logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Prot. Pop Vasile Aurel: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 31 Ianuarie 2011 21:34

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul în această seară la orele 19:25. Într-un comunicat de presă Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului ne informează:

Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunță că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19:25, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, și-a început călătoria spre Împărăția Cerurilor.

Decesul a survenit la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Înconjurat de medici, prieteni, ucenici şi colaboratori apropiaţi, trupul Înaltpreasfințitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecțiuni care i-au marcat ultima perioadă de viață. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toţi cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunţată ulterior.

Ultima actualizare Marţi, 01 Februarie 2011 08:47
Citeşte mai mult...
 
Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai PDF Imprimare Email
Vineri, 14 Ianuarie 2011 16:44

Papa Benedict al XVI-lea a confirmat oficial un miracol atribuit predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, deschizand astfel calea pentru beatificarea acestuia, care va avea loc pe 1 mai 2011, relateaza BBC. ​

Procesul de beatificare, insemnand acordarea titlului de "binecuvantat", este un pas crucial inaintea sanctificarii, pentru care este nevoie de confirmarea unui al doilea miracol.

Ioan Paul al II-lea a murit in 2005, servind in fruntea Bisericii Catolice timp de aproape 27 de ani.

Vaticanul i-a atribuit miracolul vindecarii unei calugarite care suferea de Parkinson si care i s-a rugat. Boala acesteia i-a disparut in mod inexplicabil la doua luni de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, care suferea el insusi de Parkinson.

Medicii angajati de Biserica au cazut de acord ca nu exista nicio explicatie medicala pentru vindecare, in ciuda faptului ca anul trecut un medic citat de un ziar polonez a afirmat ca este posibil ca femeia, in varsta de aproximativ 40 de ani, sa fi avut o problema a sistemului nervos ce ar fi putut sa dispara temporar.

Citeşte mai mult...
 
Programul sfintirii caselor credinciosilor ortodocsi ucrainieni cu ocazia Sarbatorii Bobotezei in 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 13 Ianuarie 2011 15:17

 

''BINECUVINTEAZĂ, DOAMNE, CASA ACEASTA SI O UMPLE DE BUNĂTĂTI. PE CREDINCIOSII ROBII TĂI CARE LOCUIESC ÎN EA PĂZESTE-I NEVĂTĂMATI DE TOATĂ INTÂMPLAREA CEA REA ȘI LE DĂRUIESTE TOATĂ ÎNDESTULAREA BINECUVÂNTĂRII TALE CELEI CERESTI SI PĂMÂNTESTI.

TRIMITE-LE PE ÎNGERUL TĂU CEL MILOSTIV CA SĂ-I FEREASCĂ DE TOATĂ RĂUTATEA.

DĂRUIESTE-LE SĂNĂTATE SI-I ÎNTĂRESTE CU ZILE ÎNDELUNGATE SPRE SLAVA NUMELUI TĂU CEL SFÂNT SI SPRE MÂNTUIREA LOR. AMIN.''

Programul Sfintirii caselor credinciosilor ucrainieni pe 2011:

Ultima actualizare Vineri, 21 Ianuarie 2011 08:57
Citeşte mai mult...
 
Vine Craciun cel batranu'! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 07 Ianuarie 2011 09:02

Dincolo de orice traditii si obiceiuri, diferite de la un popor la altul, de la o regiune la alta, sărbătoarea Nasterii Domnului ne uneste pe toti în credinta că Pruncul născut în Betleem este cu adevărat Mesia, Mântuitorul fiecăruia dintre noi, Dumnezeu întrupat într-un anumit neam, într-un anumit moment (la „plinirea vremii” – Galateni 4,4) pentru a aduce bucuria mântuirii tuturor neamurilor, din toate timpurile.

Si această bucurie, chiar dacă se îmbracă în forme de expresie si manifestări diferite, este unică pentru simplul motiv că ea poate fi trăită, simtită doar într-un singur mod: constiința faptului că Iisus din Nazaret este Mesia, constiintă la care ajungem doar urmând chemarea pe care El ne-o face de a-L cunoaste: „Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunostintei.

Ultima actualizare Vineri, 07 Ianuarie 2011 09:14
Citeşte mai mult...
 
BOTEZUL DOMNULUI PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Prot.Vasile- Aurel Pop   
Joi, 06 Ianuarie 2011 10:05

În Iordan botezându-Te Tu Doamne

închinarea Treimii s- arătat. Că glasul Părintelui

a mărturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te. Şi

Duhul în chip de porumb a adeverit, întărirea
Cuvântului. Cel ce Te- ai arătat Hristoase
Dumnezeule, şi lumea ai luminat, mărire Ţie
( Troparul praznicului)


Iubiţi credincioşi,

       Am ajuns, cu harul, binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu, să prăznuim Botezul Domnului nostru Iisus Hristos.
       După ce ne-am învrednicit de marele praznic al Naşterii Domnului, când cu ochii credinţei am văzut pe Preacurata Fecioara Maria ţinând în braţele sale pe Fiul lui Dumnezeu , împreună cu îngerii am cântat:”Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire” după ce  împreună cu păstorii ne- am bucurat, şi asemenea magilor am adus şi noi daruri lui Iisus, în loc de aur, smirnă şi tămâie, credinţa nădejdea şi iubirea, am fost martori peste veacuri a Tăierii Sale împrejur în a opta zi de la naştere.
Ultima actualizare Joi, 06 Ianuarie 2011 14:33
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 55 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact