logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Managerul Spitalului, dr. Bodnar Vasile, răspunde acuzaţiilor Sanitas PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 15:23

dr. Bodnar VasileManagerul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, Vasile Bodnar, a fost acuzat de sindicalistii din sistem ca face angajari abuzive si ca a inglodat in datorii unitatea medicala pe care o conduce. Reactia directorului este pe masura. El catalogheaza acuzatiile liderului sindical Sorin Bodran drept “rautacioase”

 “In momentul de fata, spitalul functioneaza cu 150 de persoane in minus fata de statutul de functionare dat de catre Ministerul Sanatatii iar angajarile din ultima perioada au fost facute in scopul cresterii serviciului medical. Aceste reclamatii sunt tendentioase. Ministerul ne obliga ca la un numar anume de paturi in spital sa avem si un numar corespunzator de angajati. Mai mult, spitalul este pe cale de a iesi din criza pentru ca asiguram un loc de munca coresunzator si nu mergem pe economie de personal. Daca am face acest lucru, ar trebui sa facem economie de medicamente, de sanatate, de oxigen”, a declarat pentru citynews.romanagerul spitalului.

Citeşte mai mult...
 
A implinit 100 de ani! PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 14:10

Imre BalintA „traversat” doua milenii, a „schimbat” trei tipuri de regim politic: monarhie, comunism si democratie, a trait doua razboaie mondiale si doua crize economice majore. Dar niciunul din aceste evenimente nu i-au lasat urme adanci nici in suflet, nici pe fata. La 100 de ani, Balint Imre mai are puterea de a zambi...

Marturisesc. Cand am intrat in odaia luminoasa si ingrijita, ma asteptam sa gasesc un batranel „agatat” intre doua lumi, sa privesc fotografii vechi si sa ma mai mir, inca o data, cat de mult poate ingenunchea omul in fata batranetii. Numai ca, pe lavita din bucatarie, astepta un batranel usor agitat si emotionat. Avea pielea aproape intinsa, ochii senini si calzi, de parca n-ar fi avut nicio problema in viata. In loc de priviri suspicioase ori obosite, ne-a oferit un zambet, care a devenit larg cand l-am intrebat cum e sa implinesti 100 de ani. De fapt, de vreo cateva zile, batranul se amuza cu amicii cu care ii place sa stea in povesti pe tema „evenimentului” si de faptul ca, la 100 de ani, se simte mai in forma ca si la 50. De fapt, singurul efect al varstei este slabirea auzului. In rest, nu sufera de nimic... Doar de vreo trei ori in viata a fost bolnav: in tinerete, a avut pneumonie, apoi, cataracta la un ochi, iar mai recent, a avut o problema la o mana, din cauza ca s-a incapatanat sa taie niste lemne. Asa, ca sa nu se plictiseasca si sa se mentina in forma. In rest, nici razboaiele, nici cele trei tipuri de regim politic, nici crizele economice si nici macar vremurile grele in care facea naveta pe jos intre Campulung si Sighet nu i-au subrezit sanatatea. Si nici nu i-au schimbat firea.

Citeşte mai mult...
 
Ţărănişti din toată ţara şi-au comemorat înaintaşii la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Luni, 09 Februarie 2009 13:47

Sîmbătă, a fost o zi splendidă de primăvară, deşi era doar 7 februarie. În organizarea PNŢCD  Filiala Maramureş condusă de  dr. Gheorghe Şiman au continuat manifestările prilejuite de comemorarea a 56 de ani de la trecerea în eternitate a marelui om politic Iuliu Maniu, decedat între zidurile fostei puşcării politice de la Sighet şi îngropat în cimitirul săracilor de la periferia oraşului, Cearda,  într-un mormînt nici azi identificat.

Citeşte mai mult...
 
Sofer gasit cu autovehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere la Sarasău PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 13:19

Duminică după masa, pe DN 19, comuna Sarasău, un echipaj de poliţie a oprit pentru control un autoturism Ford Escort. La volanul maşinii se afla Grigore B., de 27 de ani din Sarasău. Verificările poliţiştilor au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere de nici o categorie, iar numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 06.02.2009. Acum, Grigore este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.

Citeşte mai mult...
 
Soferi in stare de ebrietate la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 13:17
Vineri, 06 februarie, aproape de miezul nopţii, Alin C., de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei conducea o Dacie pe str. Dragoş Vodă. Tânărul deţine permis de conducere de doar o lună de zile. El a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La primele ore ale zilei de 07 februarie, Călin T., de 31 de ani din Rozavlea conducea pe str. Bogdan Vodă un autoturism marca Renault. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecinţă Călin este cercetat în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Citeşte mai mult...
 
Tanar din Sighet agresat intr-un bar din Onceşti PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 13:02

Ieri dimineaţă, Poliţia Onceşti a fost sesizată de un tânăr că, în jurul orei 02.30 a fost victima unei agresiuni. Claudiu R., de 21 de ani din Sighet a declarat poliţiştilor că în timp ce se afla la un bar din comuna Onceşti a fost lovit cu o sticlă de bere de un necunoscut. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea agresorului şi stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta. În funcţie de rezultatul investigaţiilor şi de concluziile medico legale se vor dispune măsuri.

Citeşte mai mult...
 
Armă neletală confiscată la Borşa PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 12:59
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice au identificat sâmbătă un bărbat care deţinea, fără drept, o armă neletală de tir cu aer comprimat. Ei au ridicat arma de la Ioan G. de 47 de ani din Borşa, care a declarat că a cumpărat-o în anul 2003 de la un magazin din Cluj Napoca. Borşanul nu a făcut demersurile necesare pentru a intra în legalitate, astfel că nu este autorizat pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nici nu posedă permis de armă.

Arma urmează a fi expertizată de către specialiştii criminalişti, iar Ioan G. este cercetat pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Citeşte mai mult...
 
Scuter furat la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 12:53
În seara zilei de 06 februarie, un sighetean a anunţat poliţia că persoane necunoscute i-au furat scuterul. El a declarat poliţiştilor că în intervalul 18.30 – 19.00 hoţii i-au sustras scuterul parcat neasigurat în faţa blocului în care locuieşte. La scurt timp de la sesizare, vehiculul a fost găsit la aproximativ 500 de metri de locul faptei. Hoţii au demontat şi sustras bateria şi trusa de prim ajutor. Valoarea prejudiciului cauzat este de 100 lei.
Citeşte mai mult...
 
Spălătoriile auto din Maramureşul istoric au fost sancţionate de OPC PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 07:45

Un număr de 12 spălătorii auto din Maramureşul istoric s-au aflat la începutul acestei luni în atenţia Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Maramureş. Este a doua etapă de verificări desfăşurate de inspectorii de la OPC. Prima s-a desfăşurat în toamna anului trecut şi i-a vizat pe operatorii economici în domeniu din zona municipiului Baia Mare.
Directorul OPC Maramureş, Nicolae Săsăran, a precizat că în principal s-a avut în vedere legalitatea funcţionării spălătoriilor auto, dacă acestea utilizează substanţe certificate şi dacă suportă daunele în cazul în care, în urma procesului tehnologic, pe autoturism apar zgârieturi sau vopseaua este afectată. “Am întâlnit mai multe nereguli, iar sancţiunile contravenţionale au fost aplicate unui agent economic care utiliza soluţie la care nu era sigură provenienţa, iar altuia pentru neafişarea preţurilor practicate pentru serviciile prestate”, a declarat şeful OPC Maramureş. Pentru abaterile constatate, inspectorii OPC au aplicat în total două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.500 lei, şi şase avertismente.

Citeşte mai mult...
 
Cimitirul din Sighet a fost vandalizat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 18:48

Cruci intoarse

Cimitirul mare din municipiul Sighetu Marmatiei a fost devastat in noaptea de vineri spre sambata.

Vestea ca la cimitir au fost profanate mormintele s-a raspandit de la primele ore ale diminetii , zeci de oameni venind sa vada cele intamplate.

Mai multe cruci au fost smulse, rupte, aruncate sau intoarse in pamint invers , de asemenea candelele au fost sparte si aruncate. Oamenii sustin ca ar putea fi vorba de acte ale unor grupari sataniste sau fapte comise de un grup mai numeros de tineri teribilisti care au chefuit in preajma cimitirului.

Cazul de vandalism din cimitir nu este singurul de acest gen. In vara, un grup de persoane ramase neidentificate a vandalizat parcul “Gradina Morii” din municipiu imediat dupa ce a fost renovat. Mai multe banci, leagane, tobogane, cosuri de gunoi proaspat montate au cazut atunci prada infractorilor.

Ultima actualizare Duminică, 08 Februarie 2009 07:27
Citeşte mai mult...
 
17 focuri de arma pentru retinerea unui grup de contrabandisti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 14:18

Politistii de frontiera maramureseni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea a 9 cetateni ucraineni si 3 romani, care transportau tigari de contrabanda din Ucraina.

Au fost trase 17 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare, asupra contrabandistilor fiind gasite 27.000 pachete de tigari, destinate comercializarii pe “piata neagra” de desfacere din Romania;

Valoarea tigarilor se ridica la 27.000 Euro, acestea fiind retinute in vederea confiscarii;

Celor 12 persoane retinute li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Citeşte mai mult...
 
Marţi începe sesiunea specială a tezelor cu subiect unic PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:52

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a tezelor naţionale, marţi, 10 februarie, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care au absentat sau nu au promovat tezele naţionale din prima sesiune vor susţine teza la Limba şi literatura maternă. Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile este programată pentru ora 10, la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în învăţământul preuniversitar, în prezenţa Comisiei Naţionale de Organizare. Durata fiecarei teze naţionale este de două ore din momentul primirii subiectelor (ora 12). Acestea sunt elaborate conform programei şcolare parcursă până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate unităţilor de învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Un judecător sighetean a analizat anul trecut 1.216 dosare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:46

Anul 2008 nu a fost deloc uşor pentru judecătorii maramureşeni. Cei 54 judecători activi din cadrul celor şase judecătorii şi Tribunalului Maramureş au avut de soluţionat 46.884 dosare civile şi penale. Aceasta înseamnă o încărcătură medie pe judecător la nivelul judeţului de 868 cauze.
Potrivit Biroului de Informaţii şi Relaţii Publice al Tribunalului Maramureş, cea mai mare încărcătură pe magistrat s-a înregistrat anul trecut, la Judecătoria Sighetu Marmaţiei (1.216) şi la Tribunalul Maramureş (933), unde şi fluctuaţia de personal a fost mai mare, influenţând negativ activitatea acestor instituţii. Pe locul trei se situează Judecătoria Vişeu de Sus (881), urmată de Judecătoria Dragomireşti (787). La Târgu Lăpuş (775) şi Baia Mare (774) încărcătura pe judecător a fost aproape identică. La Şomcuta Mare unui judecător i-au revenit 482 dosare de analizat.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit »

Page 388 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact