logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Jandarmii au amendat trei elevi ai Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:26

Marţi, 24.02.2009, jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică au surprins un numar de trei elevi ai Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii, care încercau să pătrundă în incinta Grupului Şcolar Forestier Sighetu-Marmaţiei, fară a respecta normele legale de acces. Cei trei au fost sancţionati contraventional cu amendă în sumă de 12,5 lei fiecare.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Februarie 2009 12:52
Citeşte mai mult...
 
Poetul Mychailo Nebeleac a fost omagiat de elevii din Rona de Sus PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 07:48

În acest an, pe 17 ianuarie, poetul Mychailo Nebeleac din Rona de Sus ar fi împlinit 60 de ani. Dar, în 20 februarie 2003 a plecat dintre cei vii pentru a rămâne POET, cuibărit pe veci în palma de pământ a Ronei. După terminarea cursurilor elementare din satul natal, a urmat cursurile secţiei de limbă şi literatură ucraineană a Liceului “Dragoş Vodă” din Sighet. Încă aici debutează cu versuri în ziarul “Novyi vik”. Din 1967 devine student al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Slave din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia ucraineană. Debutul editorial are loc în 1972, cu volumul de versuri “Krynyţi moich ocei” (Fântânile ochilor mei). În 1974 debutează şi ca prozator cu romanul “Lorana”. Ca o recunoaştere a valorii creaţiei poetului, câteva dintre poeziile lui au fost incluse în antologia de poezie modernă din Diaspora ucraineană.

Citeşte mai mult...
 
Urmarire ca-n filme la Borşa PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 11:54

Un echipaj de poliţie care supraveghea traficul rutier a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care avea numere de circulaţie provizorii. Cel de la volan a refuzat să oprească iar poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia. După circa 400 de metri poliţiştii au reuşit să oprească autoturismul pe o stradă lăturalnică şi au constatat că la volan se afla Ioan M., de 18 ani din Borşa. Cu ocazia verificărilor poliţiştii au constatat că tânărul nu are permis de conducere iar autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului a expirat în 18 februarie 2009. Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeşte mai mult...
 
Conducator auto sub influenţa alcoolului prins de politisti la Ocna Şugatag PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 11:51

Un echipaj de poliţie a oprit ieri după amiază în trafic un autoturism condus de Şandor K., de 44 de ani din localitate. Bărbatul era sub influenţa alcoolului ( 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat) motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. Verificările poliţiştilor au relevat că în 15 februarie 2009 bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea anulării pentru că a condus un autoturism în timp ce era sub influenţa alcoolului şi la acea dată (1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat). Poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.

Citeşte mai mult...
 
Firma sigheteană Orizont înşelată cu 4.900 lei PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 08:11

Goana după avere nu duce departe. Totuşi, unele persoane încearcă să profite de pe urma bunului simţ al colaboratorilor. Un caz s-a petrecut în 17 februarie, după ora 16, la SC Orizont SRL Sighetu Marmaţiei, când pentru un TIR al SC Nord Trans SRL Sighet s-a solicitat încărcarea a 123 de baxuri de polistiren, cu grosimea de 5 cm, în valoare de peste 4.900 lei. La ora 16.50, marfa a fost pregătită şi facturată cu nr. 299956/17.02.09. Dar surpriză. Şoferul s-a urcat la volan şi a plecat fără să achite niciun ban. A spus că este trimis de patronul Grigor Gheorghe de la SC Nord Trans SRL. Ştiindu-se înşelaţi, muncitorii de la SC Orizont, împreună cu patronul Vlaşin Petru, au pornit în recuperarea mărfii. Nu după mult timp, TIR-ul a fost oprit în zona gării din Sighet şi marfa descărcată şi dusă în depozitul central al societăţii, de pe str. Plevnei nr. 3. Atât şoferul, cât şi administratorul firmei SC Trans SRL urmează să dea explicaţii poliţiei pentru fapta săvârşită.

Citeşte mai mult...
 
Localnicii din Rona de Sus au fost instruiţi cum să atragă fonduri europene PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 07:49

Una dintre administraţiile locale care se preocupă de atragerea fondurilor europene este Primăria Rona de Sus. Până în prezent, prin grija primarului şi a vicelui, Ioan Romaniuc, respectiv Ilie Coposciuc, fondurile cerute pentru anii 2007 şi 2008 au fost sau urmează a fi acordate. Este vorba, iniţial, despre banii pentru păşuni, pajişti şi fâneţe. Recent, la Căminul Cultural din localitate a avut loc o adunare generală cu această temă. 

În prezenţa a peste 200 de localnici, şefa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Sighetu Marmaţiei, ing. Liliana Ţiplea, alături de ing. Ioan Godja, de primarul şi viceprimarul comunei, a prezentat modul de preluare a cererilor pentru anul 2009 privind subvenţiile provenite de la Uniunea Europeană pentru fermierii care deţin păşuni montane şi animale.
În acest an, toţi fermierii care deţin păşuni, pajişti şi fâneţe şi care au depus cereri de finanţare şi pentru anii anteriori pot depune dosarele în perioada 9 martie-14 mai”, a spus celor prezenţi Liliana Ţiplea.

Citeşte mai mult...
 
Palatul Cultural prins în vârtejul retrocedărilor PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 22:39

În urma cererii înaintate de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului care revendică - potrivit Legii 501/2001 (Legea Specială de restituire a proprietăţilor ce au aparţinut cultelor religioase) - Palatul Cultural din Sighetu Marmaţiei, clădire emblematică a urbei, s-a creat o situaţie nedorită, Sighetul riscând să piardă acest palat.

Întrunită într-o şedinţă ad-hoc, comisia de cultură a Consiliului Local, alături de reprezentanţii principalelor instituţii culturale, a dezbătut şi analizat situaţia creată în urma intenţiei manifestate de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.
În ultima perioadă, asemenea cereri reprezintă o obişnuinţă. Multe clădiri au devenit obiectul a fel şi fel de revendicări, unele justificate, altele nu. Pe fondul unei neglijenţe manifestate de administraţia locală, s-a ajuns ca imobile precum liceul "Regele Ferdinand", Colegiul Naţional "Dragoş Vodă", Şcoala de Muzică, sediul Poliţiei etc. să fie pierdute, fapt ce va avea consecinţe dintre cele mai grave.
"Cazul Palatului Cultural se înscrie în contextul general în care pierdem clădiri. Este trist că, deşi această revendicare a fost depusă încă din anul 2001, nu s-a privit problema cu seriozitate.

Citeşte mai mult...
 
"Nu am, moarte, cu tine nimic" PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 15:01

Undeva, departe de freamătul oraşului, un fiu îşi plânge tatăl plecat prea devreme pe lumea cealaltă.

Undeva, pe patul spitalului, o mamă îşi plânge fiul care se luptă cu moartea.

O ştire banală: „Vineri, 20 februarie 2009, în jurul orei 9, la ieşirea din localitatea Vişeu, a avut loc un grav accident rutier soldat cu un mort şi trei răniţi. Accidentul s-a produs în urma unei manevre efectuate pe carosabilul acoperit cu gheaţă, maşina intrând în derapaj s-a lovit frontal de un autovehicul care venea din sens opus. Unul dintre răniţi şi persoana decedată sunt subofiţeri la Secţia de Jandarmi Borşa…..”

Aşa a ajuns vestea tragică la urechile multora dintre cititori, care obişnuiţi cu iminenţa morţii, răsfoiesc liniştiţi ziarul, ca apoi să-l aşeze în tăcerea uitării.

Altfel primim vestea noi, camarazii lor, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, străpunşi în suflete de un imens sloi de gheaţă care se face simţit până în măduva oaselor, aşezându-ne pe buze doar resemnarea „ Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

Citeşte mai mult...
 
Cabana de la Pleşca a unui sighetean a fost pradata de hoti PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 12:45

Un bărbat din Sighetu Marmaţiei a sesizat poliţiştii că persoane necunoscute au intrat prin efracţie în cabana pe care o are pe locul numit ,,Pleşca”. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că din interiorul casei de vacanţă au fost sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice şi produse alimentare. Continuând cercetarea la faţa locului, poliţiştii au constatat că suspectul a intrat prin efracţie în alte două clădiri din apropiere. Valoarea totală a prejudiciului creat este de 1 000 lei. Suspectul a fost găsit de poliţişti la câteva sute de metri de locul faptei. Vasile B. de 51 de ani din Ulmoasa, locuieşte fără forme legale în Rona de Sus. La vederea poliţiştilor a încercat să se ascundă însă a fost prins. Asupra lui au fost găsite bunurile sustrase care au fost restituite păgubiţilor. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Citeşte mai mult...
 
Doi tineri infractori au fost prinsi de politistii sigheteni PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 12:23
O patrulă de siguranţă publică ce efectua serviciul pe Bd. Independenţei l-a identificat pe Ioan J., de 20 de ani din Sighet. Tânărul avea supra sa 2 cutii în care se aflau bunuri furate dintr-un autoturism. El a încercat să se ascundă de poliţişti însă fără succes. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că suspectul a sustras bunuri în valoare de aproximativ 650 lei. Prejudiciul a fost recuperat iar suspectul este cercetat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii au fost sesizaţi vineri dimineaţa că sigheteanul Ionel C., de 21 de ani a sustras un scuter dintr-un garaj din Sighetu Marmaţiei. Valoarea prejudiciului reclamat este de 2 000 lei. Suspectul s-a deplasat cu scuterul furat în localitatea Budeşti unde a fost prins de poliţişti. Scuterul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Ionel C. este cercetat în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
Doua accidente la Sacel si unul la Săliştea de Sus PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 12:19
La Săliştea de Sus

Vineri, la 13.15, pe DJ 186 s-a produs un accident în urma căruia 2 persoane au fost rănite. Dumitru Ş., de 56 de ani din Borşa conducea spre Săliştea de Sus un autoturism cu care tracta o platformă. Pentru că nu a asigurat în suporţi cele două rampe metalice de încărcare, acestea s-au desprins şi au ieşit în afara caroseriei accidentând grav două persoane care se deplasau pe acostamentul din dreapta drumului. Soţii Ileana şi Vasile V. de 49 respectiv 46 de ani, din Săliştea de Sus au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la Spitalul din Borşa.

La Săcel

Sâmbătă la 08.20 s-a produs un alt accident. Clujeanul Vasile C., de 43 de ani conducea dinspre Dealul Ştefăniţei spre Săcel un autoturism şi nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă şi mâzgă. A pierdut controlul direcţiei, a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un parapet.
Citeşte mai mult...
 
Parfumuri franţuzeşti confiscate de jandarmi în faţa primăriei din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 12:11
Vineri, 20.02.2009 , în jurul orei 10.30, jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică din Sighetul Marmaţiei l-au surprins pe G. Matei, de 30 ani ,din comuna Acăţari, judeţul Mureş, în timp ce oferea spre vânzare parfumuri de provenienţă franţuzeşti în faţa primăriei din localitate, fără a avea documente de provenienţă asupra acestora. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, totodată dispunându-se măsura confiscării a şase parfumuri de mărci diferite.
Citeşte mai mult...
 
Acoperis facut scrum la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 11:06

Alarma de incendiu a sunat noaptea aceasta la Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei. In jurul orei 1:45, echipajele au fost solicitate sa stinga un incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Ocna Sugatag. 

“Pentru a lichida incendiul pompierii sigheteni au beneficiat si de ajutorul voluntarilor din localitate. Au ars 160 de metri patrati de acoperis din lemn invelit cu tabla, 35 de metri patrati de perete din lemn, precum si mobilierul de bucatarie”, a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Cornel Babut.
Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore cu flacarile. Dupa ce au stins focul ei au facut verificari strabilind ca incendiul a izbucnit din cauza jarului dintr-o soba.

Ultima actualizare Luni, 23 Februarie 2009 12:05
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit »

Page 381 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact