logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Top 5 alimente recomandate atunci cand avem reflux gastroesofagian PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 16:18

Uneori regretam ca am consumat anumite alimente care ne provoaca disconfort, insa in randul celor care sufera de boala de reflux gastroesofagian acest lucru se intampla foarte frecvent.
 
In timp ce multi oameni sufera ocazional de simptome suparatoare ale aparatului digestiv, precum arsurile gastrice, la aproape un sfert din populatie astfel de simptome apar mai des si pe o perioada de timp mai indelungata. In astfel de cazuri se recomanda vizita la medic, intreruperea consumului de alcool si evitarea alimentelor bogate in grasimi si condimente. Disconfortul abdominal poate fi redus si prin includerea anumitor alimente in dieta zilnica. Iata care sunt acestea, scrie today.com.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Martie 2017 16:22
Citeşte mai mult...
 
De ce luam in greutate atunci cand urmam un program de exercitii fizice? PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Martie 2017 09:35

Cei mai multi oameni care incep un program sportiv o fac pentru a scapa de kilogramele in plus; cu toate acestea, exercitiile fizice efectuate cu regularitate nu schimba in mod satisfacator numarul de kilograme afisat pe cantar.
 
Eric Ravussin, profesor la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Baton Rouge, Louisiana, raspunde la intrebarea din titlu pentru nytimes.com.
 
Se intampla ca la un numar insemnat dintre persoanele care isi incep programul de activitate fizica sustinuta – ca parte a adoptarii unui stil de viata sanatos – numarul de kilograme sa nu scada semnificativ, impotriva asteptarilor acestora, iar in unele cazuri numarul de kilograme poate creste.
Citeşte mai mult...
 
Aparatele de fitness pentru acasa, o alternativa pentru persoanele care vor sa faca miscare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Februarie 2017 20:29

Numarul persoanelor care inteleg rolul si importanta alocarii unui timp zilnic pentru a face miscare creste continuu. Din acest motiv creste constant numarul persoanelor care isi fac abonamente la salile de fitness si aerobic. Din pacate, nu toate persoanele care isi doresc sa urmeze un program special de miscare pentru a-si asigura un tonus psihic si fizic cat mai bun si a-si imbunatati sanatatea si reusesc. Acesta este si motivul pentru care in ultimul timp cresc vanzarile de aparate de fitness, dupa cum am observat si pe redushop.roFaptul ca tot mai multe persoane muncesc pana pe la ora 17-19 si ajung acasa dupa o ora sau mai mult dupa ce pleaca de la munca, le face sa nu mai aiba timp si nici dispozitie sa mai mearga pentru minim o ora la o sala de fitness, insa faptul ca oferta de produse de fitness pentru acasa este tot mai diversificata si produsele tot mai complexe, asigurand rezultate excelente printr-o utilizare facila in confortul propriului camin, determina mai ales femeile sa caute sa isi achizitioneze cel mai bun aparat de fitness.

Ultima actualizare Luni, 27 Februarie 2017 21:11
Citeşte mai mult...
 
SĂNĂTATE - Birocraţie mai puţină la decontarea serviciilor medicale din străinătate PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Marţi, 13 Decembrie 2016 09:04

Reprezentanţii CAS Maramureş susţin că pacienţii respectivi nu mai trebuie să-şi traducă documentele medicale, iar odată cu eliminarea acestor costuri ar putea să crească cererile de decontare pe sume mici.
 
Scade numărul documentelor justificative necesare
 
De asemenea, pentru anumite servicii medicale care necesitau un aviz din partea CAS Maramureş, s-au eliminat o serie de documente justificative pe care asiguratul trebuie să le prezinte pentru rambursarea cheltuielilor privind asistenţa medicală primită în străinătate.
Citeşte mai mult...
 
Bicicleta medicinala, solutia pentru o viata sanatoasa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Decembrie 2016 11:33

 
O conditie fizica buna inseamna o viata mai sanatoasa, un confort fizic si psihic crescut, vizite mai rare la medic, medicamente mai putine si bani mai multi ramasi in buzunar. Incepand cu 1690 cand a fost inventata prima bicicleta pana in zilele noastre, bicicleta a evoluat foarte mult. Azi avem numeroase modele moderne si cu nenumarate functii realizate cu scopul de a ne creste gradul de confort si performanta. 
 
Pe masura ce s-a observat ca pedalarea ne face inima si sistemul cardiovascular mai sanatos, ne inbunatateste capacitatea pulmonara, ne tonifica musculatura, previne osteoporoza, imbunatateste sistemul imunitar, reduce diabetul, corecteaza nivelul colesterolului din sange, arde de patru ori mai multe calorii decat mersul pe jos, ajuta la scaderea in greutate, reduce stresul, anxietatea si depresia, creand un tonus fizic si psihic mult superior, producatorii au creat bicicleta medicinala sau bicicleta stationara care sa aiba aceleasi beneficii dar care sa poata fi folosita in casa atat de catre persoanele care au nevoie de recuperare fizica in urma unor probleme medicale cat si de catre de persoanele sanatoase dar care, fie nu au mult timp liber pentru practicarea unui sport, fie nu pot pedala in aer liber din cauza conditiilor meteo. Un astfel de aparat poate fi util atat pentru ciclisti, carora le poate asigura o incalzire inainte de antrenamentul de rezistenta, cat si pentru persoanele foarte comode care se mobilizeaza greu sa faca miscarea atat de benefica pentru sanatate. 
 
Interesul tot mai crescut pentru acest tip de aparate a determinat producatorii sa creeze modele cat mai variate, adresate unor cerinte de performanta si de pret cat mai diversificate. Pentru o mai buna edificare a ofertei de pe piata,  vezi aici modele de bicicleta medicinala dintre care oricine poate alege cea mai potrivita bicicleta in functie de nevoile personale si, evident, in functie de bugetul de care dispune. 
Ultima actualizare Vineri, 09 Decembrie 2016 16:49
Citeşte mai mult...
 
Cardul european de sănătate, căutat de sărbători. Solicitările urmează să se tripleze în luna decembrie PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Decembrie 2016 08:41

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, solicitările pentru cardul european de să-nă-tate sunt în creştere. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş anticipează, în luna decembrie, o medie de 65 de solicitări pe zi, aproape de trei ori mai multe faţă de media unei zile normale.
 
„Într-o lună normală, media este de aproximativ 25 de carduri pe zi, iar acum deja avem cam 35-40 de carduri zilnic. Anticipăm că, de sărbătorile de iarnă, vom ajunge la 60-70 solicitări de card, zilnic. Lumea îl cere pentru vacanţa de iarnă, pentru concedii sau profită de zilele libere primite în luna decembrie. Având experienţa anilor anteriori, anticipăm o tendinţă substanţială de creştere după primă săptămână a lunii decembrie, când lumea se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă, pentru vacanţa de iarnă. Sunt mulţi asiguraţi care se duc la târgurile de Crăciun, în diferite ţări europene”,
Citeşte mai mult...
 
Cinci motive pentru care este indicat sa consumi sfecla PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 08:54

Consumul de sfecla iti poate imbunatati timpul de alergare, potrivit unui nou studiu. Cercetatori de la Universitatea din Exeter au descoperit ca atletii care consuma suc de sfecla inainte de parcurgerea unui traseu de 20 de metri au observat o imbunatatire in timpul scos de acestia, noteaza The Telegraph. 

Participantii au fost impartiti in doua grupuri: cei din primul grup au baut suc de sfecla, iar ceilalti au consumat acelasi suc, dar cu concentratia de azot eliminata. Astfel, cei din primul grup au obtinut o viteza mai buna. Insa, imbunatatirea abilitatilor atletice nu este singura calitate a sfeclei. 
 
Reduce tensiunea arteriala
Citeşte mai mult...
 
Medicii trag un semnal de alarmă: Acestea sunt primele semne care anunță DIABETUL PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 08:21

Excesul de zahăr din sânge se manifestă prin urinări dese şi sete excesivă, oboseală, pierdere inexplicabilă în greutate, infecţii urinare dese, amorţeala membrelor şi probleme ale pielii.
 
Există două forme de diabet: cel de tip I, când organismul nu mai produce deloc insulină şi cel de tip II, asociat cu obezitatea şi sedentarismul, când apare rezistenţa la insulina proprie, care duce, în final, la reducerea secreţiei de insulină, dar nu totală.
 
Diabetul de tip I apare, în general, la copii şi tineri şi este mai grav decât cel de tip II. Niciunul nu se vindecă definitiv. O simplă analiză a glicemiei poate indica boala. O valoare mai mare de 126 înseamnă diabet. Există însă şi alte semne care trădează afecţiunea.
Citeşte mai mult...
 
Proiect Ministerul Sănătății: 500 de posturi noi pentru serviciile de ambulanță, 200 pentru medicii rezidenți PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Duminică, 13 Noiembrie 2016 12:13

Ministerul Sănătății dorește suplimentarea cu 700 a numărului maxim de posturi pentru unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, dintre care 500 pentru serviciile de ambulanță și 200 pentru medicii rezidenți, prevede un proiect de modificare a Hotărârii Guvernului nr.144/2010 privind organizarea și funcționarea MS.
 
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, postată pe site-ul MS, ca urmare a analizei efectuate de Comisia interministerială pentru suport tehnic a rezultat că, pentru unele servicii de ambulanță numărul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenți medicali și ambulanțieri raportat la numărul populației este mai mic de 90% față de media națională.
Citeşte mai mult...
 
SANITAS: Greva generala din spitale continua si marti PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Noiembrie 2016 10:38

Sindicatul SANITAS anunta continuarea grevei generale, marti, pana la votul final din plenul Camerei Deputatilor cand ar urma sa fie adoptate amendamentele la OUG 20/2016. Luni mai multe amendamente cerute de sindicalisti au fost votate in comisiile din Camera Deputatilor.
 
''Dupa prima zi de greva generala organizata de Federatia SANITAS in unitatile sanitare din toate judetele tarii (...) au aparut premize favorabile: in sedinta reunita a Comisiilor de munca si de buget din Camera Deputatilor amendamentele noastre la OUG 20/2016 au fost aprobate. Astfel, introducerea categoriilor omise din OUG 20/2016 in grilele noului document legislativ (personalul TESA, angajatii din DSP-uri, etc), calcularea sporurilor la salariul din 2016 pentru tot personalul medico-sanitar, echilibrarea veniturilor salariatilor din clinic si neclinic, introducerea grilelor de salarizare la nivelul spitalelor neclinice pentru lucratorii din asistenta sociala, etc, pot deveni realitate'', se arata intr-un comunicat al organizatiei citat de Agerpres.
Ultima actualizare Marţi, 01 Noiembrie 2016 10:53
Citeşte mai mult...
 
Personalul medical din spitalele din Maramures intră în grevă generală PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 28 Octombrie 2016 08:36

După greva de avertisment de săptămâna trecută, sindicaliştii din Sănătate nu au obţinut rezultatele scontate, motiv pentru care continuă acţiunile din calendarul protestelor. Astfel, începând de luni, 31 octombrie, personalul medical va declanşa greva generală la nivel naţional. „După greva de avertisment de două ore din 19 octombrie, nu am obţinut rezultate notabile. Am reuşit ca în Camera Deputaţilor să se treacă amendamentele prin comisia de sănătate.
 
Am avut comisia de buget-finanţe şi am încercat să influenţăm astfel încât să trecem amendamentele şi prin această comisie de specialitate şi tragem de actualul Parlament în speranţa că, până se termină această sesiune, vom avea toate amendamentele la ordonanţă legiferate. Este singura şansă ca lucrurile să fie rezolvate. Guvernul este depăşit în acest moment şi nu mai poate să emită ordonanţe la ordonanţe. Astfel, ne pregătim de greva generală din 31 octombrie”, a declarat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
MARAMUREŞ: S-a dat startul campaniei de vaccinare antigripală PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 27 Octombrie 2016 09:30

În judeţul nostru s-a dat startul campaniei de vaccinare antigripală, iar în Maramureş au sosit 8.000 de doze.Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş a precizat că vaccinul a ajuns săptămâna trecută şi se află deja în cabinetele medicilor de familie.
 
„Noi am primit 8.000 de doze de vaccin antigripal, care au sosit deja de săptămâna trecută şi au fost distribuite medicilor de familie şi personalului din spitale”, a declarat Carmen Sima, director coordonator adjunct în cadrul DSP Maramureş.
 
Prioritate la vaccinare au categoriile vulnerabile, respectiv bătrânii, bolnavii cronic, copiii sau gravidele.
Citeşte mai mult...
 
In primul an de viata, copiii ar trebui sa doarma in camera parintilor, pentru limitarea riscului de moarte subita PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 Octombrie 2016 09:12

Copiii mici ar trebui sa doarma in dormitorul parintilor in primul an de viata, in patuturi speciale pentru nou-nascuti, potrivit unor noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Aceasta masura este menita sa contribuie la reducerea riscului de moarte subita infantila, informeaza AFP, citat de Agerpres.
 
”Parintii nu ar trebui sa culce copilul pe canapea, pe sofa sau pe fotoliu, singur sau cu cineva”, a declarat, luni, Rachel Moon, autoarea principala a unui studiu care a dus la noile recomandari, descrise intr-o lucrare prezentata luni in cadrul conferintei nationale AAP din San Francisco. ”Aceste suprafete sunt extrem de periculoase”, a atras atentia aceasta.
AAP a formulat astfel de recomandari inca din anii ’90, acestea reducand riscul de moarte subita in cazul nou-nascutilor cu circa 50%.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact