logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Sindicalistii din sanatate vor picheta Prefectura Maramures in 20 aprilie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:33

A doua jumatate a lunii aprilie aduce proteste din partea sindicalistilor din sanatate. Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan  a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca in data de 20 aprilie se va face o pichetare a Prefecturii Maramures.

Este numai prima actiune de protest avuta in vedere, urmatoarele actiuni sindicale fiind programate in perioada 9-13 mai. Timp de o saptamana, sustine Ciocan, se picheteaza Ministerul Sanatatii, Finantelor si Ministerul Muncii, la aceste proteste stradale fiind preconizata o participare a circa 10.000 de persoane.

“Sanitas a decis ca va incepe un calendar al protestelor. Federatia iese in strada pentru a-i reprezenta pe cei cei care activeaza in sistemul sanitar din Romania. Este inadmisibil ca toate guvernele care au fost in ultimii ani sa nu gaseasca solutii pentru eliminarea inechitatilor salariale.

Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Bolnavii care îşi cumpără medicamente cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Aprilie 2016 04:26
Pacienţii au drepturi, dar cei mai mulţi nu şi le cunosc. De exemplu, bolnavii care îşi cumpără medicamente, cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi. Orice unitate medicală e obligată să deconteze cheltuielile făcute de un pacient. Din neştiinţă sau din cauza procedurii dificile, oamenii se lasă păgubaşi şi nu profită de legea care îi ajută să-şi recupereze banii cheltuiţi.
 
Mulţi bolnavi care ajung în spital sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru medicamentele care lipsesc din farmacia spitalului. Ei nu ştiu că există o lege care îi ajută să îşi recupereze banii.
Citeşte mai mult...
 
Pe 7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2016 09:03
7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2016 activităţile de celebrare se vor desfăşura sub sloganul „Controlul Diabetului este în puterea ta!”.
În acest context în ziua de 7.04. 2016 , DSP judeţene arondate CRSP CLUJ vor derula campania despre Diabetul Zaharat.
Citeşte mai mult...
 
Persoanele fara venituri vor putea alege cum sa plateasca contributia de sanatate PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Martie 2016 08:32

Ministerul Finantelor Publice propune modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal astfel incat persoanele fara venituri pot alege intre plata lunara a contributiei de sanatate sau plata la momentul accesarii serviciilor medicale. Proiectul Ordonantei de urgenta reglementeaza conditiile privind modul de declarare si de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre persoanele care nu realizeaza venituri, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de sistemul de asigurari sociale de sanatate.  Potrivit infoirmatiilor venite de la Finantele Maramures, schimbarile propuse vizeaza mai multe aspecte.

In primul rand, persoanele fizice, indiferent de cetatenie, care au domiciliul ori resedinta intr-un stat cu care Romania nu are incheiate acorduri privind sistemele de securitate sociala sau care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, si care nu se afla in Romania pentru o perioada mai mare de  90 de zile consecutive, nu au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Apoi, au fost introduse in categoria contribuabililor unitatile trimitatoare care au obligatia platii contributiilor pentru personalul roman militar si civil trimis in misiune permanenta in strainătate. In cazul veniturilor din investitii si/sau din alte surse, realizate in anul 2016, ale caror baze lunare de calcul se situeaza sub nivelul valorii salariului de baza minim brut pe tara,  nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate.

Citeşte mai mult...
 
Reguli noi în contractul CAS cu spitalele: Minimum șapte ore de consultații în ambulatoriu PDF Imprimare Email
Luni, 21 Martie 2016 15:51

Noul contract-cadru pe anul 2016, care ar putea intra în vigoare de la începutul lunii aprilie, prevede creșterea numărului de ore pentru consultațiile în ambulatoriul spitalelor. Astfel, pentru a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, unitățile spitalicești vor trebui să asigure o normă zilnică de șapte ore pentru fiecare medic.

„La unitățile sanitare ambulatorii care sunt autorizate să acorde servicii în spitalizare de zi, este obligatoriu un program de activitate de minimum șapte ore pe zi. Cu aceste unități sanitare ambulatorii, noi avem, în acest moment, încheiate servicii doar în spitalizare de zi nu și în spitalizare continuă. Până în acest moment, nu era prevăzut un program limită, maxim sau minim, și aveam și cu trei sau patru ore. Acum vorbim de o normă întreagă, de cel puțin șapte ore.

Asta este, de fapt, o condiție de eligibilitate a furnizorului respectiv. La șapte ore pe zi, furnizorul poate să acorde un număr mai mare de servicii, clar, dar noi avem același număr de medici care se împarte între anumiți furnizori și atunci ar putea avea de suferit spitalele mai mici și, implicit, și pacienții”, a declarat Camelia Stretea, director executiv relații contractuale în cadrul CAS Maramureș.

Spitalele, nevoite să-și motiveze specialiștii să nu plece.

Citeşte mai mult...
 
Anul 2016 ar putea aduce o crestere a tarifelor la serviciile medicale PDF Imprimare Email
Luni, 07 Martie 2016 16:58

Noul contract cadru este acum in atentia managerilor de spitale din judetul Maramures. Sindicatele din sanatate isi propun ca in acest an sa obtina o noua majorare salariala, a doua etapa de majorare convenita cu Guvernul Romaniei. Tinta, spun cei de la Sanitas, este de dublare a salariilor personalului din sanatate in urmatorii trei ani.

Pe Maramures strategia celor de la Sanitas este de acorda noi si noi beneficii pentru membrii de sindicat. Cat priveste problemele din sanatatea maramureseana, Mircea Ciocan, liderul celor de la Sanitas Maramures, tine sa arate ca in mare spitalele au aceleasi probleme, cu precadere spitalele din Maramuresul Istoric.

Citeşte mai mult...
 
Cardul de sănătate pune medicii maramureşeni pe jar PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 13:48

După ce sistemul informatic de funcţionare a cardului naţional de sănătate nu a mers timp de aproximativ 20 de ore, o parte din medicii de familie, la nivel naţional, au acordat servicii medicale doar copiilor şi pacienţilor cu adeverinţe înlocuitoare de card.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a anunţat într-un comunicat de presă că medicii de familie acordă servicii medicale doar pacienţilor care au adeverinţă înlocuitoare de card şi copiilor.

Medicii de familie din Maramureş au precizat însă că, la nivelul judeţului nostru, nu s-a ţinut cont de această decizie, iar pacienţii au fost consultaţi ca de obicei.

„Având în vedere că sistemul a început să meargă, nu s-a procedat la aşa ceva. Din păcate, lucrurile merg tot mai prost, iar pacienţii s-au obişnuit deja cu astfel de situaţii şi ne mai zic ei nouă să nu ne mai necăjim că nu merge cardul... Nu au nici ei ce să zică, spun că mai aşteaptă... Cel puţin cu noi, pe partea de medicină de familie, pacienţii sunt mai înţelegători”, a declarat Gheorghe Lascu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Maramureş.

Nu există echipă de mentenanţă pentru sistemul informatic

Citeşte mai mult...
 
''Rezultate fără precedent'' în tratarea cancerului anunțate de o echipă de cercetători americani PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 08:24

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat ''rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit marți BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific (American Association for the Advancement of Science).

Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă deocamdată doar ''un prim pas'', a subliniat conducătorul echipei care a dezvoltat acest tratament, profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din orașul american Seattle.

Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută, ''fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie'', a explicat specialistul american.

Citeşte mai mult...
 
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş îşi mută sediul PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 13:47

Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş a solicitat Consiliului judeţean Maramureş, atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiului aflat în clădirea unde a funcţionat Centrul de Planificare Familială. Această solicitare a fost prezentată în şedinţa Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în urma căreia s-a avizat favorabil solicitarea SANITAS Maramureş.
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş a făcut iniţial lucrări de amenajare şi modernizare a acestui spaţiu, în valoare de 10.940,37 lei, după care nu a mai intrat în folosinţa spaţiului, datorită situaţiei generate de reparaţiile capitale efectuate la clădirea Spitalului Judeţean, fapt ce a generat necesitatea mutării unor secţii în clădirea vechii policlinici.

Citeşte mai mult...
 
Bugetul Casei de Sanatate, asigurat doar pe primul trimestru din 2016 PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Februarie 2016 08:56

Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a primit bugetul pe anul 2016, dar numai pe primul trimestru. Adriana Hluhaniuc, director economic CAS MM, a aratat in cadrul unei sedinte la Prefectura Maramures ca nu s-au semnat noile contracte cu furnizorii de servicii medicale.

“Este vorba ca contractele să se semnzece începând cu luna martie, şi furnizorii să lucreze conform noilor contracte începând cu 1 aprilie 2016. Bugetul repartizat aferent trimestrului I din anul acesta este mai mare cu 25%. Această majorare a apărut ca urmare a acoperirii majorărilor salariale a personalului din unităţile sanitare.

De asemenea, ni s-a repartizat un buget mare pentru a plăti medicamentele de la programele de sănătate şi de asemenea, ca urmare a transferului unitatilor sanitare private de dializă de la CNAS, începand cu contractarea de anul trecut, a trecut la CAS Maramures”, a aratat Hluhaniuc.

Citeşte mai mult...
 
MEDICINĂ ALTERNATIVĂ – Drojdia, o uzină de medicamente PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Februarie 2016 06:44
Drojdia de bere e un leac miraculos cunoscut încă din vechime. Chiar dacă strămoşii noştri nu aveau laboratoare că cele de astăzi, ei ştiau că drojdia de bere conţine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a funcţiona bine. Tratamentul cu acest aliment ieftin şi la îndemână vindecă bolile şi fortifică organismul. Drojdia nu e doar ingredientul necesar preparării băuturilor alcoolice, ci şi sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.
Citeşte mai mult...
 
Durerile de spate pot fi atenuate cu succes doar printr-un masaj al tălpilor - Ce se întâmplă când masezi această linie de la picior PDF Imprimare Email
Luni, 01 Februarie 2016 18:27

Durerile de spate pot fi atenuate cu succes doar printr-un masaj al tălpilor. Un studiu realizat în Iran, care a cuprins 50 de asistente medicale, a arătat că acest masaj a redus semnificativ durerea la nivelul coloanei vertebrale.

Timp de două săptămâni, subiecții care sufereau de dureri cronice de spate au trecut prin ședințe de masaj care au durat timp de 40 de minute, de trei ori pe săptămână.

Picioarele conțin numeroase puncte care sunt legate de coloana vertebrală, iar atunci când apar probleme în această parte a corpului, punctele-corespondent din talpă devin dureroase. Tot ce trebuie să faceți este să masați aceste puncte, iar rezultatele apar chiar după prima ședință.

Linia dintre călcâi și degetul mare în arcul piciorului interior este proiecția coloanei vertebrale. Separă vizual linia ca și cum ar fi a coloanei vertebrale. Folosește degetele și apasă punctele din talpă, pornind de la călcâi la degetul mare. Acest masaj reduce durerea și tensiunea din coloana vertebrală.

Citeşte mai mult...
 
Antrenamentul cu greutati pentru persoane varstnice PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:45

O categorie de populatie care merita atentie deosebita in ceea ce priveste antrenamentul cu greutati este cea reprezentata de persoane varstnice. Primim zeci de mesaje de la barbati de peste 50 de ani care cer sfaturi vizavi de suplimente si exercitii potrivite varstei lor.

Imbatranirea este un proces biologic inevitabil care, in mod gradual, modifica structura si functiile organismului. Exista doua componente ale varstei: una biologica si una psihologica. Acestea nu sunt sincronizate si se pot manifesta diferit, la persoane diferite. Ambele componente sunt legate de varsta cronologica.

Cum optimizam metabolismul dupa o anumita varsta? 

Este stiut faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, rata metabolica inregistreaza un regres constant, al carui rezultate se materializeaza in acumularea de tesut adipos. Avand in vedere ca regimul alimentar nu influenteaza prea mult cresterea ratei metabolice, rezulta ca cel mai eficient mod de a optimiza metabolismul este practicarea unui sport.

De ce e bun sportul pentru persoane varstnice?

Ultima actualizare Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:53
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact