logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VREAU SA FIU CIVILIZAT
Monumentul Holocaustului din Sighetu Marmatiei a fost vandalizat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Iunie 2016 10:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O cititoare ne-a trimis aceasta imagine care nu are nevoie de cuvinte.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Iunie 2016 10:34
 
Romania, campioana la gunoi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:13
Romania inregistreaza cel mai mic volum de gunoi pe cap de locuitor dintre tarile UE. Raportul a fost publicat saptamana trecuta de catre Biroul Federal de Statistica (Destatis) al Germaniei, pe baza datelor preliminare furnizate de Eurostat. Astfel, cu 272 kg deseuri pe cap de locuitor, Romania inchide clasamentul. Cum s-ar zice, e la coada, insa in sens pozitiv. Este intr-adevar un record bun, daca ar fi si vizibil pe strazile, in orasele si in natura Romaniei. In timp ce Germania are de trei ori mai mult gunoi, iar Luxemburgul si Danemarca sunt varf de lista, in aceste tari poti pe alocuri „sa lingi pe jos”, in timp ce in Romania mizeria stradala te loveste la tot pasul, alimentata zilnic de tot felul de nesimtiti.
Citeşte mai mult...
 
ETICHETĂ ȘI BUNE MANIERE: ''Dumneavoastră'' sau ''tu''? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Mai 2015 12:31

Încă din copilărie învățăm de la părinți, apoi din școală, că formula în care ne adresăm altei persoane diferă de la caz la caz. Copiii, în primii ani de viață, nu fac diferența, se adresează oricărei persoane cu ''tu'', indiferent că este vorba despre un alt copil cu care se întâlnesc la joacă, despre mama respectivului copil sau despre membrii din propria familie.Mai târziu, ei învață că pot folosi această formulă doar în cazul în care vorbesc cu alți copii, cu frații, cu mama, cu tata, dar se schimbă lucrurile când este vorba despre persoane care sunt mai mari (ca vârstă) decât ei, situații în care trebuie să se adreseze cu ''dumneavoastră''.

Citeşte mai mult...
 
Cel mai frumos sat din "gaura neagra" a Europei PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Luni, 02 Decembrie 2013 08:12

 Intre dealurile Husilor, acolo unde statistica ne spune ca se afla polul saraciei din Europa, un sat sfideaza stereotipurile. In Padureni, vizitatorul gaseste piscina, teatru de vara si terenuri pentru sport. Nu sunt mofturi. Au fost construite dupa ce satenii au inceput constructia de drumuri, bransamentele la apa si canalizare. Inainte de toate, satenii au infiintat un centru de gospodarire unde sunt create, prin forte proprii, aceste investitii. Centrul atrage forta de munca si asigura independenta satului in privinta lucrarilor edilitare. Rezultatul? Padureniul atrage in fiecare vacanta mii de vizitatori de la oras. Asta in conditiile in care datele oficiale plaseaza judetul Vaslui in polul saraciei, cu cea mai slaba putere de cumparare din UE. Padureniul a devenit insa un exemplu pentru orice sat din Romania. Transformarea a inceput la Revolutie si a fost gandita de un primar care acum 30 de ani vedea prima oara Occidentul.

Ultima actualizare Luni, 02 Decembrie 2013 08:22
Citeşte mai mult...
 
Politia Ecologica a iesit la curatenie impreuna cu un grup de elevi de liceu PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 20 Octombrie 2011 07:54

Miercuri 19 octombrie, Politia Ecologica impreuna cu clasele a IX- a B, a X-a B si XI-a B-clase cu profil de protectia mediului din cadrul Grupului Scolar Forestier, insotiti de doamna profesoara Rad Mariana profesor de ecologie si protectia mediului, s-au deplasat cu aprobarea directorului profesor Pop Ioan, in Parcul Dendrologic si pe malul raului Iza din Sighetu Marmatiei cu scopul de a ecologiza si colecta selectiv materialele reciclabile.

Desi afara temperatura aerului era destul de scazuta elevii si-au facut datoria si au colectat 60 de saci cu deseuri reciclabile si menajere care ulterior au fost ridicati de societatea de salubrizare SC Herodot Grup SRL.

Elevii au fost recompensati cu diplome de catre Politia Ecologica si cu premii de catre SC HERODOT GRUP SRL. ''Actiunea a fost un succes dar a fost putin dezamagitor sa vedem ca la nici o luna de la Let’s do it Romania, actiune la nivel national, locuitorii orasului nostru inca nu au invatat sa mentina curatenia in spatiile verzi'' a declarat agentul Marius Bledea de la Politia Ecologica Sighet.

Vezi foto
 
Let s Do it Romania in actiune ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011 11:36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare Sâmbătă, 24 Septembrie 2011 13:22
Mai multe foto
 
Lipsa locurilor de joaca pentru copii - cine ar trebui sa se mai ocupe de ele? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Septembrie 2011 18:57
Pe adresa de emaill a site-ului nostru am primit urmatorul text/scrisoare/stire pe care il/o reproducem deoarece consideram si noi ca problema locurilor de joaca pentru copii este intr-adevar destul de mare in orasul nostru:
 
Problema locurilor de joaca pentru copii nu este asa de simpla cum se crede. Adica, daca cineva se uita mai atent la materialele din plastic, din care sunt facute leaganele, toboganele, scaritele de lemn, o sa vada ca acestea sunt casante [plasticul],adica se sparge,iar lemnul folosit este de o rezistenta minima, si nu cred ca acestea sau construit sa tina la infinit. In al doilea rand, este cel putin ciudat, ca din vecinatatea ambelor parcuri de joaca nimeni nu vede nimic, nimeni nu suna la politie [la orice politie], desi oamenii stau cel putin in zona statiei de autobuz din care pleaca copiii scoliti in oras, mai tot timpul pe geam in blocul de linga parc, deci lumea e indiferenta, dar se asteapta ca cei 2-3 politisti locali, care sunt pe teren sa previna: Crimele din Sighet, Contrabanda cu Tigari, Comertul Stradal Ambulant, Carutele care Circula pe Centrul Orasului, Sa Dirijeze Circulatia cu ocazia Asfaltarilor, Sa Ridice Cersetorii din Sighet, Sa Controleze Tichetele de Parcare, Sa Insotesca Inspectorii de la Primarie pe Teren, Sa Pazeasca Scoala din B-Voda, Sa Imparta Alimentele la Cantina Saracilor, Sa Protejeze Ornamentele Florale din Sighet, Sa fie si Politist ,,Ecologic'', Sa faca Ordine in P-ta de Alimente, Sa Rezolve Reclamatiile Telefonice si Plingerile Scrise, Sa Verifice Persoanele Fara Mutatie - care locuiesc la bloc dar nu sunt trecute la Plata Apei, Sa Coopereze cu Medicul Veterinar referitor la Cainii Comunitari, Sa Evacueze Masinile Parcate Pe Trotuar SI DACA MAI ARE TIMP SA PAZEASCA LOCURILE DE JOACA, PT. A NU FI DISTRUSE, TOATE ACESTEA PE JOS SAU CU O MASINA VECHE CU NORMA DE KILOMETRI ZILNICA. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 24 Septembrie 2011 11:18
Citeşte mai mult...
 
"Barca pe Iza pluteste usor..." PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 25 Iulie 2011 09:16

Stiati ca: daca ai 1000 de sticle (PET) goale de suc sau bere de unica folosinta si le legi intre ele, daca cresc apele si mai stai si dupa Iza, iti poti construi o pluta care te va ajuta mult? Daca nu gasesti decat 999 de PET, nu poti construi acea pluta, dar poti sa le abandonezi la vreo 100 metri de casa ta, poate va veni altcineva care va mai gasi una si o va termina sau va veni cu inca alte 999001 de pet ca sa poata construi o arca, daca le gaseste, daca nu ...... (MeDy)

Ultima actualizare Marţi, 26 Iulie 2011 09:29
 
Parcul dendrologic in constructii??? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Iulie 2011 13:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cred ca cineva de pe str.Ariesului si-a instalat gazul si si-a renovat in casa frumos,gresia verde nu mai dadea bine!....frumos,in parcul dendrologic sighet,la ce paduri in oras?de ce nu si le-a aruncat in propria gradina?..sau fantana?in apropierea celor din imagine,se afla si o balustrada frumoasa din lemn pe care cineva cu bun simt a facut-o poate pt batrani poate pt femei si copii poate pt oameni,acum nu mai e! (MeDy)

Ultima actualizare Duminică, 24 Iulie 2011 13:41
 
Miscarea nationala de impadurire - Plantam Fapte Bune in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Iulie 2011 14:17

Plantăm fapte bune în România! este o inițiativă amplă, care își propune să diminueze dezechilibrul generat de defrișările masive din ultimii ani în România. Mișcarea vizează organizarea și derularea de acțiuni de împăduriri la nivel național, realizarea unei hărți a zonelor despădurite și realizarea unei campanii de conștientizare privind importanța pădurilor.

În acest prim an de activitate, mai precis în toamna anului 2011, vor fi plantate 300 hectare de pădure. Totodată, terenurile proaspăt împădurite vor fi monitorizate și îngrijite pe o perioadă de 7 ani. Al 2-lea obiectiv major al campaniei constă în realizarea hărții zonelor despădurite din țara noastră. Aplicația hărții zonelor despădurite a fost inițiată în cadrul evenimentului Yahoo! Open Hack Europe.

Misiunea noastră este să implicăm societatea civilă, publicul larg, autoritățile, companiile și mass media în protejarea și creșterea de păduri. Unde vor avea loc aceste plantări ?

Terenurile pe care încercăm să le identificăm împreună cu autoritățile județene au următoarele caracteristici:

– aparțin unor administrații publice locale sau județene

– sunt în extravilan

– nu sunt incluse în fondul forestier.

Ultima actualizare Miercuri, 06 Iulie 2011 14:31
Citeşte mai mult...
 
''Let's Do It Romania!'' continua si in 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Iulie 2011 10:25

 

Proiectul „Let's Do It, Romania!” se va repeta anul acesta printr-o noua actiune de voluntariat cu motto-ul ”Curatenie în toata tara. Într-o singura zi. In 24 septembrie a.c.!". Misiunea proiectului consta in convingerea si mobilizarea cetatenilor si a autoritatilor sa ia parte la cea mai mare initiativa de curatare a României de gunoaie. Unul dintre obictivele proiectului este acela de constientizare a cetatenilor cu privire la importanta conservarii mediului inconjurator si adoptarii unui comportament responsabil in relatia cu natura.

Pregatirile pentru cel mai mare eveniment de implicare sociala din România au inceput deja la nivelul judetului Maramures, echipa de coordonare judeteana schitând in mare graficul activitatilor care vor preceda ac]iunea efectiv` de curat`nie din ziua de 24 septembrie a.c.

Echipa locala de implementare a proiectului „Let's do it România!” doreste sa determine cât mai multi locuitori ai judetului sa participe activ la curatenia generala din 24 septembrie, zi in care -asemeni celorlalte judete din tara- oamenii responsabili si cu simt civic vor trebui sa dovedeasca faptul ca iau atitudine fata de probleme grave ale mediului inconjurator si impotriva nesimtirii multor semeni de arunca gunoaie la voia intâmplarii. Asadar, maramuresenii sunt invitati, cu totii, sa se inscrie ca voluntari la acest eveniment anual, sub aspectul implicarii active in cel mai mare proiect social din tara noastra. Nu de alta, dar maramuresenii vor trebuie sa imbunătățească succesul proiectului „Let's Do It,Romania!" din anul 2010, când nu mai putin de 11.500 de voluntari au reusit sa colecteze 25.000 de saci de gunoi in mai putin de 5 ore.

Ultima actualizare Miercuri, 06 Iulie 2011 10:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit »

Page 1 of 4

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact