logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Programul sfinţirii caselor in PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ” Adormirea Maicii Domnului”-SIGHET II PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:33
PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ” Adormirea Maicii Domnului”-SIGHET II Sighetu Marmaţiei, str. Dragoş Vodă, Nr.1, Tel.0262-311662
  PROGRAMUL sfinţirii caselor – 2011
1 Ianuarie 2011 – Pr. Pop Vasile
            P-ţa 1 Decembrie 1918- Blocurile: O,L,M, 9 Mai,  George Coşbuc-strada şi blocuri;str.I.L.Caragiale,
                            - Pr. Ierima Pavel
        blocurile 1A, E, cartierele: T.Vladimirescu şi Popa Lupu;  str. T. Vladimirescu str.Ignişului;
2 Ianuarie 2011 – Pr. Pop Vasile
            str. Traian, Basarabiei,Str.Mihai Viteazul Nr.20/A
                           -  Pr. Ierima Pavel
            cart. Unirii, blocurile cu număr cu soţ;

Ultima actualizare Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:38
Citeşte mai mult...
 
Pr. Prot. Vasile Aurel Pop: ZIUA DE ANUL NOU! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:29
Cu ajutorul şi binecuvântarea lui Dumnezeu am ajuns să intrăm  într-un an nou. Întotdeauna cea dintâi zi a Anului Nou pentru noi are o întreită semnificaţie, zi în care prăznuim Tăierea împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos întru a 8-  a zi de la naştere, pomenirea de peste an a Sfântului Vasile cel Mare şi desigur Anul Nou. În acest an această zi este şi Sâmbăta înaintea Botezului Domnului.
       La 8 zile după naştere Pruncul Iisus a fost dus să fie tăiat împrejur potrivit prescripţiilor Legii Vechiului Testament şi să i se pună numele de Iisus , nume mai presus de orice nume despre care Sf.Ap.Pavel spune că este mai presus de orice nume iar în numele Lui tot genunchiul să se plece a tuturor celor de jos cît şi a puterilor de sus. În epistola către Filipeni Sf. Ap. Pavel scrie:”să nu caute nimeni numai ale  sale, ci fiecare şi ale altuia. Gândul acesta sî fie în voi, care era şi în Hristos Iisus, Care, Dumnezeu fiind în chip, n- a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu, Ci S- a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându- se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându- Se ca un om, S- a smerit pe Sine, ascultător făcându- se până la moarte, şi încă moarte de cruce. Pentru aceea , şi Dumnezeu L- a preaînălţat şi I- a dăruit Lui nume care este mai presus de orice nume; Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt, Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu- Tatăl ( Filipeni, 2, 4- 11 ).

Citeşte mai mult...
 
Acţiune caritabilă a A.F.O.B.S. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Decembrie 2010 09:17
Miercuri, 22 decembrie 2010, Asociaţia Filantropică Ortodoxă „Bunavestire”Sighet A.F.O.B.S. a distribuit în Sighetu Marmaţiei 130 de pachete cu alimente, specifice pentru masa de Crăciun , în valoare de 6.400 lei.
Această asociaţie funcţionează, cu statut separat, cu binecuvântarea Sfintei noastre Episcopii Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, pe lângă Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Sighet II din octombrie 2007, când ea a fost fondată de un grup de credincioşi ortodocşi din municipiul Sighetu Marmaţiei la iniţiativa pr. Pop Vasile Aurel şi a pr. Ierima Pavel.
Am considerat că perioada de postire, de pregătire pentru praznicul Naşterii Domnului trebuie unită cu fapta cea bună, şi nu numai acum, ci aceasta trebuie să fie o acţiune consecventă ştiut fiind faptul că fapta bună repetată devine virtute creştină.
Ultima actualizare Vineri, 24 Decembrie 2010 09:35
Citeşte mai mult...
 
Concert de Colinde ”Crăciun în Maramureş”- ediţia a VIII- a PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Prot.Vasile- Aurel Pop   
Luni, 20 Decembrie 2010 21:20
În după amiaza zilei de 20.12.2010 în Sala Festivă a Palatului Episcopal din Sighetu Marmaţiei, începând cu ora 15, 30, a avut loc un Concert de Colinde intitulat”Crăciun în Maramureş”- ediţia a VIII- a, susţinut de coruri bisericeşti şi grupuri de colindători din Protoieria Sighet, repectiv din parohiile: Budeşti, Mara, Sârbi, Breb, Călineşti, Bârsana, Vadu Izei, Săpânţa, iar din Sighetu Marmaţiei: un grup de copii de la Grădiniţa Nr. 9 şi corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”- Sighet II. O participare de excepţie a fost anul acesta, aceea a corului fraţilor români de peste Tisa, din Slatina ( Solotvino )- Ucraina în frunte cu preotul lor, părintele Dorin Bileţki.
În acest an concertul s-a desfăşurat sub patronajul, Preasfinţitului Părintelui nostru JUSTIN SIGHETEANUL, care a rostit şi un cuvânt de învăţătură în care a arătat frumuseţea în general a colindelor româneşti, şi în special a celor maramureşene.

Citeşte mai mult...
 
Duminică, 19 decembrie, la Biserica greco-catolică are loc concertul de Crăciun susţinut de corul CRISTOS REGE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 19 Decembrie 2010 07:47

Duminică, 19 decembrie, ora 18:30, la Biserica greco-catolică din Sighetu Marmaţiei are loc concertul de Crăciun, devenit deja tradiţional, susţinut de corul CRISTOS REGE. De la înfiinţarea în 1989, acest concert a adunat un public aparţinînd tuturor cultelor, public doritor de frumos, care savurează colindele sfinte într-o interpretare plină de har.

O exceptionala prezenta in aceste concerte o are si cvartetul VOCES, format din RODICA GHEORGHIU-sopran; MONICA CHIFOR-alt, STEFAN LOGA-tenor si TEODOR POPOVICI-bas, muzicieni de vocatie ce surprind mereu placut auditoriul.

Ultima actualizare Duminică, 01 Decembrie 2013 08:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 56 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact