logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Naşterea Domnului – Bucuria întregii creaţii PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Duminică, 25 Decembrie 2011 11:20
„Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui. Şi auzind, regele Irod s-a tulburat şi tot Ierusalimul împreună cu el. Şi adunând pe toţi arhiereii şi cărturarii poporului, căuta să afle de la ei: Unde este să Se nască Hristos? Iar ei i-au zis: În Betleemul Iudeii, că aşa este scris de proorocul: „Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nu eşti nicidecum cel mai mic între căpeteniile lui Iuda, căci din tine va ieşi Conducătorul care va paşte pe poporul Meu Israel”. Atunci Irod chemând în ascuns pe magi, a aflat de la ei lămurit în ce vreme s-a arătat steaua. Şi trimiţându-i la Betleem, le-a zis: Mergeţi şi cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, dacă Îl veţi afla, vestiţi-mi şi mie, ca, venind şi eu, să mă închin Lui. Iar ei, ascultând pe rege, au plecat şi iată, steaua pe care o văzuseră în Răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit şi a stat deasupra, unde era Pruncul. Şi văzând ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat Lui; şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă. Iar luând înştiinţare în vis să nu se mai întoarcă la Irod, pe altă cale s-au dus în ţara lor.” (Matei II, 1-12)
 
Citeşte mai mult...
 
Asociatia Filantropica Ortodoxa „Bunavestire” Sighet A.F.O.B.S. a oferit pachete nevoiasilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Decembrie 2011 09:43
Asociatia Filantropica Ortodoxa „Bunavestire” Sighet A.F.O.B.S. a distribuit in saptamana dinaintea Nasterii Domnului Iisus Hristos, in Sighetu Marmatiei 110 pachete cu alimente, necesare mesei de Craciun. Persoanele catre care s-au indreptat aceste pachete provin din familii nevoiase care nu isi puteau permite ca acum de Craciun, sa puna pe masa prea multe bucate.
 
Reamintim ca, Asociatia Filantropica Ortodoxa "Bunavestire" Sighet, AFOBS functioneaza, cu statut separat, cu binecuvantarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, pe langa Parohia Ortodoxa „Adormirea Maicii Domnului” Sighet II din octombrie 2007, cand ea a fost fondata de un grup de credinciosi ortodocsi din municipiul Sighetu Marmatiei la initiativa pr. Pop Vasile Aurel si a pr. Ierima Pavel.
 
Ultima actualizare Vineri, 23 Decembrie 2011 10:05
Citeşte mai mult...
 
Duminica Înaintea Naşterii Domnului A Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 21:12
„Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda şi pe fraţii lui; Iuda a născut pe Fares şi pe Zara, din Tamar; Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram; Aram a născut pe Aminadav; Aminadav a născut pe Naason; Naason a născut pe Salmon; Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Obed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei; Iesei a născut regele David; David a născut pe Solomon, din femeia lui Urie; Solomon a născut pe Roboam; Roboam a născut pe Abia; Abia a născut pe Asa; Asa a născut pe Iosafat; Iosafat a născut pe Ioram; Ioram a născut pe Ozia; Ozia a născut pe Ioatam; Ioatam a născut pe Ahaz; Ahaz a născut pe Iezechia; Iezechia a născut pe Manase; Manase a născut pe Amos; Amos a născut pe Iosia; Iosia a născut pe Iehonia şi pe fraţii lui, la strămutarea în Babilon; După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel; Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor; Azor a născut pe Sadoc; Sadoc a născut pe Ahim; Ahim a născut pe Eliud; Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care Se cheamă Hristos. Aşadar, toate neamurile de la Avraam până la David sunt paisprezece; şi de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece; şi de la strămutarea în Babilon până la Hristos, sunt paisprezece neamuri.
Ultima actualizare Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 22:28
Citeşte mai mult...
 
“HRISTOS SE NAŞTE, MĂRIŢI-L…” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Decembrie 2011 20:29
Sambata, 17 decembrie 2011, incepand cu ora 15,00 va avea loc un concert de colinde in Sala Festiva a Palatului Cultural din Sighetu-Marmatiei, strada Iuliu Maniu nr 31.
 
Concertul va fi sustinut de coruri si grupuri vocale bisericesti din SIGHETU MARMAŢIEI, MARA, BUDEŞTI, VADU IZEI, BREB,TISA, SĂPÂNŢA,
SLATINA( UCRAINA) ONCEŞTI, CALINEŞTI.
 
 
Concertul va fi patronat de catree  P.S. Sa Dr.JUSTIN SIGHETEANUL Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului. Toti cei doritori sunt invitati sa ia parte la acest eveniment.
 
 
ORGANIZATORI:
PROTOPOPIATUL ORTODOX ROMÂN SIGHET
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAŢIEI
ASOCIAŢIA FILANTROPICĂ ORTODOXĂ „BUNAVESTIRE”SIGHET ( AFOBS )
RADIO ROMANIA SIGHET
Citeşte mai mult...
 
Duminica XXVIII după Rusalii Dumnezeu ne cheamă pe toţi la mântuire PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Lucian   
Duminică, 11 Decembrie 2011 10:13
„Zis-a Domnul pilda aceasta: Un om oarecare a făcut cină mare şi a chemat pe mulţi; şi a trimis la ceasul cinei pe slujitorul său ca să spună celor chemaţi: Veniţi, că, iată, toate sunt gata! Şi au început toţi, câte unul, să-şi ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Am cumpărat un ogor şi trebuie să ies ca să-l văd; te rog, iartă-mă. Şi altul a zis: Cinci perechi de boi am cumpărat şi mă duc să-i încerc; te rog, iartă-mă. Al treilea a zis: Femeie mi-am luat şi de aceea nu pot veni. Şi, întorcându-se, slujitorul a spus stăpânului său acestea. Atunci, mâniindu-se, stăpânul casei a zis: Ieşi îndată în pieţele şi uliţele cetăţii, şi pe săraci şi pe neputincioşi, şi pe orbi şi pe şchiopi adu-i aici. Şi slujitorul a zis: Doamne, s-a făcut precum ai poruncit şi tot mai este loc. Şi a zis stăpânul către slugă: Ieşi la drumuri şi la garduri şi sileşte-i să intre, ca să mi se umple casa, căci zic vouă: Nici unul din bărbaţii aceia care au fost chemaţi nu va gusta din cina mea.” (Luca XIV, 16-24)
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 41 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact