logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DINCOLO DE TISA


Un puternic incendiu la o centrala nucleara din sudul Ucrainei PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Ianuarie 2015 13:43

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara la centrala nucleara din localitatea Iujnoukrainsk, regiunea Nikolaev (sudul Ucrainei), a anuntat serviciul de presa al Directiei principale de pe langa Serviciul de Stat pentru Situatii de Urgenta din Ucraina pentru regiunea Nikolaev, potrivit agentiei de presa ucrainene Liga. 
 
Incendiul a izbucnit in jurul orei locale 22:00 la instalatia de racire situata in interiorul transformatorului. 
 
Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, si mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului. Potrivit agentiilor de presa ucrainenene, incendiul a putut fi stins peste o ora si jumatate. 
Citeşte mai mult...
 
Romania si Ucraina au semnat Acordul privind micul trafic de frontiera PDF Imprimare Email
Joi, 02 Octombrie 2014 19:47

Premierul Victor Ponta si omologul ucrainean Arsenii Iateniuk au semnat joi Acordul intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind micul trafic de frontiera, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Guvern.
 
Potrivit comunicatului de presa, textul Acordului fusese semnat ad referendum de ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, si omologul sau ucrainean, Andrii Descita, la 1 aprilie 2014, in marja reuniunii NATO-Ucraina desfasurate la Bruxelles.
 
Guvernul arata ca "intrarea in vigoare a acestui acord va aduce beneficii palpabile pentru cetatenii Romaniei si Ucrainei din zonele limitrofe frontierei comune, inclusiv pentru etnicii romani din Ucraina si cei ucraineni din Romania. Acestia vor putea traversa mai usor frontiera comuna, fara viza, in baza permisului de mic trafic."
 
Acordul reglementeaza conditiile de desfasurare a micului trafic de frontiera, respectiv a trecerii frecvente a frontierei de stat romano-ucrainene de catre rezidentii din zona de frontiera a Romaniei sau a Ucrainei care intentioneaza sa ramana in zona de frontiera a celuilalt stat, in special din motive de ordin social, cultural, familial sau intemeiate economic, pentru o perioada care sa nu depaseasca 3 luni de sedere neintrerupta.
Citeşte mai mult...
 
Romanilor li se cer adeverinte cu veniturile salariale la trecerea granitei cu Ucraina PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Februarie 2014 23:55

Birourile vamale Siret, Sighet si Halmeu, aflate la frontiera externa a Uniunii Europene, aplica, incepand de astazi, 15 februarie, „masuri specifice de selectie a calatorilor, utilizand analiza de risc pentru efectuarea controlului vamal, fiind avute in vedere bunurile introduse de calatori pe teritoriul Romaniei, in bagajele personale”, a declarat inspector principal Liana Vasiliu, purtator de cuvant la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi. 
 
Potrivit Lianei Vasiliu, autoritatile vamale au inregistrat cazuri in care calatorii introduc cantitati mari de motorina sau benzina, produse din tutun, alcool, zahar, ori alte bunuri a caror valoare depaseste suma de 300 de euro peste uzul personal. 
Ultima actualizare Duminică, 16 Februarie 2014 08:24
Citeşte mai mult...
 
Am fost acolo… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 18 Decembrie 2013 17:58
Poate e bine că dr. Lengyel Peter nu precizează în articolul său „ Nimeni nu e vinovat” unde a fost acţiunea umanitară a cluburilor „Rotary” şi „Rotaract”. Am văzut un loc, o localitate, un cătun mai exact, care sigur are mai mulţi copii decât întreg Maramureşul nostru. Un loc unde sărăcia strigă în gura mare, un loc unde copiii se bucură de orice urmă de bunăvoinţă primită de la cei mari.
 
Acolo, la faţa locului, prins în miezul evenimentelor umanitare, nu prea ai timp să te gândeşti cum de au ajuns acei oameni aşa cum au ajuns. Ce contează localitatea, ce contează ţara, ce contează continentul când vezi că aşa ceva există?
Ultima actualizare Miercuri, 18 Decembrie 2013 21:10
Citeşte mai mult...
 
In dreapta Tisei se vorbeste oficial limba romana PDF Imprimare Email
Joi, 12 Decembrie 2013 11:28

Incepand de miercuri, 11 decembrie 2013, limba romana a devenit limba regionala in vestul Ucrainei, in raionul Teceu, unul dintre cele mai intinse raioane din vestul tarii. Anuntul a fost facut de serviciul de presa al Administratiei Regionale din raionul Teceu.  
 
Decizia s-a concretizat in urma unor solicitari facute de doua organizatii a romanilor din regiunea Transcarpatica, dintre care Uniunea Dacia a fost deosebit de activa. Demersul romanilor prin intermediul acestor asociatii a fost sustinut de catre zece senatori si de mai multe companii private. 
 
Masura privind acordarea limbii romane ca limba oficiala a fost votata cu o majoritate de voturi de catre deputatii raionali ucraineni. Aprobarea acestui vechi deziderat a romanilor care traiesc in dreapta Tisei s-a facut in baza unei legi adoptate anul trecut de Parlamentul Ucrainei, conform careia se permite utilizarea unei limbi regionale, in cazul in care cel putin 10% din populatia zonei respective o vorbeste. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 28

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact