logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
SARASĂU – Lucrări de construcție a 480 de podețe PDF Imprimare Email
Luni, 19 Martie 2018 10:35

Chiar dacă condițiile meteorologice nu sunt favorabile, la Sarasău, se deruleză lucrările de construcție a 480 de podețe.
 
“Lucrările au fost demarcate în urmă cu o lună. Depunem eforturi ca până în luna iunie acestea să fie finalizate. Pe lângă lucrările ce vizează podețele, am reușit finalizarea lucrărilor la sistemul de iluminat public afferent DN 19, fiind înlocuit vechiul sistem de iluminat public neeconomic cu unul moderm pe sistem de led-uri.
 
Până la finele anului de acest sistem modern de iluminat public vor beneficia și celelalte străzi ale comunei’’, a spus Ioan Covaci, primarul comunei Sarasău.
Citeşte mai mult...
 
Corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii din Sighet, distruse. Pagube de 95 milioane lei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Martie 2018 08:47

Distrugerea bunurilor publice din oraşele Maramureşului nu este o noutate pentru nimeni. Sunt unii dintre maramureşeni mai supăraţi pe viaţă şi atunci îşi varsă frustrările pe băncile din parcuri, pe indicatoarele de circulaţie sau pe orice altceva care le pică la îndemână şi care poate fi distrus.
 
Dar sunt şi maramureşeni pentru care distrugerea acestor bunuri publice, în care s-au investit sume însemnate de bani, se face just for fun. Aşa s-a întâmplat recent la Sighetu Marmaţiei, unde corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii au fost distruse.
Citeşte mai mult...
 
Avertizare de Cod galben şi portocaliu pe mai multe râuri din judeţ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Martie 2018 08:32

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări hidrologice.
 
 
Alertele de inundaţii sunt valabile pentru perioada următoare şi vizează mai multe bazine hidrografice din ţară, printre care şi râuri din Maramureş.
 
În intervalul 17.03.2018 ora 09:00 – 19.03.2018 ora 20:00 se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).
Citeşte mai mult...
 
Buget insuficient pentru finalizarea DN 18 Baia Sprie – Sighet şi Moisei – Borşa PDF Imprimare Email
Luni, 12 Martie 2018 23:10

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat oficial că bugetul comunicat pentru anul 2018 este insuficient pentru finalizarea lucrărilor pe DN 18 Baia Sprie-Sighet, respectiv DN 18 Moisei – Borşa Şesuri. În toate aceste cazuri, susţine CNAIR, s-a solicitat suplimentarea bugetului.
 
În ceea ce priveşte contractul 6R11/03.08.2011 – Reabilitare DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, datorită bugetului insuficient alocat pentru anul 2017 perioada de execuţie a lucrărilor a fost extinsă, termenul de finalizare estimat fiind anul 2018, iar acum CNAIR spune că vom avea un nou termen de execuţie. Stadiul fizic al lucrărilor la acest tronson de drum este de 93%, iar cel financiar la 80%.
Citeşte mai mult...
 
Consilierii județeni au aprobat bugetul propriu al județului Maramureș pentru anul 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 12 Martie 2018 23:07

 În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată la finalul lunii februarie, aleșii județeni au aprobat bugetul județului pentru anul 2018. Datele au fost prezentate de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care a menționat faptul că, bugetul propriu pe anul 2018 al județului Maramureș a fost atent analizat și stabilit de către aparatul propriu al instituției.
 
 
„Le mulțumesc directorilor din cadrul Consiliului Județean pentru modul profesionist în care au participat cu propuneri și proiecte, am avut numeroase discuții cu instituțiile din subordinea instituției, au fost săptămâni grele de muncă, săptămâni în care am încercat ca această sumă pe care o avem la dispoziție pentru anul în curs să putem să o așezăm și pe partea de cheltuieli de funcționare, și pe partea de cheltuieli de dezvoltare, pentru ca prioritățile județului Maramureș să poată fi satisfăcute. Bugetul Maramureșului s-a stabilit la suma de 362.000,50 mii lei la capitolul venituri și la suma de 387.643,4 mii lei la cheltuieli, cu un deficit de 25.642,90 mii lei care va fi acoperit din excedentul anilor anteriori”, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
GREVĂ SPONTANĂ LA SIGHET – Protest la Laboratorul de analize medicale a Spitalului Municipal PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Martie 2018 15:32

Grevă spontană vineri, 9 martie, la Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.
 
Cadrele medicale care lucrează la laborator consideră că sunt o categorie defavorizată întrucât nu beneficiază de majorările salariale din sistemul de sănătate și cer ca legea salarizării din domeniul sănătății să se aplice și pentru ei.
De la 1 martie medicii și asistentele din sistemul public de sănătate beneficiază de măriri salariale.
 
Pentru restul personalului medical, legea nu se aplică deocamdată, creând din start discriminări între categorii, conform Maramedia.
Greva la laboratorul de analize din cadrul Spitalului Municipal Sighet a avut loc de la ora 09:00 până la 10:00 însă fără a afecta pacienții.
Citeşte mai mult...
 
Incepand cu data de 01.03.2018,Compania CFR Calatori, a introdus un tren de Calatori ,,REGIO", pe relatia Sighetu-Marmatiei-Cluj-Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Vlad Lazar-Nicu   
Vineri, 02 Martie 2018 08:33

Incepand cu data de 01.03.2018,Compania CFR Calatori, a introdus un tren de Calatori ,,REGIO", pe relatia Sighetu-Marmatiei-Cluj-Napoca,cu plecare Statia CF Sigetu-Marmatiei ora 14,32 ,Sosire Statia CF Cluj-Napoca ora 21,05.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:09
 
Autoritatile din judetul Salaj au dispus inchiderea DJ 109F la limita cu judetul Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Februarie 2018 10:18

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Salaj, intrunit in aceasta dupa-amiaza in sedinta extraordinara a hotarat si dispus inchiderea, pe o perioada nedeterminata, a sectorului de drum judetean 109F, Poiana Blenchii – limita judetul Maramuresul, incepand de astazi, 22 februarie, ora 20.00.

Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile legale, ca urmare a reactivarii fenomenului de caderi de stanci masive, ce pun in pericol drumul judetean, respectiv participantii la trafic.

In acest context, prefectul Vasile Moldovan a declarat, in calitate de presedinte al CJSU Maramures, ca se impun luarea unor masuri adecvate si la nivelul judetului nostru cu privire la desfasurarea traficului rutier.

”Echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere Maramures, se vor afla in trafic si vor dirija autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe ruta alternativa DN18B Targu Lapus-Baia Mare-E58,Mesteacan-intersectie DN1H-Rastoci-Zalau. Aducem in, atentia conducatorilor de autovehicule, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care se vor deplasa din Baia Mare spre Targu Lapus si detin sisteme de navigatie, ca ruta alternativa cea mai scurta setata pe aparatele GPS este pe DJ 182B Baia Mare-Coas-DN18B Copalnic-Targu Lapus. Circulatia pe drumul judetean 182B nu este recomandata pentru autovehiculele de tonaj mare (TIR-uri), avand in vedere ca acestea se deplaseaza spre un agent economic producator de mobila din Targu Lapus”, a mentionat prefectul de Maramures.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:10
Citeşte mai mult...
 
SIGHETU MARMAŢIEI – Poliția Ecologică, “în luptă” cu cetăţenii certați cu spiritul civic PDF Imprimare Email
Duminică, 25 Februarie 2018 18:34

La nivelul municipiului Sighetu Marmației, există cetățeni certați cu spiritul civic. Aceștia arucă gunoaiele pe unde apucă. Pentru a descuraja aceste practici, printre alte măsuri, Poliția Ecologică va trece la sancțiuni aspre.
 
“Ne confruntăm cu probleme generate de atitudinea manifestată de unii cetățeni care sunt certați cu normele de bună conviețuire. Apar depozite de gunoaie necontrolabile în zona Gării CFR (n.red. – acestea au fot prezentate de cotidianul Glasul Maramureșului în cadrul mai multor articole), în spatele cimitirului ortodox, pe strada Crișan, în zona râurilor Tisa, Iza, Ronișoara, pe lângă containerele de depozitare a gunoiului din cartiere. Facem un apel către sigheteni să arunce doar resturi menajere în containere, nu pe lângă ele.
Citeşte mai mult...
 
Marii castigatori de la ICE 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Februarie 2018 21:17

Intre 6 si 8 februarie 2018 s-a desfasurat ICE Totally Gaming 2018, unicul eveniment care reuseste sa reuneasca in mod real lumea jocurilor online si cea a jocurilor offline, dupa cum explica organizatorii. Audienta a fost impresionanta, insa in maniera din anii trecuti: peste 30.000 de persoane au participat, venind din peste 150 de tari.

Eveniment de mare importanta pentru toti cei din lumea jocurilor

ICE Totally Gaming 2018 este probabil cel mai important eveniment B2B din lumea jocurilor, la nivel global, cel putin in aceasta perioada. Pe durata a trei zile, evenimentul este extrem de dens si de complex, presupunand lansari, prezentari de inovatii, discutii, initieri de colaborari etc. Foarte laudata si premiata la aceasta editie a ICE Totally Gaming a fost companie americana Scientific Games Corporation, furnizor de produse si servicii de jocuri de noroc si loterie.

Citeşte mai mult...
 
Cum si-au petrecut romanii timpul online in anul 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Februarie 2018 21:14

Romania si internetul sunt o alaturare mai mult decat evidenta in orice context: este de notorietate la nivel international ca tara noastra sta excelent la capitolul viteze de contectare; apoi, romanii sunt considerati foarte priceputi la IT&C. In ultimii ani, cele mai multe gospodarii au ajuns sa fie conectate la internet intr-un fel sau altul (conexiuni fixe sau mobile). Se estimeaza ca exista acum mai mult de jumatate din populatie ce poseda in mod personal cate un telefon mobil de tip smart, cu acces la date mobile.

Daca la inceput pe internet activau mai mult tinerii, acum tot mai multe categorii de varsta sunt bine reprezentate online. Romanii au o multime de posibilitati pe internet, de la a citi stiri la a viziona meciuri sportive, de la a se juca online la a socializa pe internet, de la a face cumparaturi la a plati facturi etc. Intenetul a devenit utilizat atat pentru placere personala, cat si pentru partea de necesitate - pentru propria persoana, pentru familie sau pentru zona profesionala. Mai exact, pe internet comunici si de distrezi, dar in acelasi timp platesti facturi, folosesti internet banking (sau mobile banking), faci trading pe pietele financiare si iti rezolvi si nevoile ce tin de serviciu - atributii profesionale.

Ultima actualizare Joi, 22 Februarie 2018 21:17
Citeşte mai mult...
 
Un nou moment important pentru comunitatea evreiasca PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Joi, 22 Februarie 2018 16:47

 
Campanie de donare de sânge în Sighet pe 27.02.2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Februarie 2018 08:59

Spitalul municipal Sighetu Marmației, în colaborare cu medici și asistenți de la Centrul de Transfuzii din Baia Mare, organizează o nouă campanie de donare de sânge, în data de 27.02.2018 începând cu orele 9.00 în incinta Ambulatoriului Integrat, din cadrul spitalului.
Un alt an insa același exercițiu de imaginație. Va cerem să înțelegeti nelinistea medicilor din spitale care realizează înainte de dumneavostra că următoarea urgență nu poate fi și următoarea viață salvată si nu in ultimul rand nelinistea bolnavului sau a familiei acestuia.. Este prima campanie de acest fel din Sighetu Marmatiei, din acest an. Si pentru ca e in apropierea zilei martisorului, va invitam sa fiti alaturi de noi si in aceasta campanie. Donarea de sange poate fi un altfel de cadou celei ce o iubiti, mama, fiica, sora, iubita, prietena sau pur si simplu o colega.
 
O campanie de suflet pentru suflete, de constientizare a populatiei referitor la importanta donarii de sange din sfera educatiei pentru sanatate si o campanie ce isi propune o comunicare adaptata mesajelor, in raport cu comunitatea locala, cat si o comunicare prin intermediul retelelor de socializare, cu acei oameni insufletiti si daruiti care doneaza si vorbesc tuturor despre asta.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact