logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
SCANDAL ÎN RODNEI – Pădure făcută rumeguş, tăieri ilegale şi multe probleme legislative PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Noiembrie 2018 12:56

Parcul Naţional Munţii Rodnei este în centrul unui nou scandal din cauza unor tăieri ilegale depistate de cei de la Agent Green şi prezentate de cei de la Inspectorul PRO. Potrivit stirileprotv.ro, reprezentanţii ″Agent Green″⁣ au filmat un utilaj care mărunţea copaci sănătoşi, în loc de scoarţă şi de crengi, aşa cum prevede legea. Toate acestea au făcut ca ministrul Apelor şi Pădurilor să trimită de urgenţă Corpul de Control.
 
Agent Green susţine că toate aceste tăieri ilegale surprinse de camerele de luat vederi se întâmplă în Valea Lala, în totl 92 de arbori fiind tăiaţi aici ilegal, după cum confirmă şi comisarii Gărzii Forestiere Cluj. Tocătorul forestier are rolul de a curăţa pădurea după o exploatare forestieră, resturi care rămân în urma unei exploatări forestiere. De ce rumeguş? Pentru că, potrivit prevederile legale, un camion plin cu rumeguş nu trebuie declarat în platforma SUMAL dacă pleacă dintr-un depozit de cherestea, ci numai dacă provine din mijlocul pădurii.
Citeşte mai mult...
 
SIGHETU MARMAŢIEI – Trotuarele de pe strada Mihai Eminescu, brăzdate de gropi PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:56

Strada Mihai Eminescu este una dintre cele mai circulate străzi ale Sighetului, cu precădere de către pietoni. Strada face legătura cu parcul Grădina Morii, loc preferat de foarte mulți localnici pentru petrecerea timpului liber. Trotuarele străzii arată jalnic. Gropile apărute de-a lungul timpului produc neplăceri pietonilor.
 
‘’Mai în fiecare zi merg la Grădina Morii. Trebuie să fiu foarte atent să nu calc în vreo groapă de pe trotuar. Nu s-au mai făcut reparații de multă vreme”, a spus Vasile Pop, pensionar.
 
“Când este timp frumos merg la Grădina Morii. Fiind suferind, mă deplasez cu ajutorul unui baston. Nu o data am dat cu el în gropile de pe trotuar. Era să cad’’, a spus Ioan Ardelean, pensionar.
Citeşte mai mult...
 
PREMIERĂ ÎN MARAMUREŞ – Aplicaţie online pentru turiştii din Bârsana PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:52

Autorităţile din Bârsana au decis direcţia de dezvoltare în viitoarea perioadă. Turismul este soluţia pentru ca această comunitate să prospere.
 
Mai ales că această comună a devenit, recent, staţiune turistică de interes local. Cu toate că, datorită notorietăţii pe care o are mănăstirea, ar putea merita mai mult, în perioada următoare.
 
# Bârsana, staţiune de interes local
Decizia care atestă faptul că Bârsana este staţiune de interes local urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, în curând. Desigur, există nişte criterii care oferă acest titlu. Principalul priveşte spaţiile de cazare. În prezent, Bârsana are 20 de pensiuni, cu vreo 127 locuri de cazare. “Strategia noastră de dezvoltare se axează pe turism. Pe acest segment mergem. În acest fel, vom putea obţine mai multe fondur de la Uniunea Europeană. Avem pensiuni, însă sunt mulţi doritori care şi-au manifestat deja intenţia de a realiza şi altele. Sunt deja proiecte depuse pentru pensiuni şi se aşteaptă finanţarea”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Teodor Ştefanca, primarul comunei Bârsana.
Citeşte mai mult...
 
31 de societăți comerciale și persoane fizice, verificate de polițiștii maramureșeni PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Noiembrie 2018 14:49

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au verificat la sfârşitul săptămânii trecute 31 de societăţi comerciale şi persoane fizice. Obiectivul prioritar al acţiunilor l-a constituit protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
 
Controalele efectuate la sediile celor 21 societăţi comerciale şi 10 persoane fizice au vizat verificarea termenelor de valabilitate ale produselor agroalimentare, respectarea legislaţiei în domeniul caselor de marcat, dar şi combaterea şi descurajarea contrabandei cu tutun.
A fost constatată o infracţiune de contrabandă şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 6500 lei. Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea 665 kg legume fructe, în valoare de aproximativ 2500 lei.
Citeşte mai mult...
 
PREMIILE EFP 2018 – Un liceu din Sighetu Marmației, laureat la categoria Junior Achievement Europe PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 11:11

Premiile de excelenta in domeniul educatiei si formarii profesionale (EFP) 2018 au fost inmanate vineri, la Viena, iar printre laureati se numara si Liceul Tehnologic Marmatia, din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures. Vineri, 9 noiembrie comisarul european Marianne Thyssen a inmanat premiile, in cadrul conferintei de inchidere a Saptamanii europene a competentelor profesionale 2018, potrivit portalinvatamant.ro.
 
„Este o placere sa fiu astazi aici si sa vad de cat sprijin se bucura educatia si formarea profesionala in intreaga Europa. Fiecare dintre dumneavoastra a contribuit la succesul acestei a treia editii a Saptamanii europene a competentelor profesionale. Campania noastra s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul ca EFP reprezinta o prima alegere excelenta. Cu ajutorul dumneavoastra, ne vom continua eforturile pentru recunoasterea educatiei si formarii profesionale drept o optiune care conduce la cariere de succes si o alegere benefica pentru intreaga Europa”, a declarat comisarul Thyssen.
Liceul Tehnologic Marmatia a fost laureat la categoria destinata companiilor si cursantilor – Junior Achievement (JA) Europe. Totodata, liceul este unul dintre cele 17 institutii de invatamant castigatoare ale competitiei scoala Antreprenoriala a Anului.
Citeşte mai mult...
 
CRIMĂ LA SIGHET – Un bărbat a fost bătut până a murit PDF Imprimare Email
Duminică, 11 Noiembrie 2018 08:45

Situaţie şocantă în Sighetu Marmaţiei. Un bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul de pe Tisa a fost găsit fără suflare în dimineaţa zilei de sâmbătă, în jurul orei 08.00, în apartamentul în care locuia.
 
Grozăvia s-a produs în cartierul Alexandru Ivasiuc. Bărbatul, pe numele său Gheorghe V., locuia singur. Însă, obişnuia să fie vizitat de diverşi prieteni. La fel s-a întâmplat şi în noaptea de 9 spre 10 noiembrie. La un moment dat, a izbucnit o ceartă între el şi invitaţi şi s-a ajuns la bătaie.
 
În urma loviturilor primite, la nivelul capului şi coastelor, sigheteanul a murit. A fost găsit după ore bune. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, iar în cursul zilei de sâmbătă, a fost efectuată necropsia. Primele informaţii indică faptul că leziunile suferite au fost incompatibile cu viaţa.
Ultima actualizare Duminică, 11 Noiembrie 2018 10:20
Citeşte mai mult...
 
PESTA PORCINĂ ÎN MARAMUREȘ – Un nou focar a fost descoperit la Oncești PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Octombrie 2018 12:29

Al doilea focar de Pestă porcină a fost confirmat la Ieud. Avem și al treilea focar la Oncești confirmat de laboratorul din București. 
Va reamintim că de teama pestei porcine africane oamenii au început a își tăia animalele din gospodărie.
 
ACTUALIZARE Din datele care se cunosc până acum se pare că samsarul din Oncești ar fi vândut porci și în Rozavlea și Dragomirești. Autoritățile spun că în aceste două zone nu au fost raportate probleme până acum. Ancheta își urmează cursul, iar acum autoritățile încearcă să prevină apariția altor focare in județ.
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de ploi în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 August 2018 11:21

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Maramureş un cod galben de ploi valabil în intervalul 27 august, orele 11:00 – 23:00, fenomenele vizate fiind perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.
 
Meteorologii ţin să precizeze că pe parcursul zilei de luni, 27 august, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia, Maramureș și zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Citeşte mai mult...
 
Localitățile Rona de Jos și Rona de Sus, afectate de secetă PDF Imprimare Email
Luni, 27 August 2018 11:15

Cu mari nepăceri se confruntă localnicii din Rona de Sus. Acestea sunt generate de seceta prelungită.
 
“Suntem serios afectați de lipsa apei. Pentru a compensa lipsa acesteia, suntem nevoiți să apelăm la transporturi cu autospeciala de pompieri din dotarea primăriei. Efectuăm câte zece transporturi cu apă pe zi, atât pentru locuitorii din Rona de Sus, cât și pentru cei din Coștiui. Sperăm să revină ploile, să putem și noi scăpa de această problemă”, a spus Ioan Romaniuc, primarul comunei Rona de Sus.
 
Probleme cu apa se regăsesc și la Rona de Jos.
Citeşte mai mult...
 
DN18 Baia Mare -Sighet, recepţie fără toalete PDF Imprimare Email
Duminică, 26 August 2018 08:12

Recepţia lucrărilor la DN 18 Baia Mare –Sighet ar urma să se facă în toamna acestui an, după ce maramureşenii au trebuit să aştepte aproximativ opt ani de zile până să vadă finalizat drumul naţional. În acest moment se lucrează la marcajele rutiere, după care se va trece la montarea plaselor de protecţie în zonele vulnerabile de pe acest traseu.
 
Un minus la acest proiect ar fi lipsa toaletelor din parcările amenajate de-a lungul Pasului Gutâi. Totuşi, în vârful Pasului Gutâi ar putea reapare acea toaletă publică care a mai existat cândva, cel mai probabil urmând a fi cu plată. Toaleta publică care a existat la un moment dat în apropierea hanului (şi care azi nu mai există) era una insalubră, de care nu se ocupa nimeni.
Citeşte mai mult...
 
Primul bloc de locuinţe ANL se dă în folosinţă la Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Iulie 2018 08:41

Unul dintre cele două blocuri ANL nou-construite se va da în folosinţă în perioada imediat următoare. Acesta este destinat în principal persoanelor care au fost evacuate din casele retrocedate către vechii proprietari, însă apartamente vor primi şi familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, care nu au unde să stea.

Cele două blocuri sunt identice şi oferă câte 48 de locuinţe fiecare, împărţite în garsoniere, apartamente cu două camere şi cu trei. Cererile înregistrate la primărie pentru o locuinţă sunt însă mult mai multe decât poate oferi momentan municipiul. Horea Scubli, primarul din Sighetu Marmaţiei, ne-a precizat: „Dăm în folosinţă un bloc de locuinţe sociale şi îl finalizăm pe al doilea. Ele sunt amplasate la intrare în Sighet pe partea stângă. Sper să constituie un nucleu al unui viitor cartier în zonă, pentru că Sighetul fiind mic, în zona centrală nu are unde să se mai extindă. Sunt câte 48 de apartamente în fiecare imobil şi cuprind garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere. Pe fiecare nivel e din fiecare fel câte un apartament. Blocurile sunt identice. Colegii din Consiliul Lo­cal cred au definitivat deja lista repartiţiilor şi probabil că în cel mai scurt timp ne vom apuca de predarea apartamentelor către viitorii chiriaşi. Aceştia vor fi în primul rând cei care au fost evacuaţi din casele retrocedate, pentru că de la acest lucru am pornit şi am reuşit să aducem banii, pe programul acela. Se vor completa chiriaşii cu persoane nevoiaşe, care nu au o locuinţă. La primărie avem însă vreo 4.000 de cereri în total! 

Citeşte mai mult...
 
RUPERE DE NORI ÎN MARAMUREȘ – Inundațiile au făcut prăpăd la Desești. Șuvoaiele au ajuns până pe DN 18 iar 10 gospodării au fost inundate PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Iulie 2018 15:06

Avertizările emise de meteorologi și hidrologi ieri, 6 iulie, pentru județul Maramureș, au pregătit autoritățile județene pentru ce e mai rău. În localitatea Desești am avut parte ieri de o adevărată rupere de nori. Ploile abundente au format torenți de pe versanți iar șuvoaiele de apă au măturat tot ce au prins în cale.
 
 
Într-un timp extrem de scurt, Drumul Național 18, pe raza localității Desești, era acoperit de ape iar 10 gospodării au fost inundate. Pompierii maramureșeni au intervenit de urgență.
„Pe raza unității administrativ teritoriale au căzut într-un interval scurt precipitații abundente (rupere de nori). Cantitățile de apă cumulate au condus la formarea de torenți de pe versanți. Acestea au transportat aluviuni (material lemnos, vegetație și noroi), care au colmatat podețe. Șuvoaiele de apă s-au revărsat pe drumul național și au inundat 10 curți gospodărești și anexe. 
Citeşte mai mult...
 
Doi connsilieri locali doresc demolarea garajelor si inlocuirea lor cu unele standard PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 07:01

Consilierii locali Mihali Gavrila si Nicolae Iuga au initiat un proiect de hotarare prin care se doreste demolarea garajelor existente pe domeniul public al municipiului Sighetu Marmaţiei, precum şi proiectarea şi construirea unor garaje standardizate de către autoritatea locală a municipiului Sighetu Marmaţiei. Proiectul este afisat pe site-ul Primariei Sighet si este supus eventualelor pareri, propuneri, sugestii si opinii venite din partea sighetenilor, care pot fi depuse personal la Primarie sau trimise pe mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact