logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
Ce cazinouri renumite gasesti in Marea Britanie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Martie 2023 11:29

Cazinourile terestre au contribuit la cresterea economiei multor tari din intreaga lume, deoarece oamenii de pe fiecare continent au realizat cat de interesante si distractive sunt momentele petrecute in astfel de locatii.

Mai mult decat atat, cetatenii Marii Britanii se declara norocosi deoarece au accees la o serie de cazinouri de lux. Aceasta tara din vestul Europei detine aproximativ 145 de cazinouri fizice, frecventate zilnic de iubitorii de jocuri de noroc.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Martie 2023 08:15
Citeşte mai mult...
 
Participarea Reprezentantului Permanent al României la ONU la reuniunea de nivel înalt privind îmbunătățirea conduitei personalului de menținerea păcii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Iunie 2021 02:38

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a participat luni, 28 iunie 2021, la reuniunea de nivel înalt privind îmbunătățirea conduitei personalului de menținerea păcii, organizată de Departamentul ONU pentru operații de pace și Departamentul ONU de managementul strategiei, politicilor și conformității. Evenimentul a fost deschis de Secretarul-General ONU, Antonio Guterres, discuțiile focalizându-se asupra necesității prevenirii abaterilor disciplinare, în special în ceea ce privește exploatarea și abuzurile sexuale.

Ambasadorul Jinga a reiterat faptul că România manifestă o toleranță-zero în ceea ce privește exploatarea și abuzurile sexuale, amintind că țara noastră a semnat Pactul voluntar inițiat de Secretarul-General ONU pentru prevenirea și sancționarea exploatării și abuzurilor sexuale, iar Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este unul dintre membrii Cercului de lideri inițiat de Secretarul-General ONU pentru prevenirea și răspunsul la exploatare sexuală și abuzuri în operațiuni ONU.

Ultima actualizare Marţi, 29 Iunie 2021 13:22
Citeşte mai mult...
 
Intervenția ambasadorul României la ONU în cadrul dezbaterii generale AGONU privind responsabilitatea de a proteja PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Mai 2021 22:23

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut luni, 17 mai 2021, o intervenţie în plenul Adunării Generale a ONU, în cadrul dezbaterii generale pe tema responsabilității de a proteja (R2P), prevenirea genocidului, crimelor de război, epurării etnice și crimelor împotriva umanității.

Ambasadorul a reiterat sprijinul României pentru principiul responsabilității de a proteja și mandatele consilierilor speciali ai Secretarului-General ONU pentru R2P, respectiv pentru prevenirea genocidului. A exprimat apreciere pentru raportul pe tema responsabilității de a proteja, prezentat recent de către Secretarul-General ONU, precum și susținere pentru recomandările cuprinse în acest document.

Citeşte mai mult...
 
Legiunea Regală Britanică a aniversat 100 de ani de existenţă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 Mai 2021 23:47

Pe data de 15 mai a.c., Legiunea Regală Britanică (R.B.L.) a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţarea ei în 1921. Legiunea Regală Britanică este o organizaţie de binefacere care oferă sprijin şi ajutor celor care au servit în cadrul armatei britanice şi familiilor lor.

Ultima actualizare Duminică, 16 Mai 2021 23:52
Citeşte mai mult...
 
Promisiuni respectate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Mai 2021 22:39

Dr. Ion I. Jinga

La 7 mai 2021, Adunarea Generală a ONU a organizat un dialog interactiv cu Antonio Guterres, în calitate de candidat propus de Portugalia pentru un nou mandat de Secretar General al ONU, în perioada 2022-2026. Articolul 97 din Carta ONU precizează că “Secretarul General va fi numit de către Adunarea Generală, pe baza recomandării Consiliului de Securitate”. Articolul 35 din rezoluția 69/321 a Adunării Generale “cere președinților Adunării Generale și Consiliului de Securitate să solicite candidați pentru poziția de Secretar General prin intermediul unei scrisori comune adresate tuturor statelor membre ONU”, iar articolul 39 „invită statele membre să prezinte candidați cu leadership dovedit, abilități manageriale, largă experiență în relațiile internaționale, aptitudini în diplomație, comunicare și limbi străine.”

La alegerile din 2016 au participat 13 candidați de pe trei continente dar, așa cum remarca ambasadorul SUA, Samantha Power: „În final, a existat doar un singur candidat ale cărui experiență, viziune și versatilitate într-un spectru larg de domenii s-au dovedit convingătoare.” Astăzi (cel puțin până la acest moment), Antonio Guterres este singurul candidat propus de un stat membru al ONU.

Ultima actualizare Miercuri, 12 Mai 2021 09:50
Citeşte mai mult...
 
1 mai, Ziua Globală a Dragostei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Aprilie 2021 03:43
 
Fundaţia Dragostea (The Love Foundation) este o organizaţie non-profit globală din Florida, S.U.A., fondată în anul 2000, cu scopul de a-i inspira pe oameni şi să le reamintească să iubească necondiţionat. Preşedintele şi fondatorul T.L.F. este domnul Harold W. Becker. 
Viziunea Fundaţiei Dragostea este de a-i asista pe oameni prin construirea unei baze practice şi a înţelegerii dragostei necondiţionate în cadrul persoanelor şi societăţii în ansamblu.
Fundaţia Dragostea a iniţiat şi sponsorizează data de 1 mai ca ziua internaţională a dragostei care celebrează umanitatea noastră, Ziua Globală a Dragostei (Global Love Day).
Ultima actualizare Vineri, 30 Aprilie 2021 04:13
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a pledat pentru protejarea resurselor de apă la reuniunea ONU la nivel înalt pe tema “Implementarea obiectivelor privind apa ale Agendei 2030” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Martie 2021 02:53

COMUNICAT DE PRESĂ

New York, 22 martie 2021

Luând cuvântul, la 22 martie 2021, în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt cu tema “Implementarea obiectivelor privind apa ale Agendei 2030”, desfășurată la New York, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a subliniat rolul critic pe care apa îl are pentru existența tuturor formelor de viață. Amintind sărbătorirea, în aceeași zi, a Zilei Mondiale a Apei, a remarcat că: ””Apă” este sinonim cu ”viață”, dar accesul la apă este astăzi pus în pericol la nivel global, datorită cererii tot mai mari și degradării resurselor - consecințe ale schimbărilor climatice, poluării și distrugerii biodiversității. Lipsa apei poate deveni în curând noul normal în multe părți ale lumii”.

Ultima actualizare Marţi, 23 Martie 2021 12:35
Citeşte mai mult...
 
Participarea Reprezentantului Permanent al României la ONU, Ambasador Ion I. Jinga, la dezbaterile generale ale sesiunii a 59-a a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 Februarie 2021 21:02

 

La 15 februarie 2021, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasador Ion I. Jinga, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 59-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială. Tema prioritară a actualei sesiuni este: „Tranziția socială justă către dezvoltarea durabilă: rolul tehnologiilor digitale în dezvoltarea socială și asigurarea bunăstării tuturor”.

Diplomatul român a arătat că, în actualul context marcat de pandemia cu COVID-19, pe măsură ce procesul de refacere și reconstrucție a societăților avansează, importanța tehnologiei digitale crește. Utilizarea acesteia a devenit deja esențială în aproape fiecare aspect al răspunsului global la pandemie, tehnologia deținând un rol central în menținerea funcționării economiilor și a sistemelor de sănătate, formării tinerilor și conectării actorilor sociali. Implementarea Foii de parcurs pentru cooperare digitală (Roadmap for Digital Cooperation), lansată de Secretarul General al ONU, evidențiază însă și realitatea că, în era interconectivității, 87% din populația statelor dezvoltate utilizează internetul, în timp ce acest procent este de doar 19% în rândul țărilor cele mai puțin dezvoltate, ceea ce afectează accesul acestor state la prosperitate.

Ultima actualizare Marţi, 16 Februarie 2021 08:33
Citeşte mai mult...
 
Intervenția Reprezentantului Permanent al României la ONU în cadrul reuniunii Comisiei Pregătitoare a celei de-a cincea Conferințe a Națiunilor Unite pentru țările cele mai puțin dezvoltate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Februarie 2021 20:41

New York, 8 februarie 2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a reiterat sprijinul României pentru țările cele mai puțin dezvoltate (Least Developed Countries - LDCs) în eforturile acestora de redresare după pandemia de COVID-19, în cadrul reuniunii Comisiei pregătitoare a celei de-a cincea Conferințe a ONU privind LDCs, desfășurată la New York, la 8 februarie 2021.

Amintind că țările cele mai puțin dezvoltate însumează o populație de 900 milioane persoane, dintre care jumătate trăiesc sub pragul sărăciei, ceea ce le face deosebit de vulnerabile la criza COVID-19, diplomatul român a arătat că: “Dacă, înainte de izbucnirea pandemiei, țările africane din categoria celor mai puțin dezvoltate înregistraseră progrese în implementarea Programului de Acțiune de la Istanbul pentru sprijinirea dezvoltării durabile a LDCs, pandemia a amplificat rata sărăciei, inegalitățile și instabilitatea poitică, a condus la prăbușirea turismului și pierderea locurilor de muncă pentru migranții provenind din aceste țări, generând scăderea semnificativă a remitențelor. Trei din patru LDSc sunt afectate de fragilitate și instabilitate, dezvoltarea lor fiind influențată negativ de conflicte recurente”.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Februarie 2021 08:19
Citeşte mai mult...
 
Participarea Reprezentantului Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Park East din New York PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Ianuarie 2021 04:56

COMUNICAT DE PRESĂ

La 25 ianuarie a.c., Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a luat parte la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Park East din New York și Organizația Națiunilor Unite. Desfășurat anul acesta online, ceremonia a fost condusă de către Rabinul Arthur Schneier, supraviețuitor al Holocaustului și a beneficiat de participarea Secretarului General al ONU, domnul António Gutteres.

 

În mesajul adresat audienței, Ambasadorul Ion I. Jinga a evocat contribuția României la demersurile comunității internaționale de combatere a anti-semitismului și comemorare a Holocaustului. Astfel, a amintit adoptarea cu succes, în perioada președinției române a Alianței Internaționale pentru Comemorarea Holocaustului – IHRA (2016-2017) a definiției de lucru privind antisemitismul, precum și faptul că țara noastră a fost printre primele care au inclus definiția de lucru a anti-semitismului în legislația internă, aceasta conținând prevederi clare ce condamnă negarea Holocaustului și incitarea la antisemitism. Totodată, Guvernul român se află în etapa finală de aprobare a Strategiei naționale de prevenire și combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului de ură, precum și a Planului de acțiune pentru implementarea acestei strategii.

Citeşte mai mult...
 
Lansarea, la ONU - New York, a Grupului de Prieteni pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Decembrie 2020 03:26

COMUNICAT DE PRESĂ

La 7 decembrie a.c., Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a participat la lansarea Grupului de Prieteni  din cadrul ONU pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor, o inițiativă menită să devină un catalizator al  diverselor procese și mecanisme derulate în cadrul multilateral, în acest domeniu. 

Inițiativa a fost lansată prin intermediul unei reuniuni virtuale, în prezența Secretarului General Adjunct al ONU, doamna Amina Mohammed, fiind moderată de Reprezentatul Uniunii Europene la ONU, Ambasadorul Olof Skoog. Au participat ambasadori, reprezentați ai UN Women, UNICEF, UNDP, precum și ai societății civile.

Citeşte mai mult...
 
Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia “Cooperarea dintre Organizația Națiunilor Unite și Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Noiembrie 2020 06:51

La 23 noiembrie 2020, Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluția bienală intitulată “Cooperarea dintre Organizația Națiunilor Unite și Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră”. Proiectul rezoluției a fost introdus, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale, de către România, în calitate de Preşedinție-în-Exerciţiu a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră.

Ultima actualizare Marţi, 24 Noiembrie 2020 06:54
Citeşte mai mult...
 
Ambasadorul României la ONU a prezidat Comitetul care a desemnat laureații anului 2020 ai Premiului ONU pentru Populație PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Noiembrie 2020 01:53

COMUNICAT DE PRESĂ

Comitetul Premiului ONU pentru Populație, prezidat de Reprezentant Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a desemnat câștigătorii premiului din anul 2020. La categoria ”Candidați individuali” a fost declarată câștigătoare Majestatea Sa Regina Mamă Gyalyum Sangay Choden Wangchuck a Regatului Bhutan, iar la categoria ”Instituții” premiul a revenit organizației neguvernamentală Help Age din India.

Este pentru al doilea an consecutiv când Reprezentantul Permanent al României la ONU prezidează Comitetul Premiului ONU pentru Populație. Comitetul este compus din reprezentanți ai zece state membre ale ONU, un reprezentant al Secretarului General al ONU și unul al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație – UNFPA (agenție a ONU, care îndeplinește și rolul de Secretariat al Comitetului).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact