logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Un localnic din Vadu Izei a castigat 2 ha. de teren dupa un proces demn de Cartea Recordurilor PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 09:43

Un caz demn de cartea recordurilor, cu 35 de morţi chemaţi în judecată, a avut nevoie de patru ani pentru a fi corect soluţionat. Un localnic din Vadu Izei a obţinut un teren de 2 hectare, după ce a citat în instanţă foştii proprietari, toţi decedaţi. Unul dintre moştenitori a apelat la instanţa de judecată pentru a-şi primi înapoi cei 14 ari de teren intabulaţi de vecinul său. Recent, Judecătoria Sighet i-a dat câştig de cauză.

Un localnic din comuna Vadu Izei a chemat în judecată 35 de persoane decedate. Obiectul procesului a fost acela al recunoaşterii de către instanţă a unui drept de proprietate pe care el l-ar fi obţinut prin uzucapiune. Cu toate că părţile citate erau decedate în urmă cu mai bine de 50 de ani, urmaşii de drept ai acestora nu s-au putut prezenta în instanţă, nefiind citaţi. Un caz incredibil, cu o soluţie la fel de incredibilă. Judecătorul a admis cererea şi i-a dat petentului, Ionel Fodoruţ, câştig de cauză. Surprinzător este şi termenul extrem de scurt în care a fost soluţionat dosarul. Cererea de chemare în judecată a morţilor a fost introdusă în 17 septembrie 2004, iar după mai puţin de două luni, pe 2 noiembrie, judecătorul Ioan Sas s-a pronunţat, admiţând acţiunea şi dispunând intabularea dreptului de proprietate în favoarea lui Fodoruţ asupra unei suprafeţe de aproximativ 2 ha teren din localitatea Vadu Izei.

Citeşte mai mult...
 
Luna aceasta, firma de confectii Mara lasa 292 de sigheteni fara locuri de munca PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 16:25

Luna martie a anului 2009 va aduce cu ea un nou val de disponibilizari. Companii importante din intreaga tara si-au anuntat deja intentia de a-si restrange activitatea, ca urmare a lipsei de comenzi. Ultimele estimari facute la nivel national arata ca in perioada imediat urmatoare vor fi puse pe liber peste 33.264 de persoane, din care circa 10.400 de viitori someri, adica o treime, vor fi din judetele Transilvaniei (vezi mai jos situatia pe judete).

Situatia este tot mai critica, in ciuda faptului ca autoritatile sustin ca, per total, numarul romanilor ramasi fara locuri de munca e doar cu cateva procente mai mare decat cel inregistrat la inceputul anului trecut. Nimeni nu pare sa bage de seama ca la birourile din tara ale Registrului Comertului se inregistreaza noi si noi radieri de firme iar unii patroni renunta pur si simplu la serviciile angajatilor (fara recurge la disponibizari), sau, in conditiile in care nu au ce sa le dea de lucru, isi trimit salariatii in concendiu fortat.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 16:44
Citeşte mai mult...
 
Politistii de frontiera maramureseni au depistat autovehicule furate in Borsa PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 14:10
In cadrul unei ample actiuni, politistii de frontiera maramureseni au retinut ieri, patru autoturisme de pe raza localitatii Borsa.

Doua dintre acestea figureaza furate din Franta si Italia, printre care si un utilaj, de 14 tone, in valoare de peste 100.000 euro.

In cadrul actiunii s-a colaborat cu autoritatile franceze si italiene, la sfarsit intocmindu-se dosare penale la sapte maramureseni.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, ieri, 4 martie 2009, lucratorii IJPF Maramures au initiat si declansat o ampla actiune pe linia traficului international de autoturisme furate, in zona Viseu de Sus - Borsa, judetul Maramures, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

La aceasta actiune s-a cooperat si cu S.C.C.O. Maramures, I.J.J. Maramures, Politia Orasului Borsa si Garda Financiara.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 14:30
Citeşte mai mult...
 
Coliziune frontală intre o autoutilitară si un autoturism din dotarea Poliţiei PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 13:45

Ieri, în jurul amiezii, pe D.J. 186, s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea uşoară a trei persoane. Marius P. de 38 de ani din Baia Mare a condus din direcţia com. Budeşti spre com. Călineşti o autoutilitară. Între localităţile Călineşti şi Sârbi s-a angajat în depăşirea unei alte autoutilitare, moment în care a derapat şi a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism din dotarea Postului de Poliţie al Comunei Bârsana. Maşina poliţiei avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase şi era condusă regulamentar din sens opus. În urma impactului trei persoane au fost rănite uşor: conducătorul maşinii din dotarea postului de poliţie, un coleg de-al său care se afla pasager în autoturism pe locul din dreapta faţă (amândoi purtau centura de siguranţă) şi Marius P. care nu purta centura de siguranţă. Lor le-au fost acordate îngrijiri medicale, însă nu au necesitat internarea. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu se aflau sub influenţa alcoolului.

Citeşte mai mult...
 
Borsenii au spart cu pietre masina unui barbat din Moisei PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 13:32
Un bărbat din Moisei a sesizat poliţia aseară, la ora 21,30, că în zona Gării din oraşul Borşa are loc un scandal. La locul indicat s-au deplasat poliţişti şi jandarmi care au constatat că pe str. Dragoş Vodă se află un autoturism care are parbrizul crăpat şi geamurile laterale şi farurile sparte. Verificările poliţiştilor au stabilit că maşina aparţine lui Gavrilă C. de 30 de ani din Moisei. Acesta a declarat că a purtat discuţii contradictorii în trafic cu Vasile L. de 39 de ani şi Vasile M. de 23 de ani din Borşa, iar în momentul în care a ajuns pe str. Dragoş Vodă, cei doi, de pe marginea drumului, au aruncat cu pietre în autoturism. Valoarea prejudiciului cauzat este de 8000 lei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii din Ocna Şugatag au identificat şapte bărbaţi care au tăiat fără drept şi au furat arbori PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 13:25

Ieri, între orele 12,00 – 19,00, poliţiştii din Ocna Şugatag au desfăşurat o acţiune cu scopul prevenirii tăierii şi transportului ilegal de material lemnos. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost depistaţi Vasile M. de 37 de ani, Vasile S. de 57 de ani, Gheorghe P. de 34 de ani, Vasile T. de 49 de ani şi Gheorghe B. de 35 de ani toţi din satul Breb care au tăiat fără drept şi transportat opt arbori de esenţă fag. Acum ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 48/2008.

Citeşte mai mult...
 
Cu motocicleta neînmatriculată, fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 13:15
Poliţiştii din Sighet au identificat în trafic un tânăr care a condus o motocicletă neînmatriculată, fără să aibă permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Azi-noapte, în jurul orei 23,50, un echipaj de poliţie l-a oprit în trafic pe str. Independenţei pe Ioan C. de 22 de ani din Sighetu Marmaţiei. Tânărul conducea o motocicletă care nu avea aplicate plăcuţe cu numărul de înmatriculare. Fiindu-i solicitate documente de către poliţişti, tânărul a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi nici documente pentru vehiculul pe care îl conducea. Întrucât mirosea a alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu are permis de conducere şi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte mai mult...
 
Sighetean prins cu permis auto fals, adus din Ungaria PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 13:04

Ieri dimineaţă, poliţiştii care efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Lazu Baciului, au oprit o autoutilitară condusă de Tiberiu T. de 49 de ani din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere categoria B eliberat de autorităţile maghiare. Verificările poliţiştilor au stabilit că sigheteanul nu figurează în baza de date privind evidenţa permiselor de conducere din Republica Ungară. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul infracţiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citeşte mai mult...
 
Sighet Online va ofera in exclusivitate modelul de contract cu SC VITAL SA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Martie 2009 10:42

Unii cititori ai sitului ne-au cerut sa publicam modelul de contract de furnizare/prestare a serviciului de apa canalizare care urmeaza a fi incheiat intre SC Vital SA si asociatiile de proprietari care urmeaza a se infiinta in Sighetu Marmatiei.

Am solicitat la randul nostru acest lucru firmei SC Vital SA si am primit foarte repede si raspunsul:

"La solicitarea dvs. va remitem modelul de contract de furnizare/prestare a serviciului de apa canalizare.
Nota: Acest contract se aplica la ora actuala la Baia Mare, avand la baza Ordinul 88/2007 al Presedintelui ANRSC. Pentru municipiul Sighet se va utiliza un contract similar, respectandu-se intrutotul prevederile legale."
Multumim domnului consilier juridic RADU MICLE (Coordonator departament juridic-comunicare SC Vital SA)
Ultima actualizare Luni, 18 Ianuarie 2010 10:51
Citeşte mai mult...
 
Statul suporta jumatate din costurile de reabilitare termica PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 19:57

Guvernul a adoptat astazi un act normativ prin care sunt stabilite noile procente de achitarea a lucrarilor de reabilitare termica a imobilelor de locuinte. Astfel, statul roman suporta 50% din costuri, autoritatile locale sunt responsabile cu plata a 30% din aceste cheltuieli, iar restul de 20% revine asociatiilor de proprietari. De asemenea, proiectele pentru aceste lucrari vor fi suportate integral de bugetele locale. Initial, fiecare dintre parti suporta 33% din cheltuieli.

Printre modificarile aduse acestor prevederi legislative se numara si reducerea perioadei de implementare a proiectului, sprijinirea financiara a familiilor aflate in dificultate si a asociatiilor de proprietari cu resurse insuficiente, garantarea unor lucrari de calitate superioara si extinderea programului la toate blocurile de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990.

Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, a declarat ca vor exista si cazuri exceptionale acceptate, cand anumite asociatii de proprietari nu vor putea sa acopere 20% din costul lucrarilor si atunci aceste cheltuieli vor fi suportate de autoritatile locale, care vor stabili prin Hotarare de Consiliu Local si modalitatea de recuperare a acestor sume. Aceasta prevedere se poate aplica si in cazuri particulare, cand una sau doua familii din cadrul unei asociatii de proprietari nu pot plati, primaria poate sa plateasca partea acestora.

Citeşte mai mult...
 
Unui adolescent i-a căzut o cupă de excavator pe picior PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 12:06

Poliţia din Ocna Sugatag a fost sesizată ieri dimineaţă la ora 11.00 că un elev la o şcoală din localitate, în vârstă de 12 ani, a suferit leziuni la un picior. Se pare că în timp ce elevul se afla în pauza de la ora 10.00, în curtea şcolii, un coleg de şcoală, în vârstă de 16 ani, i-a răsturnat pe picior o cupă de excavator ce era depozitată în curtea instituţiei. Băiatul rănit a fost transportat la Spitalul din Sighet unde a rămas internat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi pentru clarificarea împrejurărilor în care s-au produs leziunile.

Citeşte mai mult...
 
Autorul mai multor furturi din cabanele turistice de la Ocna Sugatag a fost identificat PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 12:04
Investigaţiile efectuate de poliţiştii Biroului Poliţiei Rurale Sighetu Marmaţiei, împreună cu cei din Ocna Sugatag au dus la identificarea unui suspect care este cercetat pentru comiterea mai multor furturi. Vasile B. de 51 de ani din sat Ulmoasa, cu antecedente penale, care locuieşte fără forme legale în Rona de Sus, în 20.02.2009, a comis trei furturi din cabanele turistice situate în zona Pleşca, comuna Ocna Şugatag. Din prejudiciul total s-au recuperat bunuri în valoare de 300 lei care au fost restituite părţii vătămate.

Vasile B. a fost prezentat ieri instanţei care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat. El urmează să fie depus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări din Ucraina, confiscate de la trei sighetence în piaţa agroalimentară PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 11:01

În data de 03.03.2009, jandarmii sigheteni din compunerea patrulei auto urbane,au surprins un număr de trei persoane care comercializau ilegal ţigări de provenienţă ucraineană fără a avea documente legale,în piaţa agroalimentară din Sighetu Marmaţiei. Au fost sancţionate contravenţional cu avertisment scris fiecare,şi s-a dispus confiscarea unui număr de 70 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci,în valoare de 245 lei, de la S. Valeria de 39 ani, G. Todora, de 53 ani şi S. Victoria de 43 ani, toate din Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 377 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact