logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
IPS Andrei Andreicuţ, ales vineri noul mitropolit al Clujului PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Martie 2011 19:31

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicut, a fost ales, vineri, in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in functia de mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, ramasa vacanta dupa moartea IPS Bartolomeu, anunta Mediafax. Pentru fotoliul de mitropolit al Clujului a mai candidat, alaturi de Andrei Andreicut, si episcopul vicar Irineu Bistriteanul. Noul mitropolit al Clujului, IPS Andrei, este de profesie inginer si era considerat favorit pentru functia de mitropolit al Clujului inca dinaintea Sinodului de vineri. El a fost acuzat in trecut de colaborare cu Securitatea, insa a respins aceasta acuzatie.

Cei doi ierarhi fusesera desemnati de catre Sinodul Mitropolitan pe 14 martie, iar in ziua urmatoare Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Clujului a anuntat mentinerea celor doua propuneri pentru functia de mitropolit al Clujului.

Ceremonia de intronizare a noului mitropolit va avea loc la Cluj-Napoca, pe 25 martie, de sarbatoarea Bunei Vestiri, cand se implinesc cinci ani de cand IPS Bartolomeu a fost instalat in scaunul mitropolitan al Clujului.

Ultima actualizare Vineri, 18 Martie 2011 19:44
Citeşte mai mult...
 
Duminica a fost Lasata Secului pentru postul Sfintelor Pasti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Martie 2011 09:01
Duminica, 6 martie, a fost Lasata Secului. De astazi a inceput Postul Sfintelor Pasti care se va incheia in 24 aprilie, atunci cand credinciosii vor sarbatori Invierea Mantuitorului Hristos.
 
Lasata Secului are doua etape care conduc treptat catre Postul Sfintelor Pasti: in duminica Infricosatei Judecati din 27 februarie s-a lasat sec de carne, astfel incat credinciosii au intrat in saptamana alba in care nu se mai consuma carne si preparate din carne, dar este permis consumul de lapte, oua si peste.
 
De asemenea in Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, in 6 martie se lasa sec de branza. Asta pentru ca incepand de luni, 7 martie, crestinii ortodocsi vor intra in Postul Sfintelor Pasti. In viata crestinilor ortodocsi, posturile care preced marile sarbatori au o importanta deosebita pentru ca de ele este legat unul din actele centrale pe care ei le indeplinesc in biserica, si anume, impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului.
Ultima actualizare Luni, 07 Martie 2011 09:25
Citeşte mai mult...
 
Prot. Pop Vasile Aurel: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 31 Ianuarie 2011 21:34

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul în această seară la orele 19:25. Într-un comunicat de presă Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului ne informează:

Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunță că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19:25, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, și-a început călătoria spre Împărăția Cerurilor.

Decesul a survenit la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Înconjurat de medici, prieteni, ucenici şi colaboratori apropiaţi, trupul Înaltpreasfințitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecțiuni care i-au marcat ultima perioadă de viață. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toţi cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunţată ulterior.

Ultima actualizare Marţi, 01 Februarie 2011 08:47
Citeşte mai mult...
 
Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai PDF Imprimare Email
Vineri, 14 Ianuarie 2011 16:44

Papa Benedict al XVI-lea a confirmat oficial un miracol atribuit predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, deschizand astfel calea pentru beatificarea acestuia, care va avea loc pe 1 mai 2011, relateaza BBC. ​

Procesul de beatificare, insemnand acordarea titlului de "binecuvantat", este un pas crucial inaintea sanctificarii, pentru care este nevoie de confirmarea unui al doilea miracol.

Ioan Paul al II-lea a murit in 2005, servind in fruntea Bisericii Catolice timp de aproape 27 de ani.

Vaticanul i-a atribuit miracolul vindecarii unei calugarite care suferea de Parkinson si care i s-a rugat. Boala acesteia i-a disparut in mod inexplicabil la doua luni de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, care suferea el insusi de Parkinson.

Medicii angajati de Biserica au cazut de acord ca nu exista nicio explicatie medicala pentru vindecare, in ciuda faptului ca anul trecut un medic citat de un ziar polonez a afirmat ca este posibil ca femeia, in varsta de aproximativ 40 de ani, sa fi avut o problema a sistemului nervos ce ar fi putut sa dispara temporar.

Citeşte mai mult...
 
Programul sfintirii caselor credinciosilor ortodocsi ucrainieni cu ocazia Sarbatorii Bobotezei in 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 13 Ianuarie 2011 15:17

 

''BINECUVINTEAZĂ, DOAMNE, CASA ACEASTA SI O UMPLE DE BUNĂTĂTI. PE CREDINCIOSII ROBII TĂI CARE LOCUIESC ÎN EA PĂZESTE-I NEVĂTĂMATI DE TOATĂ INTÂMPLAREA CEA REA ȘI LE DĂRUIESTE TOATĂ ÎNDESTULAREA BINECUVÂNTĂRII TALE CELEI CERESTI SI PĂMÂNTESTI.

TRIMITE-LE PE ÎNGERUL TĂU CEL MILOSTIV CA SĂ-I FEREASCĂ DE TOATĂ RĂUTATEA.

DĂRUIESTE-LE SĂNĂTATE SI-I ÎNTĂRESTE CU ZILE ÎNDELUNGATE SPRE SLAVA NUMELUI TĂU CEL SFÂNT SI SPRE MÂNTUIREA LOR. AMIN.''

Programul Sfintirii caselor credinciosilor ucrainieni pe 2011:

Ultima actualizare Vineri, 21 Ianuarie 2011 08:57
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 54 of 60

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact