logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Restricţii de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Ungariei, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Aprilie 2019 18:56
Având în vedere că, la sfârşitul acestei săptămâni credincioşii catolici sărbătoresc Învierea Domnului, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată, temporar, circulaţia autovehiculelor de transport marfă. 
Astfel, informăm participanţii la traficul transfrontalier despre faptul că din această seară, ora 23.00 (ora României) şi până în data de 19.04.2019 ora 23.00 (ora României) și 20.04.2019 ora 23.00 (ora României) – 22.04.2019 ora 23.00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul Ungariei, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, ca urmare a sărbătoririi Paștelui Catolic.
Ultima actualizare Joi, 18 Aprilie 2019 19:02
Citeşte mai mult...
 
Protestul initiat de catre un sighetean nu a primit atentia cuvenita din partea nimanui - Sighetenii se feresc sa iasa in strada pentru a-si spune pasurile - Primaria Sighet trateaza cu indiferenta protestul sigheteanului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 25 Martie 2019 08:14

Satul de situatia jalnica in care se afla drumurile sighetene, un cetatean a initiat o forma de protest, solicitand si Primariei Sighet o autorizatie in acest sens. Sigheteanul a cerut sa ii fie autorizata manifestarea in fata Primariei dar aceasta, printr-un raspuns formal i-a spus ca protestul trebuie sa se desfasoare in alta parte pentru a nu perturba circulatia in zona la acea ora datorita faptului ca sighetenii se deplaseaza spre scoli sau locuri de munca.

Totodata sigheteanul a solicitat prezenta primarului Horia Scubli la fata locului pentru a purta un dialog cu cetatenii prezenti privitor la starea deplorabila a drumurilor sighetene. Desi la ora stabilita pentru manifestatie s-au strans putini sigheteni, primarul Sighetului nu si-a facut aparitia pentru a discuta cu cetatenii si nu a delegat pe cineva pentru acest lucru. In calitate oficiala nu a fost prezent acolo nici macar un singur consilier local sau viceprimarul Sighetului. Oare acest lucru nu denota lipsa de interes fata de problemele pentru care acei oameni s-au strans acolo? 

Ca o coincidenta, de miercuri-joi au inceput lucrari de plombare  a unor strazi din oras, lucrari care se executa pe repede-inainte, gropile de altadata devenind acum dealuri pentru masini, de parca esti pe un poligon de testare a suspensiei autovehiculelor.

Pe de alta parte este de semnalat un lucru ingrijorator, si anume lipsa de interes a sighetenilor pentru orice forma de protest la adresa autoritatilor locale privitor la situatia jalnica in care se afla orasul. Cei mai multi se limiteaza doar la vociferari pe Facebook, dar foarte putini ies in strada atunci cand este necesar, scriu diverse comentarii la adresa primarului sau a altor autoritati locale dar doar atat. Atunci cand este necesara o forma de protest in strada nu se prezinta nimeni.

 
Trenul Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a DERAIAT după ce locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Martie 2019 07:40

Trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, vineri seara, în comuna Coşbuc, din judeţul Bistriţa-Năsăud, la trecerea la nivel cu DN 17. Un număr de 20 de călători au fost preluaţi cu microbuze şi duşi în alte staţii. Nu au fost victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în localitatea Coşbuc, trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, vineri seara. De pe şine au sărit locomotiva şi primul vagon, incidentul având loc chiar la trecerea peste DN 17, care face legătura dintre Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.
 
“În acest moment atât traficul feroviar cât şi traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de faţă sunt alocate echipe de intervenţie de la CFR, SVSU Coşbuc, echipajul pentru descarcerări grele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, un echipaj de prim ajutor SMURD şi echipaje de poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.
Citeşte mai mult...
 
ACTUALIZARE – BLOCAJE ÎN TRAFIC – Restricţii eliminate pe Gutâi. 14 TIR-uri parcate de-o parte şi de alta a pasului montan PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Ianuarie 2019 14:49

Autorităţile au decis instituirea de restricţii de tonaj (greutate mai mare de 7,5 tone) în Pasul Gutâi. Iniţial, până la ora 11.00, însă termenul a fost decalat până la ora 12.00.
 
La ora 11.00, la ieşirea din Baia-Sprie erau patru TIR-uri parcate. Se lucra la lărgirea carosabilului. De cealaltă parte, în Mara, se aflau zece TIR-uri.
 
Problemele au continuat peste tot în judeţ. La ieşirea din Recea, un TIR a ajuns în şanţ. Blocaj în trafic şi la ieşirea din Baia Mare către Groşi, unde s-a produs un accident rutier.
 
ACTUALIZARE – La ora 13.00, s-a reluat circulatia autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone in pasul montan Gutai. Acestea vor circula alternativ, la urcarea dinspre localitatea Mara, respectiv orasul Baia Sprie.
Citeşte mai mult...
 
22 decembrie 1989 - Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 08:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit foto: Facebook

Ultima actualizare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 10:51
 
Copaci cazuti sub greutatea zapezii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Decembrie 2018 12:33

Actualizare: Ambele situatii semnalate de noi au fost remediate.

Ninsorile puternice care au afectat orasul incep sa isi spuna cuvantul. Pe langa problemele cu reteaua de energie electrica si strazi necuratate la timp sau necorespunzator, orasul nostru se confrunta si cu problema copacilor care se rup sub greutatea zapezii de pe ei. In fata Liceului ,,Regele Ferdinand,, azi dimineata era cazuta la pamant o bucata dintr-un copac, peste trotuar si zona parcarii. Pe trotuarul de langa biserica reformata aceeasi situatie, copac cazut si trotuar inpracticabil, oamenii fiind nevoiti sa escaladeze nametii de pe marginea trotuarului pentru a trece prin zona.

La Liceul ,,Regele Ferdinand,, doar la orele 12:00 s-a inceput degajarea zonei de catre lucratori de la Urbana. Putin cam tarziu, tinand cont ca de la orele 8 dimineata au aparut poze pe Facebook care aratau ca deja era acolo cazut. Si inceperea degajarii zonei exact la ora la care acolo e plin de copii si parinti este foarte nepotrivita. De ce nu se putea face mai repede? E de inteles ca sunt vremuri grele, zapada e mare, dar parca in Sighet nu se fac unele lucruri la timp si cu promptitudine.

Ultima actualizare Miercuri, 19 Decembrie 2018 10:25
Vezi foto
 
CAZ REVOLTĂTOR LA SIGHET – Carcase de porc transportate pe podeaua mașinii de către o binecunoscută măcelărie din Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Actual MM   
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:21

Situație revoltătoare surprinsă de un cititor al ActualMM. Acesta a surprins modul în care o măcelărie cunoscută din Maramureș,care își desfășoară activitatea în Baia Mare, transportă carcase de porc în alte localități. În imaginea susprinsă chiar astăzi dimineață, 8 decembie, în Sighetu Marmației, se văd carcase de porc aruncate efectiv pe podeaua dubei care le transportă, podea pe care angajații calcă cu încălțămintea murdară. Carcasele sunt apoi oferite spre vânzare consumatorilor care nici nu bănuiesc în ce condiții le ajunge carnea pe masă.
 
„Am surprins această imagine la Piața Agro alimentară Sighet și mi se pare cel puțin revoltător. Ne mirăm apoi că ne îmbolnăvim? Astea sunt condiții de transport pentru carne? Unde sunt controalele, unde mai e Protecția Consumatorului în aceste situații?”, se întreabă sigheteanul consternat de situația surprinsă.
 
Mai grav este că, deși un caz asemănător a avut loc la Sighet în urmă cu câteva luni, se pare că nimănui nu îi pasă nici măcar de sancțiuni, darămite de sănătatea consumatorilor care plătesc mulți bani pentru produsele lor.
Citeşte mai mult...
 
Probleme pe DN18 Sighet – Moisei și DN17C, zona Săcel PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:17

Drumul național 18, porțiunea cuprinsă între Sighetu Marmației și Moisei, începe să aibă unele probleme. Din această cauză șoferilor le este recomandat de către Serviciul Rutier Maramureș să manifeste maximă atenție, pentru a nu exista probleme nedorite.
 
Atenție trebuie și pentru DN17C, care leagă Maramureșul de Bistrița-Năsăud, în zona Săcel. Acolo, aproape de ieșirea spre Moisei, există un podeț unde au apărut probleme, fiind făcută semnalizarea corespunzătoare. La toate acestea se adaugă gropile de pe acest drum național.
Ultima actualizare Marţi, 11 Decembrie 2018 15:33
Citeşte mai mult...
 
CABINET EXPERTIZĂ SIGHET – Casa de Pensii caută medic expert de cinci ani fără succes PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Decembrie 2018 15:13
Casa Județeană de Pensii Maramureș caută medic expert pentru cabinetul de expertiză medicală din Sighet de cinci ani de zile, nimeni nefiind interesat de acest post.
 

În cadrul Casei Județene de Pensii Maramureș funcționează Serviciul de Expertiză Medicală Maramureș, care are in componență patru cabinete  de expertiză medicală, trei dintre acestea fiind în Baia Mare, iar unul în Sighetu Marmației.
 
Conform organigramei în acest serviciu sunt prevăzute opt posturi, din care patru posturi de medic expert.
 
„În momentul de față avem două posturi vacante și anume medic expert Cabinetul de Expertiză Medicală Sighetu-Marmației și medic expert Cabinet de Expertiză Medicală Baia Mare II și un post vacant de asistent medical. Postul de medic expert din cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sighetu-Marmației este vacant din ianuarie 2013. Cu toate că postul a fost scos la concurs de mai multe ori, nu s-a prezentat nici un candidat în vederea ocupării acestui post”, a spus Lucica Pop.
Citeşte mai mult...
 
O brad....frumos? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Decembrie 2018 16:13

Ca in fiecare an in luna decembrie, centrul Sighetului beneficiaza de unele cosmetizari prilejuite de apropierea sarbatorilor de iarna.....doi mosi cracanati peste trecerile de pietoni, doua-trei dughene de lemn unde ingheata vanzatorii langa vinul prea fiert, sau langa kolacsii reci, un...ceva de lemn unde sa iti faci poze cu sceneta nasterii sau cu mosu' venit in fuga dupa serviciu si plictisit de numa-numa - si vesnicul ''brad'' de Craciun, adus cine stie de pe unde, dar care macar pastreaza o traditie....este la fel in fiecare an. Adica nu e frumos. Pe bune! Ati mai vazut undeva un asemenea brad, care nici macar nu este pus drept? Adica prin tot orasul nu s-a gasit o firma care sa imprumute cateva ceasuri un laser pentru a se pune bradul drept?....Si suntem ironici cand spunem asta.

Cel mai bine e sa privesti - ca nu se poate spune sa admiri, ca nu ai ce - bradul dupa ce se lasa seara....ca in timpul zile parca e un urias pus pe rele si care vrea sa cotropeasca orasul.

Daca dam un search pe goagal(stim cum se scrie dar nu are importanta) vedem ca in alte orase din tara brazii sunt...brazi. Adica poti sa te uiti la ei si in timpul zilei fara a te speria de ei. Acum nici brad ca in New York la Rockfeller Center nu avem pretentia, dar macar un brad care sa ii faca pe turistii din timpul festivalului de datini sa VREA sa isi faca poze cu el - macar un brad frumos, un brad mandru romanesc, plin de fainosag sa aduceti! Ne laudam codrii seculari si padurile cele batrane! Si Ocolul Silvic atata a putut? Ca banuim ca de acolo vine bradul si nu de prin curtea sau hectarele de padure ale vreunui stab sighetean provine namila asta de i se zice brad!

In incheiere rugam parintii, indragostitii, turistii, fotografii amatori sau profesionisti sa faca poze cu bradul doar dupa orele 17:00. Doar asa le va veni sa fredoneze in gand ''O brad frumos!''. 

Atentie! Nu se recomanda privitul bradului intre orele 08:00 si 16:55! Dauneaza grav simtului estetic!

Oare daca il rugam pe Fuego sa o roage pe mama lui sa ne impodobeasca si noua bradul?! Ce ziceti!

P.S - Acest articol poate fi si un pamflet, dar tot atat de bine poate fi si cruda imagine a realitatii sighetene de azi.

      Autorul/autorii acestui articol au un simt al umorului foarte bine dezvoltat!

 
Program furnizare apă potabilă în municipiul Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Decembrie 2018 15:32

Din cauza secetei din ultima perioadă, Agenția Sighetu Marmației SC VITAL SA va întrerupe furnizarea  apei potabile la utilizatorii din municipiul Sighetu Marmației. Întreruperea se va face începând de azi, 3 decembrie 2018, între orele 24.00 – 05.00.

Programul va fi modificat în funcție de evoluția precipitațiilor.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C. VITAL S.A. la numerele de telefon: 0262 - 212 550, 0262 -  215 150 *1 *2, 0362 – 401 052* 3, 0372 - 753 660.

Ultima actualizare Joi, 28 Martie 2019 15:00
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmației, rămâne fără apă, de luni seara până marți dimineața (26 - 27.11.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Noiembrie 2018 10:54

S.C.VITAL S.A.- Agenția Sighetu Marmației, anunță că pentru remedierea unei avarii la conducta de aducțiune a apei de pe strada Căprioarei, se va întrerupe furnizarea apei în noaptea de luni  26.11.2018 spre marți 27.11.2018 între orele 23.00 -03.00, pentru toți consumatorii din Sighetu Marmației.

Pe această cale ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca durata şi impactul lor asupra dumneavoastră să fie minime.
Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C. VITAL S.A. tel: 0262 212550; 0262 215150, *1,*2, 0362 401052, 3,  0372 752661.

Citeşte mai mult...
 
Judecătoria Sighetu Marmaţiei intră în reparaţii capitale PDF Imprimare Email
Joi, 22 Noiembrie 2018 09:15

La Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect redactat şi avizat în perioada 2014-2017. Pentru acesta, s-a organizat, la începutul acestui an, procedura simplificată de achiziţie publică, procedură încheiată la data de 9 octombrie 2018, au anunţat reprezentanţii Tribunalului Maramureş.
 
Lucrările sunt realizate de firma SC Axa Reconst S.R.L. din Sighetu Marmaţiei, se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni şi vor avea un cost total în valoare de 9.687.355,25 lei.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact