logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE


Uleiul de cânepă, tot mai căutat pentru beneficiile sale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Septembrie 2019 11:19
În ziua de azi, când lumea aude de cânepă, se gândește la substanțe interzise și la probleme cu legea, de aceea unii preferă să stea departe de tot ce ține acest subiect înainte de a se documenta și a face diferența între lucruri complet diferite, chiar dacă au la bază același produs. 
 
E bine să se știe că de mii de ani, omul cultivă și utilizează semințele de cânepă pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Din cânepă s-au făcut de-a lungul timpului fibre, ceară, ulei sau  combustibil. Nu trebuie să uităm nici de buniciile noastre care torceau cânepă din care realizau materiale textile. Din semințe, ele făceau ulei de cânepă care este foarte sănătos pentru piele și pentru păr. 
Ultima actualizare Marţi, 24 Septembrie 2019 11:32
Citeşte mai mult...
 
Comunicat CNAS privind situatia PIAS din ultimele zile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Iulie 2019 07:22

Ca urmare a afirmațiilor contradictorii apărute în spațiul public referitoare la platforma informatică PIAS și la modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, CNAS face următoarele precizări:

  1. La ora actuală se desfășoară testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual, online, al platformei PIAS, urmând ca atunci când acestea vor demonstra că sistemul informatic se încadrează în parametri normali de funcționare să înceteze starea de indisponibilitate declarată anterior;

  2. Starea de indisponibilitate nu înseamnă că sistemul informatic nu a funcționat în această perioadă, ci faptul că modul de funcționare al acestuia nu a corespuns în momentele de vârf de activitate standardelor tehnice referitoare la timpul de răspuns;

  3. Declararea stării de indisponibilitate a inclus mai multe zile anterioare datei de 10 iulie, diferențiat pentru diverse categorii de furnizori de servicii medicale, deoarece s-a luat în calcul că există posibilitatea ca unii furnizori să nu fi transmis în PIAS serviciile efectuate în zilele respective, până la momentul declarării indisponibilității, având în vedere faptul că, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, această transmitere se poate efectua în interval de trei zile lucrătoare după data acordării serviciului respectiv;

Citeşte mai mult...
 
Adolescenii care beau și fumează suferă efecte dăunătoare vizibile pentru sănătate încă de la vârsta de 17 ani PDF Imprimare Email
Joi, 30 August 2018 18:44

Adolescenții care fumează și consumă alcool suferă leziuni vizibile ale arterelor încă de la vârsta de 17 ani, schimbări fizice asociate cu un risc crescut de probleme cu inima și vasele de sânge, care pot duce ulterior la atac de cord sau accident vascular cerebral, arată un studiu citat de BBC. În același timp, studiul arată că arterele celor care renunța la fumat și alcool la vârsta adolescenței revin ulterior la normal. 
 
Studiul a fost realizat în perioada 2004-2008 pe un eșantion de peste 1.000 de tineri din zona orașului Bristol din Marea Britanie și a apărut în pretigioasa publicație European Heart Journal.
Citeşte mai mult...
 
Alte 2.300 de medicamente vor dispărea de pe piaţa românească, după ce 2.000 au fost retrase în ultimii doi ani PDF Imprimare Email
Luni, 27 August 2018 11:25

Alte 2.300 de medicamente ar urma să dispară de pe piaţa românească în perioada imediat următoare, după ce aproape 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în decursul ultimilor doi ani, avertizează reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România. 60% din acestea sunt medicamente care costă sub 25 de lei, sunt utilizate de peste 8,5 milioane de pacienţi şi, în marea lor majoritate, sunt fabricate în România, arată reprezentanții producătorilor. 
 
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice susține că taxa clawback aplicată uniform şi medicamentelor ieftine şi celor care costă mii de euro este principala cauză a dispariţiei de pe piaţă a medicamentelor necesare bolnavilor cronici. APMGR face apel către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor pentru a introduce un mod de calcul diferenţiat al acestei taxe, "care poate asigura accesul la tratament a milioane de români în condiţii de impact minim asupra cheltuielilor publice".
Citeşte mai mult...
 
Cazuri de malarie, sifilis şi SIDA, în Maramureş PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Iulie 2018 09:16

Am putea crede că Maramureşul este ocolit de afecţiuni ieşite din comun, mai ales că România este, totuşi, o ţară civilizată. Ei bine, nu este aşa. În ultimul an, raportul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş arată că, în judeţul nostru, s-au înregistrat cazuri de boli mai puţin întâlnite la tot pasul.

La capitolul boli transmise pe cale aeriană, se încadrează scarlatina. În anul 2017, au fost luate în supraveghere patru suspiciuni de scarlatină la trei copii preşcolari, respectiv un elev, provenind din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. Trei cazuri au fost confirmate cu laboratorul. Un caz s-a infirmat, conform metodologiei de supraveghere. S-a facut profilaxia prin intermediul medicului de familie. În Maramureş, a fost luat în supraveghere şi un caz suspect de meningită virală, la o persoană de gen masculin, aparţinând grupei de vârstă 10-14 ani, din oraşul Borşa. Acesta a fost internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” din Bucuresti, cu evoluţie clinic favorabilă. Cazul a fost clasificat, conform Metodologiei de supraveghere drept caz posibil.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 256

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact