logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Bugetul Casei de Sanatate, asigurat doar pe primul trimestru din 2016 PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Februarie 2016 08:56

Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a primit bugetul pe anul 2016, dar numai pe primul trimestru. Adriana Hluhaniuc, director economic CAS MM, a aratat in cadrul unei sedinte la Prefectura Maramures ca nu s-au semnat noile contracte cu furnizorii de servicii medicale.

“Este vorba ca contractele să se semnzece începând cu luna martie, şi furnizorii să lucreze conform noilor contracte începând cu 1 aprilie 2016. Bugetul repartizat aferent trimestrului I din anul acesta este mai mare cu 25%. Această majorare a apărut ca urmare a acoperirii majorărilor salariale a personalului din unităţile sanitare.

De asemenea, ni s-a repartizat un buget mare pentru a plăti medicamentele de la programele de sănătate şi de asemenea, ca urmare a transferului unitatilor sanitare private de dializă de la CNAS, începand cu contractarea de anul trecut, a trecut la CAS Maramures”, a aratat Hluhaniuc.

Citeşte mai mult...
 
MEDICINĂ ALTERNATIVĂ – Drojdia, o uzină de medicamente PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Februarie 2016 06:44
Drojdia de bere e un leac miraculos cunoscut încă din vechime. Chiar dacă strămoşii noştri nu aveau laboratoare că cele de astăzi, ei ştiau că drojdia de bere conţine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a funcţiona bine. Tratamentul cu acest aliment ieftin şi la îndemână vindecă bolile şi fortifică organismul. Drojdia nu e doar ingredientul necesar preparării băuturilor alcoolice, ci şi sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.
Citeşte mai mult...
 
Durerile de spate pot fi atenuate cu succes doar printr-un masaj al tălpilor - Ce se întâmplă când masezi această linie de la picior PDF Imprimare Email
Luni, 01 Februarie 2016 18:27

Durerile de spate pot fi atenuate cu succes doar printr-un masaj al tălpilor. Un studiu realizat în Iran, care a cuprins 50 de asistente medicale, a arătat că acest masaj a redus semnificativ durerea la nivelul coloanei vertebrale.

Timp de două săptămâni, subiecții care sufereau de dureri cronice de spate au trecut prin ședințe de masaj care au durat timp de 40 de minute, de trei ori pe săptămână.

Picioarele conțin numeroase puncte care sunt legate de coloana vertebrală, iar atunci când apar probleme în această parte a corpului, punctele-corespondent din talpă devin dureroase. Tot ce trebuie să faceți este să masați aceste puncte, iar rezultatele apar chiar după prima ședință.

Linia dintre călcâi și degetul mare în arcul piciorului interior este proiecția coloanei vertebrale. Separă vizual linia ca și cum ar fi a coloanei vertebrale. Folosește degetele și apasă punctele din talpă, pornind de la călcâi la degetul mare. Acest masaj reduce durerea și tensiunea din coloana vertebrală.

Citeşte mai mult...
 
Antrenamentul cu greutati pentru persoane varstnice PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:45

O categorie de populatie care merita atentie deosebita in ceea ce priveste antrenamentul cu greutati este cea reprezentata de persoane varstnice. Primim zeci de mesaje de la barbati de peste 50 de ani care cer sfaturi vizavi de suplimente si exercitii potrivite varstei lor.

Imbatranirea este un proces biologic inevitabil care, in mod gradual, modifica structura si functiile organismului. Exista doua componente ale varstei: una biologica si una psihologica. Acestea nu sunt sincronizate si se pot manifesta diferit, la persoane diferite. Ambele componente sunt legate de varsta cronologica.

Cum optimizam metabolismul dupa o anumita varsta? 

Este stiut faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, rata metabolica inregistreaza un regres constant, al carui rezultate se materializeaza in acumularea de tesut adipos. Avand in vedere ca regimul alimentar nu influenteaza prea mult cresterea ratei metabolice, rezulta ca cel mai eficient mod de a optimiza metabolismul este practicarea unui sport.

De ce e bun sportul pentru persoane varstnice?

Ultima actualizare Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:53
Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presa - Campanie umanitara pentru Andrei Gabriel Curceanu. Strigatul de ajutor al mamei cu un bebelus grav bolnav PDF Imprimare Email
Luni, 11 Ianuarie 2016 15:40
Andrei Gabriel Curceanu, un bebelus de numai 9 luni, sufera de o malformatie grava, asociata cu sindrom de intestin scrut, malnutritie si anemie severa, ce il chinuie peste masura si nu-i permite sa se dezvolte normal. Doctorii romani fac eforturi imense pentru a-l tine in viata, iar miercuri, 13 ianuarie a.c., baietelul va fi transportat pana in Italia – la Policlinica Vittorio Emanuele – unde va fi trimis de urgenta la terapie intensiva. 
Pana la ora actuala, micutul a suferit 3 interventii chirurgicale in Romania, insa evolutia sa nu a fost cea asteptata, iar singura lui sansa de supravietuire vine tocmai din Italia. La durerile groaznice pe care le resimte Andrei, se adauga insa si disperarea parintilor de a strange cei 30.000 de Euro necesari pentru transportul, chiria, tratamentul si interventiile medicale din Italia. 
Asociatia “Salveaza o inima” a sarit in sprijinul familiei Curceanu si a demarat, chiar in prima zi din acest nou an, o campanie umanitara online pentru salvarea baietelului de 9 luni. Pana in prezent, mii de oameni au raspuns pozitiv apelului umanitar, iar in numai 10 zile au fost donati peste 10.500 de Euro, reprezentand 36% din totalul necesar.
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sanatatii anunta bibliografia pentru concursul de rezidentiat 2016 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 09:07

Ministerul Sănătății aduce la cunoștința celor interesați  apariția “Compendiului de specialități medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină și farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica și prof.dr.Viorel Scripcaru.

Cele două volume ale compendiului sunt tipărite la Editura Medicală București, care va asigura și distribuția acestora.

Acest Compendiu constituie bibliografia pentru concursul  național de rezidențiat din sesiunea noiembrie 2016 pentru domeniul medicină.

Tematica elaborată în baza acestei bibliografii urmează a fi publicată în scurt timp pe site-ul oficial al concursului de rezidențiat și în săptămânalul “Viața Medicală”.

Citeşte mai mult...
 
Până la încheierea noului Contract-Cadru, creşterea salariilor în Sanătate, suportată de spitale PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Ianuarie 2016 14:21

Creşterile salariale cu 25% pentru angajaţii din sistemul sanitar vor trebui suportate de spitale, în primele luni din an, până la încheierea noului contract-cadru pe anul 2016. Sindicaliştii din Maramureş susţin însă că noile sume prevăzute pentru anul curent vor acoperi, în cele din urmă, eforturile financiare ale unităţilor spitaliceşti.

„Un prim lucru care va genera probleme, în primele două luni ale anului 2016, vor fi legate de decontarea de servicii medicale la valoarea care să acopere creşterile salariale. Ştim că pentru 2015 a fost încheiat un contract cu o anumită valoare pentru serviciile medicale. Cu 1 octombrie, data la care s-au aplicat creşterile salariale de 25%, s-au încheiat acte adiţionale cu o valoare mai mare, care să acopere creşterile salariale. Dar contractarea nu se va face cu 1 ianuarie, ci în februarie-martie, şi atunci, în primele luni până la momentul contractării, prevederea legală este că se acordă o medie a execuţiei ultimelor 12 luni.

Citeşte mai mult...
 
Topul eşecurilor din sistemul de sănătate PDF Imprimare Email
Luni, 28 Decembrie 2015 11:09

Introducerea cardului de sănătate, scumpirea la raft a „celor mai ieftine medicamente din UE, introducerea pe lista de compensate a terapiilor interferon free, dosare penale la nivel înalt, revolte pe reţelele de socializare, dar şi propuneri inedite şi schimbări la portofoliul Sănătăţii sunt noutăţile aduse de 2015 în sistemul medical.

Cel mai amplu proiect al sistemului sanitar este, probabil, cardul de sănătate, care a devenit obligatoriu din acest an. 
Amplu nu prin beneficiile aduse sistemului, ci prin problemele, pagubele şi frustrările create medicilor şi pacienţilor. Deşi era menit să reducă birocraţia şi să blocheze decontările fictive, sistemul cardurilor de sănătate a blocat doar activitatea cabinetelor şi a spitalelor, dar şi dreptul constituţional la asistenţă medicală al pacienţilor.

Blocarea frecventă a sistemului informatic SIUI a făcut o „gaură” considerabilă în bugetele medicilor de familie şi ale spitalelor, care nu şi-au putut valida şi deconta serviciile acordate. Deşi au impus obligativitatea cardurilor, responsabilii din Sănătate au fost incapabili să emită documentul pentru toţi cei îndreptăţiţi să-l primească.

Citeşte mai mult...
 
Sindicatele din sanatate: Populatia trebuie sa se abtina sa mai dea spaga la medici PDF Imprimare Email
Luni, 21 Decembrie 2015 19:33

Problema spagii care se da la medici sau asistente medicale in spitale este o boala care trebuie tratata treptat. Sindicatele din sanatate spera ca acele cresteri salariale obtinute in acest an, un total de 32 de procente, sa faca in asa fel incat personalul sanitar sa nu mai accepte atentiile pacientilor.

Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan a vorbit astazi, 21 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa despre ce a insemnat anul care se apropie de final pentru sindicatele din sanatate. A fost an caracterizat ca fiind unul de referinta, asta pentru ca au fost doua cresteri salariale acordate personalului din sanatate si asistenta sociala. Prima majorare a fost la inceputul lui 2015, un procent de 7%, iar a doua la finalul anului, o majorare de 25%.

“Ultima conferinta de presa a anului, una de bilant pozitiv spunem noi, foarte favorabila pentru membrii de sindicat, salariatii din spitale sau din asistenta sociala. Anul a debutat cu o crestere salariala, acel cuantum de 100 de lei, un prim success al SANITAS. Au fost acele iesiri in strada, urmate de negocieri care intr-un final au adus o a doua majorare, de 25%.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus atrage medicii străini. Salarii mai mari şi locuinţe de serviciu pentru ei PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Decembrie 2015 15:26
Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus este unitatea medicală din Maramureş care a reuşit să atragă cei mai mulţi medici specialişti străini. În momentul de faţă, în cadrul spitalului profesează medici din Republica Moldova şi Siria.
„Spitalul a reuşit să atragă un medic pe chirurgie, este vorba de un chirurg de origine siriană, care a făcut specialitatea în România. Odată cu războiul, el s-a retras şi a venit aici, în ţară. De asemenea, spitalul a mai angajat un medic de terapie intensivă, care are făcută şi specialitatea în România. El a lucrat în Republica Moldova până în vară, iar după aceea, şi-a făcut toate documentele şi a venit în Vişeu. Spitalul din Vişeu are cei mai mulţi medici străini din Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Un medic de la spitalul de arsuri spune ca multi dintre ranitii din Colectiv au murit din cauza bacteriilor din unitatile medicale - tolo.ro PDF Imprimare Email
Joi, 03 Decembrie 2015 12:20
Doctorul, al carui nume nu a fost publicat, a spus ca stie de la colegii sai ca situatia este asemanatoare si la alte spitale.  Mai mult, acesta acuza ca familiile ranitilor nu au fost anuntate din primele zile ca au optiunea sa-i transfere in strainatate pentru ca "infectiile cu bacterii apar, din experienta noastra, cam din ziua a cincea".  
 
Potrivit medicului, la spitalul sau toti ranitii sunt spalati in aceeasi cada. 
El a dezvaluit ca in noaptea tragediei nu a fost deschis laboratorul de analize si a acuzat faptul ca nu exista un protocol in Romania pentru marii arsi, ceea ce inseamna ca fiecare spital a tratatat ranitii diferit.  
 
Citeşte mai mult...
 
MARAMUREŞ - 97 de bilete de tratament pentru pensionari rămase nevalorificate PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2015 06:58
Din totalul de 192 de bilete de tratament disponibile pentru seria a 19-a, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Maramureş informează că 97 dintre acestea au rămas nevalorificate. Până la începutul săptămânii, pensionarii mai puteau opta până vineri pentru staţiunile:
 
Bizuşa (38 de bilete disponibile), 
 
Buziaş (10 bilete), 
 
Bazna (2 bilete), 
 
Căciulata (3 bilete),
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sange joi, 26 noiembrie la Spitalul Municipal Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Noiembrie 2015 11:48
O nouă campanie de donare de sânge va avea loc în data de joi, 26 noiembrie, dupǎ orele 09;00, la sediul vechi al Policlinicii din cadrul spitalului.
 
Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă cu o reală criză de sânge, ajungându-se de cele mai multe ori la situaţia în care personalul medical să folosească stocul de urgenţă, aceasta însemnând ca următorul pacient care are nevoie de o transfuzie de urgenţă să nu mai poată fi transfuzat, urmând ca viaţa lui să fie pusă în pericol.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 98

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact