logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Jan Garbarek, Chick Corea şi Richard Bona cântă la Bucureşti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:38

Jan GarbarekRichard Bona, Power of Three (Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke) şi Jan Garbarek Group sunt primele trei concerte confirmate la festivalul bucureştean Bucharest Masters of Jazz. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de Media Services Events la Sala Palatului în perioada 23-25 octombrie 2009.

După ce a cântat la Sibiu şi la Gărâna, saxofonistul Jan Garbarek ajunge pe 25 noiembrie şi în Capitală. Promotor al jazzului ambiental, artistul norvegian are la activ peste 60 de albume, în care influenţele scandinave se combină cu cele orientale, dar şi cu motive medievale. “Soundul inconfundabil al lui Jan Garbarek are ceva special, ce reuşeşte să transporte publicul într-o zonă ireală, combinând ritmurile tribale de tobe cu sunete rock, muzică electronică şi beat-uri africane”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Pianistul Chick Corea, percuţionistul Lenny White şi basistul Stanley Clarke ajung pe 24 octombrie la Bucureşti sub formula Power of Three.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:49
Citeşte mai mult...
 
JON OLIVA'S PAIN confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 02 Mai 2009 07:56

John OlivaTurneul european al grupului american JON OLIVA'S PAIN, care va începe la sfârşitul lunii mai, va include şi România. Jon Oliva's Pain va cânta în Sibiu la cea de-a doua ediţie a festivalului ROCKIN' TRANSILVANIA, în ziua de duminică, 14 iunie.

Jon Oliva's Pain este proiectul solo al muzicianului Jon Oliva, binecunoscut în întreaga lume datorită celebrului grup SAVATAGE, pe care l-a înfiinţat la începutul anilor '80 împreună cu fratele său, chitaristul Criss Oliva. După decesul fratelui său într-un tragic accident rutier, în anul 1993, Jon Oliva a rămas în Savatage, dar trei ani mai târziu a pus bazele unui proiect nou, intitulat Trans-Siberian Orchestra, care a înregistrat un mare succes şi al cărui stil muzical este o combinaţie de rock simfonic, metal progresiv şi elemente de muzică clasică. În 2003 Jon Oliva a înfiinţat un nou grup, intitulat iniţial The Jon Oliva Project, şi al cărui nume a fost schimbat mai târziu în Jon Oliva's Pain.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:21
Citeşte mai mult...
 
Festivalul International de Foarte Scurt Metraj - 8 mai, Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 11:42

Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj (Festival International des Tres Courts) va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 20.00, in Gold Time Club Baia Mare din incinta Casei Tineretului. Festivalul are loc in 7, 8 si 9 mai, in 80 de orase din 14 tari, din care 26 din Romania. Tres Courts propune o selectie de filme foarte scurte venite din lumea intreaga, fiecare film avand o durata de sub trei minute (fara titlu si generic). Originalitatea festivalului consta in difuzarea simultana a peste 70 de filme foarte scurte in toate tarile participante. In Baia Mare, organizator al actiunii este Fundatia Maratin. Evenimentul este coordonat de Centrul Cultural Francez Cluj-Napoca, cu sprijinul Orange. eMaramures.ro este partener media al evenimentului.

Ce se intampla in curand la Paris, Cluj, Tel Aviv, Bruxelles, Brasov, Padova, Belgrad, Alba Iulia, Marseille, Luxembourg, BAIA MARE, Alger, Geneva, Targu Mures, Berlin, Bucuresti, Bamako, Iasi, Aiud, Debrecen, Timisora, Ramallah, Oradea, Pitesti, Chisinau?

Citeşte mai mult...
 
Hram la Biserica Ortodoxa din Stramtura PDF Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2009 19:41

Prea Sfintitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, va fi prezent, duminica, in mijlocul credinciosilor din comuna Stramtura. Stramturenii vor sarbatori hramul bisericii din localitate care se numeste "Duminica Mironositelor". Credinciosii din imprejurimi si de pe Valea Izei si Valea Viseului sunt asteptati in numar mare sa participe la sfintele rugaciuni oficiate in aceasta a doua duminica de dupa Sfintele Pasti.

Citeşte mai mult...
 
Transilvania Jazz Festival il aduce pe Ravi Coltrane PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Aprilie 2009 12:50

Cinci zile si cinci nopti ale lunii octombrie, Clujul va fi gazda Transilvania Jazz Festival (TJF), manifestare aflata la a III-a editie. Desfasurandu-se in perioada 16 - 20 octombrie, evenimentul organizat de asociatia culturala "Cetatea Alba", in colaborare cu Centrul Cultural Francez (CCF) Cluj, ii va avea drept cap de afis pe pianistul George Cables si pe saxofonistul Ravi Coltrane din SUA. In plus, "cireasa de pe tortul" festivalului o va constitui recitalul bateristului american Billy Cobhan, care va sustine primul duo cu Cables dupa aproape 50 de ani. 

Din Romania, numele avute in vedere de organizatori sunt saxofonistul Cristian Soleanu, pianistul Sorin Terinte, contrabasistul Vlaicu Golcea, cantaretele Marta Hristea, Maria Raducanu si Teodora Enache.  

"Editia de anul trecut a fost primita foarte bine si speram ca si anul acesta sa ne bucuram de acelasi succes. Am avea nevoie macar de bugetul pe care l-am avut si anul trecut, adica 155.000 de lei, dar deocamdata am primit de la Primarie, in prima faza, doar 5.000 de lei. Festivalul este un eveniment special si unic, pe care niciun iubitor de muzica jazz nu trebuie sa-l piarda", a precizat organizatorul Transilvania Jazz Festival, Simona Hodos.

Citeşte mai mult...
 
"Straini in noapte" cu Florin Piersic si Emilia Popescu in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 10:05

Emilia Popescu si Florin Piersic Dupa piesa „Monoloagele vaginului” cu Diana Giubernea, in regia Mona Gavrilas, piesa jucata in luna martie a.c., publicul sighetean se poate bucura de un noua piesa de teatru. “Straini in noapte”, piesa de teatru jucata cu succes inca din 2004 pe scenele din Paris, va fi prezentata luna viitoare si publicului sighetean. Cele doua roluri principale, jucate in Franta de Alain Delon si Astrid Vellon, sunt interpretate pe scena romaneasca de renumitii actori Florin Piersic si Elimia Popescu.

Piesa se vrea o comedie romantica in regia maestrului Radu Beligan, fiind o premiera pentru Romania. Ea va fi jucata pe scena Casei de Cultura “Viorel Costin” din Sighetu Marmatiei, in 19 mai, spectacolul urmand a incepe la ora 19.00.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura Sighet, pretul unui bilet fiind de 50 de lei. In Baia Mare, pretul unui bilet este de 60 lei, in timp ce in Bucuresti au fost puse la vanzare bilete cu preturi variind intre 22 si 53 lei.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Aprilie 2009 14:56
Citeşte mai mult...
 
Destruction confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 08:41

DestructionLegendarul grup german de thrash metal DESTRUCTION este confirmat oficial la ediţia a doua a festivalului Rockin' Transilvania, care se va desfăşura în weekend-ul 12-14 iunie la Sibiu, pe Stadionul Municipal. Destruction vor urca pe scena festivalului în ziua de duminică, 14 iunie.

Au existat încă de anul trecut discuţii cu agentul grupului, în vederea participării la Rockin' Transilvania. Membrii grupului Destruction şi-au exprimat de altfel dorinţa de a cânta la Sibiu încă din anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală a Europei. Organizatorii festivalului Rockin' Transilvania au plăcerea deosebită de a le acorda celor de la Destruction şansa de a se reîntâlni cu publicul românesc, de această dată într-un spectacol de excepţie în aer liber.

Citeşte mai mult...
 
Cartel Alfa Maramures a comemorat victimele accidentelor de munca PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 17:07

Sindicalistii maramureseni au aprins lumanari pentru colegii care au murit in accidente de munca.
In 28 aprilie, sindicalistii din intreaga lume, afiliati la Confederatia Sindicala Internationala (CSI), marcheaza Ziua Internationala a Comemorarii Lucratorilor accidentati sau decedati la locul de munca.
Si pe plan local, Cartel Alfa Maramures a comemorat azi victimele accidentelor de munca. "UST Cartel Alfa Maramures , impreuna cu toate sindicatele afiliate, au aprins lumanari in toate institutiile si societatile, rugandu-ne pentru cei ce ne-au fost odata colegi. Confederatiile sindicale cer partenerilor sociali, patronatelor si guvernului, sa faca o prioritate din securitatea in munca si sa se uneasca in actiuni pentru a asigura o buna sanatate si siguranta la locul de munca, pentru toti lucratorii", a declarat Florin Hossu, presedintele UST Cartel Alfa Maramures.
Statisticile oficiale ale Inspectiei Muncii la nivel national arata o situatie ingrijoratoare, mentioneaza Florin Hossu. In anul 2004, un numar de 5.695 de muncitori au suferit accidentari la locul de munca, din care 431 au decedat.

Citeşte mai mult...
 
„Terorismul... de lângă noi” la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Aprilie 2009 15:49

În perioada 28-29 aprilie 2009, în municipiul Baia Mare şi oraşul Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura sesiunea de informare organizată de Serviciul Român de Informaţii sub egida Campaniei de promovare a culturii de securitate „Terorismul... de lângă noi”.

Astfel, în ziua de marţi, 28 aprilie 2009, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Petre Dulfu" din Baia Mare, va avea loc o reuniune a reprezentanţilor SRI cu membri autorităţilor publice judeţene şi locale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi  mass-media.

Cu această ocazie experţi ai SRI vor dezbate aspecte referitoare la evoluţia noilor tipuri de ameninţări la adresa mediului de securitate în scopul conştientizării pericolului reprezentat de amplificarea fenomenului terorist la nivel mondial. Vor fi prezentate mecanismele de acţiune disponibile la nivelul autorităţilor locale şi al societăţii civile pentru combaterea acestui flagel, precum şi atribuţiile Serviciului pe linia prevenirii şi combaterii acestora.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 15:53
Citeşte mai mult...
 
"Sighet - apelul călăilor" PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 11:10

Miercuri, 29 aprilie, de la ora 14.00, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu", va avea loc lansarea romanului istoric "Sighet - apelul călăilor", de Ioan Chertiţie.

Vor vorbi despre cea de-a cincea carte a lui Ioan Chertiţie: prof. Viorel Rusu, directorul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Robert Furtos, muzeograf în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi Rezistenţei, prof. Nicoară Mihali, Vasile Dragomir, redactorul de carte. 
Moderatorul evenimentului este dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu". Cartea prezintă închisoarea din Sighetu Marmaţiei, din anii ’50 văzută prin prisma «miliţianului», ipostază care nu a mai fost prezentată până în prezent în niciun volum. "Lucrând în sistem, am înţeles lucrurile mai bine. Am stat de vorbă cu foşti gardieni, romanul este foarte bine documentat, cu foarte puţină ficţiune", spune autorul romanului, Ioan Chertiţie.

Citeşte mai mult...
 
În localitatea Năneşti a fost inaugurat un obiectiv muzeal local,”Casa Pătru Tomi” PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Luni, 27 Aprilie 2009 18:59
Duminică în localitatea Năneşti, în organizarea Fundaţiei culturale „Moroşanca”, preşedinte fondator interpreta de muzică populară Ileana Matus, a avut loc inaugurarea unui obiectiv muzeal local „Casa Pătru Tomi”. La eveniment au fost prezente personalităţi ale culturii maramureşene, reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari şi oaspeţi de la Bucureşti. La invitaţia preşedintei Fundaţiei „Moroşanca” au susţinut un program artistic interpreţi îndrăgiţi ai cântecului popular şi câteva formaţii de cântece şi dansuri populare maramureşene.

Trebuie precizat că obiectivul a fost achiziţionat şi recondiţionat de către Fundaţia „Moroşanca” iar intreriorul a fost reamenajat, după tradiţie , de Ileana Matus şi ţărăncile din sat. În „Casa Pătru Tomi” pot fi văzute elemente de mobilier autentic, patul cu perne, un leagăn, laviţa învălită, ruda cu cergi, lipideauă şi perne, văl de trăistuţe, lampa cu petrol, talgere, icoane pe sticlă învelite cu şterguri, şporul cu cuptior, lingure de lemn, stălaje cu blide.

Citeşte mai mult...
 
„Câte flori pe Iza-n sus" PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2009 15:36

În acest sfârşit de săptămână a avut loc în localitatea Dragomireşti ediţia a XIV – a a Festivalului Primăverii „Câte flori pe Iza-n sus”. Invitaţi au fost o serie de artişti de muzică populară precum şi formaţii şi grupuri de copii din Blaj, Budeşti, Suciu de Sus, Vadu Izei, Bogdan Vodă, Ieud, Şieu, precum şi grupul de copii din Bouţul Mic – Ucraina.

Evenimentul a început duminică la amiază cu parada portului popular şi a cailor înstruţaţi. Festivitatea a fost deschisă de primarul oraşului Dragomireşti, Vasile Iusco. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man a fost prezent la festival împreună cu prefectul Sandu Pocol o parte din parlamentarii maramureşeni: senatorul Gheorghe Mihai Bârlea, deputatul Doru Leşe, primarul din Sighetul Marmaţiei Eugenia Godja, şi alţi oaspeţi de seamă. Domnul Mircea Man le-a vorbit oamenilor din Dragomireşti despre proiectele în care este cuprins oraşul, despre munca primarului şi a tuturor factorilor implicaţi în dezvoltarea acestei comunităţi.

Citeşte mai mult...
 
Therion lanseaza un nou album - "The Miskolc Experience" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 26 Aprilie 2009 08:17

Suedezii de la Therion vor lansa un nou CD si DVD, intitulat The Miskolc Experience, pe 22 mai la Nuclear Blast. Prin acest material, Christofer Johnsson a incercat sa marcheze finalul colaborarii cu ceilalti instrumentisti, Kristian Niemann, Johann Niemann si Peter Karlsson. Pe DVD apar si filmari de la concertul Therion Goes Classic, de la Bucuresti.

DVD va contine:

Partea 1 - Classical Adventures:

01. Clavicula Nox
02. Dvorak: Excerpt from Symphony no. 9
03. Verdi: Vedi! le fosche notturne spotigle from Il Trovatore
04. Mozart: "Dies Irae" from Reqiuem
05. Saint-Saens: Excerpt from Symphony No. 3
06. Wagner: "Notung! Notung! Niedliches Schwert!" from The Ring

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 228 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact