logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT


Sighet Online susţine "Mişcarea de rezistenţă" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Octombrie 2009 07:55

Jurnalul National a demarat o campanie numita Miscarea de Rezistenta. I s-a spus acestui Manifest "Recurs la România", pentru că atunci când te nemulţumeşte ceva, cauţi să-ţi afli liniştea şi împăcarea făcând recurs la ceea ce este stabil şi valoros prin sine, făcând recurs la rădăcină. Recurs la România înseamnă deopotrivă uitarea de fleacuri şi regăsirea de esenţe. E recursul la rădăcinile, prin definiţie statornice, pe care se bucură să şi le întâlnească aici, la noi, publicul nostru.

Suntem mai mult ca oricând copleşiţi de nefiresc, de fenomene dăunătoare, care tind să devină normă: manele, playback şi cântăreţi la laptop, piţipoance, cocălari, kitsch, corupţie, şpagă, politicieni şmenari sau curve politice, opţiuni electorale doar între rău şi mai rău, pseudovedete sau pseudomodele, mitocănie, tupeu, ipocrizie, ignoranţă, băieţi de bani gata, milionari de carton ai României cu apartamente pe Coasta de Azur, dispariţia curiozităţii, incompetenţă, superficialitate, Ştirile de la ora 5, răsturnarea scalei de valori, comoditatea mediocrităţii, mizeria din spitale, românii care ne fac de râs în Italia, tineri care vorbesc doar cu lol, brb, 10x, pentru că au ajuns să concureze 1,3 candidaţi pentru un loc la Medicină şi 0,25 la Inginierie Electrică, dar 14 pentru un loc la Geografie, profesori demotivaţi de salariile mici.

Ultima actualizare Marţi, 06 Octombrie 2009 08:10
Citeşte mai mult...
 
Romania si Pet-ul zilnic la ficat PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 03:48

A venit in Reutlingen acum vreo luna, de lucru inca n-are, viitorul sot castiga putin, conteaza fiecare banut. De plictiseala, Andreea face ordine generala, ia si pivnita locuintei sub lupa. Acolo stau adunate lazi cu sticle de bere goale si cateva zeci de peturi, de la o aniversare. Pe ambalajele returnate la magazin, Andreea ia inapoi aproape 20 de euro bani gheata, sau marfa. „Ar fi o treaba buna si pentru Romania”, zice ea. Insa de la declaratiile de intentie ale diversilor ministri ai Mediului, pana la fapte, e cale lunga. Lunga e si calea civilizarii unor oameni care-si transforma tara intr-o ghena de gunoi poluanta si urat mirositoare.

Citeşte mai mult...
 
10 sugestii pentru o vacanţă ecologică PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Iulie 2009 07:44

Pe perioada concediului, comportamentul nostru ecologic ar trebui să devină şi mai responsabil, dacă este cazul. Este ogreşeală să considerăm că, dacă nu avem de plătit factura pentru apă a hotelului, putem să risipim apa făcând nenumărate băi prelungite. De asemenea, condusul pe distanţe scurte prin locuri necunoscute este o practică periculoasă, după cum ne indică statisticile. Un motiv în plus pentru a ne deplasa cu bicicleta sau a merge pe jos, făcând în acest fel mai multă mişcare şi evitând să poluăm zona.

1- Alegeţi mijloace de transport nepoluante, în măsura în care este posibil
Dacă aţi ajuns la destinaţie cu automobilul, nu îl mai folosiţi şi în continuare. Pentru deplasările scurte puteţi merge pe jos, urca pe bicicletă sau, dacă aveţi ocazia, puteţi face o plimbare călare. Sunt moduri plăcute şi ecologice de a vă petrece timpul liber, făcând şi sport în acelaşi timp.

Ultima actualizare Duminică, 26 Iulie 2009 08:21
Citeşte mai mult...
 
Ce facem cu uleiul? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Iulie 2009 09:02

Ştiţi unde se aruncă uleiul din tigaie după o friptură făcută acasă?
Chiar dacă nu facem foarte des friptură, când o facem, aruncăm uleiul folosit în chiuvetă, nu-i aşa?
Este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face. De ce o facem? Pur şi simplu pentru că nu e nimeni care să ne explice cum ar trebui să procedăm în mod corect.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să aşteptăm ca uleiul să se răcească şi să îl punem în sticle de plastic sau de … sticlă, să punem dopuri la sticle şi să le aruncăm la gunoi.
Pentru că un singur litru de ulei din acesta face non-potabilă circa un milion de litri de apă potabilă! Şi acest milion de litri de apă potabilă este suficient unui om pentru o perioadă de 14 ani!

Citeşte mai mult...
 
Salutul in societate PDF Imprimare Email
Duminică, 28 Iunie 2009 09:30

• Pe cine salutăm?
→Salutăm orice persoană cunoscută, indiferent de locul în care o întâlnim:pe strada, la piaţă, în magazin, în parc, la bancă, la poştă sau în orice loc s-ar afla aceasta.. Salutăm chiar dacă nu suntem siguri că persoana căreia îi adresăm salutul nu ne-a văzut. Dacă nu ne răspunde la salut înseamnă că nu ne-a văzut. Nu trebuie să ne supărăm.Dacă ne întâlnim cu o persoană şi ne întrebăm în gând „ Oare o fi ……sau nu?” obligatoriu salutăm.
→Salutăm întotdeauna la intrarea sau la ieşirea din lift, din compartimentul de tren, dintr-o incapere, taxi, la intrarea sau ieşirea din magazinele mai mici.

•Cine salută primul?

→Băieţii salută primii fetele, bărbaţii salută primii femeile, copiii sau persoanele mai tinere salută persoanele mai în vârstă. Când intrăm într-o încăpere îi salutăm pe cei aflaţi deja acolo. Când ne salutăm unui grup salutăm primii. După ce ne salutăm nu întrerupem discuţia în care sunt antrenaţi membrii grupului.
→Întotdeauna salută cel care merge pe cel care stă pe loc, cel care se află într-o maşină pe cel care este pieton.Dar întotdeauna nu trebuie să ne sfiim să salutăm primii, chiar dacă regula cere să fim salutaţi. A saluta este o dovadă de politeţe. A aştepta să fii salutat este o dovadă de impoliteţe.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior123456789UrmătorSfârşit »

Page 7 of 9

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact