logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
ALERTĂ MAXIMĂ LA GRANIŢA CU UCRAINA: Controale la frontieră pentru stoparea pestei porcine africane PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 15:55

Controalele de la frontiera cu Ucraina, efectuate de medicii veterinari maramureşeni, se vor intensifica în perioada următoare, potrivit unei decizii luate de către Guvernul României, zilele trecute.
 
Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată în 8 martie, Executivul a stabilit măsuri suplimentare pentru prevenirea şi detectarea imediată a pestei porcine africane, în vederea supravegherii pasive, atât la porcii domestici, cât şi la mistreţi, întărirea şi îmbunătăţirea măsurilor de biosecuritate în fermele de porci, precum şi intensificarea controalelor la punctele de intrare în România de la frontiera cu Ucraina. Toate acestea pentru a preîntâmpina introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste ţări.
Citeşte mai mult...
 
Posturile de tranformare a energiei electrice sunt tot mai cautate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Martie 2017 13:08

Posturile de transformare compacte sunt echipamente care indeplinesc toate procesele de producere, transport si distributie a energiei electrice, si se folosesc pentru a racorda consumatori publici, industriali (inclusiv in santiere de constructii, irigatii in agricultura, etc.) sau casnici de curent electric la reteaua de medie tensiune, aceste cabine de tensiune avand puteri cuprinse intre 40 si 2500kVA, cu tensiuni de 6; 10; 20kV. Posturile de transformare (PT) sunt folosite in cadrul retelelor electrice trifazate de distributie de tensiune medie, radiale sau buclate pentru alimentarea instalatiilor electrice de joasa tensiune (pana la 1 kV inclusiv), si sunt preferate pentru ca au numeroase avantaje, dintre care amintim instalarea lor rapida, durata de viata de treizeci de ani, mentenanta scazuta, siguranta in functionare atat pentru persoanele care opereaza cu un post de transformare cat si pentru mediu, fiind realizate in varianta constructiva, cu acces atat din exterior cat si din interiorul cabinei de tensiune electrica, in functie de nevoile clientului.

 

Un post de transformare a energiei electrice este alcatuit dintr-o fundatie de beton armat si anvelopa de beton, integral prefabricata, alaturi de echipamentul de joasa tensiune si cel de medie tensiune. In timp ce fundatia este conceputa sa fie rezistenta la apa pentru a evita orice fel de situatii nedorite, anvelopa are un sistem de ventilatie naturala care asigura gradele de protectie si siguranta pentru o buna functionare, ce include IP 54 pentru camera de medie tensiune si de joasa tensiune, si IP 45 pentru post si clasa de temperatura.

Ultima actualizare Vineri, 10 Martie 2017 13:52
Citeşte mai mult...
 
Fonduri europene 2017: Mici afaceri vor putea primi sediu in incubatoare finantate cu pana la 7 milioane de euro PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Martie 2017 09:42

Antreprenorii romani care vor sa-si deschida mici afaceri vor putea primi sediu temporar, indrumare in business, servicii de contabilitate si financiare in incubatoare de afaceri finantate cu fonduri europene. Incubatoarele vor putea fi amenajate inclusiv in cladiri dezafectate, pentru care se vor putea primi finantari europene intre 200.000 euro si 7 milioane euro, in cadrul Programului Operational Regional (POR). Primariile, universitatile ar si firmele private de toate dimensiunile, inclusiv microintreprinderile, isi vor putea face sau extinde incubatoare de afaceri cu banii de la UE, in care sa ajute antreprenorii sa-si deschida la randul lor mici firme. 
 
Vorbim despre o noua linie de finantare, care nu este inca disponibila, aflandu-se momentan in dezbatere publica: apelul de proiecte 2.1B - "Incubatoare de afaceri", din cadrul axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, prioritatea de investitii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial. 
Citeşte mai mult...
 
Fiscul isi schimba abordarea controalelor, acestea facandu-se exclusiv in functie de analiza de risc PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Martie 2017 09:29

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, acestea urmand sa se faca exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc", au transmis joi reprezentantii ANAF. Daca vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de Fisc, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale, mai spun reprezentantii ANAF. Acestia atrag atentia contribuabililor ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a deduce, atat in scopul impozitului pe profit cat si al TVA, doar sumele aferente tranzactiilor la care au dreptul. 
Citeşte mai mult...
 
Avantajele folosirii unui aparat de epilat IPL PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Februarie 2017 20:33

Va mai aduceti aminte de perioada in care femeile nu se epilau? Nici noi, si nici nu vrem sa ne aducem aminte. In ziua de azi, nu mai exista vreo femeie care sa tina la modul in care ea arata si sa nu se epileze. E normal ca orice fata sau femeie sa se ingrijeasca si sa arate cat mai bine atat pentru confortul personal cat si pentru a atrage intr-un mod placut privirile barbatilor. Pentru a obtine o piele fina, femeile au cautat diverse metode si au facut numeroase sacrificii de-a lungul istoriei, insa primul aparat de epilat a aparut abia acum un secol. De atunci, pe masura ce stiinta a avansat, si tehnologia de realizare a aparatelor de epilat a progresat, venind in ajutorul femeilor cu metode cat mai putin invazive si dureroase pentru a obtine pielea fina pe care si-o doreau pentru o perioada cat mai lunga. Asa s-a ajuns azi ca o tehnica speciala de epilat care era accesibila pana nu demult doar saloanelor de frumusete sa devina la indemana oricarei persoane datorita unui obiect de ingrijire personala cunoscut ca fiind cel mai bun epilator ipl. Despre ceea ce inseamna de fapt ipl vom vorbi in continuare. 
Citeşte mai mult...
 
Proteste la Sighetu Marmatiei privind ordonanta de urgenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Februarie 2017 00:55

Ultima actualizare Vineri, 03 Februarie 2017 01:01
 
S-au modificat formularele pentru încadrarea copiilor în grad de handicap PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Ianuarie 2017 12:57

Criteriile și metodologia pentru evaluarea și încadrarea copiilor cu dizabilități în grad de handicap au suferit modificări recente, potrivit Ordinului nr.1306/1883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap și a modalităților de aplicare a acestora, respectiv Ordinului nr. 1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea şi intervenţia integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap, a orientării şcolare şi profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi în vederea abilitării şi reabilitării copiilor cu dizabilităţi şi/sau cerinţe educaţionale speciale, cel din urmă fiind publicat în Monitorul Oficial nr. 1019/2016.

Citeşte mai mult...
 
Valoarea punctului de pensie este de 917,5 lei. Idemnizaţiile pentru veteranii de război rămân la nivelul din decembrie. Impozitul pe venit şi plata CASS vor fi eliminate PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Ianuarie 2017 08:05

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş anunţă schimbări odată cu debutul noului an. Începând cu 1 ianuarie 2017, stabilirea valorii punctului de pensie, a cuantumului indemnizaţiei de însotitor, a indicelui de corecţie şi a bazei de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate asupra veniturilor din pensii vor fi diferite faţă de anul precedent.

Indice de corecţie, de 1,14

Cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor, reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie, şi va fi de 734 lei. Indicele de corecţie în anul 2017 va fi 1,14. Începând cu 1 ianuarie 2017, pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurari sociale de sănatate o reprezintă numai partea de venit care depaşeşte valoarea de 918 lei. Valoarea punctului de pensie va fi 917, 5 lei. “Pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2017, în situaţia în care veniturile bazei de calcul depăşesc valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut , contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează în limita acestui plafon, care este 13.405 lei. Astfel, până la adoptarea legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2017, pentru pensiile al căror cuantum este mai mare de 13.405 lei, contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate se va calcula numai asupra sumei de 12.487 lei (13405 lei-918 lei)”, a arătat Lucica Pop, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

Idemnizaţiile pentru veteranii de război rămân la nivelul din decembrie.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele proiectului "O cana de Fericire" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Decembrie 2016 13:35
Ieri, 27 decembrie, clubul Rotaract Sighet a derulat in Parcul Mare din Sighet, proiectul districtual ”O cana de Fericire”. Proiectul a avut loc in luna decembrie in majoritatea oraselor din tara, acolo unde exista cel putin un club Rotaract. Scopul proiectului in sine este de a aduna bani pentru a putea realiza un proiect, pentru a ajuta comunitatea sau a interveni intr-un caz social. 
Clubul Rotaract Sighet a strans ieri suma de 3050 de lei, bani care vor fi utilizati pentru a finaliza lucrarile de renovare a trei bai din incinta sectiei de Obstetrica-Ginecologie, a Spitalului Municipal Sighet. Sub sloganul ”Prietenul Spitalului”, sighetenii au donat bani in schimbul unei ”cani de fericire”. Pe aceasta cale, clubul Rotaract Sighet tine sa multumeasca celor doua cluburi Rotary, respectiv clubul Rotary Sighet si Rotary Voievodal pentru ajutorul dat in acest proiect, precum si celorlalti sponsori si parteneri. Prima parte a proiectului s-a incheiat si urmeaza ca in primavara sa se finalizeze prin terminarea lucrarilor la cele 3 bai.
Ultima actualizare Miercuri, 28 Decembrie 2016 13:39
Citeşte mai mult...
 
Iarna la Bârsana - Peter Lengyel este inconfundabil cand vine vorba de natura si frumusetile ei PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 19:21

''Pentru iarna 2016-2017, este destul de probabil să fac circa 10-15 ieșiri pe la Bârsana. O să fie un fel de zonă preferențială pentru fotografiere de iarnă, alături de Breb… și cred că ar merita continuată explorarea hivernală a munților Igniș precum și a văii Ronișoara… în loc de a hiberna în casă. Dacă ai aceste 4 zone cât de cât conturate, poți să ai o abordare mai programatică, nu doar să te bazezi pe hazard. Fiecare dintre cele 4 teritorii este fix îndeajuns pentru a avea spectaculozitate de toate felurile, șanse de a vedea specii sălbatice și peisaje care să merite efortul de a ajunge în acele locuri, în mijlocul zăpezilor.

Pentru a avea riscuri mai reduse, este de preferat să abordezi pe timp de iarnă doar zone pe care le cunoști ca în palmă, din perioadele fără zăpadă. Adică, în zona Bârsana am făcut destule ieșiri în vara 2016, încât să știu fiecare piatră, fiecare cioată și fiecare înmlăștinire de pe traseele pe care le-aș parcurge în zăpezi. Să faci mari experimente în locuri mai necunoscute, adaugă ceva risc de care deloc nu este nevoie. Pentru a avea chef de creativitate fotografică naturalistică și de filmare, trebuie să ai senzația de siguranță, să cunoști exact locul în care ești, să percepi exact cum se poate ajunge aici și cum se poate merge înapoi la șosea, când este seară. Este un fel de echilibristică între accesarea cu echipamente foto/video serioase a locurilor cele mai frumoase și mai sălbatice, cu cele mai promițătoare subiecte… totuși păstrând la minim riscurile, efortul și deranjul… încât să simți că a meritat. Să simți că a fost perfect. Că a fost splendid.''

Foto:Peter Lengyel

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a stabilit situatiile in care pot fi ridicate vehiculelor parcate neregulamentar PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 13:05

Guvernul a aprobat joi o hotarare privind unele proceduri pentru ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar. Masurile aprobate de Guvern nu vizeaza un rol punitiv al masurii, acest lucru intrand in sfera raspunderii contraventionale. Insa, prevad un set de reguli procedurale care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial. Vezi in ce situatii pot fi ridicate masinile.

In acest sens, Executivul a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicarii acestei masuri tehnico-administrative.
Citeşte mai mult...
 
Drama unui sighetean care riscă să rămână pe drumuri în plină iarnă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Decembrie 2016 21:13
Cu o situație dramatică se confruntă sigheteanul Mihai Gheorghe. Imaginea oferită de acest biet bătrân, în vârstă de 73 de ani, este greu de descris în cuvinte. Abia mișcându-se, deplasându-se doar cu ajutorul unui cărucior cu rotile, este nevoit să înfrunte un destin crud. A crescut la casa de copii. A muncit o viață întregă în subteran. Ajuns la vârsta pensionării a avut parte de un tratament inuman din partea fiului care, neavând milă de el, îl bătea regulat. Cu lacrimi în ochi, nea Gheorghe ne povestește : “ La început m-am îmbolnăvit de diabet, iar ulterior am dezvoltat alte boli, nu mai puțin de 14 afecțiuni,  care într-un final m-au doborât la pat și mă pot mișca doar cu ajutorul unui scaun cu rotile, fiind încadrat în pensie cu handicap grav. Am rămas să-mi duc traiul cu cel care credeam că-mi va fi un sprijin la bătrânețe. Nu a fost să fie. Soția a rămas cu casa iar eu cu fiul meu ne-am mutat într-un apartament pus la dispoziție de un cetățean. În loc să-mi fie alături propriul meu copil mă bătea rău de tot ca să-i  dau banii de pensie. Dumnezeu a făcut ca el să moară înaintea mea. Proprietarul apartamentului mi-a spus că trebuie să-l eliberez. Unde să mă duc?
Citeşte mai mult...
 
Drujba pe curent electric, ajutorul din gospodaria casei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 18:41

De cele mai multe ori, a locui la casa presupune, pe langa numeroasele avantaje, si munca suplimentara in curtea gospodariei. Indiferent daca e vorba de o casa de vacanta sau una in care locuiti zi de zi, o drujba pe curent electric este foarte utila pentru a taia lemne de foc, cherestea sau a amenaja si intretine curtea (crearea unor bancute de lemn, curatatul copacilor de crengi, toaletarea sau modelarea gardului viu si multe altele).


 

In cazul in care aveti un gard viu, e important sa stiti ca plantarea si toaletarea lui e indicat sa se faca primavara, lunile aprilie si mai fiind cele mai potrivite pentru aceasta operatiune, in timp ce copaceii pot fi tunsi cu o drujba pe curent electric in al treilea an de la plantare.

Ultima actualizare Miercuri, 14 Decembrie 2016 18:51
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 191

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact