logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Vine Craciun cel batranu'! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 07 Ianuarie 2011 09:02

Dincolo de orice traditii si obiceiuri, diferite de la un popor la altul, de la o regiune la alta, sărbătoarea Nasterii Domnului ne uneste pe toti în credinta că Pruncul născut în Betleem este cu adevărat Mesia, Mântuitorul fiecăruia dintre noi, Dumnezeu întrupat într-un anumit neam, într-un anumit moment (la „plinirea vremii” – Galateni 4,4) pentru a aduce bucuria mântuirii tuturor neamurilor, din toate timpurile.

Si această bucurie, chiar dacă se îmbracă în forme de expresie si manifestări diferite, este unică pentru simplul motiv că ea poate fi trăită, simtită doar într-un singur mod: constiința faptului că Iisus din Nazaret este Mesia, constiintă la care ajungem doar urmând chemarea pe care El ne-o face de a-L cunoaste: „Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunostintei.

Ultima actualizare Vineri, 07 Ianuarie 2011 09:14
Citeşte mai mult...
 
BOTEZUL DOMNULUI PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Prot.Vasile- Aurel Pop   
Joi, 06 Ianuarie 2011 10:05

În Iordan botezându-Te Tu Doamne

închinarea Treimii s- arătat. Că glasul Părintelui

a mărturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te. Şi

Duhul în chip de porumb a adeverit, întărirea
Cuvântului. Cel ce Te- ai arătat Hristoase
Dumnezeule, şi lumea ai luminat, mărire Ţie
( Troparul praznicului)


Iubiţi credincioşi,

       Am ajuns, cu harul, binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu, să prăznuim Botezul Domnului nostru Iisus Hristos.
       După ce ne-am învrednicit de marele praznic al Naşterii Domnului, când cu ochii credinţei am văzut pe Preacurata Fecioara Maria ţinând în braţele sale pe Fiul lui Dumnezeu , împreună cu îngerii am cântat:”Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire” după ce  împreună cu păstorii ne- am bucurat, şi asemenea magilor am adus şi noi daruri lui Iisus, în loc de aur, smirnă şi tămâie, credinţa nădejdea şi iubirea, am fost martori peste veacuri a Tăierii Sale împrejur în a opta zi de la naştere.
Ultima actualizare Joi, 06 Ianuarie 2011 14:33
Citeşte mai mult...
 
Programul sfinţirii caselor in PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ” Adormirea Maicii Domnului”-SIGHET II PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:33
PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ” Adormirea Maicii Domnului”-SIGHET II Sighetu Marmaţiei, str. Dragoş Vodă, Nr.1, Tel.0262-311662
  PROGRAMUL sfinţirii caselor – 2011
1 Ianuarie 2011 – Pr. Pop Vasile
            P-ţa 1 Decembrie 1918- Blocurile: O,L,M, 9 Mai,  George Coşbuc-strada şi blocuri;str.I.L.Caragiale,
                            - Pr. Ierima Pavel
        blocurile 1A, E, cartierele: T.Vladimirescu şi Popa Lupu;  str. T. Vladimirescu str.Ignişului;
2 Ianuarie 2011 – Pr. Pop Vasile
            str. Traian, Basarabiei,Str.Mihai Viteazul Nr.20/A
                           -  Pr. Ierima Pavel
            cart. Unirii, blocurile cu număr cu soţ;

Ultima actualizare Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:38
Citeşte mai mult...
 
Pr. Prot. Vasile Aurel Pop: ZIUA DE ANUL NOU! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Ianuarie 2011 07:29
Cu ajutorul şi binecuvântarea lui Dumnezeu am ajuns să intrăm  într-un an nou. Întotdeauna cea dintâi zi a Anului Nou pentru noi are o întreită semnificaţie, zi în care prăznuim Tăierea împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos întru a 8-  a zi de la naştere, pomenirea de peste an a Sfântului Vasile cel Mare şi desigur Anul Nou. În acest an această zi este şi Sâmbăta înaintea Botezului Domnului.
       La 8 zile după naştere Pruncul Iisus a fost dus să fie tăiat împrejur potrivit prescripţiilor Legii Vechiului Testament şi să i se pună numele de Iisus , nume mai presus de orice nume despre care Sf.Ap.Pavel spune că este mai presus de orice nume iar în numele Lui tot genunchiul să se plece a tuturor celor de jos cît şi a puterilor de sus. În epistola către Filipeni Sf. Ap. Pavel scrie:”să nu caute nimeni numai ale  sale, ci fiecare şi ale altuia. Gândul acesta sî fie în voi, care era şi în Hristos Iisus, Care, Dumnezeu fiind în chip, n- a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu, Ci S- a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându- se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându- Se ca un om, S- a smerit pe Sine, ascultător făcându- se până la moarte, şi încă moarte de cruce. Pentru aceea , şi Dumnezeu L- a preaînălţat şi I- a dăruit Lui nume care este mai presus de orice nume; Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt, Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu- Tatăl ( Filipeni, 2, 4- 11 ).

Citeşte mai mult...
 
Acţiune caritabilă a A.F.O.B.S. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Decembrie 2010 09:17
Miercuri, 22 decembrie 2010, Asociaţia Filantropică Ortodoxă „Bunavestire”Sighet A.F.O.B.S. a distribuit în Sighetu Marmaţiei 130 de pachete cu alimente, specifice pentru masa de Crăciun , în valoare de 6.400 lei.
Această asociaţie funcţionează, cu statut separat, cu binecuvântarea Sfintei noastre Episcopii Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, pe lângă Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Sighet II din octombrie 2007, când ea a fost fondată de un grup de credincioşi ortodocşi din municipiul Sighetu Marmaţiei la iniţiativa pr. Pop Vasile Aurel şi a pr. Ierima Pavel.
Am considerat că perioada de postire, de pregătire pentru praznicul Naşterii Domnului trebuie unită cu fapta cea bună, şi nu numai acum, ci aceasta trebuie să fie o acţiune consecventă ştiut fiind faptul că fapta bună repetată devine virtute creştină.
Ultima actualizare Vineri, 24 Decembrie 2010 09:35
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 55 of 60

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact