logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
O nouă rută de autobuz MaraNord: Doboies-Muzeului-Centru-Spital PDF Imprimare Email
Scris de MARANORD Sighet   
Luni, 02 Aprilie 2018 14:59

TRANSPORT MARA NORD va pune in circulatie dupa Sfintele sarbatori pascale ,experimental un nou traseu pentru elevi si nu numai pe strada DOBOIES-MUZEULUI -CENTRU-SPITAL si retur cu intrare de pe str.DRAGOS-VODA (pasaj cale ferata intrare sat TISA).

Ne dorim ca acest traseu sa fie rentabil pentru calatorii nostri si pentru noi, a menționat conducerea MaraNord Sighet.

Citeşte mai mult...
 
FINANŢARE DE LA GUVERN – Cinci proiecte pentru Bârsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Miercuri, 28 Martie 2018 14:30

Cinci contracte de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primăriei Bârsana, în cadrul ședinței de Consiliu Local, la care a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
 
 
Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investiții ”Extindere rețea de apă în comuna Bârsana, județul Maramureș”, unde finanțarea acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pe PNDL2 este în sumă de 8.568.258, valoarea totală a investiției fiind de 8.817.39 lei.
Un al doilea contract care a fost semnat la Bârsana, unde finanțarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei, privește ”reabilitarea și extinderea corpului 2 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”.
Citeşte mai mult...
 
Protejarea mediului în zona Parcului Naţional Munţii Rodnei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Martie 2018 07:26

Duminică, 25 martie a.c., în jurul orelor 12.25, am fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţe 112, despre faptul că în zona Parcului Naţional Munţii Rodnei mai multe persoane folosesc snowmobile, faptă ce contravine prevederilor O.U.G. numărul 195 din 2005 privind protecţia mediului. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa s-au deplasat în zona menţionată unde au identificat trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni polonezi, cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform art. 96 alin.1 pct. 21, care prevede obligaţia de a nu intra pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili.

Citeşte mai mult...
 
CAMPANIE – Se strâng fonduri pentru băiețelul din Sighetu Marmației, salvat după ce a fost declarat mort la naștere PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Martie 2018 10:15

Povestea lui Ionuț a putut fi citită în cotidianul nostru în urmă cu puțin timp. El este băiețelul care s-a născut la Sighet și a fost declarat mort la naștere. Abia după opt ore, o asistentă a observat că se mișcă și s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor.
 
Din păcate, pentru că a fost neoxigenat o perioadă îndeungată de timp, creierul a suferit mai multe leziuni, ceea ce a dus la un diagnostic grav: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză formă spastic-diskinetică, retrad psihic și de limbaj, epilepsie. Ionuț nu a mers până acum, abia de trei ani, de când face aceste sesiuni de terapie la clinica din Barcelona a reușit să facă primii pași. „El nu a stat nici măcar în șezut, până la trei ani. Nu credeam că va face vreodată asemenea progrese”, spune mama lui, Ilenuca Dobroschi.
Citeşte mai mult...
 
Două grădinițe și două școli din Sighet, reabilitate cu peste 4,7 milioane de lei PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Martie 2018 10:08

Peste 4,7 milioane de lei vor ajunge în municipiul Sighet pentru reabilitarea a două grădinițe și a două școli. Recent la Sighet au fost semnate patru din cele șapte contracte finanțate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. 
 
Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației a declarat că, cea mai mare sumă se alocă Liceului Tehnologic Marmația, unde banii aprobați de MDRAP pentru reabilitarea clădirii reprezintă 2.676.633,00 lei, în timp ce valoarea totală a investiției este de 4.403.077,50 lei. Nu mai puţin de 1.025.863,00 lei s-au alocat pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 10, Sighetu Marmației, unde valoarea investiției este de 1.596.779,65 lei.
Citeşte mai mult...
 
Drumul de acces spre rampa de gunoi a Sighetului ar putea fi asfaltat PDF Imprimare Email
Joi, 22 Martie 2018 11:35

Horia Scubli, primarul Sighetului, a cerut sprijin financiar de la Consiliul Judeţean pentru asfaltarea drumului  de acces spre rampa de gunoi a Sighetului.

„Am avea nevoie de 150.000 de lei pentru asfaltarea acestui drum. Sper să fim înţeleşi aşa cum trebuie şi sunt convins că veţi găsi o soluţie să ne ajutaţi. Din nefericire, cei care locuiesc în zonă nu mai sunt dispuşi să suporte un trafic aşa mare. Noi suntem poarta pentru reziduurile menajere a întregii jumătăţi de Nord a judeţului”, a spus Horia Scubli, primarul Sighetului.

„Promit că voi supune atenţiei Consiliului Judeţean această cerere şi că la prima şedinţă o să se aloce suma cerută în acest scop”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
SARASĂU – Lucrări de construcție a 480 de podețe PDF Imprimare Email
Luni, 19 Martie 2018 10:35

Chiar dacă condițiile meteorologice nu sunt favorabile, la Sarasău, se deruleză lucrările de construcție a 480 de podețe.
 
“Lucrările au fost demarcate în urmă cu o lună. Depunem eforturi ca până în luna iunie acestea să fie finalizate. Pe lângă lucrările ce vizează podețele, am reușit finalizarea lucrărilor la sistemul de iluminat public afferent DN 19, fiind înlocuit vechiul sistem de iluminat public neeconomic cu unul moderm pe sistem de led-uri.
 
Până la finele anului de acest sistem modern de iluminat public vor beneficia și celelalte străzi ale comunei’’, a spus Ioan Covaci, primarul comunei Sarasău.
Citeşte mai mult...
 
Corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii din Sighet, distruse. Pagube de 95 milioane lei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Martie 2018 08:47

Distrugerea bunurilor publice din oraşele Maramureşului nu este o noutate pentru nimeni. Sunt unii dintre maramureşeni mai supăraţi pe viaţă şi atunci îşi varsă frustrările pe băncile din parcuri, pe indicatoarele de circulaţie sau pe orice altceva care le pică la îndemână şi care poate fi distrus.
 
Dar sunt şi maramureşeni pentru care distrugerea acestor bunuri publice, în care s-au investit sume însemnate de bani, se face just for fun. Aşa s-a întâmplat recent la Sighetu Marmaţiei, unde corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii au fost distruse.
Citeşte mai mult...
 
Avertizare de Cod galben şi portocaliu pe mai multe râuri din judeţ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Martie 2018 08:32

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări hidrologice.
 
 
Alertele de inundaţii sunt valabile pentru perioada următoare şi vizează mai multe bazine hidrografice din ţară, printre care şi râuri din Maramureş.
 
În intervalul 17.03.2018 ora 09:00 – 19.03.2018 ora 20:00 se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).
Citeşte mai mult...
 
Buget insuficient pentru finalizarea DN 18 Baia Sprie – Sighet şi Moisei – Borşa PDF Imprimare Email
Luni, 12 Martie 2018 23:10

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat oficial că bugetul comunicat pentru anul 2018 este insuficient pentru finalizarea lucrărilor pe DN 18 Baia Sprie-Sighet, respectiv DN 18 Moisei – Borşa Şesuri. În toate aceste cazuri, susţine CNAIR, s-a solicitat suplimentarea bugetului.
 
În ceea ce priveşte contractul 6R11/03.08.2011 – Reabilitare DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, datorită bugetului insuficient alocat pentru anul 2017 perioada de execuţie a lucrărilor a fost extinsă, termenul de finalizare estimat fiind anul 2018, iar acum CNAIR spune că vom avea un nou termen de execuţie. Stadiul fizic al lucrărilor la acest tronson de drum este de 93%, iar cel financiar la 80%.
Citeşte mai mult...
 
Consilierii județeni au aprobat bugetul propriu al județului Maramureș pentru anul 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 12 Martie 2018 23:07

 În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată la finalul lunii februarie, aleșii județeni au aprobat bugetul județului pentru anul 2018. Datele au fost prezentate de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care a menționat faptul că, bugetul propriu pe anul 2018 al județului Maramureș a fost atent analizat și stabilit de către aparatul propriu al instituției.
 
 
„Le mulțumesc directorilor din cadrul Consiliului Județean pentru modul profesionist în care au participat cu propuneri și proiecte, am avut numeroase discuții cu instituțiile din subordinea instituției, au fost săptămâni grele de muncă, săptămâni în care am încercat ca această sumă pe care o avem la dispoziție pentru anul în curs să putem să o așezăm și pe partea de cheltuieli de funcționare, și pe partea de cheltuieli de dezvoltare, pentru ca prioritățile județului Maramureș să poată fi satisfăcute. Bugetul Maramureșului s-a stabilit la suma de 362.000,50 mii lei la capitolul venituri și la suma de 387.643,4 mii lei la cheltuieli, cu un deficit de 25.642,90 mii lei care va fi acoperit din excedentul anilor anteriori”, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
GREVĂ SPONTANĂ LA SIGHET – Protest la Laboratorul de analize medicale a Spitalului Municipal PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Martie 2018 15:32

Grevă spontană vineri, 9 martie, la Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.
 
Cadrele medicale care lucrează la laborator consideră că sunt o categorie defavorizată întrucât nu beneficiază de majorările salariale din sistemul de sănătate și cer ca legea salarizării din domeniul sănătății să se aplice și pentru ei.
De la 1 martie medicii și asistentele din sistemul public de sănătate beneficiază de măriri salariale.
 
Pentru restul personalului medical, legea nu se aplică deocamdată, creând din start discriminări între categorii, conform Maramedia.
Greva la laboratorul de analize din cadrul Spitalului Municipal Sighet a avut loc de la ora 09:00 până la 10:00 însă fără a afecta pacienții.
Citeşte mai mult...
 
Incepand cu data de 01.03.2018,Compania CFR Calatori, a introdus un tren de Calatori ,,REGIO", pe relatia Sighetu-Marmatiei-Cluj-Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Vlad Lazar-Nicu   
Vineri, 02 Martie 2018 08:33

Incepand cu data de 01.03.2018,Compania CFR Calatori, a introdus un tren de Calatori ,,REGIO", pe relatia Sighetu-Marmatiei-Cluj-Napoca,cu plecare Statia CF Sigetu-Marmatiei ora 14,32 ,Sosire Statia CF Cluj-Napoca ora 21,05.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:09
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 380

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact