logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Lansarea MET Police Romanian Association - organizația polițiștilor de origine română din poliția londoneză PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Octombrie 2019 18:29

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, prin intermediul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, a găzduit luni, 21 octombrie 2019, evenimentul de lansare a MET Police Romanian Association, organizație care își propune să aducă laolaltă cei aproape 100 de polițiști de origine română, care au îmbrățișat această onorabilă carieră în cadrul Metropolitan Police. În discursul de deschidere a evenimentului,  ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, i-a felicitat pe polițiști pentru munca pe care o depun pentru a menține un climat de siguranță în Londra, precum și pentru preocuparea constantă pe care aceștia o manifestă pentru a sprijini comunitatea românească din capitala britanică. Ambasadorul Dan Mihalache a subliniat în context aportul lucrătorilor din Poliția Română detașați în Marea Britanie, cu accent pe excelentele legături de cooperare cu poliția londoneză.

Ultima actualizare Luni, 28 Octombrie 2019 07:47
Citeşte mai mult...
 
SPECIAL: Summitul One Young World 2019 de la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Duminică, 27 Octombrie 2019 16:17

În perioada 22-25 octombrie a.c. la Londra (Marea Britanie) a avut loc al 10-lea Summit One Young World, un eveniment internaţional excepţional pentru o lume echitabilă, mai bună, prosperă, mai curată.

 

One Young World este o organizaţie non-profit înfiinţată la Londra în anul 2010, care reuneşte liderii tineri din întreaga lume spre a găsi şi aplica soluţii la problemele importante cu care se confruntă planeta. În fiecare an One Young World găzduieşte un summit internaţional la care participă cele mai strălucite tinere talente din fiecare ţară şi sector, vorbitori şi ambasadori, delegaţi din partea ONG-urilor, corporaţiilor şi universităţilor, cărora li se alătură ca şi consilieri lideri din întreaga lume.

 

Ultima actualizare Duminică, 27 Octombrie 2019 16:37
Citeşte mai mult...
 
Limba română, scoasă din școlile din Ucraina PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 07:41

Potrivit autorităților din Ucraina, reforma din învățământ elimină predarea în alte limbi în școli, în afara celei ucrainene. Miile de copii care învață în limba română în școlile din Transcarpatia sunt afectați de această reformă. Elvira Chilaru, șef al departamentului emisiunilor în limba română din cadrul Filialei din Transcarpatia a CNTV, care este principala structură media pentru românii din Transcarpatia, a fost de acord să explice ce înseamnă pentru comunitățile de români această reformă a învățământului.

Reporter: Ce modificări aduce această schimbare în învățământul din țara vecină?

Elvira Chilaru: Toată reforma va dura până în 2027, deci va fi în mai multe etape. Desigur că, în perioada asta, învățământul în limba maternă va fi valabil până în clasa a IV-a, după aceea, din clasa a V-a, elevii vor începe să studieze în limba ucraineană, în limba de stat. Desigur, cei care acum sunt în clasa I vor învăța în limba maternă, dar nu și cei ce vor veni după. Probabil că vor avea doar ore facultative, ori niște școli duminicale sau private. Eu am tot sperat că punctul 7 din noua lege va fi încă o dată votat de Parlament, sau că președintele își va exercita dreptul de veto, dar președintele a promulgat.

Eu, aflându-mă în afara țării, am citit cu mare tristețe, de fapt, toți românii de aici (din Ucraina, n.r.) ne-am întristat, pentru că pământul ăsta a trecut prin cinci regimuri, în Transcarpatia. Spre exemplu – românii noștri – sunt oameni în viață care au trăit sub cinci regimuri. Au căzut regimurile peste ei și au învățat limba respectivă indiferent în ce regim au fost. Și iată că și-au păstrat limba, și-au păstrat școlile.

Citeşte mai mult...
 
Tentativa de lovitura de stat militara din Turcia a esuat: 265 de morti si 1.440 de raniti la Istanbul si Ankara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Iulie 2016 07:56

O tentativa de lovitura de stat a avut loc vineri noapte in Turcia, in timp ce presedintele Recep Erdogan se afla in concediu pe litoralul turcesc. Puciul pare sa fi esuat dupa ce Erdogan a cerut populatiei sa iasa in strada pentru a-l spriji. Intr-o conferinta de presa, tinuta pe aeroportul din Istanbul, Erdogan l-a acuzat voalat pe predicatorul turc Fethullah Gulen, principalul inamic al presedintelui turc, exilat in SUA, ca este in spatele tentativei de lovitura de stat. Erdogan a catalogat revolta ca un act de tradare si a spus ca responsabilii vor plati scump. Zeci de oameni si-au pierdut viata in Istanbul si Ankara in timpul tentativei de lovitura de stat. Mai multi soldati rebeli s-au predat. 
 
--------------------
Filmul evenimentelor:
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Iulie 2016 15:03
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Atentat terorist in Franta de Ziua Nationala. Un individ de origine tunisiana a intrat cu camionul in multime. 84 de morti printre care si copii PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Iulie 2016 07:57

Un camion a intrat in plina multime joi seara, la ora 22.30 (23.30, ora Romaniei), la Nisa unde oamenii sarbatoreau ziua nationala a Frantei si urmareau focurile de artificii ucigand peste 84 de persoane. Autoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist, iar soferul camionului, un francez de origine tunisian, a fost impuscat. "Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Intre cei 84 de morti sunt si mai multi copii. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva flagelului terorismului. In acest sens vom consolida eforturile noastre in Irak si Siria", a declarat presedintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinand ca starea de urgenta in Franta va fi prelungita cu trei luni si facand apel la militarii in rezerva.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact