logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT


Manierele la romani PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 09:12

Românii scuipă seminţe ca şi cum ar respira. E un semn că se simt bine, că sunt împreună, că sunt stăpâni peste strada, peste cartierul şi peste parcul lor. Nu e un gest care sfidează regulile; pentru cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri o regulă, scrisă sau nescrisă, care ar spune că nu-i frumos să umpli oraşul de seminţe pur şi simplu nu există. De ce să ne pese? Unde-i un morman de gunoaie încape şi o grămăjoară de salivă şi de coji. Murdărirea lumii din jur nu e nocivă, nu e inestetică, e un fel de a fi cotidian. Vine odată cu dezacordurile gramaticale, cu palma, pumnul, piciorul aplicate nevestei şi copilului, cu manelele şi cu grătărelul de pe balcon. Dacă, totuşi, ne deranjează mizeria, cineva invizibil va apărea oricum a doua zi şi va curăţa după noi.

Grămezile de coji de seminţe peste care dai la tot pasul nu reflectă doar o educaţie proastă şi un nărav urât. Ele mi se par simptomatice pentru indiferenţa românilor şi pentru felul în care ei se raportează la lumea din jur.

Covoarele de coji se întâlnesc peste tot: în cartiere, pe trotuarele din faţa blocurilor, ale alimentarelor, ale buticurilor de toate felurile, în autobuze, în parcuri, în piaţa din mijlocul oraşului. E imposibil să găseşti un loc în care romanii n-ar scuipa seminţe.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2009 09:29
Citeşte mai mult...
 
Sighetul ignoranţei noastre PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Februarie 2009 11:38

Sighetul Marmaţiei, oraşul în care trăim zi de zi, în care râdem, plângem, ne facem speranţe, le pierdem, în care iubim sau urâm, este oglinda noastră. Cine vizitează pentru prima data un oraş, îşi face o parere pe care şi-o schimbă cu greu, dar de cele mai multe ori şi-o păstrează pentru totdeauna. Cei care vin sa vadă Sighetul, auzind despre istoria oraşului, despre frumuseţile locului şi a oamenilor care-l locuiesc găsesc cu totul altceva: mizerie, nepăsare, nesimţire, răutate, vandalism, crime…şi lista ar putea continua. Toate acestea ne caracterizează pe noi, ca oraş cu pretenţii de capitală a Maramureşului Istoric. Ne trezim vorbind despre trecutul nostru ca oraş civilizat, despre viaţa culturală de acum un secol, despre oamenii valoroşi pe care i-a oferit oraşul nostru, dar ne trezim uneori la realitate şi vedem că nimic din ce a fost candva bun în acest oraş nu s-a păstrat.

Ultima actualizare Miercuri, 30 Decembrie 2009 09:42
Citeşte mai mult...
 
"Vreau sa fiu civilizat!" - primul pas PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 15:07

Azi, 7.02.2009, la ora 10, a fost programat debutul actiunii de lipire a autocolantelor din cadrul campaniei „Vreau sa fiu civilizat!” initiata de catre Sighet Online. Actiunea a beneficiat de suportul Primariei si al firmei SC Herodot Grup SRL (NR. care a finantat tiparirea autocolantelor). Mulţumim şi cititorului ce a dorit să-şi păstreze anonimatul, care a oferit primul premiu de 50 RON pentru stickerul castigator şi care s-a oferit iniţial să finanţeze tipărirea autocolantelor. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie civica. Azi, in fata Primariei Sighet, la ora 10 am fost prezenti cei 3 membri ai portalului Sighet Online, pregatiti de actiune. Primaria Sighet a fost reprezentata de catre dl. vice-primar Ovidiu Nemes care a inaugurat actiunea lipind primul sticker pe un cos de gunoi din fata Primariei. La aceasta actiune am beneficiat de suportul a doi voluntari (altii decat cei pe care contam noi, care din motive obiective n-au mai putut fi prezenti) veniti din partea TNL. In aceste conditii tinem sa subliniem ca actiunea noastra nu a avut niciun substrat politic. Le multumim si speram ca cei doi au inteles acest aspect extrem de important pentru noi. Sighet Online este un portal de stiri independent. Cei care citesc constant acest site au putut observa faptul ca facem tot posibilul sa fim echidistanti fata de toate formatiunile politice.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Vreau să fiu civilizat! - Lipirea autocolantelor - Sâmbătă, 7.02.2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 04 Februarie 2009 17:49

Sâmbătă, 7 februarie 2009, ora 10:00, în faţa Primăriei Sighet va începe acţiunea de lipire a 200 de stickere pe coşurile stradale de gunoi. Acţiunea se doreşte a fi primul capitol din campania "Vreau să fiu civilizat!" iniţiată de către portalul de ştiri Sighet Online. Sperăm să câştigăm interesul cât mai multor sigheteni asupra acestei acţiuni civice şi să-i determinăm să ni se alăture ca voluntari. Deocamdată, interesul este mult sub aşteptările noastre, până acum doar două persoane oferindu-se să ne ajute ca voluntari în lipirea stickerelor. Rolul stickerelor este de a sensibiliza şi de a implica un număr cât mai mare de sigheteni în păstrarea curăţeniei în oraşul nostru.
Ne plângem mereu de faptul că oraşul arată mizerabil, dar nu ne punem întrebarea: cât de răspunzători suntem pentru acest lucru şi ce am putea face noi pentru ca oraşul să arate mai bine? Noi suntem învăţaţi ca doar ALŢII să facă, ALŢII să se implice, iar NOI doar să arătăm cu degetul, eventual după ce am devastat câteva coşuri de gunoi, după ce am rupt doi copăcei şi după ce am mâzgălit cu vopsea câteva clădiri. De exemplu, am văzut coşurile de gunoi şi băncile din parcul „Grădina Morii” devastate in mai puţin de o lună de la schimbarea lor. Este inadmisibil si intolerabil aşa ceva.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
Citeşte mai mult...
 
Campania "Vreau să fiu civilizat!" şi SC Mara Nord SA PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 27 Ianuarie 2009 16:34

In cadrul campaniei “Vreau să fiu civilizat!” realizata impreuna cu SC MARA NORD SA Sighet am primit deja cateva versiuni de autocolante, dar mai asteptam si altele din partea cititorilor site-ului. Pentru mijloacele de transport în comun o sa fie nevoie de o alta idee si un alt tip de autocolante. Acesta va respecta titlul campaniei („Vreau sa fiu civilizat!”) precum si numele site-ului nostru (la fel ca-n campania pentru stickerele ce vor fi lipite pe cosurile de gunoi din orasul nostru). Se pare ca vom putea oferi din nou un premiu de 50 RON persoanei care va realiza modelul de autocolant castigator. In acest moment s-au gasit doua firme care doresc sa suporte finantarea tiparirii autocolantelor care vor fi lipite pe autobuzele locale. Pe fiecare autocolant finatat de fiecare firma in parte va fi mentionata si sponsorul stickerului in cauza. Aceasta este si o buna ocazie ca firmele sa-si asocieze numele cu conceptul de civilizatie. Se cauta şi alţi potenţiali sponsori şi/sau colaboratori pentru a putea imprima pe cat mai multe autobuze autocolantele respective.

In continuare va prezentam versiunile de machete pe care le-am primit pana in acest moment pe adresa noastra de e-mail.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior123456789UrmătorSfârşit »

Page 8 of 9

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact