logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Durerile articulare sunt cauzate de vremea rea? PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Decembrie 2017 16:12

Starea vremii a fost pentru multa vreme considerata cauza aparitiei durerilor articulare, insa analizele de specialitate efectuate recent de catre cercetatorii de la Harvard Medical School arata ca nu exista nicio asociere intre nivelul precipitatiilor si disconfortul resimtit la nivelul articulatiilor si spatelui, scrie hms.harvard.edu.
 
Ideea ca anumite simptome sunt asociate starii vremii persista inca din antichitate, de pe vremea lui Hippocrate care ii indemna pe cei ce voiau sa studieze medicina sa analizeze cum schimbarea anotimpurilor afecteaza sanatatea. Aceasta idee avea sa fie transmisa din generatii in generatii, amestecata cu idei din culturi mixte si precipitata de concluziile unor studii de specialitate care au ajuns in mod repetat la concluzii contradictorii.
Citeşte mai mult...
 
Siberian Health Company - Produse de ingrijire pe baza de plante PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Decembrie 2017 12:28

Formulele tradiționale din domeniul sănătății pe bază de plante din Siberia și-au găsit locul pe piața internațională. Făcute din ierburi găsite în Siberia, aceste produse de sănătate și de îngrijire personală sunt concepute pentru a vă oferi o alegere sănătoasă pentru produsele chimice pe care le găsiți adesea pe rafturile magazinelor. Sunt introduse peste 10 produse noi pe an.

Istoric

În 1996, începând cu doar trei articole de plante din Siberia, două persoane de douăzeci de ani au început o companie cu creștere rapidă care în cinci ani a ajuns sa comercializeze peste 368 de produse de îngrijire personală. Până în 1999, Siberian Healt și-a construit propria fabrică de producție pentru a ține pasul cu cererea. Acum își vând produsele de sănătate și îngrijire personală în 60 de țări cu sediul central în peste 20 de țări.

Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate incepand din 3 ianuarie: Consultatiile, acordate doar contra cost sau pro bono PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Decembrie 2017 21:12

Cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate incepand cu data de 3 ianuarie 2018, anunta Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, intr-un comunicat. In aceasta situatie, consultatiile in cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, in functie de decizia fiecarui medic. Motivul este nesemnarea actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.
 
Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca "In locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5.8% ! "
Citeşte mai mult...
 
Secretul unui somn de calitate: sa ai un scop in viata PDF Imprimare Email
Luni, 23 Octombrie 2017 16:16

In ciuda importantei sale pentru starea generala de sanatate, multi adulti se confrunta cu probleme de somn. Tulburarile de somn sunt deosebit de frecvente la adultii in varsta si sunt legate de o varietate de probleme, de la dificultatea de a adormi si pana la intreruperea somnului, a respiratiei si aparitia sindromului picioarelor obosite, scrie scientificamerican.com. 
 
Ce se intampla cand avem probleme cu somnul?
Citeşte mai mult...
 
Alimente recomandate pe durata zilei pentru a arata bine inainte de o petrecere PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Mai 2017 07:29

Cand vine vorba despre evenimentele la care ne dorim sa participam, tinuta si machiajul sunt numai doua elemente care ne pot ajuta sa aratam bine, insa nutritionistii sunt de parere ca arma secreta a frumusetii este cu totul alta: dieta alimentara.
 
Iata ce anume ne recomanda acestia sa consumam pe parcursul zilei pentru a fi in cea mai buna forma la petrecerea de seara, conform prevention.com.
 
1. Ceaiul de hibiscus
Citeşte mai mult...
 
Cum sa scapi de pofta de alimente nesanatoase PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Mai 2017 07:32

Atunci cand avem pofta in special de alimente nesanatoase sau bogate in grasimi si carbohidrati, ce ne compromit dieta alimentara, e bine sa avem o strategie pentru a alunga poftele.
Vestea buna este ca, desi poftele alimentare sunt greu de depasit, expertii dieteticieni sunt de parere ca acestea rareori pot dura mai mult de o jumatate de ora. Iata patru metode care te pot ajuta sa treci mai usor peste poftele alimentare nesanatoase, conform prevention.com.
 
1. Mergi la o scurta plimbare
Citeşte mai mult...
 
Vinul poate sa ne protejeze neuronii? PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Mai 2017 08:13

Consumul excesiv de alcool are efecte nocive pentru sanatatea intregului organism, dar unele cercetari au aratat ca un consum moderat de vin ar putea avea efecte cognitive pozitive.
 
Un nou studiu publicat recent in jurnalul de specialitate “Frontiers in Nutrition” investigheaza mecanismele moleculare din spatele acestor beneficii, scrie medicalnewstoday.com.
Desi efectele negative ale consumului de alcool sunt bine cunoscute, unele studii arata ca un consum moderat de vin rosu poate intarzia atat tulburarile cognitive ce apar la o varsta inaintata, dar si debutul bolilor neurodegenerative Alzheimer si Parkinson.
Citeşte mai mult...
 
Cat de sanatos este consumul de suc natural din fructe? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 13:23

Sucul obtinut natural prin stoarcerea fructelor proaspete nu este la fel de sanatos precum consumul de fructe, insa reprezinta o parte importanta a dietei alimentare, daca este consumat in portii reduse, scrie cnn.com.
 
Un pahar de suc din portocale proaspat stoarse consumat la micul dejun nu este doar o bautura racoritoare, ci si o doza sanatoasa de vitamina C si potasiu. Unele sucuri din comert, realizate natural, contin un adaos de calciu, fiind o buna sursa de nutrienti cu efecte benefice pentru sanatatea intregului organism.
Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca sucul obtinut natural din fructe proaspete este o sursa bogata in zahar si calorii, iar consumul in exces ne poate pune sanatatea in pericol.
Spre exemplu, 250 de mililitri de suc proaspat obtinut din portocale contine 21 de grame de zahar si 112 calorii. Prin comparatie, o portocala contine, in medie, 12 grame de zahar si numai 62 de calorii.
Citeşte mai mult...
 
ARPIM: Legea care acordă farmaciilor drept de distribuție adâncește criza medicamentelor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 13:00

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) subliniază că proiectul de lege care prevede posibilitatea ca persoanele juridice autorizate ce eliberează medicamente către populație să le distribuie și angro, recent adoptat de Camera Deputaților, nu face decât să adâncească criza medicamentelor din România, în condițiile în care pacienții români întâmpină deja dificultăți majore în a le găsi în farmacii.
 
Într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, reprezentanții ARPIM consideră că legea va îngreuna eforturile Ministerului Sănătății de a se asigura că exporturile paralele nu îi lipsesc pe pacienții români de medicamentele necesare.
Citeşte mai mult...
 
Expunerea timpurie la antibiotice este asociata unor modificari comportamentale la maturitate – studiu PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Aprilie 2017 15:23

Utilizarea tratamentelor medicamentoase din clasa antibioticelor in primii ani de viata in randul subiectilor de laborator a fost asociata unor modificari comportamentale la maturitate, arata un studiu efectuat recent de un grup de cercetatori canadieni si publicat in jurnalul de specialitate “Nature Communications.”
 
Printre modificarile comportamentale acestia mentioneaza prezenta anxietatii si un nivel crescut de agresivitate, noteaza sciencealert.com.
Oamenii de stiinta au descoperit ca administrarea antibioticelor in doze mici femelelor de soarece gestante si soarecilor nou-nascuti produce schimbari comportamentale pe termen lung.
Citeşte mai mult...
 
2120 cazuri noi de depresie în Maramureș anul trecut PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Duminică, 09 Aprilie 2017 08:35

Peste 2000 de cazuri noi de depresie au fost înregistrate în județul Maramureă numai în cursul anului trecut. Datele Directiei de Sănătate Publică a județului arată că marea majoritate a acestora au fost înregistrate în mediul urban. Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Maramures organizează până în 17 aprilie 2017 activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei referitoare la depresie.
 
“Depresia constituie o provocare redutabilă la adresa sistemelor de sănătate din Europa. Costurile personale, sociale şi economice ale acestei maladii, precum şi faptul că peste 50% dintre persoanele afectate nu beneficiază de tratament, deşi acesta este ieftin şi disponibil, fac din depresie o problemă de sănătate publică majoră, cu atât mai mult cu cât afecţiunea este un puternic factor de risc pentru suicid. Femeile prezintă un risc de două ori mai mare de a traversa un episod depresiv, comparativ cu bărbaţii. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimează că, la nivel mondial, există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate (reprezentând 4,4% din populaţia globului). Pe continentul european, peste 40 de milioane de persoane suferă de tulburări depresive, iar în România, prevalenţa este estimată la 5% din populaţia generală (931000 de cazuri)”, susțin reprezentanții DSP Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
6 semne ce indica prezenta tulburarilor alimentare PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Martie 2017 09:10

Milioane de oameni din intreaga lume sufera de efectele tulburarilor alimentare atat pe plan fiziologic, cat si psihologic si emotional si de aceea este important sa reusim sa identificam semnele care insotesc afectiuni precum anorexia, bulimia si mancatul in exces, cu atat mai mult cu cat persoanele in cauza tind sa scape din vedere indicatorii principali ai acestor afectiuni. Iata care sunt semnele care ne ajuta sa evaluam gradul de severitate al acestor boli, conform psychologytoday.com.
 
1. Lipsa destainuirilor si izolarea
Exista un sentiment de vinovatie si rusine asociat prezentei tulburarilor alimentare, astfel ca persoanele care sufera de aceste afectiuni tind sa isi ascunda comportamentul caracteristic bolii. O persoana care se lupta cu o tulburare de alimentatie poate reusi sa manance normal in prezenta celorlalti, dar sa caute oportunitati prin intermediul carora sa isi satisfaca poftele alimentare sau comportamentul anormal in intimitate.
Citeşte mai mult...
 
De ce nutritionistii recomanda consumul de peste PDF Imprimare Email
Luni, 13 Martie 2017 14:01

Exista multe articole si cercetari de specialitate pe tema beneficiilor consumului de peste, iar nutritionistii ne recomanda adesea consumul de peste de doua ori pe saptamana pentru a ne mentine bunastarea organismului, dar care este motivul principal pentru care ne sunt oferite astfel de recomandari?
 
Jennifer McDaniel, de la Academy of Nutrition and Dietetics din Chicago, raspunde la aceasta intrebare pentru nytimes.com.
Este pestele recomandat pentru a inlocui carnea rosie sau exista un alt motiv pentru care consumul de peste este secretul bunastarii intregului organism?
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact