logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Comunicat de presă - Viaţa unei fetiţe de 2 ani cu o boală extrem de rară poate fi salvată cu un simplu SMS PDF Imprimare Email
Joi, 12 Mai 2016 17:00
Anastasia Daniluc a fost diagnosticata cu tumora rabdoida de plex brahial, o forma extrem de rara de cancer la nivel international, iar viata fetitei de numai 2 ani atarna de un fir de ata. Fiind o forma rara de cancer, din pacate, nu exista posibilitatea de tratament in Romania, astfel ca Anastasia a fost acceptata la Clinica Meyer din Florenta (Italia). 
 
Costurile sedintelor de chimioterapie pe o perioada de 9 luni, atat cat au prezis medicii specialisti, depasesc cu mult puterile financiare ale parintilor. “Va rog din tot sufletul, sa ne indreptam cu iubire, sa ne rugam ca pe chipul angelic al fetitei noastre sa vedem doar zambete, sa-i auzim rasul vesel de copil sanatos, iar lacrimile noastre de tristete si disperare sa se transforme in lacrimi calde de fericire. Va rog din tot sufletul sa ne sprijiniti macar cu un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Anastasia. Poate pentru unii dintre voi inseamna doar un suc, insa pentru copilul nostru inseamna viata”, declara Alina Daniela Daniluc, mama Anastasiei.
Citeşte mai mult...
 
Asistenţii medicali maramureşeni care doresc să profeseze în afara României sunt selectaţi cu o tot mai mare atenţie de către ţările occidentale PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Mai 2016 10:30
Pe lângă cunoştinţele medicale care trebuie să fie fără lacune, aceştia sunt supuşi inclusiv la teste de cultură generală, în momentul în care vor să ocupe un post într-un spital.
 
„Condiţiile de muncă din străinătate nu sunt neapărat mai bune decât cele de aici, dar salariile sunt mult mai atractive. Ţările cele mai căutate de tineri sunt Germania, care oferă şi un salariu atractiv şi condiţii de cazare, la fel Austria şi Irlanda, care solicită tot mai mulţi asistenţi medicali. Cei din Irlanda ne-au expediat şi nouă mail-uri să le trimitem asistenţi medicali bine pregătiţi şi au subliniat acest lucru. Am observat că, în comparaţie cu cei din străinătate, noi avem o problemă serioasă în ce priveşte pregătirea de bază a asistenţilor medicali.
 
Am participat în Irlanda la un examen de absolvire a şcolii postliceale şi acolo examenul este mult mai sever. Există o probă practică pe manechin, cu supraveghere video şi acolo asistenţii ştiu că trebuie să înveţe.
Citeşte mai mult...
 
Ancheta Gazeta Sporturilor, partea a III-a: Probele de laborator arata ca prima substanta activa din dezinfectantul folosit in 2000 de sali de operatie din Romania este diluata de 10 ori, iar a doua cu 30% PDF Imprimare Email
Joi, 28 Aprilie 2016 12:23
Echipa lui Catalin Tolontan si a Mirelei Neag de la GSP a testat in laboratorul institutului de stat ICECHIM probe dintr-un bidon de Suprasept, dezinfectant produs de Hexi Pharma si folosit pentru salile de operatii, inclusiv in saloanele pentru arsi, si pentru instrumentarul medical folosit in operatii. Rezultatele analizelor au venit miercuri si arata ca una dintre substantele active din dezinfectant este diluata de 10 ori, iar cealalta cu 30%. Este a treia parte a anchetei realizate de Gazeta Sporturilor, cea mai importanta ancheta din domeniul Sanatatii publicata in ultimii ani in Romania. Puteti citi ancheta aici, pe blogul lui Catalin Tolontan.
Citeşte mai mult...
 
Cum se toacă banii din programele de sănătate: medicamente pentru morţi şi achiziţii ilegale PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Aprilie 2016 15:16

Reţete medicale în valoare de 3.551.000 de lei au fost eliberate de către medici fără specializarea necesară, potrivit Raportului Curţii de Conturi privind evaluarea performanţelor unor Programe Naţionale de Sănătate derulate în perioada 2012-2014 la Ministerul Sănătăţii şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De asemenea, CNAS a validat eliberarea de medicamente în valoare de 63.000 de lei, pentru pacienţi care erau decedaţi la data eliberării din farmacii a respectivelor medicamente. În acelaşi document se arată şi faptul că unităţile sanitare au achiziţionat materiale sanitare şi medicamente peste stocurile necesare şi că preţurile de achiziţie au fost diferite de la o unitate la alta, deşi produsele proveneau de la acelaşi furnizor. Raportul Curţii de Conturi menţionează şi lipsa de implicare a Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte controlul implementării Programelor Naţionale de Sănătate pentru diabet şi boli rare, deşi aceasta este una dintre principalele atribuţii ale sale. În total, cheltuielile nejustificate se ridică la 9.424.000 de lei, informează Gândul, preluat de agenţia Mediafax.

Raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2012-2014, întocmit în urma analizării activităţii Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a unui număr de 21 de Case Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), în cadrul programului naţional de diabet zaharat, arată că în perioada 2012-2014 au apărut cheltuieli nelegale în valoare estimată de 9.424.000 lei.

Astfel, medici care nu beneficiază de specializarea necesară prescrierii de reţete pentru afecţiuni diabetice au eliberat reţete în valoare de aproximativ 3.551.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din sanatate vor picheta Prefectura Maramures in 20 aprilie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:33

A doua jumatate a lunii aprilie aduce proteste din partea sindicalistilor din sanatate. Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan  a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca in data de 20 aprilie se va face o pichetare a Prefecturii Maramures.

Este numai prima actiune de protest avuta in vedere, urmatoarele actiuni sindicale fiind programate in perioada 9-13 mai. Timp de o saptamana, sustine Ciocan, se picheteaza Ministerul Sanatatii, Finantelor si Ministerul Muncii, la aceste proteste stradale fiind preconizata o participare a circa 10.000 de persoane.

“Sanitas a decis ca va incepe un calendar al protestelor. Federatia iese in strada pentru a-i reprezenta pe cei cei care activeaza in sistemul sanitar din Romania. Este inadmisibil ca toate guvernele care au fost in ultimii ani sa nu gaseasca solutii pentru eliminarea inechitatilor salariale.

Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Bolnavii care îşi cumpără medicamente cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Aprilie 2016 04:26
Pacienţii au drepturi, dar cei mai mulţi nu şi le cunosc. De exemplu, bolnavii care îşi cumpără medicamente, cât stau internaţi în spital, pot cere banii înapoi. Orice unitate medicală e obligată să deconteze cheltuielile făcute de un pacient. Din neştiinţă sau din cauza procedurii dificile, oamenii se lasă păgubaşi şi nu profită de legea care îi ajută să-şi recupereze banii cheltuiţi.
 
Mulţi bolnavi care ajung în spital sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru medicamentele care lipsesc din farmacia spitalului. Ei nu ştiu că există o lege care îi ajută să îşi recupereze banii.
Citeşte mai mult...
 
Pe 7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2016 09:03
7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2016 activităţile de celebrare se vor desfăşura sub sloganul „Controlul Diabetului este în puterea ta!”.
În acest context în ziua de 7.04. 2016 , DSP judeţene arondate CRSP CLUJ vor derula campania despre Diabetul Zaharat.
Citeşte mai mult...
 
Persoanele fara venituri vor putea alege cum sa plateasca contributia de sanatate PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Martie 2016 08:32

Ministerul Finantelor Publice propune modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal astfel incat persoanele fara venituri pot alege intre plata lunara a contributiei de sanatate sau plata la momentul accesarii serviciilor medicale. Proiectul Ordonantei de urgenta reglementeaza conditiile privind modul de declarare si de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre persoanele care nu realizeaza venituri, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de sistemul de asigurari sociale de sanatate.  Potrivit infoirmatiilor venite de la Finantele Maramures, schimbarile propuse vizeaza mai multe aspecte.

In primul rand, persoanele fizice, indiferent de cetatenie, care au domiciliul ori resedinta intr-un stat cu care Romania nu are incheiate acorduri privind sistemele de securitate sociala sau care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, si care nu se afla in Romania pentru o perioada mai mare de  90 de zile consecutive, nu au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Apoi, au fost introduse in categoria contribuabililor unitatile trimitatoare care au obligatia platii contributiilor pentru personalul roman militar si civil trimis in misiune permanenta in strainătate. In cazul veniturilor din investitii si/sau din alte surse, realizate in anul 2016, ale caror baze lunare de calcul se situeaza sub nivelul valorii salariului de baza minim brut pe tara,  nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate.

Citeşte mai mult...
 
Reguli noi în contractul CAS cu spitalele: Minimum șapte ore de consultații în ambulatoriu PDF Imprimare Email
Luni, 21 Martie 2016 15:51

Noul contract-cadru pe anul 2016, care ar putea intra în vigoare de la începutul lunii aprilie, prevede creșterea numărului de ore pentru consultațiile în ambulatoriul spitalelor. Astfel, pentru a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, unitățile spitalicești vor trebui să asigure o normă zilnică de șapte ore pentru fiecare medic.

„La unitățile sanitare ambulatorii care sunt autorizate să acorde servicii în spitalizare de zi, este obligatoriu un program de activitate de minimum șapte ore pe zi. Cu aceste unități sanitare ambulatorii, noi avem, în acest moment, încheiate servicii doar în spitalizare de zi nu și în spitalizare continuă. Până în acest moment, nu era prevăzut un program limită, maxim sau minim, și aveam și cu trei sau patru ore. Acum vorbim de o normă întreagă, de cel puțin șapte ore.

Asta este, de fapt, o condiție de eligibilitate a furnizorului respectiv. La șapte ore pe zi, furnizorul poate să acorde un număr mai mare de servicii, clar, dar noi avem același număr de medici care se împarte între anumiți furnizori și atunci ar putea avea de suferit spitalele mai mici și, implicit, și pacienții”, a declarat Camelia Stretea, director executiv relații contractuale în cadrul CAS Maramureș.

Spitalele, nevoite să-și motiveze specialiștii să nu plece.

Citeşte mai mult...
 
Anul 2016 ar putea aduce o crestere a tarifelor la serviciile medicale PDF Imprimare Email
Luni, 07 Martie 2016 16:58

Noul contract cadru este acum in atentia managerilor de spitale din judetul Maramures. Sindicatele din sanatate isi propun ca in acest an sa obtina o noua majorare salariala, a doua etapa de majorare convenita cu Guvernul Romaniei. Tinta, spun cei de la Sanitas, este de dublare a salariilor personalului din sanatate in urmatorii trei ani.

Pe Maramures strategia celor de la Sanitas este de acorda noi si noi beneficii pentru membrii de sindicat. Cat priveste problemele din sanatatea maramureseana, Mircea Ciocan, liderul celor de la Sanitas Maramures, tine sa arate ca in mare spitalele au aceleasi probleme, cu precadere spitalele din Maramuresul Istoric.

Citeşte mai mult...
 
Cardul de sănătate pune medicii maramureşeni pe jar PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 13:48

După ce sistemul informatic de funcţionare a cardului naţional de sănătate nu a mers timp de aproximativ 20 de ore, o parte din medicii de familie, la nivel naţional, au acordat servicii medicale doar copiilor şi pacienţilor cu adeverinţe înlocuitoare de card.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a anunţat într-un comunicat de presă că medicii de familie acordă servicii medicale doar pacienţilor care au adeverinţă înlocuitoare de card şi copiilor.

Medicii de familie din Maramureş au precizat însă că, la nivelul judeţului nostru, nu s-a ţinut cont de această decizie, iar pacienţii au fost consultaţi ca de obicei.

„Având în vedere că sistemul a început să meargă, nu s-a procedat la aşa ceva. Din păcate, lucrurile merg tot mai prost, iar pacienţii s-au obişnuit deja cu astfel de situaţii şi ne mai zic ei nouă să nu ne mai necăjim că nu merge cardul... Nu au nici ei ce să zică, spun că mai aşteaptă... Cel puţin cu noi, pe partea de medicină de familie, pacienţii sunt mai înţelegători”, a declarat Gheorghe Lascu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Maramureş.

Nu există echipă de mentenanţă pentru sistemul informatic

Citeşte mai mult...
 
''Rezultate fără precedent'' în tratarea cancerului anunțate de o echipă de cercetători americani PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Februarie 2016 08:24

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat ''rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit marți BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific (American Association for the Advancement of Science).

Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă deocamdată doar ''un prim pas'', a subliniat conducătorul echipei care a dezvoltat acest tratament, profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din orașul american Seattle.

Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută, ''fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie'', a explicat specialistul american.

Citeşte mai mult...
 
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş îşi mută sediul PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 13:47

Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş a solicitat Consiliului judeţean Maramureş, atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiului aflat în clădirea unde a funcţionat Centrul de Planificare Familială. Această solicitare a fost prezentată în şedinţa Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în urma căreia s-a avizat favorabil solicitarea SANITAS Maramureş.
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş a făcut iniţial lucrări de amenajare şi modernizare a acestui spaţiu, în valoare de 10.940,37 lei, după care nu a mai intrat în folosinţa spaţiului, datorită situaţiei generate de reparaţiile capitale efectuate la clădirea Spitalului Judeţean, fapt ce a generat necesitatea mutării unor secţii în clădirea vechii policlinici.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 98

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact