logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Secţie pentru dependenţii de dializă la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 10:41

In cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei au început o serie de lucrări având ca scop îmbunătăţirea actului medical. Pornindu-se de la cerinţe obiective, o primă lucrare a constat în mutarea laboratorului de analize al spitalului din clădirea Secţiei de Pediatrie. În scurt timp, acesta va deveni funcţional.

Cea mai importantă lucrare constă în amenajarea Secţiei de Dializă. Obiectivul odată finalizat, va pune capăt coşmarului îndurat de cei 57 de bolnavi din întreg Maramureşul istoric, care sunt nevoiţi să meargă de trei ori pe săptămână în Baia Mare pentru şedinţe de dializă.

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 10:44
Citeşte mai mult...
 
Gazul metan, un lux pentru sigheteni PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 10:36

În fiecare sezon rece, de după 1989, sighetenii se confruntă cu aceeaşi problemă: încălzitul locuinţelor. Deşi, cândva, Sighetul beneficia de un sistem de încălzire performant - agentul termic fiind asigurat de centrale şi puncte termice de cartier - în prezent, acesta s-a transformat în ruină.

A existat şi o tentativă de reabilitare a acestor centrale şi a reţelei de încălzire, cu ajutorul unei firme suedeze, în perioada 1996-2000, dar a eşuat lamentabil.
După introducerea gazului metan, părea că situaţia se va rezolva, dar, din cauza costurilor impuse de racordarea la reţeaua de distribuţie, puţini îşi pot permite acest lux. Majoritatea populaţiei Sighetului se încălzeşte cu lemne. De la un capăt al urbei la celălalt, pot fi văzute stive de lemne în zona blocurilor şi a caselor. Inventivi, unii sigheteni şi-au confecţionat minimacarale, care sunt aşezate la etaje şi cu ajutorul cărora lemnele sunt ridicate.

Citeşte mai mult...
 
Tunuri de zăpadă şi instalaţie de nocturnă pe pârtia de la Şuior PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 08:23
Turiştii care îşi petrec timpul liber în staţiunea maramureşeană Şuior au la dispoziţie condiţii deosebite pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ieri după-amiază au fost puse în funcţiune primele tunuri de zăpadă, urmând ca schiorii să beneficieze de condiţii optime din acest sezon. Tot începând de ieri, pe pârtia de la Şuior a fost pusă în funcţiune şi instalaţia de nocturnă. Administratorii complexului au declarat că noua instalaţie va funcţiona doar pe pârtia principală, dar că zăpada artificială va fi împrăştiată pe ambele pârtii din zonă. Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor pe Cablu Maramureş, Victor Vaum, este de părere că o asemenea investiţie se impune pe toate pârtiile de schi din judeţ, mai ales că în aceste condiţii sezonul de schi s-ar putea prelungi până aproape de sfârşitul lunii martie, iar temperaturile înregistrate în zonele montane permit producerea zăpezii artificial. Investiţia de la Şuior a costat circa două milioane de euro. Deocamdată, nicio altă pârtie de schi din staţiunile montane maramureşene nu este dotată cu instalaţie de producere a zăpezii. Momentan, cel mai bine se schiază pe pârtiile din Borşa, dar şi la Cavnic, în timp ce la Izvoare sunt aproximativ 20 cm de zăpadă.
Citeşte mai mult...
 
Petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru" poate fi semnata online PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 16:39

Cei dornici sa semneze petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru", o pot face de acum online.

Va prezentam in continuare continutul acestei petitii:

Subsemnaţii, semnatari ai prezentei petiţii, vă solicităm a lua măsurile necesare şi legale ce se impun pentru revendicările noastre:

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 08:08
Citeşte mai mult...
 
Elevi de liceu din municipiul Sighetu Marmatiei retinuti pentru trafic de droguri PDF Imprimare Email
Joi, 15 Ianuarie 2009 17:18
Poliţiştii de frontieră maramureseni, sub coordonarea procurorului sef din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, au prins în flagrant patru tineri din Sighetu Marmatiei, care ofereu spre vanzare, intr-un local din localitate, hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

In perioada februarie 2008 - ianuarie 2009, în urma acţiunilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Maramures, s-au obtinut date si informatii cu privire la constituirea unui grup infractional organizat axat pe traficul si consumul de droguri de risc si de mare risc.

Grupul era format din tineri cu varste cuprinse intre 17-28 de ani, majoritatea dintre ei fiind elevi la diferite licee din municipiul Sighetu Marmatiei.

In data de 14 ianuarie 2009, politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului sef al Biroului Teritorial Maramures din cadrul DIICOT, au organizat si desfasurat o actiune de prindere in flagrant a traficantilor, la un local din Sighetu Marmatiei. Astfel, au fost retinuti patru dintre distribuitorii de droguri de risc si de mare risc, asupra carora s-au gasit diverse cantitati de hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

Ultima actualizare Joi, 15 Ianuarie 2009 17:45
Citeşte mai mult...
 
Societatea Drumuri şi Poduri Maramureş îşi reduce activitatea PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Ianuarie 2009 07:49

Situaţia economico-financiară a dus la luarea unor măsuri şi în cadrul societăţii Drumuri şi Poduri Maramureş. Activitatea instituţiei va fi redusă, angajaţii urmând să lucreze mai puţin cu două ore zilnic. Evident, şi salariile lor vor fi diminuate.
Măsura a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor, care a decis ca angajaţii din cadrul societăţii Drumuri şi Poduri Maramureş să lucreze şase ore zilnic, în loc de 8 ore cât munceau până acum. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Emil Marinescu, hotărârea a fost luată de comun acord cu sindicatele. Cu alte cuvinte, angajaţii vor fi nevoiţi să muncească lunar doar trei săptămâni.

Ultima actualizare Vineri, 09 Ianuarie 2009 07:53
Citeşte mai mult...
 
Cererile pentru bilete de tratament se depun si la Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Decembrie 2008 15:04

Conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Maramures a dat asigurari ca exista bani pentru a onora toate pensiile aferente acestui an. "Banii exista si pensiile vor fi onorate in avans. Ce va fi anul viitor vom vedea", a afirmat Dana Sabau, director executiv adjunct al CJP Maramures. In alta ordine de idei, ea a mai precizat ca se preiau in continuare cereri pentru obtinerea unui bilet de tratament la statiunile balneare din tara. Persoanele care locuiesc in zona Maramuresului istoric trebuie sa stie ca au posibilitatea de a expedia cererile prin posta sau pot sa le depuna la Casa Locala de Pensii din Sighetu Marmatiei, a adaugat Dana Sabau.
Reamintim ca anul acesta, preluarerea cererilor pentru bilete de tratment a inceput din data de 2 decembrie.

Citeşte mai mult...
 
Voluntari pentru un Sighet mai civilizat! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Decembrie 2008 21:27

Sighet Online caută voluntari dornici să se implice în campania "Vreau să fiu civilizat!". Sarcina lor va fi aceea de a lipi şi distrubui stradal stickerele şi afişele realizate în cadrul acţiunii noastre. Cei dornici de a se implica în această acţiune sunt rugaţi să ne contacteze pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Al doilea proiect: Sa concepem un text civilizat, dar taios, prin care sa explicam celor ce parcheaza pe trotuare sau in locuri ce tanjenesc circulatia, ca gestul lor este necivilizat si deranjeaza pe multi, pe care sa il tiparim pe o bucata de hartie si sa o asezam sub stergatorul de parbriz al acestuia.

 

Ultima actualizare Vineri, 12 Decembrie 2008 09:02
Citeşte mai mult...
 
Sase olimpici maramureseni, premiati de Ministerul Educatiei PDF Imprimare Email
Luni, 24 Noiembrie 2008 15:53

Ministerul Educatiei a anuntat ca 111 elevi olimpici internationali din intreaga tara, 130 de profesori care i-au pregatit, precum si 70 de scoli din care provin acestia vor fi premiati, luni, in cadrul unei festivitati ce va avea loc la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.

Printre acesti elevi cu rezultate deosebite la concursurile internatioale se numara si sase maramureseni. “Este vorba despre sase elevi, dintre care doi sunt acum studenti in anul intai, care s-au remarcat la olimpiadele de limba rusa, maghiara, la chimie, astrofizica, matematica si la concursurile pluridisciplinare”, a declarat pentru citynews.ro purtatrul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Premiantii la olimpiade internationale vor primi premii constand in: 10.260 lei - premiul special pentru punctaj maxim si medalie de aur, 7.950 lei- premiul I/medalie de aur, 6.740 lei - premiul II/medalie de argint, 4.840 lei premiul III /medalie de bronz si 3.320 lei- mentiune.

In ceea ce ii priveste pe premiantii olimpiadelor regionale, acestia vor primi: 3.630 lei - premiul I/medalie de aur, 3.100 lei - premiul II/medalie de argint, 2.420 lei - premiul III /medalie de bronz/medalie de bronz si 2.100 lei - mentiune.

Olimpicii maramureseni:
- Bianca Sofineti
(a absolvit Colegiul National “Dragos Voda” Sighetu Marmatiei) - Locul II la Olimpiada Internationala de limba si literatura rusa;

Citeşte mai mult...
 
Persoana depistata in timp ce transporta, peste apa riului Tisa, 4 baxuri cu tigari PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Noiembrie 2008 12:52

Foto: Politia de Frontiera MMIn seara zilei de 22 noiembrie a.c., in jurul orei 18.00, politistii de frontiera maramureseni din cadrul Sectorului Sarasau au observat o persoana care a trecut ilegal frontiera de stat, peste apa raului Tisa, din Ucraina in Romania, pe directia localitatii Teceu. Barbatul transporta in spate 2 colete voluminoase, iar lucratorii IJPF Maramures l-au retinut dupa ce acesta a ajuns pe malul romanesc al Tisei.

Din primele cercetari a rezultat faptul ca barbatul este de cetatenie ucraineana, se numeste E. Ivan, are 25 de ani si este din localitatea Corolevo, Ucraina, iar cele 2 colete voluminoase s-au dovedit a contine 2000 pachete tigari, marca Ronson de provenienta ucraineana. Acesta a declarat politistilor de frontiera maramureseni ca urma sa lase coletele cu tigari pe malul romanesc al Tisei, intr-un loc dinainte stabilit si sa se intoarca in Ucraina. El a mai declarat ca nu cunoaste identitatea persoanei care trebuia sa ridice coletele, singura lui misiune fiind aceea de a trasporta peste apa riuluiTisa cele 4 baxuri cu tigari.

Ultima actualizare Duminică, 23 Noiembrie 2008 12:58
Citeşte mai mult...
 
Retea de trafic de migranti, destructurata de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2008 13:14

Politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures si cu sprijinul lucratorilor Serviciului de Actiuni Speciale si Interventie – IGPF si SRI Maramures, au identificat  o retea de trafic de migranti, ce actiona pe teritoriul Romaniei de mai multe luni de zile;

Gruparea era extrem de bine organizata, fiind formata din sapte cetateni romani, ce actionau in stransa legatura cu cetateni ucraineni (implicati in savarsirea acelorasi fapte) si care se ocupau cu racolarea, transportul si cazarea migrantilor in tara noastra;

Pentru “serviciile” oferite, traficantii romani primeau sume cuprinse intre 5.000 si 7.000 $ SUA  de la fiecare migrant;  

Ieri, patru dintre traficanti au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, alti trei cetateni romani - membri ai gruparii - fiind identificati de politistii de frontiera si prezentati in fata parchetului.

Citeşte mai mult...
 
Azi, in Sighet, Bursa locurilor de munca pentru orfani PDF Imprimare Email
Joi, 23 Octombrie 2008 08:41

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş va organiza, pe 23 octombrie, prima ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru tinerii fără familie. Agenţia intenţionează să vină în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul social de protecţie a copilului, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. În acest sens, instituţia a luat legătura cu mai mulţi agenţi economici care i-ar putea angaja pe unii tineri, nevoiţi, timp îndelungat, să stea în grija Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Maramureş.
Bursele locurilor de muncă pentru aceşti tineri vor fi organizate în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Reprezentantul pentru relaţii publice al AJOFM Baia Mare, Victor Mihu, a precizat că prin această acţiune se are în vedere sprijinirea unui număr cât mai mare de tineri care nu au familie şi provin din fostele case de copii. “Intenţia noastră este să găsim un loc de muncă pentru fiecare tânăr din aceste case de copii, să le asigurăm un drum în viaţă, ca să se poată întreţine singuri. Este primul pas care putem să îl facem pentru aceşti tineri”, a afirmat Victor Mihu.

Citeşte mai mult...
 
145 de olimpici vor fi premiaţi azi de Prefectură PDF Imprimare Email
Joi, 25 Septembrie 2008 06:47

Prefectura MaramuresOlimpicii maramureşeni vor fi premiaţi, astăzi, de Instituţia Prefectului. În total este vorba despre 145 de elevi care au câştigat medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Evenimentul este inclus în cadrul Săptămânii Excelenţei în Educaţie şi Cercetare, care se desfăşoară în perioada 23-29 septembrie. În cadrul momentului festiv care va avea loc în sala mare a Palatului Administrativ, conducerea judeţului şi cea a Inspectoratului Şcolar îi vor felicita atât pe olimpicii maramureşeni, cât şi pe dascălii care i-au pregătit. Fiecare elev va primi o diplomă care să certifice valoarea performanţelor obţinute. Autorităţile speră să-i poată răsplăti pe olimpici şi cu premii în bani, la sfârşitul acestui an.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior391392UrmătorSfârşit »

Page 391 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact