logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
Vizită la nivel înalt la Centrul Cultural Româno-German “ Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg (Germania) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 August 2020 23:18

  Pe data de 5 august a.c. Centrul Cultural Româno-German “ Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg (Germania) s-a bucurat de oaspeţi de seamă: Ramona Chiriac- Consul General al României la München, Viorel Badea, președintele Comisiei Românilor de pretutindeni- Senat, Ovidiu Burdușa, secretar de stat DRP, Irina Neacşu, director general DRP, Mihai Dohotar, consilier secretar de stat DRP. Alături de aceștia au fost invitaţi: Helmine Buchsbaum și Werner Henning- consilieri în cadrul orașului Nürnberg.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat din partea Centrului statistica pe ultimele 20 de luni, care a inclus numărul de persoane ajutate şi statistica oraşului cu numărul imigranţilor. Românii sunt pe locul doi cu aproape 15.000 de Români numai în Nürnberg. Au fost prezentate şi proiectele Centrului Cultural pentru anul 2020-2021.

Ultima actualizare Joi, 06 August 2020 20:12
Citeşte mai mult...
 
Prima ediție a Concursului de desen 2020, dedicat Zilei Internaționale a iei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2020 22:38

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este eveniment-300x176.jpg      

                  COMUNICAT
 
   Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și Scoala de Limba Romana Dacia- Atena si Acharnes, care     funcționează cu sprijinul DRP, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României, organizează în  perioada 10 – 23 iunie 2020, în mediul online, prin intermediul rețelei facebook, prima ediție a Concursului de desen 2020, dedicat Zilei Internaționale a iei. 
Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2020 23:07
Citeşte mai mult...
 
Concert-omagiu dedicat românilor din Marea Britanie care lucrează în prima linie în lupta contra COVID-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2020 21:58

Londra, 8 iunie 2020

COMUNICAT

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Zidul-Bunavointei-2-150x150.jpg

 

Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Marea Britanie au organizat joi, 4 iunie, un eveniment special de celebrare a contribuției extraordinare adusă de comunitatea românească din Marea Britanie în lupta împotriva pandemiei. Concertul susținut de Sascha Bota (violă) și Cameron Roberts (pian) fusese inițial programat să aibă loc la începutul lunii aprilie în cadrul seriei Enescu a ICR Londra, în fața unui public de 200 de iubitori ai muzicii clasice. În noul format, evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale celor două instituții, cât și ale altor organizații românești, fiind vizionat de o audiență de peste 11.000 de persoane.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2020 22:36
Citeşte mai mult...
 
Romanul care a condus o clinica in lupta impotriva Covid-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2020 23:00

Sorin Grecu este in Italia de 17 ani, de 15 ani lucreaza in sistemul sanitar italian, iar de alti 7 ani este asistent sef, la Institutul Torriglia din orasul Chiavari. A fost in linia intai in lupta cu noul coronavirus iar situatia de la clinica lui a fost una incredibila. 

Toti cei 60 de pacienti internati atunci aveau covid 19, iar cadrele medicale din institut au luat si ele virusul fara sa aiba habar. La momentul testarii colective aveau sa afle ca doar 3 dintre angajatii clinicii nu erau infectati. Sorin a fost unul dintre cei care nu era pozitiv la virus si a fost cel care a trebuit sa coordoneze absolut tot. Nu a fost usor dar nici nu se plange. Stie ca la fel ar fi facut oricine altcineva daca era in locul lui.

„Noi ne-am trezit cu 60 de pacienti infectati…s-a decis ca si noi sa ne controlam si noi…s-a aflat ca tot personalul are….am ramas doi asistenti si un medic..fara auxiliari, fara infirmieri”, i-a declarat Sorin Grecu jurnalistului Dan Boanta.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2020 07:08
Citeşte mai mult...
 
Intervenția ambasadorului Ion I. Jinga, Reprezentant Permanent al României la ONU, în reuniunea informală a Consiliului de Securitate pe tema „Stabilității Cibernetice, Prevenirii Conflictelor și Consolidării Capacităților” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2020 22:48

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este PHOTO-2020-05-22-13-45-52-150x150.jpgCOMUNICAT DE PRESĂ

22 mai 2020

Ambasadorul Ion I. Jinga, Reprezentantul Permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, a susținut o intervenție în cadrul reuniunii informale a Consiliului de Securitate pe tema „Stabilității Cibernetice, Prevenirii Conflictelor și Consolidării Capacităților”, organizată la 22 mai 2020 în format videoconferință.

Citeşte mai mult...
 
DIALOG SCURT - PANDEMIE ÎN AUSTRALIA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Aprilie 2020 01:22

De vorbă cu BEN TODICĂ, artist Independent (Cineast, Producator TV, Jurnalist Broadcaster, Ing. de Sunet, Scriitor etc., membru AJRP.

Lucreția Berzintu: - Care este situația în Australia, în această perioadă de pandemie globală, cu noul coronavirus?

Ben Todică: - Australia, ca de altfel întregul vest este în stare de prizonierat la domiciliu în numele vieții și al păcii pe pământ. Restaurante, cafenele, biserici, teatre, școli, în general locurile publice sunt închise. Cursurile școlare se tin prin internet iar guvernul asigură fiecarui elev din casă/familie calculator gratuit. Punctele alimentare, spitale, bănci sunt funcționale cu anumite reguli de distanță și acces la servicii. Autostrăzile sunt în general goale. Benzina a coborât la un dolar litrul. E liniște. Câte o mască pe ici, pe colo, pisici, poliție, un câine cu stăpân, salvări etc. Iar media repetă: spălați-vă pe mâini cu săpun în apa curgătoare, păstrați un metru jumate distanță între voi, stați închiși în casă, dezinfectați tot ce atingeți, nu vă atingeți ochii, nasul sau gura și nu uitați să puneți mâna la gură sau cotul când strănutați.

Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema justiției de tranziție PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 Februarie 2020 00:03

COMUNICAT DE PRESĂ

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este esij-150x150.jpgLa 13 februarie 2020, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut o intervenție în cadrul primei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema importanței justiției de tranziție pentru pacea sustenabilă

În intervenția sa, diplomatul român a subliniat că justiția de tranziție se înscrie în eforturile pentru asigurarea guvernării legitime, in urma conflictelor sau după înlăturarea regimurilor represive. Ca țară ce a cunoscut tranziția la democrație, România reprezintă un exemplu de succes în acest sens.

Citeşte mai mult...
 
Anul Nou Chinezesc sărbătorit la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Marţi, 28 Ianuarie 2020 03:19

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este cn4-150x150.jpgÎn zilele de 25-26 ianuarie la Londra (Anglia) au avut loc mai multe evenimente pentru a marca intrarea în Noul An Chinezesc, Anul Şobolanului de Metal.

Momentul culminant al festivităţii a avut loc pe 26 ianuarie.

După orele 10.00 a.m. din partea de nord a Pieţei Trafalgar, pe calea Charing Cross până la strada Shaftesbury, a pornit Marea Paradă constând din cea mai mare adunare de lei şi dragoni chinezeşti din Europa şi din care alegorice bogat împodobite care au fost făcute cadou pentru Chinatown Londra de către Republica Populară Chineză.

Citeşte mai mult...
 
Ziua Micii Uniri sărbătorită la Viena PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Ianuarie 2020 03:14

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Mica-Unire-Viena-150x150.jpg      COMUNICAT

 LA MULTI ANI 2020! - Sărbătorim împreună la VIENA

OPERNSÄNGER STUDIO WIEN & RADIO TV UNIREA - au deosebita plăcere de a vă invita, să luați parte la CONCERTUL DE GALA - "FESTKONZERT"- dedicat împlinirii a 161 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE din 1859 (MICA UNIRE)

Ultima actualizare Marţi, 28 Ianuarie 2020 11:59
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii pe tema „Rolul Cartei ONU în sprijinul menținerii păcii și securității internaționale” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:18

 

COMUNICAT

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, la 9 ianuarie 2020, în cadrul dezbaterii deschise pe tema „Rolul Cartei ONU în sprijinul menținerii păcii și securității internaționale”.

 

 Diplomatul român a amintit că anul 2020 marchează 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite, care rămâne cea mai adecvată platformă de abordare colectivă a amenințărilor la adresa păcii și securității internaționale, iar Carta ONU continuă să fie documentul de referinţă în acest scop. În timp ce instrumentele Cartei pot fi ameliorate, valorile și principiile acesteia constituie repere fundamentale pentru multilateralism. A subliniat sprijinul pe care România îl acordă eforturilor Secretarului General al ONU în reforma sistemului ONU, astfel încât acesta să poată răspunde cât mai bine provocărilor globale actuale.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:26
Citeşte mai mult...
 
Expoziţia Internaţională de Securitate 2019 de la Londra PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Luni, 09 Decembrie 2019 23:02

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 05-150x150.jpgÎn zilele de 3-4 decembrie a.c. la Centrul Expoziţional Olympia din Londra (Marea Britanie) a avut loc Expoziţia Internaţională de Securitate 2019, un eveniment special care a reunit personal din sectorul guvernamental, Industrie, sectorul militar, securitatea cibernetică, mediul academic şi consumatori spre a dezbate provocările actuale la adresa securităţii şi de a se informa asupra celor mai recente tehnologii din domeniul securităţii.

Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii anuale a Comisiei pentru Consolidarea Păcii pe tema “Abordări regionale pentru consolidarea păcii” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 19:14

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut miercuri, 4 decembrie 2019, o intervenție în cadrul reuniunii anuale a Comisiei pentru Consolidarea Păcii, pe tema “Abordări regionale pentru consolidarea păcii: regiunea Sahel, bazinul lacului Ciad şi Uniunea Râului Mano”.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 19:18
Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESĂ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 18:48

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii comune a Consiliului Economic şi Social şi Comisiei pentru Consolidarea Păcii privind impactul transhumanţei transfrontaliere asupra păcii şi dezvoltării durabile în Africa de Vest şi regiunea Sahel

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut marţi, 3 decembrie 2019, o intervenție în cadrul reuniunii comune anuale a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) şi Comisiei pentru Consolidarea Păcii (CCP) privind impactul transhumanţei transfrontaliere asupra păcii şi dezvoltării durabile în Africa de Vest şi regiunea Sahel.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 18:56
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 11

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact