuite. Două dintre minunile sale au marcat profund conştiinţa creştinilor şi stau la baza convingerii că Moş Nicolae aduce daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie.
Citeşte mai mult...
 
SĂRBĂTOARE - Sfântul Andrei, Ocrotitorul românilor. Despre magia tradiţiei PDF Imprimare Email
Luni, 30 Noiembrie 2015 12:01
30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat
Luni, 30 noiembrie, este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. Potrivit creştinortodox.ro, acesta s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe ţărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Ţării Sfinte.
 
Înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Dorinţa de a-L urma pe Hristos se naşte în el în momentul în care Sfântul Ioan rosteşte cuvintele: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan 1, 29). În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României”. Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională.
Citeşte mai mult...
 
Parintele Ioan Florin Florescu despre protestele Colectiv: Oamenii scandeaza, dar nu se rafuiesc cu Biserica Ortodoxa, ci cu imaginea arogantei unei institutii PDF Imprimare Email
Joi, 05 Noiembrie 2015 21:37
"Cine i-a comandat, fratii mei, purtatorului de cuvant al Patriarhiei enormitatile pe care le-a balmajit zilele astea, umpland o lume de revolta si pe noi de rusinea cu 'preotul invitat'? De unde fatarnicia asta, ca 'Biserica respecta convingerea religioasa a fiecarei familii indoliate' si de aceea nu s-ar fi spus o slujba pe trotuarul de la Colectiv? Dar cand la 8 dimineata tragem clopotele in cartier, cum e cu 'convingerile religioase' ale familiilor care locuiesc peste drum?", scrie preotul Ioan Florin din Scotia. 
Intr-un amplu mesaj publicat pe blogul sau, parintele ii indeamna pe tineri: "iesiti la mitinguri, as iesi si eu daca as fi cu voi, asa cum am iesit cand eram in tara, dar nu va lasati atrasi de cei cativa care striga impotriva Bisericii si a Patriarhului ei".
Ultima actualizare Joi, 05 Noiembrie 2015 22:09
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact