logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Microhidrocentrală pe Iza PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 16:47

Vecinii comunei Săcel sunt supăraţi pe autorităţile comunei din diverse motive, dar având Iza drept "mobil". Trebuie amintit că râul Iza izvorăşte din munţii Rodnei, de pe teritoriul comunei Săcel, iar până coboară din munţi e un pârâu furios de munte, din aval de Izvorul Albastru şi până la intrarea în sat.

Acum, localnicii din aval de Săcel, pe Valea Izei, sunt supăraţi, pentru că, după ce trece prin localitatea amintită, Iza devine… o rampă de gunoi. Primarul Gavril Dologa recunoaşte: "N-am ce comenta, ce gunoaie merg pe Iza în jos, de la noi se duc. Oamenii trebuie convinşi, avem şi salubrizare… Oricum, voi începe acţiune cu asistaţii, numai să treacă omătul".
Pe de altă parte, primarii de pe Valea Vişeului sunt supăraţi pe autorităţile din Săcel din alt motiv. La iniţiativa Moiseiului, de doi ani încoace, începea să prindă contur un proiect uriaş de alimentare cu apă a văii Vişeului, cu alimentarea din Iza, de pe Dealul Moiseiului. La vremea respectivă, întrebam dacă se pot obţine aprobări pentru ditamai şantierul, să construiască bazine uriaşe, de beton, în Rezervaţia Pietrosul Rodnei. Nu s-a putut trece peste voinţa localnicilor din Săcel, care au refuzat amplasarea bazinelor.

Citeşte mai mult...
 
Preţuri majorate la eliberarea permiselor de conducere PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 16:32

Ca urmare a solicitării R.A., Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate a emis noul aviz de preţ prin care, începând cu 20 martie, se modifică preţurile de eliberare a permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare.

Astfel, un permis de conducere va costa 68 lei, (faţă de preţul vechi de 50 lei), iar eliberarea certificatului de înmatriculare va fi tarifată cu 37 lei (faţă de 30 lei, cât era până în prezent). Preţul conţine TVA. 
Solicitanţii care au achitat contravaloarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare până în 20 martie şi care solicită emiterea acestor documente după această dată, vor achita diferenţa dintre preţurile vechi şi cele noi. 
Unităţile BCR şi CEC vor elibera chitanţe sau ordine de plată distincte pentru fiecare tip de document. 
Noile preţuri au fost comunicate la sediile centrale ale BCR şi CEC, în vederea transmiterii acestora unităţilor din teritoriu.

Citeşte mai mult...
 
Un taximetrist sighetean a fost ameninţat cu cuţitul de trei clienţi care nu i-au plătit cursa PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 13:02

Un bărbat din Sighetu Marmaţiei, taximetrist, a reclamat la poliţie ieri că nişte indivizi au refuzat să-i plătească o cursă şi l-au ameninţat cu cuţitul. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că în noaptea de 15/16 martie, la ora 03.39, un tânăr i-a solicitat să-l ducă din Câmpulung la Tisa la Săpânţa iar de acolo la Sighetu Marmaţiei. În momentul în care a preluat comanda, în maşină au urcat 4 tineri pe care taximetristul i-a transportat până la Săpânţa. Acolo, unul dintre cei care se afla pe bancheta din spate l-ar fi ameninţat cu un cuţit, timp în care toţi ceilalţi au ieşit din maşină şi duşi au fost. Taximetristul s-a ales paguba de 35 de lei, contravaloarea cursei. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare şi port ilegal al cuţitului, pentru identificarea autorilor, clarificarea împrejurărilor în care a fost comisă fapta şi recuperarea prejudiciului.

Citeşte mai mult...
 
Acţiunea ,,Strada 2009” la Borşa PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 12:57
Pentru realizarea obiectivelor Planului de Acţiune ,,Strada 2009” la Borşa poliţiştii în colaborare cu jandarmi şi poliţişti de frontieră au desfăşurat ieri ample activităţi menite să crească gradul de siguranţă în comunitate.

Poliţiştii au efectuat controale pentru a vedea în ce măsură se respectă legislaţia referitoare la deţinerea de arme letale şi neletale. Astfel, au fost constatate trei infracţiuni şi identificate trei persoane din Borşa de la care s-au ridicat în vederea confiscării trei arme neletate de tir cu aer comprimat. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării.

În cadrul aceluiaşi plan de acţiune au fost verificaţi 42 de agenţi economici, 97 de conducători auto şi a fost ridicat de poliţişti un autotractor care a fost găsit pe str. Gârlei, la poalele Muntelui Pietrosul Rodnei. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 95 000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Dosar penal unui borsean pentru sfidarea unei escorte a Politiei de Frontiera PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 12:48
Politistii de frontiera maramureseni au intocmit dosar penal unui cetatean din localitatea Borsa pentru savarsirea infractiunii de sfidare a organelor judiciare. Acesta a adresat cuvinte jignitoare unor lucratori din cadrul IJPF Maramures aflati in misiune.

Astfel, in data de 16 martie a.c., lucratorii Politiei de Frontiera Maramures au efectuat o misiune pe raza localitatii Borsa.

In momentul in care unul dintre autovehiculele inscriptionate cu „Politia de Frontiera” a trecut prin dreptul unui local de pe strada Dragos-Voda, cetateanului R. Viorel de 37 de ani din Borsa a adresat cuvinte insultatoare si a aratat gesturi obscene politistilor de frontiera maramureseni aflati in misiune.

Citeşte mai mult...
 
Inca doua utilaje furate din Franta descoperite de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 11:58
Politistii de frontiera maramureseni au depistat, luni, 16 martie a.c., in zonele impadurite ale localitatii Borsa, alte doua utilaje noi, declarate ca fiind furate din Franta;

Dupa saptamani intregi de monitorizare, politistii de frontiera din cadrul IJPF Maramures au stabilit ca in zona actioneaza o grupare infractionala axata pe trafic international de autovehicule furate.

De la declansarea actiunii si pana in prezent, s-au depistat cinci utilaje industiale furate din strainatate, in valoare de peste o jumatate de milion de euro.

In baza datelor si informatiilor detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au continuat actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea procurorului.

Astfel, ieri, 16 martie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, in zonele impadutite ale localitatii Borsa, alte doua utilaje de mare tonaj.
Citeşte mai mult...
 
Elevi sigheteni la Bienala de Artă din Bangladesh PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 08:42

Luna viitoare, în capitala Bangladeshului, Dhaka, are loc “Bienala internaţională de artă pentru copii, Bangladesh 2009”, la care România participă prin intermediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Concursul este deschis tuturor copiilor pe categorii de vârstă, pe şase grupe, începând de la 6 până la 18 ani. Tema este la liberă alegere, tehnicile admise fiind acuarela, tuşurile colorate, pastelurile sau creioanele colorate şi colajul. La acest interesant concurs, Sighetu Marmaţiei este reprezentat de zece elevi ai Şcolii de Muzică şi Artă Plastică, coordonaţi de profesorii Ileana Pipaş şi Gabriel Cociuba. Aceştia au trimis deja lucrări la Shisu Academy Old High Court Compound din Dhaka, organizatorul principal al evenimentului. Indiferent de rezultatul concursului din Bangladesh, tinerii plasticieni sigheteni se pregătesc deja cu lucrări pentru un alt concurs, de astă dată de desen, cu tema “Fantasticul din mine şi din afara mea”, ce se va desfăşura la Arad.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii afectaţi de inundaţii primesc sprijin preferenţial PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 08:38

În aceste zile, factorii poştali au împărţit banii oferiţi de Guvern drept ajutor familiilor afectate de inundaţiile de anul trecut, printre care şi unii dintre locuitorii cartierului Valea Cufundoasă din Sighetu Marmaţiei. Cei care nu au primit sumele s-au revoltat şi au umplut coridoarele Primăriei Sighet, pentru a protesta şi a cere explicaţii. Primiţi în audienţă de viceprimarul Ovidiu Nemeş, acesta le-a promis că va deschide o anchetă administrativă internă.

Ieri, peste 50 de persoane, locuitori ai cartierului Valea Cufundoasă din Sighetu Marmaţiei, au umplut coridoarele Primăriei Sighet pentru a cere explicaţii pentru nedreptatea făcută, respectiv pentru faptul că în urma inundaţiilor din vara trecută doar 52 gospodării din cele peste 150 au primit despăgubiri materiale. Tardivitatea protestului se explică prin faptul că suma de 2.500 lei/gospodărie a sosit abia în aceste zile prin mandat poştal.

Citeşte mai mult...
 
Fermierii maramureşeni nu s-au înghesuit să aducă gratuit amendamente calcaroase PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 08:22

Specialiştii agricoli maramureşeni sunt îngrijoraţi că până acum niciun fermier nu s-a înregistrat la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, cum că a adus în judeţ amendamente calcaroase. Acest produs este benefic pentru că din totalul celor 311.000 ha de teren agricol circa 96.000 de ha sunt acide. Proprietarii au avut la îndemână toată iarna să aducă acest compus în judeţ, pentru care transportul şi studiul pedologic al terenului sunt gratuite. Cum mai sunt câteva zile până la începerea aratului, specialiştii îi îndrumă să profite de situaţie pentru că este benefic pentru agricultură. Anul trecut, maramureşenii au fost mai harnici şi au împrăştiat amendamente calcaroase pe o suprafaţă de 254 ha, pentru care statul a decontat cheltuiala de 35.305 lei.

Citeşte mai mult...
 
Infractiuni sighetene (17.03.2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Martie 2009 07:33

Marţi, 17.03.2009, în jurul orei 14.45, jandarmii sigheteni în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Sighetu Marmaţiei, aflaţi în executarea acţiunii ,,Strada 2009” au surprins două persoane care ofereau spre vânzare ţigări de provenienţă ucraineană, fără a deţine documente legale asupra acestora. După identificare s-a stabilit că este vorba despre B. Doca, de 64 ani şi V. Rudolf, de 28 ani, ambii cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei. Asupra acestora s-au descoperit un număr de 47 pachete de ţigări, persoanele fiind sancţionate cu avertisment scris şi dispunându-se totodată confiscarea ţigărilor.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, oamenii legii au identificat-o pe F. Floare, de 41 ani, din Sighetu-Marmatiei, care oferea spre vânzare un număr de 20 de  parfumuri, de diferite mărci, fără a deţine documente legale de provenienţă. Femeia a fost sancţionată cu avertisment scris  şi s-a dispus confiscarea mărfii pe care o avea asupra ei.

Citeşte mai mult...
 
Se desfiinteaza Directia Politiei de Frontiera Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 18:12

Infiintata anul trecut, Directia Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, care are in subordine granita Romaniei cu Ucraina si Ungaria de pe teritoriul judetelor Maramures si Satu Mare, urmeaza sa-si inceteze activitatea. Planul de reorganizare al Politiei de Frontiera propus de ministrul Dan Nica a fost aprobat in ultima sedinta a CSAT. Toate cele opt Directii vor fi desfiintate si inlocuite cu trei directii operative, dintre care una cu sediul in Constanta. Angajatii DPF Sighetu Marmatiei vor fi redistribuiti in structurile proprii ale MAI, iar cei care indeplinesc conditiile vor fi pensionati. Practic, atributiile DPF vor fi preluate (asa cum este normal) de structurile operative ale Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera, mai multe posturi de conducere fiind transformate in functii de executie.

Citeşte mai mult...
 
ROZAVLEA:Centrul de deseuri, boicotat de afaceristii ilegali PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 18:04

Localnicii din Rozavlea care detin o afacere ilegala in localitate s-au opus proiectului care prevedea construirea unui centru de management integrat al deseurilor. Acuzatiile sunt aduse de primarul comunei, Vasile Marza. Prim-gospodarul localitatii sustine ca la intalnirea avuta ieri cu reprezentantii prefecturii si Consiliului Judetean, majoritatea satenilor au fost de acord cu viitoare constructie, insa u existat si exceptii.
“De exemplu s-a opus pentru derularea unui astfel de proiect un localnic care taie animale in conditii improprii. Acesta detine un semiabator in gospodarie si isi desfasoara activitatea fara forme legale. In rest, intalnirea de ieri a fost o discutie ce a vizat ampla, in care au fost oferite oamenilor informatii complete, inclusiv din domeniul tehnic. S-a explicat destul de clar ca este mare diferenta intre aceasta uzina si o groapa de gunoi.

Citeşte mai mult...
 
Un baietel nou nascut a fost gasit mort, intr-un sac din plastic pe malul raului Viseu PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 17:27
În 12 martie, un localnic din Vişeu de Jos a sesizat poliţia că în aceeaşi zi, la ora 13.30, a găsit lângă albia Râului Vişeu un sac în care se afla un copil decedat.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că lângă albia Râului Vişeu, într-o pungă din material plastic se află decedat un băieţel nou născut. Cadavrul a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei care a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat unor multiple contuzii.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş pentru clarificarea împrejurărilor în care a survenit decesul, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 372 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact