logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Procurorii au cerut exhumarea mortului fără cap PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 07:40

Fantoma mortului fără cap din Bârsana continuă să bântuie. Nu doar în comună. Cazul petrecut în cursul anului trecut s-a dovedit a fi unul foarte complex. Raportul medico - legal a indicat faptul că moartea nu a fost una violentă. Ulterior, procurorii au intrat în posesia unor date care arată că lucrurile ar fi stat altfel. Astfel, s-a cerut exhumarea cadavrului şi efectuarea unei examinări histopatologice.

În vara anului trecut, un localnic din Bârsana a fost îngropat fără cap. Începând de atunci, prin comună circulă legenda unei fantome care bântuie localitatea, în căutarea capului pierdut. Partea reală a acestei poveşti este aceea că, la mijlocul lunii august, cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o albie secată a unei văi, de la marginea pădurii, după ce, cu câteva zile înainte, familia victimei anunţase dispariţia sa. La acea vreme, au existat mai multe ipoteze referitoare la cauzele morţii. Una a fost aceea că bărbatul ar fi fost agresat de animalele sălbatice care i-au consumat o parte din corp. El a fost găsit fără cap şi unul dintre membrele inferioare. O alta se referea la faptul că Gheorghe Ardelean, în vârstă de 53 de ani, ar fi fost victima unei răzbunări din partea unui localnic.
Citeşte mai mult...
 
Dupa trei luni, Gradinita 8 din Sighet si-a deschis din nou portile PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 17:42

"Cel mai frumos cadou pe care l-am primit si pe care la randul nostru il putem oferi mamicilor este redeschiderea gradinitei", spune bucuroasa Cornelia Barlea, directoarea Gradinitei nr. 8 din Sighetu Marmatiei. Afirmatia nu este o simpla formula, ci un fapt real: de la sfarsitul lunii noiembrie, gradinita a fost inchisa din cauza tergiversarii lucrarilor la sistemul de incalzire si la grupurile sanitare precum si cele legate de cuplarea la sistemul de apa si canal. Intamplarea face ca aceste lucrari sa fi fost terminate in ultimele zile ale lunii februarie si, dupa curatenie, cei 185 de copii sa poata sa inceapa cursurile luni, 2 martie. In ceea ce priveste etapa a II-a a lucrarilor de reconstructie, respectiv refacerea bucatariei si a spalatoriei, aceasta urmeaza a fi reluata in functie de banii care vor sosi de la Guvern...

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 18:02
Citeşte mai mult...
 
Persoanele cu handicap vor fi scutite de unele drumuri in Baia Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 15:54

Nicolae BoitorAnul 2009 aduce noi facilitati pentru persoanele cu dizabilitati din Maramures, care nu vor mai fi nevoiti sa bata drumurile pana in Baia Mare pentru medicamente sau bilete de calatorie, acestea urmand a fi primite in localitatile de domiciliu.

“Scopul nostru principal este deschiderea fata de comunitatile locale in ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, iar in acest sens, incepand cu data de 2 martie am demarat actiunea de impartire a biletelor de transport in intreg judetul. Pana anul acestea tichetele erau ridicate de fiecare titular in parte de la sediul nostru, iar persoanele cu handicap erau obligate sa astepte ore in sir in fata unui ghiseu. De aceea am luat legatura cu toate primariile din Maramures si am elaborat o planificare, astfel incat angajatii nostri sa ajunga pe rand in fiecare comuna si sa distribuie aceste bilete. Trebuie sa mentionez ca in Maramures sunt in acest moment circa 15.000 de persoane cu dizabilitati”, a declarat directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, Nicolae Boitor.

Citeşte mai mult...
 
Prins de poliţişti în timp ce vindea ţigări din Ucraina PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 12:12

Poliţiştii din Moisei, în cadrul unei acţiuni organizate pe D.N. 17 C şi D.N. 18 Moisei, l-au depistat ieri dimineaţă pe Vasile T. de 60 de ani din Borşa care comercializa dintr-un autoturism ţigări de provenienţă Ucraina. Bărbatul nu poseda acte de provenienţă a mărfii. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 84 pachete de ţigări în valoare de 336 lei. De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la L. 12/1990 şi O.U.G. 195/2002 în valoare totală de 1000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii au identificat un bărbat din Săcel care deţinea ilegal o armă neletală PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 12:04
În dimineaţa zilei de 02 martie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice Maramureş l-au identificat pe Ioan Ş., de 24 de ani din Săcel de la care au ridicat un pistol cu aer comprimat. Tânărul nu este autorizat pentru a deţine si folosi arme si muniţii neletale supuse autorizării si nu poseda permis de arma. El a declarat că a cumpărat pistolul în anul 2005 de la un magazin din Baia Mare şi a continuat să îl deţină la domiciliu în scop de agrement, fără să facă demersurile necesare pentru a intra în legalitate.

Pistolul a fost ridicat şi predat specialiştilor criminalişti pentru expertizare. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior981982983984985986987988989990UrmătorSfârşit »

Page 982 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact