logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
1 mai, Ziua Globală a Dragostei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Aprilie 2021 03:43
 
Fundaţia Dragostea (The Love Foundation) este o organizaţie non-profit globală din Florida, S.U.A., fondată în anul 2000, cu scopul de a-i inspira pe oameni şi să le reamintească să iubească necondiţionat. Preşedintele şi fondatorul T.L.F. este domnul Harold W. Becker. 
Viziunea Fundaţiei Dragostea este de a-i asista pe oameni prin construirea unei baze practice şi a înţelegerii dragostei necondiţionate în cadrul persoanelor şi societăţii în ansamblu.
Fundaţia Dragostea a iniţiat şi sponsorizează data de 1 mai ca ziua internaţională a dragostei care celebrează umanitatea noastră, Ziua Globală a Dragostei (Global Love Day).
Ultima actualizare Vineri, 30 Aprilie 2021 04:13
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantul Permanent al României la ONU a pledat pentru protejarea resurselor de apă la reuniunea ONU la nivel înalt pe tema “Implementarea obiectivelor privind apa ale Agendei 2030” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Martie 2021 02:53

COMUNICAT DE PRESĂ

New York, 22 martie 2021

Luând cuvântul, la 22 martie 2021, în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt cu tema “Implementarea obiectivelor privind apa ale Agendei 2030”, desfășurată la New York, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a subliniat rolul critic pe care apa îl are pentru existența tuturor formelor de viață. Amintind sărbătorirea, în aceeași zi, a Zilei Mondiale a Apei, a remarcat că: ””Apă” este sinonim cu ”viață”, dar accesul la apă este astăzi pus în pericol la nivel global, datorită cererii tot mai mari și degradării resurselor - consecințe ale schimbărilor climatice, poluării și distrugerii biodiversității. Lipsa apei poate deveni în curând noul normal în multe părți ale lumii”.

Ultima actualizare Marţi, 23 Martie 2021 12:35
Citeşte mai mult...
 
Participarea Reprezentantului Permanent al României la ONU, Ambasador Ion I. Jinga, la dezbaterile generale ale sesiunii a 59-a a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 Februarie 2021 21:02

 

La 15 februarie 2021, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasador Ion I. Jinga, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 59-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială. Tema prioritară a actualei sesiuni este: „Tranziția socială justă către dezvoltarea durabilă: rolul tehnologiilor digitale în dezvoltarea socială și asigurarea bunăstării tuturor”.

Diplomatul român a arătat că, în actualul context marcat de pandemia cu COVID-19, pe măsură ce procesul de refacere și reconstrucție a societăților avansează, importanța tehnologiei digitale crește. Utilizarea acesteia a devenit deja esențială în aproape fiecare aspect al răspunsului global la pandemie, tehnologia deținând un rol central în menținerea funcționării economiilor și a sistemelor de sănătate, formării tinerilor și conectării actorilor sociali. Implementarea Foii de parcurs pentru cooperare digitală (Roadmap for Digital Cooperation), lansată de Secretarul General al ONU, evidențiază însă și realitatea că, în era interconectivității, 87% din populația statelor dezvoltate utilizează internetul, în timp ce acest procent este de doar 19% în rândul țărilor cele mai puțin dezvoltate, ceea ce afectează accesul acestor state la prosperitate.

Ultima actualizare Marţi, 16 Februarie 2021 08:33
Citeşte mai mult...
 
Intervenția Reprezentantului Permanent al României la ONU în cadrul reuniunii Comisiei Pregătitoare a celei de-a cincea Conferințe a Națiunilor Unite pentru țările cele mai puțin dezvoltate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Februarie 2021 20:41

New York, 8 februarie 2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a reiterat sprijinul României pentru țările cele mai puțin dezvoltate (Least Developed Countries - LDCs) în eforturile acestora de redresare după pandemia de COVID-19, în cadrul reuniunii Comisiei pregătitoare a celei de-a cincea Conferințe a ONU privind LDCs, desfășurată la New York, la 8 februarie 2021.

Amintind că țările cele mai puțin dezvoltate însumează o populație de 900 milioane persoane, dintre care jumătate trăiesc sub pragul sărăciei, ceea ce le face deosebit de vulnerabile la criza COVID-19, diplomatul român a arătat că: “Dacă, înainte de izbucnirea pandemiei, țările africane din categoria celor mai puțin dezvoltate înregistraseră progrese în implementarea Programului de Acțiune de la Istanbul pentru sprijinirea dezvoltării durabile a LDCs, pandemia a amplificat rata sărăciei, inegalitățile și instabilitatea poitică, a condus la prăbușirea turismului și pierderea locurilor de muncă pentru migranții provenind din aceste țări, generând scăderea semnificativă a remitențelor. Trei din patru LDSc sunt afectate de fragilitate și instabilitate, dezvoltarea lor fiind influențată negativ de conflicte recurente”.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Februarie 2021 08:19
Citeşte mai mult...
 
Participarea Reprezentantului Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Park East din New York PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Ianuarie 2021 04:56