logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Ce alimente dau dependenta? PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Octombrie 2015 17:10

Cercetatorii s-au intrebat de multa vreme daca unele alimente dau dependenta, fiind inregistrate, de-a lungul timpului, cazuri ale unor persoane ce pierd controlul asupra consumului anumitor feluri de mancare si sufera de sevraj in urma eliminarii acestora din dieta. Cele mai recente cercetari efectuate pe aceasta tema arata ca exista cel putin cateva alimente cu potential risc de a crea dependenta.
 
 
Recent, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a analizat ce tipuri de mancare dau cea mai mare dependenta. In cadrul studiului au fost alesi 400 de participanti, atat din randul studentilor, cat si din randul adultilor, pentru a testa 35 de feluri de mancare, de la pizza, la brocoli, incercand sa stabileasca pentru care alimente exista un risc mai mare de dependenta. 18 dintre alimentele oferite pentru acest experiment erau de tipul mancarurilor procesate si, prin urmare, contineau adaos de zahar si grasimi.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Stresul ne face mai urati PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Octombrie 2015 15:11

 Oamenii sunt mai atragatori atunci cand nivelul de cotizol, hormonul eliberat de organism in conditii de stres, scade, conform unui studiu intreprins de cercetatorii britanici, scrie thesun.co.uk.
 
"Cortizolul este un hormon deosebit de important care ne ajuta pe termen scurt sa facem fata situatiilor stresante, insa daca este eliberat pe termen lung, ajunge sa dauneze bunei functionare a intregului organism," declara Fhionna Moore, cercetatoarea in cadrul Universitatii din Dundee, Scotia.
 
De aceste manifestari sunt afectate persoanele de ambele sexe, care in urma stresului mental sau emotional devin neatragatoare, ca urmare a influentelor acestui hormon asupra starii generale de sanatate a organismului.
Citeşte mai mult...
 
Sunca si carnatii ar urma sa fie introdusi in categoria produselor cancerigene: La fel de daunatoare ca fumatul, azbestul si arsenicul PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 07:06

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) va publica luni un raport care va lansa un semnal de alarma in privinta carnii procesate si a celei rosii, care ar fi la fel de cancerigene ca si fumatul scrie cotidianul britanic The Telegraph.
 
Pe aceasta lista carnea procesata (de tip costita, sunca etc) precum si carnea rosie proaspata va fi inclusa in categoria “cancerigena pentru oameni”, cea mai ridicata treapta de avertizare dintre cele cinci, alaturi de alcool, azbest, arsenic si tigari, potrivit Daily Mail, care citeaza o sursa bine informata.
Ultima actualizare Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 07:17
Citeşte mai mult...
 
Avertisment important al medicilor. Două medicamente împotriva hepatitei C pot provoca moartea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Octombrie 2015 14:41

Două medicamente pe care bolnavii de hepatită C le luau împotriva acestei afecțiuni au avut efecte adverse extrem de grave, ducând chiar la moartea pacienților.
 
Producătorii acestor medicamente au identificat cazuri de insuficiență hepatică la pacienții cu ciroză cărora le-au fost administrate medicamentele "Viekira Pak" și "Technivie", a declarat Food and Drug Administration, din SUA.
 
Multe dintre aceste cazuri au necesitat transplant de ficat sau au fost fatale. Cazurile cele mai grave au fost observate în principal la pacienții tratați cu 'Viekira Pak', a menționat FDA.
Citeşte mai mult...
 
Mediul stresant de la locul de munca, asociat cu riscul crescut de accident vascular cerebral PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Octombrie 2015 08:09

Conform unui studiu efectuat recent de cercetatorii chinezi in cadrul caruia au fost analizate studiile realizate anterior pe aceeasi tema de cercetare, stresul acumulat la locul de munca reprezinta principalul risc pentru aparitia accidentelor vasculare cerebrale. Studiul a fost publicat in editia din octombrie a jurnalului Neurology.
 
O analiza a sase studii efectuate anterior de catre cercetatorii din intreaga lume, in cadrul carora au fost monitorizate 140 de mii de persoane timp de 17 ani, a dus la constatarea ca persoanele care se confrunta cu stres la locul de munca prezinta un risc de accident vascular cerebral cu 22 de procente mai mare decat persoanele care lucreaza intr-un mediu lipsit de stres. In plus, conform studiului, in randul femeilor riscul creste pana la 33 de procente.
Sunt implicate mai multe mecanisme in aceasta asociere intre stresul de la locul de munca si accidentul vascular cerebral, a declarat doctorul Yuli Huang, cercetator in cadrul Departamentului de Cardiologie de la Universitatea de Medicina din regiunea Guangzhou. Cele mai multe locuri de munca duc la dezvoltarea unei rutine deficitare, caracterizata prin lipsa de miscare, fumatul excesiv si dezvoltarea unui comportament alimentar nesatos. “Este vital pentru persoanele cu profesii desfasurate in conditii de stres sa abordeze aceste probleme care tin de stilul de viata,” a adaugat Huang.
Citeşte mai mult...
 
Nomofobia, boala care ataca tot mai multi tineri. Psihologii spun ca acest flagel face tot mai multe victime in randul populatiei PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2015 07:05

Ati auzit de nomofobie? Este vorba de o afectiune noua, data de folosirea in exces a noilor tehnologii, in special a smartphone-urilor. Potrivit expertilor, teama de a ramane fara telefonul mobil este atat de frecventa, incat a capatat si o denumire stiintifica, nomofobia. 
 
„Teama de a ramane fara telefonul mobil si fara toate mijloacele de comunicare tehnologice a capatat o noua denumire stiintifica se pare, a capatat denumirea de «nomofobie» si este destul de frecventa in randul populatiei, in special in randul populatiei tinere. Nomofobia din limba engleza, denumirea vine din limba engleza de la «no-mobile-phone-phobia» care inseamna teama de a ramane in anumite conditii fara telefonul mobil, fara toate celelalte mijloace de comunicare in masa”, a declarat Cristina Ambrus, psiholog. 
Citeşte mai mult...
 
3 dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem la micul dejun PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 06:42

Mic-dejunul este sursa de energie pentru intreaga zi, asa incat, indiferent cat de aglomerate ar fi diminetile, hrana nu trebuie sa lipseasca din prima parte a zilei, daca vrem sa avem avem un stil de viata sanatos. De asemenea, este important sa stim cum ne luam cel mai bine aportul de energie din alimentele indicate spre a fi consumate dimineata. Iata care sunt 3 dintre cele mai des intalnite greseli pe care le facem la micul dejun.
 
Prima greseala este cea mai grava si anume, sa sarim peste mic-dejun, in ideea ca asa reusim sa consumam mai putine calorii pe durata intregii zile. Ceea ce trebuie sa stim, insa, este ca rezultatul merge in sens invers planului nostru. Cercetatorii del a Imperial College London arata ca oamenii care nu consuma mic-dejun sunt mai predispusi sa consume alimente bogate in calorii de-a lungul zilei si cedeaza mult mai usor in fata tentatiilor culinare pe care, de altfel, planuiau sa le evite. Aceasta tendita duce la acumularea de grasimi si pune in pericol orice plan de urmare a unei diete de slabit.
Citeşte mai mult...
 
Cară 4 kg în spate în clasa I. Medicii trag un semnal de alarmă! Ghiozdanele mult prea pline cu rechizite provoacă boli ale coloanei vertebrale la copii PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Octombrie 2015 05:34

Tot mai mulţi copii suferă, în ultima perioadă, de deviaţii ale coloanei vertebrale - scolioză şi cifoză - care, nedepistate la timp, pot duce la afecţiuni grave. Una din cauzele care duc la deformarea spatelui, spun medicii, este căratul ghiozdanului, care an de an este tot mai greu.
Conform standardelor medicale, un copil nu are voie să care mai mult decât 10% din greutatea sa corporală. Alexandra are 7 anişori, cântăreşte 17 kg şi este în clasa I.
Teoretic, ea nu are voie să poarte un ghiozdan mai greu de 1,7 kg. Sistemul de învăţământ se încăpăţânează însă să demonstreze zicala: cartea e grea, iar copilul trebuie să care zilnic în “bagajul de şcoală” cel puţin 5 caiete, 3 cărţi, penarul, pacheţelul cu mâncare şi sticla cu apă. Împreună cântăresc 3,75 kg.
Ultima actualizare Miercuri, 14 Octombrie 2015 06:47
Citeşte mai mult...
 
VIDEO De ce ne este greu sa ne amintim propria copilarie? PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2015 11:26
 

In acord cu studiile de specialitate efectuate anterior pe problema amneziei infantile, cu cat o persoana isi acceseaza mai des amintirile din primii ani ai copilariei, cu atat isi va subevalua propria memorie, acest proces psihologic jucand un rol central in procesul de autodiagnosticare a bolilor de memorie.
 
In videoclipul de mai jos, ce adreseaza acelasi subiect in incercarea de a elucida misterul amneziei infantile, lucrurile sunt prezentate intr-o alta lumina: pornind de la importanta deprinderii limbajului si dezvoltarea abilitatilor lingvistice, prin descrierea evenimentelor experimentate, noile cercetarii arata ca memoria se consolideaza prin fiecare accesare a amintirilor.
Citeşte mai mult...
 
Din 2016, carduri de sănătate pentru copii PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Octombrie 2015 10:02

Începând cu al doilea trimestru al anului viitor, cardul naţional de sănătate ar putea fi implementat şi pentru copii.Acest lucru ar putea elimina şi ultimele „portiţe” pentru fraudarea sistemului sanitar, în condiţiile în care, în ţară, au existat probleme referitoare la abuzul de prescripţii medicale pentru micuţi.
 
„Este doar o intenţie a legiuitorului, care, din câte am înţeles, se doreşte a fi implementată din primăvara anului 2016. Tocmai pentru că s-au descoperit în ţară, dar la noi nu, că se făcea abuz pe prescripţii la copii. Implementarea cardului şi pentru copii va elimina şi ultimele posibilităţi de a încerca să fraudezi sistemul de asigurări şi va fi o evidenţă strictă, concretă, pertinentă şi utilă pentru sistemul de asigurări de sănătate.
Citeşte mai mult...
 
6 obiceiuri “sanatoase” care va ingrasa PDF Imprimare Email
Luni, 05 Octombrie 2015 13:58

Desi pare greu de crezut, unele dintre alegerile noastre in materie de alimente si stil de viata sanatos ne pot sabota atunci cand vrem sa pierdem kilogramele in plus. Sunteti oare propriul dusman atunci cand incepeti o cura de slabire? Iata 6 obiceiuri care va pot sugera acest lucru.
 
 
1. Folositi pungi de cumparaturi reciclabile
Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard Businees School a descoperit ca persoanele care isi aduc propria punga la magazin sunt mai predispuse la a cumpara mancare nesanatoasa (junk food) decat cele care nu au acest obicei. Cercetatorii banuiesc ca simtim ca avem dreptul sa ne recompensam  (cu chipsuri, bomboane, inghetata) atunci cand ne dam seama ca am facut o alegere responsabila pentru mediul inconjurator. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa va intoarceti la pungile de platic. Combateti impulsurile nesanatoase si ganditi-va ca punga reciclabila este ceva normal, nu o fapta buna pe care ar trebui sa o recompensati.
Ultima actualizare Luni, 05 Octombrie 2015 14:02
Citeşte mai mult...
 
Astazi intra in vigoare crestere cu 25% a salariilor din sanatate PDF Imprimare Email
Joi, 01 Octombrie 2015 13:53

​Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la sediul PSD, ca incepand de la 1 octombrie intra in vigoare masura de crestere cu 25% a tuturor salariilor din sistemul de sanatate. Totodata, premierul a precizat ca la rectificarea bugetara din octombrie vor fi luate masurile necesare pentru ca "sanatatea si educatia sa mearga cu cresterile salariale in acelasi ritm".
 
"Astazi intra in vigoare crestere cu 25% a salariilor din tot sistemul de sanatate", a declarat Ponta.
 
Potrivit premierului, "prin toate masurile pe care le avem in vedere la rectificarea bugetara din octombrie, sanatatea si educatia sa mearga cu cresterile salariale in acelasi ritm."
Citeşte mai mult...
 
Medicamente compensate 20% pentru bolnavii din ambulatoriu. Noutăţi din 1 octombrie PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Septembrie 2015 13:55

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş precizează că, de la începutul lunii viitoare, va fi introdusă o nouă sublistă de medicamente (sublista D), care va conţine 21 de pilule compensate în proporţie de 20%. Printre medicamentele de pe această sublistă se numără cele necesare hipertensivilor sau pacienţilor cu afecţiuni gastrice.
 
„Odată cu publicarea HG 741/2015, a fost modificată lista cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, iar această hotărâre va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2015. Acest act normativ aduce introducerea sublistei D, care cuprinde 21 de DCI-uri. DCI-urile reprezintă substanţa de bază.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact