logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Cartuşe militare descoperite într-un imobil din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:52

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri că o echipă de muncitori ce renova o sală de clasă într-un imobil situat pe str. Piaţa Libertăţii, în podul unei clase dezafectate, lângă horn, a găsit 9 cartuşe militare de război, cu glonţ. Cu ocazia cercetării la faţa locului poliţiştii nu au identificat alte muniţii sau armament. Muniţia a fost ridicată în vederea efectuării expertizei de specialitate. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili provenienţa acesteia.

Citeşte mai mult...
 
100 de lei amendă pentru ca au refuzat să se legitimeze, la intrarea în judecătorie PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 09:18

În data de 31.03.2009, în jurul orei 10.00, subofiţerul jandarm aflat în serviciu la Judecătoria Sighetu Marmaţiei i-a sancţionat pe C. Octavian de 40 ani, C. Radu de 39 ani şi C. Baroniţa de 40 ani, toţi locuind la aceiaşi adresă în comuna Gârbou, judeţul Sălaj, deoarece au pătruns în sediul instituţiei cu intenţia de a vizita anumite persoane judecate în stare de arest. La solicitarea subofiţerului să ofere date despre identitatea lor, cei trei au refuzat, fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei, fiecare.

Citeşte mai mult...
 
Finanţele au pus sechestru pe SC Mara Nord Sighet din cauza datoriilor la buget PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:23

Municipiul Sighetu Marmaţiei se vrea a fi unul european dar, în realitate, există aspecte care te duc cu gândul la un alt tip de comunitate. Societatea Mara Nord SA, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, este cea care asigură transportul public de călători pe raza municipiului şi în zonele periferice. Parcul de autobuze al societăţii a ajuns într-o stare avansată de uzură. Sighetenii care sunt nevoiţi să folosească aceste mijloace de transport călătoresc în condiţii de-a dreptul ruşinoase, care nu au nimic de-a face cu civilizaţia. Prin găurile din caroseria autobuzelor, vântul, apa şi gazele de eşapament pătrund în voie. Ce este mai trist, tot cu aceste mijloace de transport circulă şi elevii care merg la cursuri în Sighet.

Citeşte mai mult...
 
AJOFM anunţă 145 locuri de muncă disponibile în judeţ PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:21

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş au fost comunicate 145 locuri de muncă vacante, cu aproximativ 30 mai puţine faţă de săptămâna trecută. Cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatorii din judeţ sunt pentru confecţioneri şi muncitori necalificaţi, dar se mai caută lucrători comerciali, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, telefonişti, tâmplari şi paznici. Potrivit evidenţelor AJOFM, cea mai mare parte a locurilor de muncă disponibile se adresează absolvenţilor de studii medii. Doar aproximativ 10% din joburile oferite de angajatori sunt pentru persoanele care au terminat o facultate. Oferta completă a locurilor de muncă vacante poate fi consultată la sediul AJOFM Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
La Petrova are loc simpozionul “Adrian Dohotaru - 70 de ani de la naştere” PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:16

Duminică, 5 aprilie, Primăria Petrova organizează un simpozion dedicat lui Adrian Dohotaru - poet, dramaturg, ziarist, fost secretar de stat, reprezentant de seamă al francmasoneriei din România. Manifestările vor începe la ora 10, cu primirea invitaţilor şi vizitarea localităţii. La ora 12 va avea loc, la biserica ortodoxă, parastasul de pomenire a lui Adrian Dohotaru şi a celor dintr-o seminţie cu el. Va urma inaugurarea Centrului Cultural “Adrian Dohotaru” şi vernisajul expoziţiei permanente. În cadrul unei şedinţe festive, Consiliul Local va decerna titlul de cetăţean de onoare postmortem al comunei Petrova lui Adrian Dohotaru. În cadrul manifestărilor se va constitui comitetul de iniţiativă care va înfiinţa “Fundaţia Adrian Dohotaru”, cu scopul de a pune în valoare opera acestuia şi de a patrona activităţi specifice domeniului cultural. La ora 15 se va desfăşura dineul de lucru la care vor participa toţi invitaţii. Ion Petrovai, primarul localităţii, ne-a declarat:

Citeşte mai mult...
 
Maramureşul, la loc de cinste într-o hartă a autenticităţii PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:13

Judeţul Maramureş va ocupa un loc important într-un proiect ce urmează să fie derulat de Ministerul Culturii. Este vorba despre o amplă campanie ce vizează susţinerea tradiţiilor româneşti. Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat recent, în Baia Mare, că are în plan lansarea unui proiect legat de “harta autenticităţii”, pe care vor figura zone în care se păstrează obiceiuri moştenite din bătrâni. “Trebuie să luptăm pentru păstrarea tradiţiilor, mai ales că în unele zone acestea se pierd odată cu trecerea anilor. Un astfel de exemplu este şi acest judeţ, unde turiştii pot vedea tot mai rar celebrele porţi din lemn. Tocmai de aceea, Maramureşul se va număra printre regiunile promovate prin intermediul proiectului, pentru că judeţul are o bogăţie cu totul aparte din acest punct de vedere”, a declarat Paleologu. Ministrul Culturii a arătat că un obiectiv important al instituţiei pe care o conduce este chiar protejarea tradiţiilor româneşti, chiar dacă “oamenii pleacă din minister din cauza salariilor mici, iar în alte ţări sunt sute de angajaţi care se ocupă de problemele de patrimoniu”.

Citeşte mai mult...
 
Elevi din Ocna Şugatag şi Breb, în vizită la pompierii băimăreni PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:10

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş a fost vizitat ieri de copiii din Ocna Şugatag şi Breb. Cei 48 de elevi din clasele V-VIII au fost impresionaţi în special de tehnica de luptă a inspectoratului, dar şi de viaţa pe care o au zilnic militarii. “Copiii au fost preluaţi de comandantul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, lt. Nicuşor Miclăuş. Li s-a prezentat cum funcţionează şi în ce situaţie de urgenţă este folosită fiecare maşină, dar au avut parte şi de o mică demonstraţie a modului de funcţionare a aparatelor de descarcerare, precum şi a tunului de apă”, a spus slt. Oana Alexa Gongzi, ofiţer relaţii publice al ISU Maramureş. După tot ce au văzut, cei mai îndrăzneţi elevi s-au interesat încă de pe acum care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni pompieri.

Citeşte mai mult...
 
Scandalul ajutoarelor pentru sinistraţii din Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 14:27

Efectele inundaţiilor din iulie 2008 continuă să dea bătăi de cap autorităţilor din Maramureş. Sinistraţii, nemulţumiţi de modul în care s-au distribuit ajutoarele - fie că au fost bani, fie că au fost materiale de construcţii sau alimente - acuză responsabilii din primării de tratamente preferenţiale şi discriminare.

O astfel de situaţie se înregistrează şi în Sighetu Marmaţiei, unde gospodăriile a o sută de persoane de pe strada Valea Cufundoasă au fost lovite de ape anul trecut.
Oamenii se plâng că banii primiţi drept despăgubire de la guvern au ajuns doar la unele persoane, în contextul în care Primăria Sighet a fost cea care a întocmit listele cu sinistraţii. Ei spun că din cei 100 de sigheteni afectaţi de inundaţii, doar 40 au intrat în posesia ajutoarelor ce li se cuveneau. Vina este aruncată în ograda comisiei special constituite în cadrul unităţii administrativ-teritoriale, care, se pare, ar fi favorizat anumite persoane, în detrimentul altora. Suma care a fost distribuită fiecărui sinistrat nu e deloc de neglijat. Este vorba de 20.500 lei. În aceste condiţii, nemulţumiţii s-au adresat administraţiei locale, reclamând favoritismele ce s-au făcut unor sigheteni de pe strada Valea Cufundoasă. Degeaba. Oamenii n-au primit niciun leu.
"Strada noastră, Valea Cufundoasă, face parte din municipiul Sighet, dar arată ca o uliţă de sat. Nu suntem băgaţi în seamă de nimeni. N-avem apă, canalizare, drum, dar plătim impozite specifice unui municipiu. Tot timpul stăm în calea apelor",  se plânge unul dintre sinistraţi.

Citeşte mai mult...
 
Studii pentru parcuri eoliene si energie verde in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 14:25

Proiect important lansat astazi in Maramures. Planul are ca scop desfasurarea unor studii privind oportunitatea infiintarii unor parcuri eoliene in judet si sprijinirea autoritatilor locale in formularea si implementarea de strategii care vizeaza producerea de energie verde.

 Ideea a fost lansata de catre Consiliul Judetean (CJ) si a obtinut un sprijin european in valoare de 317.670 de euro. “Proiectul se desfasoara pe o perioada de trei ani iar rezultatele lui trebuie sa arate ca si Romania este preocupata de sursele alternative de energie in ideea in care resursele clasice tind sa se epuizeze si totodata creaza probleme de mediu”, a declarat vicepresedintele forului, Emil Marinescu.

 Contractul a fost incheiat intre CJ Maramures si Agentia Executiva pentru Competitivitate si Inovare (EACI) a Comisiei Europene. Cu o cazia lansarii proiectului a fost constituita si asa-numta Agentie de Management Energetic Maramures din care fac parte numeroase institutii locale si il are ca presedinte pe consilierul judetean Radu Rosca.

Citeşte mai mult...
 
Rănită grav după ce a intrat cu bicicleta într-o groapă de pe DN 18 PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:38

O femeie din Moisei se deplasa cu bicicleta ieri dimineaţă pe DN 18. În dreptul imobilului cu nr. 404 a intrat cu roata din faţă a bicicletei într-o groapă acoperită cu apă, s-a dezechilibrat şi a căzut, accidentându-se grav. Femeia a fost transportată la Spitalul din Borşa unde a rămas internată.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:48
Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei un tânăr fara permis, conducea un autoturism cu număr fals PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:34

Un echipaj de poliţie a depistat în trafic pe str. Independenţei pe Casian Ş., de 24 de ani din Sighet. Tânărul conducea un autoturism neînmatriculat şi fără să aibă permis de conducere. El s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de către o persoană care nu are permis de conducere.

Ultima actualizare Marţi, 31 Martie 2009 11:37
Citeşte mai mult...
 
Doi cetăţeni n-au înţeles că a conduce sub influenţa alcoolului constituie infracţiune PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:29
Poliţiştii din Săpânţa au oprit pentru control aseară un autoturism condus de Ioan S., de 44 de ani din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul era sub influenţa alcoolului (0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Pe DC 61, în localitatea Vărai, poliţiştii l-au depistat pe Lucian G., de 41 de ani conducând un autoturism. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor fi propuse măsuri conform legii împotriva celor doi bărbaţi.

Citeşte mai mult...
 
Maramures: Numarul disponibilizatilor creste 1.650 PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 10:10

Numarul maramuresenilor care isi pierd locul de munca e tot mai mare. Oficial, pana in luna mai, cifra va trece de 1.650. Exista insa si informatii care arata ca in realitate numarul persoanelor puse pe liber va fi dublu pentru ca nu toate firmele raporteaza concedierile in timp util.

 Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca nu par insa ingrijorati de situatia aparuta. Intr-un scurt interviu acordat citynews.ro, directorul Alexandru Bondrea a dat detalii despre cifrele oficiale inregistrate de institutia pe care o conduce legat de disponibilizari.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 367 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact