logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
VIDEO: Atentat terorist in Franta de Ziua Nationala. Un individ de origine tunisiana a intrat cu camionul in multime. 84 de morti printre care si copii PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Iulie 2016 07:57

Un camion a intrat in plina multime joi seara, la ora 22.30 (23.30, ora Romaniei), la Nisa unde oamenii sarbatoreau ziua nationala a Frantei si urmareau focurile de artificii ucigand peste 84 de persoane. Autoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist, iar soferul camionului, un francez de origine tunisian, a fost impuscat. "Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Intre cei 84 de morti sunt si mai multi copii. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva flagelului terorismului. In acest sens vom consolida eforturile noastre in Irak si Siria", a declarat presedintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinand ca starea de urgenta in Franta va fi prelungita cu trei luni si facand apel la militarii in rezerva.
Citeşte mai mult...
 
Canada se pregateste sa ridice vizele pentru Romania, pentru a nu risca un veto asupra acordului de liber-schimb cu Europa PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iulie 2016 18:19

Canada se pregateste sa anuleze regimul de vize impus Romaniei  si Bulgariei, pentru a deschide drumul ratificarii acordului de liber-schimb dintre Ottawa si Bruxelles, scrie cbcnews.ca.
 
Saptamana viitoare, ministrul pentru Imigratie John McCallum se va deplasa la Bruxelles pentru a rezolva chestiunea vizelor impuse celor doua tari.
 
Informatia vine dupa ce Comisia Europeana a consimtit marti sa ceara avizul parlamentelor nationale din UE pentru adoptarea tratatului de liber-schimb UE-Canada. Acest lucru inseamna ca fiecare parlament national ar putea sa respinga acest acord.
Citeşte mai mult...
 
Britanicii au votat pentru Brexit. Reactii dupa socul referendumului din Regatul Unit / Premierul Cameron si-a dat demisia PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iunie 2016 09:43

Regatul Unit a votat pentru parasirea Uniunii Europene, rezultatul referendumului aratand ca britanicii au repudiat majoritatea elitelor din tara, elite care trebuie sa gestioneze acum cea mai mare lovitura penreu proiectul unitatii europene de la sfarsitul Celui De-A Doilea Razboi Mondial si pana acum, noteaza Reuters.  
 
Votul va genera cel putin doi ani de proceduri urate de divort cu UE si va pune sub semnul intrebarii viitorul Londrei drept capitala financiara mondiala. Viitorul premierului David Cameron - care a pus in joc soarta unei natiuni pentru un rezultat despre care a prezis ca va fi catastrofic - este pus serios sub semnul intrebarii.
Citeşte mai mult...
 
Geert Wilders, presedintele Partidului Libertatii din Olanda a tinut un discurs impresionant in fata senatorilor americani, despre islamizarea Europei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Mai 2016 09:23

''Va multumesc foarte mult pentru ca m-ati invitat.

Vin in America cu o misiune. Nu este totul bine in lumea veche. Se contureaza un imens pericol si este foarte greu sa fii optimist.

S-ar putea sa ne aflam in faza finala a islamizarii Europei. Acesta nu este numai un pericol actual si transparent pentru insusi viitorul Europei, ci un pericol pentru America si pentru intreaga supravietuire a Vestului.

Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizatiei apusene care ar infrunta o Europa islamica. Mai intai, voi descrie situatia existenta pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune cateva cuvinte despre Islam.

Europa, pe care dumneavoastra o cunoasteti, este in schimbare. Dvs. ati vazut, probabil, evenimente importante, anumite semne. Dar in toate aceste orase, uneori la numai cateva case distanta de destinatiile dumneavoastra turistice, este o cu totul alta lume.

Este o lume a societatii paralele create de imigrarea musulmana in masa. Pretutindeni in Europa se ridica o noua realitate: intregi cartiere musulmane, unde rezida sau, macar, poate fi vazuta foarte putina populatie indigena.

Si daca este, ajunge s-o regrete. Si acest lucru este valabil chiar si pentru politie. Este o lume a esarfelor pe cap, o lume in care femeile se preumbla intr-o tinuta in care nu li se vede fata si cu o droaie de copii dupa ele, iar sotii lor, sau daca preferati proprietarii lor de sclavi, pasesc cu trei pasi inaintea lor.

Ai moschei la multe colturi de strada. Pravaliile au semne pe care nici dumneavoastra si nici eu nu le putem citi.

Ultima actualizare Joi, 19 Mai 2016 09:49
Citeşte mai mult...
 
Consulatul României de la Solotvino a fost inaugurat în prezența miniștrilor de externe ai României și Ucrainei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Mai 2016 12:44
Consulatul României de la Solotvino a fost inaugurat, vineri, 07 mai a.c., în prezența ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu și a guvernatorului provinciei Transcarpatia, Ghenadie Muskal, informează AgerPres.ro. La inaugurare au mai participat viceprimarul municipiului Sighet, Horia Scubli, și alte oficialități din județul Maramureș.
„Cetățenii țărilor noastre, de o parte și de alta a Tisei, vor avea posibilitatea să se întâlnească mult mai des, să gândească și să pună în aplicare proiecte de interes reciproc și astfel să contribuie șa consolidarea și mai puternică a relațiilor dintre România și Ucraina. (...) Asta este menirea lui principală, să contribuie la dezvoltarea în continuare a relațiilor româno-ucrainene și a contactelor dintre cetățenilor de pe cele două maluri ale Tisei”, a declarat ministrul Lazăr Comănescu, după tăierea panglicii inaugurale.
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Mai 2016 17:47
Citeşte mai mult...
 
Ucigasul in masa Anders Breivik a efectuat salutul nazist in prima zi a procesului pe care l-a intentat Norvegiei pentru "tratament inuman" PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Martie 2016 15:44
Anders Behring Breivik, extremistul de dreapta care a ucis 77 de persoane in 2011, a efectuat marti un salut nazist la inceputul procesului pe care acesta l-a intentat Guvernului norvegian pentru ca l-au tinut in izolare, scrie Reuters. Imbracat in costum negru, camasa alba si cravata aurie, barbatul in varsat de 37 de ani a ridicat mana dreapta pentru salutul nazist imediat ce a intrat in sala si i s-au scos catusele. 
Citeşte mai mult...
 
Alertă la graniţa Maramureşului. Şcoli închise din cauza virusului AH1N1 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 09:07

Alertă la graniţa Maramureşului. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Ucrainei că autorităţile locale au anunţat cu privire la apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, ceea ce a determinat închiderea instituţiilor de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev.

MAE recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Ucraina. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetăţenii români trebuie să ia măsuri de precauţie necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măştilor de protecţie, atenţie sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate. Cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, Consulatului General al României la Cernăuţi, la numărul de urgenţă şi Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgenţă.

Citeşte mai mult...
 
DECIZIE DE LA BRUXELLES – Controale drastice la graniţe PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Noiembrie 2015 16:45

Statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri să înăsprească ‘imediat’ controalele la frontierele externe ale blocului comunitar asupra tuturor persoanelor, inclusiv a cetăţenilor europeni, au afirmat surse din cadrul UE, citate de AFP.

Potrivit Agerpres, decizia a fost luată la reuniunea extraordinară de la Bruxelles a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), convocat ca urmare a atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris soldat cu 129 de morţi şi 350 de răniţi.

Citeşte mai mult...
 
Ungaria va ataca in fata Curtii Europene de Justitie cotele de migranti la inceputul lui decembrie PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Noiembrie 2015 12:55

Parlamentul ungar a dat marti unda verde premierului populist Viktor Orban de a actiona in justitie decizia europeana privind cotele de refugiati intre statele membre, scrie AFP.
 
Adoptata cu 141 de voturi pentru, 41 impotriva si o abtinere, aceasta decizie ar urma sa conduca la un recurs in fata Curtii Europene de Justitie "la inceputul lui decembrie", a precizat ministrul Justitiei, Laszlo Trocsanyi.
 
Textul afirma ca principiul cotelor de repartizare "nu tine cont de principiul de subsidiaritate si omite acordarea posibilitatii parlamentelor nationale a-si exprima opinia".
Citeşte mai mult...
 
Ministrul ungar de Externe: Gardul pe care Ungaria il va construi la granita cu Romania se va intinde pe 70 de kilometri PDF Imprimare Email
Joi, 17 Septembrie 2015 11:37

 Ungaria planuieste sa construiasca un gard lung de 70 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Romania pentru a preveni intrarea imigrantilor clandestini, a declarat joi ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto pentru postul public de radio Kossuth, potrivit Mediafax.
 
Szijjarto a anuntat inca de marti intentia Guvernului ungar de a construi un gard pe un segment "rezonabil" al frontierei cu Romania. Anterior, MAE maghiar anuntase ca gardul de sarma ghimpata s-ar intinde de la granita Ungaria - Serbia - Romania pana la raul Mures, adica circa 26 de km.
Citeşte mai mult...
 
Ungaria vrea sa construiasca un gard de sarma ghimpata anti-refugiati si la granita cu Romania PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2015 17:07

 Guvernul Ungariei a decis sa inceapa lucrarile de pregatire la sol pentru construirea unui gard la granita cu Romania pentru a tine departe imigrantii in cazul in care acestia si-ar schimba ruta de traversare dinspre Serbia, a anuntat ministrul de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters. Szijjarto a mai spus ca a informat Ministerul roman de Externe in legatura cu construirea noului gard, care va prelungi gardul deja existent de 175 km cu cativa kilometri de-a lungul frontierei cu Romania, pana deasupra raului Mures.

Potrivit calculelor HotNews.ro, bazate pe distantele evidentiate de Google Maps, noul gard de sarma ghimpata pe granita maghiaro-romana va avea circa 26 de km.
Citeşte mai mult...
 
NO COMMENT: Imigranții arabi refuză într-un mod ostil apa și mâncarea oferite de maghiari PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015 11:18

NO COMMENT: Imigranții arabi refuză într-un mod ostil apa și mâncarea oferite de maghiari în Gara Keleti din Budapesta. De ce nu au ales să se refugieze în nicio țară arabă vecină? De ce au acest comportament ostil față de cei care le oferă apa și mancare? Nu așa se comportă oamenii nevoiași care își caută liniștea fugind de un conflict armat...

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Septembrie 2015 11:44
Citeşte mai mult...
 
Grecii au spus NU, Europa isi cauta replica PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iulie 2015 09:42

 Grecii au respins cu un scor coplesitor conditiile creditorilor pentru un acord de salvare, punand sub semnul intrebarii apartenenta tarii la zona euro si acutizand confruntarea sa cu institutiile finantatoare. Socati, liderii europeni au convocat marti un summit pentru a discuta ce se poate face dupa o victorie surprinzator de categorica a celor care au votat Nu.Banca Centrala Europeana (BCE), ce va tine o conferinta luni dimineata, va mentine probabil fondurile de urgenta pentru bancile grecesti la nivelul plafonat actual, evitand retragerea suportului financiar pentru Atena, au declarat Reuters surse apropiate situatiei. Ministrul elen de finante, Yanis Varoufakis, si-a dat demisia pentru ca mai multi lideri europeni nu l-au mai dorit la discutiile cu Grecia
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact