logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


RELIGIE
Invitatie la hramul catedralei ortodoxe SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Vasile Aurel Pop   
Luni, 07 Noiembrie 2016 14:10

Marți, 8 noiembrie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop IUSTIN HODEA SIGHETEANUL va sluji Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala din Sighetu Marmației cu prilejul hramului. Prea Sfinția Sa va sosi la ora 9,30. La ora 10,00 va începe Sfânta Liturghie în sobor de preoți și diaconi, iar la final Va sfinți icoana Sfinților Arhangheli, aleși să fie ocrotitorii municipiului nostru prin hotarâre a Consiliului Local în anul 2014. Preasfințitul IUSTIN va dona această icoană din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului, Primăriei Municipiului Sighetu Marmației și care va fi preluată de către D-L Primar Horia Scubli însoțit de consilierii locali.   
 
Invităm pe toți credincioșii din municipiu să participe la această aleasă și frumoasă sărbătoare!
Citeşte mai mult...
 
Invitatie la hramul bisericii din Calinesti PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Vasile Aurel Pop   
Joi, 25 August 2016 19:42

În Duminica a X- a după Rusalii, 28 August 2016, în Parohia Ortodoxă Călineşti va fi o mare sărbătoare, prilejuită de  târnosirea bisericii de lemn   cu hramurile ,,Nașterea Maicii Domnului” și ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. IUSTIN HODEA SIGHETEANUL, va sfinţi această biserică după toată rânduiala Bisericii de Răsărit, aşezând cu sfinţenie în Sfânta Masă, Sfintele Moaşte şi Documentul de Sfinţire. Această biserică frumoasă din lemn, rod al jertfelniciei bunilor credincioși de aici și a unor binefăcători, construită în stil specific maramureșean, s-a edificat cu binecuvântarea și în vremea păstoririi Î.P.S. Sale Justinian Chira, Episcopul Maramureșului și Sătmarului între anii: 2000-2005, piatra de temelie fiind pusă în 27 iunie 1999, de către P.S.Sa Dr. Iustin Sigheteanul  şi sfinţită prima dată în 6 Septembrie 2007. 
În anul 2013, cu binecuvântarea şi cu purtarea de grijă Preasfinţitului Părinte Dr. Justin Sigheteanul s-a început un amplu proces de consolidare și remodelare arhitectural- plastică a bisericii, lucrările fiind proiectate şi coordonate de domnul arhitect Dorel Cordoș și executate de către o echipă condusă de meșterul Vasile Știopei din Bârsana, toate sub conducerea preotului paroh Rednic Adrian. S- a rezidit Sfânta Masă, s-a reorganizat Sfântul Altar, s-a realizat extinderea în plan orizontal, prin execuția unei șatre ce înconjoară biserica pe trei laturi, pe latura nordică generându-se un spațiu sub acoperiș, numit ,,Masa Moșilor”, unde, conform tradiției, se ținea sfatul bătrânilor, erau comemorați morții și se așezau pomenile pentru cei săraci. Masa Moșilor este acoperită de streșini și executată din bârne lungi. Acest spațiu permite, de asemenea, adăpostirea credincioșilor, ce vin la biserică, de ploaie sau de soare. 
Citeşte mai mult...
 
A aparut monografia-album a Protopopiatului Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 11 August 2016 20:24

Marţi, 9 august 2016, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a prezentat, în premieră, credincioşilor prezenţi în biserica „Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil” din Sighetu Marmaţiei, cu ocazia săvârşirii slujbei Paraclisului Maicii Domnului, Monografia-album a Protopopiatului Sighet, o apariţie editorială de excepţia, prima de acest fel dedicată protoieriei.  
Monografia-album a Protopopiatului Sighet a apărut în urmă cu doar câteva zile în Editura Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, fiind a V-a monografie-album din Eparhie, în ordine cronologică, după cele dedicate anterior protopopiatelor Lăpuş, Baia Mare, Oaş, precum şi una schiturilor şi mănăstirilor din cele 8 protopopiate. 
Această apariţie editorială face parte dintr-un proiect mai vast, prin care se urmăreşte ca fiecare protopopiat să aibă monografia-album proprie, un document ce oferă o radiografie pe orizontală a locaşurilor de cult, a istoriei parohiei, a bisericii sau bisericilor parohiale, a dotării materiale, a numărului de credincioşi, a cimitirelor, a activităţilor filantropice, a şirului preoţilor slujitori la Sfintele Altare  de-al lungul anilor, cunoscuţi până în prezent etc. 
Ultima actualizare Joi, 11 August 2016 20:35
Citeşte mai mult...
 
Hramul bisericii ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare’’ pe 2 iulie la IJPFMM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Iunie 2016 17:17

Sâmbătă, 2 iulie a.c., la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmației va avea loc hramul bisericii ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare’’.
Cu aleasă bucurie, instituția noastră vă invită şi vă așteaptă sa fiţi alături de noi la praznicul bisericii noastre.
          Liturghia arhierească va fi oficiată de către Prea Sfinţitul Părinte Episcop Dr. IUSTIN SIGHETEANUL înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 9.30. 
Citeşte mai mult...
 
Sfinţii Petru şi Pavel, sărbătoriţi azi. Hram la Mănăstirea Bârsana în 30 iunie PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iunie 2016 07:25

Două zile de sărbătoare pentru creştinii ortodocşi din Maramureş şi din întreaga lume. Astăzi, 29 iunie lumea ortodoxă îi cinsteşte pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. În această zi PS Iustin Sigheteanul liturghisește și predică la Mănăstirea Bixad, Protopopiatul Oaș, cu ocazia hramului.

Pentru cei care nu ştiu, Sfântul Apostol Petru - fiul lui Iona şi fratele Apostolului Andrei, s-a născut în Betsaida Galileei. Numele sau iudeu era Simon, însă Mântuitorul îl va numi Chifa (piatra). Potrivit crestinortodox.ro, după o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturiseşte în numele apostolilor dumnezeirea lui Hristos, dar se şi leapădă de Hristos când El este prins spre a fi răstignit. Sfantul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

În ceea ce îl priveşte pe Sfântul Apostol Pavel, acesta era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Pavel, spun cei de la crestinortodox.ro, locuia în Tars şi lupta împotriva creştinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ştefan. Pe calea Damascului i se arată Hristos într-o lumină orbitoare şi îl mustră: "Saule, Saule de ce mă prigoneşti?”. Se converteşte şi primeşte botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Apostol Pavel a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 61

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact