logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT
Sunt Ioana Barbu şi susţin Mişcarea de rezistenţă! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Octombrie 2009 14:02
 
Solutii pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer PDF Imprimare Email
Joi, 08 Octombrie 2009 13:10

Asa cum spune titlul, m-am gandit sa va dau cateva informatii despre ce putem face ca deseurile sa ajunga la reciclat, nu in aer liber.

O solutie care s-a pus in practica si in tara noastra este colectarea selectiva. Aruncam gunoaiele in containerele separate (hartie/plastic/metal) si ele ajung la reciclat. Sunt deja amplasate pe strazile oraselor, insa nu este suficient…

Ca sa simtim o schimbare, pe langa autoritati trebuie sa ne implicam si noi… Iata o varianta:

Colectarea selectiva la bloc:

Ultima actualizare Joi, 08 Octombrie 2009 13:19
Citeşte mai mult...
 
Sunt Florin Chilian si sustin Miscarea de rezistenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Octombrie 2009 08:01
 
Sunt Johnny Raducanu si sustin Miscarea de rezistenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Octombrie 2009 09:52
 
Sighet Online susţine "Mişcarea de rezistenţă" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Octombrie 2009 07:55

Jurnalul National a demarat o campanie numita Miscarea de Rezistenta. I s-a spus acestui Manifest "Recurs la România", pentru că atunci când te nemulţumeşte ceva, cauţi să-ţi afli liniştea şi împăcarea făcând recurs la ceea ce este stabil şi valoros prin sine, făcând recurs la rădăcină. Recurs la România înseamnă deopotrivă uitarea de fleacuri şi regăsirea de esenţe. E recursul la rădăcinile, prin definiţie statornice, pe care se bucură să şi le întâlnească aici, la noi, publicul nostru.

Suntem mai mult ca oricând copleşiţi de nefiresc, de fenomene dăunătoare, care tind să devină normă: manele, playback şi cântăreţi la laptop, piţipoance, cocălari, kitsch, corupţie, şpagă, politicieni şmenari sau curve politice, opţiuni electorale doar între rău şi mai rău, pseudovedete sau pseudomodele, mitocănie, tupeu, ipocrizie, ignoranţă, băieţi de bani gata, milionari de carton ai României cu apartamente pe Coasta de Azur, dispariţia curiozităţii, incompetenţă, superficialitate, Ştirile de la ora 5, răsturnarea scalei de valori, comoditatea mediocrităţii, mizeria din spitale, românii care ne fac de râs în Italia, tineri care vorbesc doar cu lol, brb, 10x, pentru că au ajuns să concureze 1,3 candidaţi pentru un loc la Medicină şi 0,25 la Inginierie Electrică, dar 14 pentru un loc la Geografie, profesori demotivaţi de salariile mici.

Ultima actualizare Marţi, 06 Octombrie 2009 08:10
Citeşte mai mult...
 
Romania si Pet-ul zilnic la ficat PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 03:48

A venit in Reutlingen acum vreo luna, de lucru inca n-are, viitorul sot castiga putin, conteaza fiecare banut. De plictiseala, Andreea face ordine generala, ia si pivnita locuintei sub lupa. Acolo stau adunate lazi cu sticle de bere goale si cateva zeci de peturi, de la o aniversare. Pe ambalajele returnate la magazin, Andreea ia inapoi aproape 20 de euro bani gheata, sau marfa. „Ar fi o treaba buna si pentru Romania”, zice ea. Insa de la declaratiile de intentie ale diversilor ministri ai Mediului, pana la fapte, e cale lunga. Lunga e si calea civilizarii unor oameni care-si transforma tara intr-o ghena de gunoi poluanta si urat mirositoare.

Citeşte mai mult...
 
10 sugestii pentru o vacanţă ecologică PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Iulie 2009 07:44

Pe perioada concediului, comportamentul nostru ecologic ar trebui să devină şi mai responsabil, dacă este cazul. Este ogreşeală să considerăm că, dacă nu avem de plătit factura pentru apă a hotelului, putem să risipim apa făcând nenumărate băi prelungite. De asemenea, condusul pe distanţe scurte prin locuri necunoscute este o practică periculoasă, după cum ne indică statisticile. Un motiv în plus pentru a ne deplasa cu bicicleta sau a merge pe jos, făcând în acest fel mai multă mişcare şi evitând să poluăm zona.

1- Alegeţi mijloace de transport nepoluante, în măsura în care este posibil
Dacă aţi ajuns la destinaţie cu automobilul, nu îl mai folosiţi şi în continuare. Pentru deplasările scurte puteţi merge pe jos, urca pe bicicletă sau, dacă aveţi ocazia, puteţi face o plimbare călare. Sunt moduri plăcute şi ecologice de a vă petrece timpul liber, făcând şi sport în acelaşi timp.

Ultima actualizare Duminică, 26 Iulie 2009 08:21
Citeşte mai mult...
 
Ce facem cu uleiul? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Iulie 2009 09:02

Ştiţi unde se aruncă uleiul din tigaie după o friptură făcută acasă?
Chiar dacă nu facem foarte des friptură, când o facem, aruncăm uleiul folosit în chiuvetă, nu-i aşa?
Este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face. De ce o facem? Pur şi simplu pentru că nu e nimeni care să ne explice cum ar trebui să procedăm în mod corect.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să aşteptăm ca uleiul să se răcească şi să îl punem în sticle de plastic sau de … sticlă, să punem dopuri la sticle şi să le aruncăm la gunoi.
Pentru că un singur litru de ulei din acesta face non-potabilă circa un milion de litri de apă potabilă! Şi acest milion de litri de apă potabilă este suficient unui om pentru o perioadă de 14 ani!

Citeşte mai mult...
 
Salutul in societate PDF Imprimare Email
Duminică, 28 Iunie 2009 09:30

• Pe cine salutăm?
→Salutăm orice persoană cunoscută, indiferent de locul în care o întâlnim:pe strada, la piaţă, în magazin, în parc, la bancă, la poştă sau în orice loc s-ar afla aceasta.. Salutăm chiar dacă nu suntem siguri că persoana căreia îi adresăm salutul nu ne-a văzut. Dacă nu ne răspunde la salut înseamnă că nu ne-a văzut. Nu trebuie să ne supărăm.Dacă ne întâlnim cu o persoană şi ne întrebăm în gând „ Oare o fi ……sau nu?” obligatoriu salutăm.
→Salutăm întotdeauna la intrarea sau la ieşirea din lift, din compartimentul de tren, dintr-o incapere, taxi, la intrarea sau ieşirea din magazinele mai mici.

•Cine salută primul?

→Băieţii salută primii fetele, bărbaţii salută primii femeile, copiii sau persoanele mai tinere salută persoanele mai în vârstă. Când intrăm într-o încăpere îi salutăm pe cei aflaţi deja acolo. Când ne salutăm unui grup salutăm primii. După ce ne salutăm nu întrerupem discuţia în care sunt antrenaţi membrii grupului.
→Întotdeauna salută cel care merge pe cel care stă pe loc, cel care se află într-o maşină pe cel care este pieton.Dar întotdeauna nu trebuie să ne sfiim să salutăm primii, chiar dacă regula cere să fim salutaţi. A saluta este o dovadă de politeţe. A aştepta să fii salutat este o dovadă de impoliteţe.

Citeşte mai mult...
 
Manierele la romani PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 09:12

Românii scuipă seminţe ca şi cum ar respira. E un semn că se simt bine, că sunt împreună, că sunt stăpâni peste strada, peste cartierul şi peste parcul lor. Nu e un gest care sfidează regulile; pentru cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri o regulă, scrisă sau nescrisă, care ar spune că nu-i frumos să umpli oraşul de seminţe pur şi simplu nu există. De ce să ne pese? Unde-i un morman de gunoaie încape şi o grămăjoară de salivă şi de coji. Murdărirea lumii din jur nu e nocivă, nu e inestetică, e un fel de a fi cotidian. Vine odată cu dezacordurile gramaticale, cu palma, pumnul, piciorul aplicate nevestei şi copilului, cu manelele şi cu grătărelul de pe balcon. Dacă, totuşi, ne deranjează mizeria, cineva invizibil va apărea oricum a doua zi şi va curăţa după noi.

Grămezile de coji de seminţe peste care dai la tot pasul nu reflectă doar o educaţie proastă şi un nărav urât. Ele mi se par simptomatice pentru indiferenţa românilor şi pentru felul în care ei se raportează la lumea din jur.

Covoarele de coji se întâlnesc peste tot: în cartiere, pe trotuarele din faţa blocurilor, ale alimentarelor, ale buticurilor de toate felurile, în autobuze, în parcuri, în piaţa din mijlocul oraşului. E imposibil să găseşti un loc în care romanii n-ar scuipa seminţe.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2009 09:29
Citeşte mai mult...
 
Sighetul ignoranţei noastre PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Februarie 2009 11:38

Sighetul Marmaţiei, oraşul în care trăim zi de zi, în care râdem, plângem, ne facem speranţe, le pierdem, în care iubim sau urâm, este oglinda noastră. Cine vizitează pentru prima data un oraş, îşi face o parere pe care şi-o schimbă cu greu, dar de cele mai multe ori şi-o păstrează pentru totdeauna. Cei care vin sa vadă Sighetul, auzind despre istoria oraşului, despre frumuseţile locului şi a oamenilor care-l locuiesc găsesc cu totul altceva: mizerie, nepăsare, nesimţire, răutate, vandalism, crime…şi lista ar putea continua. Toate acestea ne caracterizează pe noi, ca oraş cu pretenţii de capitală a Maramureşului Istoric. Ne trezim vorbind despre trecutul nostru ca oraş civilizat, despre viaţa culturală de acum un secol, despre oamenii valoroşi pe care i-a oferit oraşul nostru, dar ne trezim uneori la realitate şi vedem că nimic din ce a fost candva bun în acest oraş nu s-a păstrat.

Ultima actualizare Miercuri, 30 Decembrie 2009 09:42
Citeşte mai mult...
 
"Vreau sa fiu civilizat!" - primul pas PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 15:07

Azi, 7.02.2009, la ora 10, a fost programat debutul actiunii de lipire a autocolantelor din cadrul campaniei „Vreau sa fiu civilizat!” initiata de catre Sighet Online. Actiunea a beneficiat de suportul Primariei si al firmei SC Herodot Grup SRL (NR. care a finantat tiparirea autocolantelor). Mulţumim şi cititorului ce a dorit să-şi păstreze anonimatul, care a oferit primul premiu de 50 RON pentru stickerul castigator şi care s-a oferit iniţial să finanţeze tipărirea autocolantelor. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie civica. Azi, in fata Primariei Sighet, la ora 10 am fost prezenti cei 3 membri ai portalului Sighet Online, pregatiti de actiune. Primaria Sighet a fost reprezentata de catre dl. vice-primar Ovidiu Nemes care a inaugurat actiunea lipind primul sticker pe un cos de gunoi din fata Primariei. La aceasta actiune am beneficiat de suportul a doi voluntari (altii decat cei pe care contam noi, care din motive obiective n-au mai putut fi prezenti) veniti din partea TNL. In aceste conditii tinem sa subliniem ca actiunea noastra nu a avut niciun substrat politic. Le multumim si speram ca cei doi au inteles acest aspect extrem de important pentru noi. Sighet Online este un portal de stiri independent. Cei care citesc constant acest site au putut observa faptul ca facem tot posibilul sa fim echidistanti fata de toate formatiunile politice.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Vreau să fiu civilizat! - Lipirea autocolantelor - Sâmbătă, 7.02.2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 04 Februarie 2009 17:49

Sâmbătă, 7 februarie 2009, ora 10:00, în faţa Primăriei Sighet va începe acţiunea de lipire a 200 de stickere pe coşurile stradale de gunoi. Acţiunea se doreşte a fi primul capitol din campania "Vreau să fiu civilizat!" iniţiată de către portalul de ştiri Sighet Online. Sperăm să câştigăm interesul cât mai multor sigheteni asupra acestei acţiuni civice şi să-i determinăm să ni se alăture ca voluntari. Deocamdată, interesul este mult sub aşteptările noastre, până acum doar două persoane oferindu-se să ne ajute ca voluntari în lipirea stickerelor. Rolul stickerelor este de a sensibiliza şi de a implica un număr cât mai mare de sigheteni în păstrarea curăţeniei în oraşul nostru.
Ne plângem mereu de faptul că oraşul arată mizerabil, dar nu ne punem întrebarea: cât de răspunzători suntem pentru acest lucru şi ce am putea face noi pentru ca oraşul să arate mai bine? Noi suntem învăţaţi ca doar ALŢII să facă, ALŢII să se implice, iar NOI doar să arătăm cu degetul, eventual după ce am devastat câteva coşuri de gunoi, după ce am rupt doi copăcei şi după ce am mâzgălit cu vopsea câteva clădiri. De exemplu, am văzut coşurile de gunoi şi băncile din parcul „Grădina Morii” devastate in mai puţin de o lună de la schimbarea lor. Este inadmisibil si intolerabil aşa ceva.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:02
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit »

Page 3 of 4

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact