logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Liviu Pop, inca 5 ani la sefia Sindicatului din Invatamant PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:35

Liviu PopSindicalistii din invatamantul maramuresean si-au ales astazi presedintele pe urmatorii cinci ani. Candidat unic pentru aceasta functie, liderul Liviu Pop a obtinut 199 de voturi “pentru” si doar unul “impotriva” adjudecandu-si astfel cel de-al doilea mandat in fruntea Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures.

“Ultimii cinci ani au trecut foarte repede, mai ales ca am avut de a face cu noi forme de protest. Cu bune si rele noi suntem multumiti ca am reusit sa solutionam macar o parte dintre problemele cu care s-au confruntat pana acum angajatii din invatamantul maramuresean”, a declarat intr-un interviu acordat citynews.ro Liviu Pop.

Chiar daca anul 2009 va fi unul de criza, presedintele SLI Maramures nu crede ca acest lucru va afecta in mod acut invatamantul romanesc, avand in vedere ca acest domeniu va primi de la bugetul de stat 6% din PIB:

Citeşte mai mult...
 
Ce trebuie sa stiti cand sunteti implicati intr-un accident soldat cu pagube materiale PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:33

Conducatorii auto implicati intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autovehiculelor sau alte pagube materiale sunt obligati sa se prezinte la politie pentru declararea evenimentului, cu autovehiculele avariate. Conducatorii auto implicati au obligatia de a prezenta politiei urmatoarele documente: actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare al autovehiculului, dovada incheierii asigurarii obligatorii de raspundere civila RCA.

In cazul accidentelor de circulatie cu avarii (tamponari) conducatorii auto implicati au obligatia de a se prezenta in termen de 24 de ore de la producerea accidentului la unitatea de politie pe raza careia s-a produs evenimentul (in Baia-Mare, Centrul de Solutionare a Accidentelor Soldate cu Pagube Materiale se afla pe str. Tineretului, nr. 4, in incinta Clubului Phoenix, in mediul rural la posturile de politie comunala) pentru intocmirea documentelor de constatare, care se elibereaza numai in baza declaratiilor scrise ale celor implicati.

Neprezentarea in acest termen constituie contraventie, se sanctioneaza cu amenda, iar permisul de conducere se retine, perioada de suspendare fiind de 30 de zile.

Citeşte mai mult...
 
Tineri împotriva violenţei din şcoli PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:17

Evenimentele nefericite petrecute în ultimii ani în unele unităţi de învăţământ din România a determinat Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) să demareze un proiect de anvergură în scopul combaterii infracţionalităţii şi violenţei în rândul adolescenţilor. Proiectul poartă numele "Tinerii împotriva violenţei".

Potrivit portalului edu.ro, "obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unor structuri şi mecanisme de informare, formare, monitorizare şi comunicare la nivel local, regional şi naţional în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenelor de violenţă în şcoală."
Vor fi implicaţi în proiect elevi, personal cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control din inspectoratele şcolare, directori şi membri ai consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ.
Proiectul este cofinanţat din fonduri structurale, respectiv Fondul Social European, cu un buget de cinci milioane euro şi se va derula pe o perioadă de 36 de luni. În acest fel, contribuie în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane - POS DRU - şi se înscrie în procesul educaţional de calitate la nivel european.

Citeşte mai mult...
 
248 de maramureşeni vor primi diferenţa de bani rezultată în urma reducerii taxei de poluare PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 10:14

Săptămâna aceasta, Guvernul a decis reducerea taxei de poluare auto cu o treime, comparativ cu cuantumul la care se calculează potrivit reglementărilor aflate în vigoare. Propunerea de înlocuire a actualei valori a taxei auto a pus pe jar importatorii de maşini-second hand din Maramureş. Ei spun că noua formulă a taxei de poluare este "praf în ochii cetăţenilor".

În momentul în care Guvernul a anunţat că taxa va fi redusă, ne aşteptam ca aceasta să ajungă la nivelul celei din iulie 2008, dar nu au făcut decât să reducă taxa cu o treime din valoarea pe care o are în prezent. Noi înţelegem că autorităţile vor să sprijine industria auto din România, însă vorbim despre Dacia şi Renault, unde majoritatea acţionarilor sunt francezi. Până la urmă, se pare că preferă să îi ajute pe ei decât pe cetăţeanul român", declară Cosmin Sălăjan, reprezentant CCA Leasing Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
1 mai - termen limită de înscriere a copiilor în clasa I PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 10:04

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a decis reformarea din temelii a sistemului de învăţământ din România. Măsurile vizează, printre altele, admiterea în liceu, examenul de bacalaureat, înscrierile în clasa I, sistemul de evaluare. Glasul Maramureşului a decis să identifice marile probleme pe care le are sistemul educaţional românesc şi să le găsească soluţii.

Subiectul cel mai "aprins" din învăţământul românesc la ora actuală este înscrierea copiilor preşcolari în clasa I. MECI, prin intermediul ISJ Maramureş şi al presei, a demarat o campanie de informare a părinţilor că viitorii elevi trebuie înscrişi în unităţile de învăţământ nu mai târziu de 1 mai. Motivul este identificarea numărului necesar de posturi disponibile în sistemul educaţional. Eventualele mişcări de personal vor ajunge în statistica Inspectoratului în timp util, astfel că, până în 22 mai va fi făcută publică lista cu posturile vacante disponibile. Şcolile sunt obligate să-i primească întâi pe elevii din imediata apropiere a unităţii şi abia apoi pe ceilalţi elevi. Lista numărului de locuri disponibile din şcoli va fi afişată până în 16 martie, astfel că părinţii (încă indecişi) mai au la dispoziţie o lună şi jumătate să opteze pentru o unitate de învăţământ unde îşi vor înscrie odraslele.
"Până acum, înscrierea se făcea strict pe baza recensământului realizat de grădiniţe. Acum, se face apel la părinţi să îşi înscrie copiii în timp util la şcoala dorită, respectiv până în 1 mai.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior491492493494495496497498499500UrmătorSfârşit »

Page 497 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact