logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Premiul Pritzker 2009 pentru cel mai bun arhitect a fost castigat de un elvetian PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 09:05

Premiul PritzkerPremiul Pritzker 2009 pentru cel mai bun arhitect, echivalentul premiului Nobel pentru stiinte, a fost decernat elvetianului Peter Zumthor, informeaza AFP. 

Infiintat in 1979, la initiativa fundatiei Hyatt, sustinuta de Pritzker, o veche familie de antreprenori care activeaza in domeniul turismului, originara din Chicago, premiul consta intr-un cec de 100.000 de dolari si o medalie din bronz. 

Peter Zumthor va primi premiul Pritzker in timpul unei ceremonii care va avea loc in Argentina, pe 29 mai, la palatul Consiliului Municipal din Buenos Aires. 

"Recompensa se acorda in fiecare an unui arhitect in viata, a carui opera demonstreaza talentul, viziunea si angajamentul care au adus contributii importante in arhitectura", sustine fundatia.

Citeşte mai mult...
 
AC/DC concerteaza in Romania pe 31 mai, la Bucharest Rock Arena PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:50

AC/DCLegendara trupa AC/DC va concerta pe 31 mai in cadrul festivalului Bucharest Rock Arena, ce se va desfasura pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 15. Bucharest Rock Arena, cel mai mare festival rock din tara, va avea loc pe 30 si 31 mai, au anuntat organizatorii.

AC/DC a lansat in octombrie 2008 primul material discografic din ultimii opt ani, albumul Black Ice. Fondata in 1973, la Sydney, Australia, de fratii Angus si Malcolm Young, trupa a trecut prin mai multe formule inainte de a lansa albumul de debut, High Voltage (1975). Componenta a ramas stabila pana cand basistul Cliff Williams l-a inlocuit pe Mark Evans in 1977, an in care a fost lansat Highway to Hell, cel mai cunoscut album din istoria trupei.

Solistul trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980, la varsta de 33 de ani, din cauza abuzului de alcool. Membrii trupei AC/DC, impreuna cu noul solist, Brian Johnson, au inregistrat apoi Back in Black, un tribut adus lui Bon Scott, acesta devenind ulterior al cincilea cel mai bine vandut album din istorie.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 05:53
Citeşte mai mult...
 
A apărut un nou număr al revistei “Bruna” PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:24

În aceste zile a apărut nr. 33 al revistei “Bruna”, periodic al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine (ACT) “Bruna-Schwyz” din Sighetu Marmaţiei. Cu toate că este adresată crescătorilor de animale şi specialiştilor din domeniul zootehnic, revista - apărută în condiţii grafice excelente, bogat ilustrată şi pagini color - cuprinde o serie de articole care pot suscita interesul oricărui cititor. În paginile sale este prezentată Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din România şi ACT “Bruna-Schwyz”, cu cei 18 ani de intensă şi productivă activitate ajunsă la “vârsta majoratului”, precum şi altă aniversare, cea a promoţiei 1958 a Facultăţii de Zootehnie Timişoara din care au făcut parte mai mulţi maramureşeni, nume de referinţă ale zootehniei. Paginile de specialitate cuprind articole legate de proiectarea femelor de taurine, amorsarea dezvoltării economice durabile alternative şi avantajele agriculturii la scară mică, creşterea raţională a viţelelor de reproducţie, particularităţile funcţiilor de reproducere la bovine etc, precum programul manifestărilor organizate de ACT “Bruna-Schwyz” în cadrul jubileului “Bruna de Maramureş - 50”.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 05:27
Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei, peste o mie de credincioşi romano-catolici au participat la sfinţirea bucatelor de Paşti PDF Imprimare Email
Duminică, 12 Aprilie 2009 09:26

Sfintele Paşti, marchează miracolul Învierii Domnului, iar actele de purificare din Săptămâna Luminată readuc echilibrul şi armonia creştinilor. Farmecul sărbătorii este dat atât de semnificaţia religioasă cât şi de tradiţiile, obiceiurile şi simbolurile pascale, cu specific aparte fiecărei comunităţi religioase. Comunitatea maghiară din Sighetu Marmaţiei, în marea ei majoritate romano-catolică şi reformată, sărbătoreşte cu smerenie şi bucurie conform unor tradiţii vechi de peste o mie de ani, din vremurile încreştinării sub regele Szent Istvan (Ştefan cel Sfânt). După slujba de Învierea oficiată în noaptea de sâmbătă spre duminică de către protopopul Szinovácz György şi preotul Hajtajer István la biserica cu hramul "Sfântul Carol de Borromeo" , binecuvântarea focului nou şi a candelei pascale, litanii şi lepădări, credincioşii au luat lumină din lumină şi s-au precipitat spre casă pentru a pregăti coşurile cu pască. Dimineaţa, peste o mie de sigheteni cu flori, lumânări s-au înşirat de-a lungul străzii ce mărgineşte parcul din centrul oraşului cu coşurile pline de ouă roşii, cozonaci, vin, tradiţionalele felii de şuncă, ceapă verde şi ridichi roşii. După ce bucatele au fost sfinţite, credincioşii s-au întors acasă pentru a le împărţi cu membrii familiei: nerăbdători, copii au pornit să caute darurile aduse de iepuraş ascunse - după tradiţie - de cu seară prin ungherele casei, în curte sau în grădină. După masa de prânz la care credincioşii romano-catolici au urmărit urările "Urbis et orbi" rostite pe canalele mass-media de Papa Bendict al XVI-lea, tinerii şi bărbaţii au pornit la tradiţionalul "stropit", prin care vestea şi bucuria Învierii este dusă din casă în casă.

Ultima actualizare Duminică, 12 Aprilie 2009 10:24
Citeşte mai mult...
 
Sighet Online va ureaza "Un Paste fericit!" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Aprilie 2009 09:19

Sighet Online le ureaza "Un Paste fericit!" tuturor celor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului. Fie ca Sfintele sarbatori de Paste sa va aduca armonie, caldura sufleasca si implinire alaturi de cei dragi!

Cu drag,

echipa SIGHET ONLINE 

 
« ÎnceputAnterior601602603604605606607608609610UrmătorSfârşit »

Page 601 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact