logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
"Ne-ati impins sa ne luam lumea-n cap" PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:21

 

  


Românii din Italia au un ziar, “Gazeta Românească”, ziar care se poate citi şi online. Prin amabilitatea administratorilor  site-ului www.gazetaromaneasca.com, reproducem  un articol pe site-ul www.sighet-online.ro ,care, după părerea noastră, are rezonanţă în inimile tuturor românilor dezamăgiţi.

Un român aflat la lucru în străinătate a răspuns la scrisoarea senatorului PDL Viorel-Riceard Badea cu prilejul Zilei naţionale a românilor de pretutindeni. Ioan-Florin Florescu , un român din Scoţia, a răspuns de Anul Nou, printr-o scrisoare în care spune:
"Ne-aţi împins, pe mine şi pe alte milioane de compatrioţi, să ne luăm lumea în cap, să ne lăsăm în urmă limba, părinţii şi prietenii şi să ne căutăm pe aiurea pâinea şi dreptatea", scrie românul.

Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 13:25
Citeşte mai mult...
 
Au fost deblocate 507 milioane de euro pentru Romania PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Decembrie 2011 09:24

Fondul Monetar International a anuntat luni ca a deblocat 507 milioane de euro pentru Romania, care a refuzat suma pentru moment, preferand sa o pastreze in rezerva, relateaza AFP. Consiliul de Administratie al institutiei cu sediul la Washington a dat unda verde pentru varsarea acestei sume catre Bucuresti, in cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit in martie, se arata intr-un comunicat al FMI. Insa 'autoritatile (romane) au precizat ca vor continua sa considere acordul ca fiind un acord de tip preventiv si ca, prin urmare, nu intentioneaza sa traga' banii, a precizat FMI. Economia Romaniei a intrat in recesiune in 2009 pe fondul crizei mondiale.

 

 Un plan de finantare de 20 de miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene si Bancii Mondiale a fost necesar pentru a permite statului sa faca fata crizei, reaminteste AFP. Apoi, 'Romania a facut progrese', a precizat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, citat in comunicat. "Cresterea economica s-a reluat, in timp ce inflatia a scazut. Totusi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro", a adaugat el.
Citeşte mai mult...
 
Oare cand vom avea si noi ministrii cu simt de raspundere? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 08:22

Ministrul japonez al Mediului a renuntat la salariul lunar de circa 15.000 de euro dupa ce subordonatii sai aruncasera o mostra de pamant contaminat trimisa de un locuitor din Fukushima pentru a fi testata. Goshi Hosono, unul dintre liderii Partidului Democrat din Japonia, a declarat ca nu isi va mai lua salariul pana la finalul mandatului pentru a asuma greseala facuta de subordonatul sau. Ministrul va continua totusi sa primeasca indemnizatia de parlamentar, care se ridica la echivalentul a 13.000 de euro pe luna.

"Am o mare responsabilitate in calitatea de sef al acestui Minister", a declarat el.

Un locuitor din Fukushima trimisese saptamana trecuta, la Ministerul Mediului, un plic cu pamant din gradina sa, pentru a fi analizat.

Citeşte mai mult...
 
Ekekeria antica a fost readusa la viata de catre Marea Britanie cu 280 de zile inaintea Jocurilor Olimpice PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Octombrie 2011 06:33

Cu mai bine de 280 de zile inainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, Marea Britanie a inregistrat inca de luni un record olimpic, reunind 193 de tari, inclusiv tarile adversare, pentru apelul traditional la Organizatia Natiunilor Unite pentru armistitiul olimpic, antica ekekeria. Siria si Iranul a fost ultimele dintre cele 193 de state membre ale ONU care au raspuns diplomatilor britanici chiar inainte ca Lordul Sebastian Coe, presedintele Comitetului de organizare a JO de la Londra, sa depuna rezolutia in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Grecia detinea pana acum recordul, cu 191 state reunite pentru armistitiul de 16 zile inaintea JO de la Atena - 2004.

Diplomatii britanici au lucrat 3 saptamani pentru a pune la punct rezolutia, folosind serviciile intermediarilor pentru a contacta ministrii celor mai mici natiuni din Pacific si Africa, tari care nu au misiuni permanente pe langa ONU.

Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, vor incepe pe 27 iunie.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Ucraina - ziua nationala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 August 2011 19:55

 Azi, 24 august, Ucraina isi sarbatoreste ziua nationala. Sighet-online.ro ureaza tuturor ucrainenilor din Romania, de oriunde s-ar afla si din patria mama, “ La multi ani!”


La 24 august 1991, parlamentul ucrainean a adoptat Declarația de Independenta, în care Ucraina era declarată stat democratic si independent. Un referendum si primele alegeri prezidentiale au avut loc la 1 decembrie 1991. În acea zi, peste 90% din ucraineni si-au exprimat sustinerea pentru independentă și l-au ales pe presedintele parlamentului, Leonid Kravciuk, ca presedinte al țării.

Va prezentam spectacolul de efecte optice care s-a tinut in Harkov, in 2010, de ziua nationala a Ucrainei.

Ultima actualizare Marţi, 23 August 2011 21:00
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Invadarea Cehoslovaciei (august 1968) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 20 August 2011 13:03

 “Primavara de la Praga
Comemorarea compozitorului Bedřich Smetana se organiza printr-un festival care purta numele generic de „Primavara de la Praga”. Tot astfel s-a numit perioada reformelor politice din Cehoslovacia, incepute in primavara anului 1968, cand la conducerea partidului comunist din Cehoslovacia a  ajuns  Alexander Dubček.

Programul reformelor democratice, initiat de Dubček cuprindea  o libertate marita a presei, existenta pe scena politica si a altor paride in afara celui comunist, unic in acele timpuri  nu numai in Cehoslovacia, ci  in toate tarile comuniste. Era prevazut in programul reformelor democratice federalizarea tarii in doua parti, corespunzand cu cele doua natiuni componente (ceha si slovaca), fiecare natiune cu drepturi de autoconducere.

Ultima actualizare Sâmbătă, 20 August 2011 13:31
Citeşte mai mult...
 
Astazi, 20 august, Ungaria isi sarbatoreste ziua ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 August 2011 23:03
 
Astazi, de Ziua Sfantului Stefan este si Ziua Nationala a Ungariei, sarbatoarea secerisului, a Painii Noi, precum si Ziua Constitutiei Maghiare. Astazi se aniverseaza fondarea primului stat maghiar, crestin de catre regele Ungariei, Stefan I. Cu aceasta ocazie, in toate localitatile tarii cu care ne invecinam au loc festivitati solemne, ofiterii din armata ce parasesc acum bancile Academiei depun astazi juramantul, iar focurile de artificii din aceasta zi au facut Budapesta cunoscuta in toata Europa. La Debretin are loc astazi si celebrul Carnaval al Florilor unde pe parcursul intregii zile defileaza care alegorice.
Ultima actualizare Vineri, 19 August 2011 23:09
 
Spaniolii încep să-şi culeagă singuri căpşunile PDF Imprimare Email
Joi, 14 Iulie 2011 07:38

Românii se aflau în 2009 pe locul 2 în topul celor care s-au stabilit, legal saul ilegal, pe durate mai scurte sau mai lungi, în ţări ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), potrivit unui raport al organizaţiei.

 

Pe primul loc se aflau chinezii, cu 468.000 de persoane, urmaţi de 255.000 de români plecaţi într-un stat OECD. Ordinea este aceeaşi ca şi în 2007, dar atunci emigranţii chinezi erau cu doar 90.000 mai mulţi decât românii (542.000 de chinezi şi 453.000 de români). Criza economică internaţională a determinat scăderea semnificativă a fluxurilor migratorii şi reducerea numărului de emigranţi permanenţi din OECD, este principala concluzie a raportului.

Citeşte mai mult...
 
O noua tara: Sudanul de Sud PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 10 Iulie 2011 12:46

Sambata, 9 iulie a.c., a aparut pe harta lumii o noua tara: Sudanul de Sud. Esta a 193-a tara a lumii si a 54-a tara africana. Ceremoniile s-au desfasurat la Juba, viitoarea capitala, in prezenta presedintelui Sudanului,a liderului O.N.U., a presedintelui Parlamentului Sudanului de Sud si a multor alte personalitati politice din intrega lume.

Bazele aparitiei noului stat au fost puse in urma unui referendum la care 99% din cei prezenti la vot s-au pronuntat pentru independenta fata de Sudan. Separarea aceasta pune capat – se spera – indelungatelor lupte intre crestini (aflati in sudul tarii) si musulmani ( aflati in nord). 

 

Sudanul de Sud are o populatie de aproximativ 10 milioane de locuitori si o suprafata cam de 2,5 ori mai mare ca a tarii noastre. Sudanul este cunoscut din mileniul al III-lea i.Hr. sub numele de Nubia, sau Tara Kuş. In 1874 Egiptul cucereste intregul teritoriu al Sudanului, care devine astfel  colonie. In 1881, in urma rascoalei antiegiptene conduse de predicatorul Al-Mahdi, Sudanul devine liber.

Ultima actualizare Duminică, 10 Iulie 2011 13:24
Citeşte mai mult...
 
În Islanda, ţigările ar putea fi cumpărate doar cu reţetă, din farmacii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Iulie 2011 11:27
Islanda a luat în considerare interzicerea comercializării ţigărilor în magazine. Mai mult de atât, acestea vor putea fi obţinute numai pe bază de reţetă, din farmacii.
 
Farmarciştii vor fi obligaţi, iniţial, să vândă ţigări numai persoanelor de peste 20 de ani pe care doctorii le ajută să se lase de fumat, scrie Guardian. Potrivit acestei legi, medicii vor fi încurajaţi să îi ajute pe fumători să renunţe la acest obicei prin intermediul tratamentelor sau a programelor educaţionale.
 
Citeşte mai mult...
 
Razboaiele declansate de SUA dupa 2001 au provocat moartea a 225.000 de persoane si au costat pana la 4.4 trilioane de dolari PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Iulie 2011 20:45
In razboaiele declansate de Statele Unite dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 au murit circa 225.000 de persoane, potrivit unui studiu realizat de Brown University si citat de AFP. Conflictele din Irak si Afghanistan, precum si campaniile contrateroriste din Pakistan si Yemen au costat pana la 4.4 trilioane de dolari, se afirma in raport.

Autorii studiului afirma ca guvernele declanseaza intotdeauna razboaie subsestimand durata si costurile potentiale ale conflictului, dar "supraevaluand obiectivele politice ce pot fi obtinute prin folosirea fortei brute".
Ultima actualizare Luni, 04 Iulie 2011 06:56
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Grupul Bilderberg – Guvernul mondial secret PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 11 Iunie 2011 17:37

In aceste zile, in Elvetia, in statiunea Saint Moritz, are loc reuniunea anuala a Grupului Bilderberg. Am selectat cateva date pe care le consider interesante pentru cititorii site-ului sighet-online.

Conferinţa anuală a Grupului Bilderberg este categoric cea mai importantă întâlnire din lume, pentru că la ea participă în fiecare an mai mulţi lideri mondiali, mai mulţi politicieni de vârf, mai multe personaje regale şi lideri ai afacerilor, decât la orice altă întâlnire sau eveniment, de orice gen, de oriunde. Summitul G8 şi Forumurile economice mondiale sunt simple evenimente de duzină prin comparaţie cu conferinţele Bilderberg. Nu există nici o altă întâlnire la care să participe conducătorii tuturor instituţiilor internaţionale majore, precum Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Naţiunile Unite şi Uniunea Europeană.Publicul larg ar trebui să creadă că grupul Bilderberg NU conduce lumea, dar categoric membrii acestui grup sunt oamenii care conduc lumea.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Iunie 2011 18:47
Citeşte mai mult...
 
PRESA STRAINA - Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar putea dura ani de zile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Iunie 2011 07:51

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi mai degraba o chestiune de ani decat de luni, deoarece increderea in institutiile judiciare necesara "nu exista acum", au declarat surse diplomatice de la Bruxelles, citate de Financial Times, in editia online de marti.

 

"Va fi o chestiune de ani, mai degraba decat de luni pana cand Romania si Bulgaria vor putea adera la Schengen", a afirmat un diplomat european. "increderea in institutiile judiciare necesara pentru extinderea Schengen prin aderarea acestor tari nu exista acum", a adaugat el. Surse diplomatice de la Bruxelles au declarat ca perspectivele Romaniei si Bulgariei de intrare in zona de libera circulatie europeana se diminueaza, pe masura ce guvernele celorlalte state membre UE insista asupra imbunatatirii sistemului judiciar si impulsionarea luptei impotriva coruptiei. 

Ultima actualizare Marţi, 07 Iunie 2011 09:57
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 10

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact