logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
MARAMUREȘ: Criză de specialiști în dizabilități mentale PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Octombrie 2016 10:57

O parte din maramureșenii care suferă de dizabilitate mentală nu reușesc să primească ajutorul de care au nevoie, deoarece în județ nu există servicii specializate în acest sens. Reprezentanții Asociației Esperando susțin că nu pot onora solicitările acestor persoane.
 
„Noi avem niște criterii de selecție și ne-am străduit mereu să nu închidem ușa oamenilor, când au apelat la noi. În principiu, dacă am selectat, am mers mai mult pe dizabilitate fizică. Au venit însă oameni la noi care nu aveau dizabilitate fizică, ci mentală și atunci nu am putut să-i servim, pentru că noi nu suntem specializați pe asta. O parte din ei au fost îndrumați la colegii noștri de la Asociația Autism, dacă a fost cazul”, a declarat Daniel Filipaș, managerul Asociației Esperando.
Citeşte mai mult...
 
Asistenţii medicali, discriminaţi la locul de muncă PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 07 Octombrie 2016 07:47

Aceştia sunt plătiţi diferenţiat, în funcţie de studiile absolvite, dar, cu toate acestea, profesional vorbind, fac aceeaşi muncă. Conform unui studiu realizat de Solidaritatea Sanitară, la nivel naţional, aproximativ 60.000 de asistenţi medicali, absolvenţi de studii postliceale, se află în situaţia de a primi mai puţini bani, în comparaţie cu colegii lor, absolvenţi de studii superioare.
 
„Coroborarea datelor din cercetarea sociologică cu cele privitoare la salarizare indică faptul că, la ora actuală, categoria de personal cea mai afectată o constituie asistentele medicale, în special asistentele medicale absolvente de postliceală. Două componente majore contribuie la această situaţie: marea majoritate (cca. 60.000) a asistentelor medicale din unităţile sanitare publice sunt afectate de fenomenul discriminării salariale şi cca. 23% dintre asistentele medicale din unităţile sanitare publice sunt în situaţia de muncă forţată neplătită”, precizează autorii studiului.
Citeşte mai mult...
 
Analize obligatorii după 45 de ani PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 Octombrie 2016 17:43

După vârsta de 45 de ani, există un set de analize care ar trebui făcute anual, pentru că pot apărea anumite probleme de sănătate.
 
Analiza glucozei: pentru diabet zaharat.
 
Diabetul zaharat este cauzat de un exces de zahăr în sânge, iar pentru depistarea acestuia este necesară măsurarea glicemiei. Dacă este mai mică de 110 mg / dl, nu există diabet sau prediabet. Poţi aștepta între 1 și 3 ani, pentru a reînnoi testul.
 
În schimb, în cazul în care se află între 1,10 g/l și 1,25 g/l se pune diagnosticul de prediabet. Trebuie luate măsuri în ceea ce priveşte schimbarea stilului de viaţă, iar testul trebuie să fie reînnoit un an mai târziu.
Citeşte mai mult...
 
4 reguli pe care trebuie sa le urmam pentru a alege o paine sanatoasa: alba sau integrala? PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Septembrie 2016 09:08

In orice supermarket, sectiunea cu paine este extrem de variata de la paine alba, paine integrala, covrigi. Desi ne este clar ca nu toata painea este facuta la fel, este destul de greu sa facem alegerea cea mai sanatoasa. “Este important sa fim informati inainte de a pleca la cumparaturi, astfel incat sa stim ce cautam si ce inseamna diversii termeni de pe ambalaj”, precizeaza Katie Cavuto, dietetician.
 
 
Este bine de stiut ca nu trebuie sa ne temem de carbohidrati. Painea poate fi o aditie foarte nutritiva in dieta.
Citeşte mai mult...
 
Criză de asistenţi medicali în medicina şcolară PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Septembrie 2016 07:54

Medicina şcolară şi, mai nou, chiar şi medicina de familie au ajuns să fie tot mai puţin atractive pentru asistenţii medicali. Pe aceste segmente, asistenţii sunt mai mult ocupaţi cu munca de secretariat şi cu raportările, în loc să-şi dedice timpul îngrijirii pacienţilor.
 
În plus, asistenţii medicali din cadrul cabinetelor de medicină şcolară sunt suprasolicitaţi şi trebuie adesea să suplinească lipsa medicilor de pe acest segment. Iar situaţia nu dă semne de îmbunătăţire.
 
„Acum, asistenţii trebuie să acopere lipsa medicilor şi, din ce spun aceştia, e foarte greu de gestionat activitatea, pentru că au un program foarte aglomerat. Asistenţii aleargă de la un cabinet şcolar la altul, de la o şcoală la alta, din cauza lipsei de personal.
Citeşte mai mult...
 
Medicii şi asistenţii ameninţă cu greva. SANITAS: Trebuie eliminate inechităţile salariale PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Septembrie 2016 06:59

Angajaţii din sistemul sanitar se pregătesc de grevă. Doctorii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi de diferenţele mari de salarizare din sistemul bugetar. SANITAS ameninţă cu proteste dacă Ministerul Sănătăţii nu vine cu o soluţie.
 
Reprezentanţii Federaţiei SANITAS l-au informat pe ministrul Sănătăţii că membrii noştri de sindicat nu mai au răbdare şi nici nu consideră că ei sunt cei care trebuie să echilibreze bugetul în aşa măsură încât să poată elimina inechităţile salariale.
 
"Am solicitat ministrului Voiculescu să îşi facă absolut toate calculele necesare pentru ca în 15 septembrie a.c. să poată prezenta în faţa membrilor Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, posibile soluţii viabile pentru rezolvarea inechităţilor create de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016", preciza SANITAS, în data de 5 septembrie.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul a marit alocatia de hrana in spitale PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Septembrie 2016 19:53

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, marirea alocatiei de hrana in spitale, aceasta urmand sa varieze intre 10 si 19 lei pe zi, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit Agerpres.
 
"S-a adoptat in sedinta de guvern o marire a alocatiei de hrana in spitale avand in vedere evolutia preturilor la marfurile alimentare din 2008 pana in 2016. Din 2008 nu s-a mai facut aceasta modificare. A fost facuta o consultare cu medici specialisti nutritionisti de la Institutul de Boli Metabolice si Nutritie, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si alte institute. A fost luat in considerare indicele preturilor de consum in perioada mai 2008 si iunie 2016, o crestere cu 108%. Alimentatia bolnavilor este foarte importanta si in tratament", a afirmat Iolu. El a precizat ca sumele vor varia intre 10 lei pe zi, pentru bebelusi, si 19 lei pe zi.
 
Astfel de alocari se vor face pentru prima data si in cazul bolnavilor in regim de hemodializa.
Citeşte mai mult...
 
Asistenţii medicali, agresaţi de pacienţi. Curs de gestionare a conflictelor, urmat de halatele albe din Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016 07:59

Nemulţumirile pacienţilor legate de deficienţele sistemului sanitar sunt adesea reproşate personalului medical. Asistenţii medicali au parte zilnic de agresiuni verbale din partea pacienţilor. Reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Maramureş, susţin că mulţi bolnavi ajung să-şi descarce frustrările faţă de sistemul medical pe personalul care le acordă serviciile medicale.
 
„Nu avem cazuri de agresiune, dar în discuţiile colegiale exact asta se spune, că unii dintre pacienţi îşi revarsă asupra asistentului medical toate nemulţumirile şi frustrările acumulate în sistemul medical. Asistenţii se întâlnesc zilnic cu astfel de cazuri. Pe de altă parte, dacă ar fi mai mult timp pentru a discuta cu pacientul, lucrurile s-ar mai rezolva. După cum am spus de fiecare dată când am avut ocazia, este nevoie de educaţie sanitară în rândul populaţiei.
Citeşte mai mult...
 
Practicarea unei activitati fizice regulate ar putea compensa partial efectele nefaste ale consumului de alcool PDF Imprimare Email
Joi, 08 Septembrie 2016 11:48

Practicarea unei activitati fizice regulate ar putea partial sa compenseze riscurile sporite de deces generate de consumul de alcool, potrivit unui studiu publicat joi in revista British Journal of Sports Medicine, citat de AFP.
 
Autorii precizeaza totusi ca este vorba doar de un studiu "observational" si ca nu trebuie trase "concluzii definitive", cu atat mai mult cu cat anumiti factori (precum alimentatia sau modul in care se consuma alcool) nu au fost luati in calcul desi au un impact asupra rezultatului.
Citeşte mai mult...
 
Halatele albe, la un pas de grevă generală. Ordonanţa 43 a pus gaz pe focul sindicaliştilor din Sănătate. Ce spun liderii maramureşeni PDF Imprimare Email
Joi, 08 Septembrie 2016 11:34

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas sunt la un pas de greva generală, după mai multe runde de negocieri cu Ministerul Sănătăţii şi al Muncii, legate de reglementarea şi includerea grilei de salarizare pentru personalul administrativ din Sănătate într-o ordonanţă de guvern. Situaţia a degenerat după ce Guvernul a adoptat OUG 43, care reglementează grila de salarizare a angajaţilor din ministere şi în care nu apare personalul administrativ din Sănătate.
 
„În săptămâna 8-14 august, reprezentanţii Federaţiei au purtat, în două runde, discuţii cu miniştrii mai sus amintiţi, referitor la posibilităţile de rezolvare a nedreptăţilor generate de OUG 20/2016. Negocierile au fost de multe ori foarte aprinse, iar membrii Biroului Executiv prezenţi au fost asiguraţi, cu discursuri elaborate şi calcule iscusite, că, spre exemplu, situaţia TESA din Sănătate nu se poate rezolva printr-o nouă OUG.
Ultima actualizare Joi, 08 Septembrie 2016 11:47
Citeşte mai mult...
 
MARAMUREŞ - Continuă exodul asistenţilor medicali PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Luni, 05 Septembrie 2016 18:19

Locurile de muncă atractive din străinătate fac ca un număr mare de absolvenţi să nu ia în considerare opţiunea de a profesa în ţară. Acest lucru se remarcă şi în Maramureş, unde tinerii vin direct cu formularele pentru străinătate, în momentul în care îşi ridică diplomele. De la începutul anului, peste 100 de asistenţi medicali din judeţ au plecat peste hotare.
 
„Asistenţii care termină acum pleacă pe capete. Când au obţinut adeverinţele, deja vor să plece în străinătate. Sunt care au nevoie de diplome, nu doar de adeverinţe, iar noi putem să le eliberăm certificatul provizoriu. Oricum, anul acesta, la sfârşitul lunii septembrie, vor avea toţi rezolvate diplomele. Foarte mulţi pleacă în Anglia şi în Germania. Acum există şi o cerere mare de asistenţi medicali în Irlanda. Până acum, în anul acesta, din Maramureş au plecat 116 asistenţi medicali, iar numai în iulie şi august au plecat 22.
Citeşte mai mult...
 
Sapunurile antibacteriene, interzise in SUA. Acestea nu ar fi mai eficiente decat sapunul simplu si probabil dauneaza pe termen lung PDF Imprimare Email
Duminică, 04 Septembrie 2016 17:40

Sapunurile antibacteriene au fost interzise vineri pe piata americana, potrivit unei decizii definitive a Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA), care a spus ca producatorii nu au reusit sa demonstreze ca acestea sunt sigure sau mai eficiente decat produsele obisnuite, scrie The Guardian. 
 
Dr Janet Woodcock, directoarea centrului FDA pentru evaluare si cercetare, a spus ca unele sapunuri antimicrobiene s-ar putea sa nu aduca niciun beneficiu pentru sanatate. 
Citeşte mai mult...
 
5 alimente benefice pentru tiroida PDF Imprimare Email
Marţi, 30 August 2016 07:58

Tiroida este responsabila pentru eliberarea unor hormoni care controleaza o mare parte din functiile corpului dumneavoastra si joaca un rol important in reglarea starii de spirit, a greutatii si a fertilitatii. Atunci cand tiroida nu functioneaza va puteti astepta la numeroase efecte secundare. Pentru ingrijirea tiroidei incercati sa consumati urmatoarele alimente:
 
Alge marine: sunt bogate in iod, de care tiroida are nevoie pentru a functiona corespunzator. Nu trebuie exagerat, totusi. O salata de alge marine pe saptamana este suficienta.
Oua: Contin iod si seleniu, nutriente care ajuta la reglarea hormonilor tiroidieni.
Iaurt: Lactatele reprezinta, de asemenea, o sursa buna de iod.
Carne de pui sau vita: Carnea este o sursa buna de zinc, un nutrient important care ajuta la buna functionare a tiroidei.
Fructe de padure: Antioxidantii protejeaza organismul impotriva distrugerilor cauzate de radicalii liberi, care sunt des intalniti in cazul persoanelor ce au probleme cu tiroida.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact