logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Stand-up comedy in Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 09:22

Trupa Brigada 2 pe trei va sustine un stand-up comedy in Baia Mare.
Spectacolul va avea loc la Teatrul de Papusi din municipiu, vineri, 6 martie incepand de la ora 19:00.

Show-ul se numeste “Prima Bucata” iar organizatorii spun ca ar fi “cel mai tare spectacol de comedie”. Pretul unui bilet de intrare este 15 lei.

Spectacolele de stand-up comedy, in prezent, sunt tot mai numeroase. Acest gen de teatru prinde la public deoarece "actorii" vorbesc despre realitate asa cum este, folosind un vocabular obisnuit pentru toti, ei arata oamenilor cat de jalnica si ridicola este deseori viata lor.

 Parcalab si Flavius Kocsis fac umor de mai multi ani, respectiv 4 si 8 ani, insa proiectul "Brigada" a inceput in septembrie 2008.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:39
Citeşte mai mult...
 
1 Martie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 07:22

Un fir rosu, altul alb
Anotimpuri se despart
Primavara iarasi vine
De la mine, numai bine!

Sa-ti fie micul martisor
Prilej de bucurie
Acum, cand florile de gheata pier
Iar primavara iar invie!

 

Martie cel calator
Iti trimite-un martisor
Nu e lucru de valoare
Dar atentia e mare.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:52
Citeşte mai mult...
 
Liceenii sigheteni au oferit un spectacol copiilor din sistemul de protectie sociala PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 13:27

Intre Grupul Scolar Forestier (GSF) din Sighetu Marmatiei si Centrul de Primire Urgenta functioneaza un parteneriat educational numit generic "Copii pentru copii". In cadrul acestuia, liceenii prezinta mici spectacole, se joaca cu cei mici si, in general, participa la activitatea centrului condus de Viorica Zlati. In aceste zile s-a derulat una dintre actiunile GSF: un grup de 29 elevi, coordonati de consilierul educativ Anca Cotfas, a prezentat un program artistic cu cantece, poezii, scenete si dansuri in care au fost inclusi si cei mici. 
"Pentru elevii nostri, intalnirile si activitatile in comun cu copii este o adevarata scoala, un curs aplicat de pedagogie. Pe langa aceasta, ei invata ca in preajma lor traiesc si copii care nu se pot bucura de o familie, copii cu dizabilitati care au si ei nevoie de dragoste: iar elevii liceului vin cu dragostea lor", ne-a explicat Livia Buciuta, directorul adjunct al liceului. Cu aceeasi dragoste, micii rezidenti ai centrului au hotarat sa le multumeasca prietenilor mai mari confectionand si daruindu-le martisoare.

Citeşte mai mult...
 
Savantul sighetean, dr. ing. Iosif Lingvay împlineşte azi 60 de ani PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 14:46
Dr. ing. Iosif LingvaySavantul Iosif Lingvay, fondatorul Laboratorului de cercetări în electroliza metalelor din Bucureşti, s-a născut la Sighetu Marmaţiei la 25 februarie 1949, dintr-o veche familie înnobilată în anul 1649 de către principele Rakoczi Gyorgy II. După şcoala elementară şi liecul în oraşul natal, Iosif Lingvay urmează Facultatea de Chimie din Bucureşti după absolvirea căruia este angajat inginer la Fabrica de Semiconductori din capitală (IPRS Băneasa) unde se ocupă de dezvoltarea diodei cu siliciu şi a tiristorilor, o noutate pentru Rom]nia. Pentru o scurtă perioadă lucrează ca inginer proiectant principal la Uzina Piese Schimb Auto "Maramureşana" din Sighetu Marmaţiei unde a pus în funcţiune atelierul de galvanizare şi a specializat în domeniu o serie de ingineri. Din anul 1985 este invitat să lucreze la Institutul de Cercetări şi Proiectări în Electrotehnică unde, în anul 1991 organizează un nou laborator, cel de cercetări în electroliza metalelor. În cariera lui, savantul sighetean a realizat studii şi cercetări în domeniul tehnologiilor electrochimice, în special al tehnologiilor de rafinare a metalelor şi a protecţiilor anticorosive active, a dezvoltat o serie de echipamente şi dispozitive specifice destinate controlului şi combaterii coroziunii în medii electrolitice şi, nu în ultimul rand, a lucrat pentru securitatea electrică a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, electrosecurizarea magistralelor de transport de gaze naturale şi alte hidrocarburi.
Citeşte mai mult...
 
O nouă ediţie a Festivalului de umor Zâmbete în Prier PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 08:43
Casa de Cultură Vişeu de Sus, împreună cu Cenaclul de satiră şi umor “pupăza”, organizează în perioada 25-26 aprilie a VII-a ediţie a Festivalului naţional de umor “Zâmbete în Prier”. Cu această ocazie vor fi organizate două concursuri interesante. Unul de epigrame, cu temele “doctorul” şi “taxe şi impozite”. Aceste cuvinte vor trebui să apară obligatoriu în cele trei epigrame care vor intra în concurs. Lucrările vor fi trimise în trei exemplare cu motto şi plic închis, până cel târziu la data de 1 aprilie, pe adresa: Lucian Perţa, Casa de cultură, Vişeu de Sus, str. 22 Decembrie nr. 3, cu menţiunea “Pentru concursul de epigrame”. Al doilea concurs este unul de volum, inclusiv antologii. Pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă) tipărite în perioada aprilie 2008-aprilie 2009. Lucrările vor fi transmise în două exemplare până cel mai târziu în data de 20 martie, pe aceeaşi adresă, cu specificaţia “Pentru concursul de volum”. Lucrările destinate concursului nu se restituie, ele intrând în fondul de carte al Casei de Cultură.
Citeşte mai mult...
 
Concert DEINE LAKAIEN - 13 martie 2009 la Bucuresti! PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 22 Februarie 2009 11:34

Deine LakaienChromatic Vision si Media Services Events organizeaza vineri 13 martie, la club Fratelli Studios incepand cu orele 22.30, concertul extraordinar al trupei Deine Lakaien. Biletele se vor pune in vanzare incepand din 16 februarie in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro si au preturi cuprinse intre 90 si 120 RON. In seara evenimentului, biletele pot fi procurate si de la club Fratelli Studios.

Daca ai plecat dintr-o sala de concert si nu ai simtit altceva decat o durere acuta a urechilor, atunci in mod sigur nu ai fost la un concert Deine Lakaien. Emotia specifica anticiparii, urmata de o revelatie plina de sensuri si incununata de bucuria unei experiente extraordinare – iata miracolul intalnirii cu faimosii Deine Lakaien. “Vinovati” de toate acestea sunt Ernst Horn si Alexander Veljanov, doi artisti extraordinari obsedati de muzica lor, ce au reusit, in peste 20 de ani, sa transforme Deine Lakaien intr-un nume de legenda pentru melancolicii cu suflet gotic.Iata ca acum Deine Lakaien au raspuns pozitiv invitatiei Chromatic Vision si Media Services Events astfel incat vor fi prezenti pe 13 martie in clubul Fratelli Studios pentru un concert al celor mai frumoase piese din intreaga cariera.

Citeşte mai mult...
 
Concert NOM si Swords & Chords seara aceasta in Clubul Guliver PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 09:14

Azi, 21 februarie 2009, de la ora 21, in clubul GULIVER din Sighetu Marmatiei va avea loc un concert rock cu trupele sighetene N.O.M (Non Orchestra Machine), Swords & Chords si invitatii lor.

Clubul Guliver are o capacitate de aproximativ 150 de persoane. Organizatorii spera sa vina cat mai multi rockeri la acest eveniment.

Costul unui bilet este de doar 2 lei!

Ultima actualizare Sâmbătă, 21 Februarie 2009 09:46
 
Azi, “Capra cu trei iezi” la Teatrul de Păpuşi Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 08:42

Teatrul de Păpuşi din Baia Mare, prezintă azi spectacolul pentru copii “Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă. Regia artistică este asigurată de Aristotel Apostol, iar scenografia poartă semnătura Idei Grumaz. Toţi copiii şi iubitorii acestui gen de spectacol sunt aşteptaţi, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi. Preţul unui bilet este 3 lei.

Ultima actualizare Sâmbătă, 21 Februarie 2009 08:46
Citeşte mai mult...
 
Concert: In Flames in Romania - 30 martie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Februarie 2009 07:33

In FlamesIn Flames, cel mai bun produs rock de export al Suediei, canta in premiera in Romania, pe 30 martie, la Arenele Romane din Bucuresti. Cu doua milioane de albume vandute in intreaga lume, si 11 premii inregistrate numai anul trecut, In Flames sunt in mod hotarat o influenta notabila asupra noului val de metalcore. Show-ul incepe de la ora 20.00, iar accesul la spectacol este permis incepand cu ora 19.00. Evenimentul este organizat de Events.

Infiintata in 1990, in Gothenburg, trupa In Flames a lansat de-a lungul carierei noua albume de studio si un DVD live. Din ce in ce mai populara in ultimii ani, atat in Suedia, cat si pe plan international, trupa a fost premiata de patru ori la Grammis (varianta suedeza a premiilor Grammy). In 2005 au castigat primul lor Grammis pentru cel mai bun album Hard rock/Metal pentru "Soundtrack to Your Escape". In 2006, au castigat premiul "Swedish Export", devenind prima trupa metal in istoria Suediei cu o asemenea performanta. In palmaresul lor au mai bifat in 2008 premiul "Best international Band" la gala Metalhammer Golden Gods, iar in 2009, inca patru Grammis, printre care si "Best Hard Rock" pentru cel mai recent album al lor.

Citeşte mai mult...
 
KENNY G vine in Romania pe 30 aprilie 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 11:02

Kenny GCelebrul saxofonist american Kenny G, intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga nota muzicala cantata la saxofon (45 minute si 12 secunde) si castigator de Grammy, vine pentru prima data in Romania, in primavara acestui an!

Organizatorii The Agent.ro si VreauBilet.ro au stabilit ca acest eveniment sa se desfasoare la Sala Palatului din capitala pe data de 30 aprilie. O premiera absoluta ce reprezinta un real motiv de bucurie pentru toti iubitorii de gen, pentru ca vor avea unica ocazie de a reasculta melodii, care de-a lungul activitatii sale, s-au clasat pe primele pozitii in top-urile internationale si care astazi inca se mai bucura de un succes rasunator in iutreaga lume.

Biletele pentru concert vor fi puse in vanzare in cursul saptamanii viitoare si vor putea fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Palatului, Magazinul Muzica , Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center, sau online prin www.vreaubilet.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro.

Citeşte mai mult...
 
Se împlinesc 657 de când Sighetul a devenit oraş regal şi 41 de ani de când a devenit municipiu PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 14:43
Foto: gravura Sighet, probabil sec. XVIIIÎntâmplător, pentru Sighetu Marmaţiei luna februarie este marcată de două evenimente care au marcat devenirea localităţii. Cu 657 de ani în urmă, la 18 februarie 1352, regele Ludovic I al Ungariei extindea şi asupra Sighetului privilegiile orăşeneşti acordate în anul 1329 de către regele Carol Robert de Anjou celor partu aşezări de "oaspeţi regali" din Maramureş - respectiv Visk, Hust, Teceu şi Câmpulung la Tisa - printr-o diplomă a cărei copie datată 1697 se află la Conventul Mănăştur din Cluj. Tot în februarie, mai exact în data de 16 februarie 1968, Marea Adunare Naţională vota în unanimitate Legea nr. 2 privind organizarea administrativă a teritoriului Republicii Socialiste România, prin care, după ce la 6 septembrie 1950 şi-a pierdut statutul de capitală a judeţului pe care l-a avut din sec. al XIV-lea, oraşul Sighet devine legal parte a judeţului Maramureş cu reşedinţa la Baia Mare (nr. 24 pe lista de la Art. 9.), şi preia comunele Vadu Izei cu satul Valea Porcului (rebotezată ulterior mai elegant Valea Stejarului) şi Sarasău. Aceeaşi lege declara Sighetul municipiu (nr. 43 pe lista de la Art. 10) şi îi redă numele de Sighetu Marmaţiei sub care fusese cunoscut secole de-a rândul.
Ultima actualizare Luni, 16 Februarie 2009 14:50
Citeşte mai mult...
 
Circle II Circle in concert la Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Februarie 2009 12:55

Circle II CircleCircle II Circle este o formatie americana de heavy metal din Tampa, Florida. Stilul abordat este un mix de heavy si power metal, incorporand de asemenea o serie de elemente si structuri de progressive metal, cu o costructie generala a pieselor care scoate in evidenta expresivitatea si unicitatea vocii lui Zak Stevens. Dupa cum Zak explica, numele formatiei il reprezinta incheierea unui ciclu muzical, perioada petrecuta in Savatage, si inceperea altuia nou, redescoperirea unor noi valente artistice, acceptand in acelasi timp influentele anterioare.

Formatia a fost infiintata in 2001 de Zachary Stevens, fost vocal Savatage in perioada 1992-2000. Dupa patru albume lansate cu acestia, Zak a ales sa urmeze un alt drum, come-backul mult asteptat producandu-se intr-un interval relativ scurt de timp, acesta formand Circle II Circle si alaturi de Jon Oliva si Chris Caffery, fosti membri Savatage de asemenea, a compus piesele primului album de studio, intitulat „Watching In Silence”. In componenta initiala a Circle II Circle ii mentionam alaturi de Zak, pe Matt LaPorte (chitari), John Zahner (claviaturi), Kevin Rothney (bas) si Chris Kinder (tobe). Albumul de debut a fost primit exceptional de media si public, Circle II Circle fiind alesi drept „best new-comer act” in multe sondaje si topuri ale revistelor de specialitate.

Ultima actualizare Luni, 16 Februarie 2009 13:03
Citeşte mai mult...
 
Eveniment Kogaionon - 21 martie 2009 la Brasov PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 15 Februarie 2009 19:20

Ce se va intampla pe 21 martie, la Brasov, incepand cu orele 20.00, in clubul Suburban?

O Seara Experimental Black Metal ce se va putea prelungi printr-un AFTERPARTY pana dimineata, impreuna si cu trupetii !

 Ar fi de retinut trei aspecte importante:

 Lansarea publicatiei Underground Dark/Metal/Goth/Ambient KOGAIONON nr.10;

 Concert de lansare al noului album INDIAN FALL (trupa brasoveana adepta a unui stil Black Metal avantgardist);

 Concert in premiera pentru Romania cu trupa suedeza SHINING (Black/Doom Metal);

  Daca doriti sa aflati cum vad cele doua trupe acest eveniment, cititi aici :

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit »

Page 238 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact