logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Asociatia Clubul de dans sportiv "Mini Maxi Dc" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Mai 2009 10:02

Acum 17 ani se naşte formaţia „Mini Maxi”, având în componenţa elevii de elită de la catedra de coregrafie a ,,Şcolii de Artă Gh. Chivu”. Având în vedere că tematica abordată de echipă cuprindea un spectru larg de genuri: dans clasic, show dance dar şi dans sportiv în 1995 se afiliază la FRDS (Federaţia Română de Dans Sportiv).
Din acel moment ,,Mini Maxi” are un dublu statut, echipa prezentându-se cu cinste atât la reprezentaţiile culturale cât şi la cele sportive de gen, din ţară şi de peste hotare.
Din palmaresul echipei vom aminti câteva:
-1994 – Laureat al Festivalului de dans de Formaţii din Miskolc – Ungaria;
-1996 – Laureat al Festivalului Toamnei din Nyiregyháza – Ungaria;
-1997 – Premiul Special al juriului pentru echipa cea mai tânără la Campionatul Naţional de Formaţii din Bucureşti;
-1999 – Laureat al Festivalului Internaţional din Rijeka;
-2001 – Campioana României la secţiunea standard juniori şi vicecampioană la secţiunea latino juniori;
- Laureat al Festivalului Internaţional de Dans de la Székesfehérvár – Ungaria;
-2004 – Vicecampioană a României la Campionatul Naţional de Formaţii Standard din Bucureşti;

Citeşte mai mult...
 
Un incendiu violent a izbucnit la o gospodarie din Budesti PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Mai 2009 10:06

In ultimele 24 de ore, pompierii maramureseni au avut parte de mai multe interventii grele. Astfel, joi seara la ora 21.31, Detasamentul de Pompieri Baia Mare au indepartat de pe partea carosabila un stalp de telefonie care a cazut in urma unui accident rutier. Apoi, la ora 22, pompierii din Sighet, au stins un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Calinesti. Flacarile au mistuit 5 hectare de teren. Ieri 0.17, pompierii au fost chemati in ajutor la un incendiu izbucnit in oras, pe strada Tiblesului, la o magazie ce apartinea de o societate comerciala. Focul a fost stins dupa o ora si 15 minute. Flacarile au mistuit 30 mp de acoperis, 400 kg de faina, 200 kg de tarate, 5 mc de cherestea si 50 mp de perete din lemn. Incendiu s-a declansat, cel mai probabil, din cauza unor conductori electrici defecti. In fine, cea mai grea interventie au avut pompierii sigheteni.

Citeşte mai mult...
 
Tudor Gheorghe va pleca intr-un turneu in Canada! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Mai 2009 07:05

Tudor GheorgheIn timp ce bucura romanii din intreaga tara cu cele mai frumoase melodii lautaresti in cadrul turneului Mahalaua Mon Amour, Tudor Gheorghe pune la cale un mini-turneu in Canada pentru romanii stabiliti acolo. Acesta va include orase precum Montreal, 29 mai, la  Oscar Peterson Concert Hall,  Kitchener, 30 mai la The Gig Music Hall,  Toronto, 31 mai la The Carlu Concert Hall, Ottawa, 1 iunie la The Chamber at Ben Franklin Ctr, iar publicul este deja foarte entuziasmat de intalnirea cu artistul.

“In cautarea dorului pierdut”, caci acesta este numele spectacolului pe care maestrul il va sustine, se va desfasura in cadrul celei de-a treia editii a galei “Spirit of Romania” si s-a bucurat de un mare succes pe scenele din Romania si Moldova. Maestrul isi va continua astfel misiunea, aceea de a oferi o experienta fantastica de trecere prin istoria limbii si a poeziei romane, slefuind, asemeni unui bijutier priceput, fiecare nota muzicala pana la perfectiune.  Pana la plecarea in Canada, Tudor Gheorghe isi va continua insa turneul Mahalaua Mon Amour in Romania, oferind auditoriului cele mai frumoase melodii din epoca de aur a lautariei, urmand a  reveni la Sala Palatului din capitala pe 17 Mai, pentru a sustine cea de-a treia reprezentatie din dorinta de a statisface imensa cerere a publicului.

 

Citeşte mai mult...
 
Spectatorii români au fost extaziati de saxofonul lui Kenny G! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Mai 2009 06:58

Kenny G a inceput primul show-ul in România, chiar in mijlocul spectatorilor, urmarit de reflectoare, oprindu-se pe un podium improvizat intre randurile dintre scaune, spre deliciul tuturor.

Intrat in Cartea Recodurilor pentru cea mai lunga nota muzicala cantata vreodata la saxofon (45 de minute si 12 secunde), artistul a facut o demonstratie publicului, mentinand o nota muzicala vreme de cateva minute, timp in care a strans calduros mana catorva norocosi spectatori.

Artistul a uimit prin caldura cu care si-a tratat publicul si prin entuziasmul sau molipsitor, care a creat extaz printre spectatori. Saxofonistul a interpretat piese renumite printre care “Forever in Love” si “Songbird” (melodie care i-a schimbat viata artistului), dar si piese ritmate de pe albumul “Rhythm & Romance” pe care artistul il promoveaza in acest moment, melodii care au fost foarte bine primite de publicul roman, care a reactionat apaludand, cantand, dansand pe tot parcursul evenimentului.

Kenny G si-a prezentat echipa cu care colaboreaza de ani de zile intr-un mod inedit, ecranele expuse oferind imagini cu fiecare dintre acestia la varste fragede si in ipostaze amuzante, creand o atmosfera foarte placuta.

In timpul evenimentului, artistul a lansat si un concurs, in urma caruia o admiratoare norocoasa a urcat pe scena alaturi de sotul ei, castigand atat un saxofon din partea lui Kenny G, cat si o dedicatie deosebit de romantica pe care Kenny a interpretat-o special pentru cei doi indragostiti.

Artistul si-a incheiat show-ul cu un bis de doua melodii, la cererea publicului, care aplauda in picioare prestatia deosebita a unui saxofonist de o asemenea valoare.

Ultima actualizare Vineri, 08 Mai 2009 07:22
Citeşte mai mult...
 
Sambata are loc pelerinajul anual la Cimitirul Saracilor din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 13:19

Sambata, la Sighetu Marmatiei incepe pelerinajul anual inchinat memoriei martirilor. Evenimentul incepe la ora 9.30, printr-o procesiune de la fosta inchisoare comunista, actualmente Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului si al Rezistentei, la Cimitirul Saracilor. La ora 10.30 este programata Sfanta Liturghie Arhiereasca oficiata de Prea Fericitul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii greco-catolice, urmata de parastasul de pomenire in memoria inaintasilor. La acest eveniment participa episcopul Ioan Sisestean, alaturi de alti episcopi din tara si preoti catolici. Biserica greco-catolica isi comemoreaza episcopii si preotii martiri, precum si pe toti cei care si-au dat viata pentru crezurile lor religioase si politice.

Citeşte mai mult...
 
Trupa maghiara “Kodmon”, la Festivalul de Dans Sportiv din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 11:39

Sambata si duminica, la Sala Polivalenta din Sighetu-Marmatiei se desfasoara prima editie a Festivalului de Dans Sportiv Formatii. Acesta este organizat de Clubul de Dans Sportiv “Mini Maxi Dance Club” si Federatia Romana de Dans Sportiv. Festivalul include Campionatul National de Formatii de Dans Sportiv, precum si - in premiera nationala - Cupa “Chris-teens” la dans sportiv. Alaturi de formatiile cluburilor romanesti desemnate sa reprezinte Romania la campionatele europene si mondiale, la acest regal al dansului si-a anuntat prezenta campioana Ungariei, trupa Asociatiei de dans sportiv “Kodmon” din Miskolc. Ea a luat fiinta in anul 1978 sub conducerea coregrafei Fugeczine Balogh Maria si, de atunci, a ajuns una dintre cele mai celebre formatii unguresti, adunand nu mai putin de 13 medalii de Campion National la standard-mix, 9 medalii de Campion National la formatii de dans sportiv si prestigiosul premiu “Csokonai” pentru calitatea artistica.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet au loc Zilele Scolii George Cosbuc PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 11:33

Incepand de maine, timp de doua zile, la Scoala cu Clasele I-VIII "George Cosbuc" din Sighetu Marmatiei se desfasoara Zilele scolii. Va avea loc un program de zile mari in care elevii se vor intrece in competitii sportive interscolare, vor fi vernisate expozitii, vor avea loc concursuri si simpozioane avand ca tema viata si opera poetului George Cosbuc si va fi lansata cea de-a doua revista a scolii, "Planetarii". Bineinteles, Ziua Scolii "George Cosbuc" se va incheia cu un spectacol de cantece, dansuri, recitari, scenete si parodii. Alaturi de colegii de la scolile din municipiu, la sarbatoarea scolii au fost invitati sa participe colegii de la scoala partener din localitatea Suncuius, judetul Bihor, si din Solotvino, Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet, simpozion international pe tema turismului rural PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 13:58

Primaria municipiului Sighetu Marmatiei deruleaza, in parteneriat cu Primaria Solotvino (Ucraina), Asociatia Microregiunea Tarii Maramuresului, Asociatia MPL, Fundatia CDIMM si Asociatia "Tisa" din Ucraina, proiectul "Pod turistic maramuresean Sighet - Solotvino". Acesta este finantat prin programul de vecinatate Romania-Ucraina, PHARE CBC. In cadrul acestui proiect, in 7-9 mai, la sediul Primariei Sighet va avea loc un simpozion stiintific avand ca tema "Turismul rural si dezvoltarea durabila in regiunile transfrontaliere". Scopul simpozionului este de a prezenta experienta proiectului privind problematica turismului transfrontalier din perspectiva dezvoltarii durabile in regiunile de granita. Cei prezenti vor avea parte si de o aplicatie pe teren in mai multe localitati din Ucraina subcarpatica, cu vizitarea Muzeului sarii si mineritului din Solotvino.

Citeşte mai mult...
 
Pictoriţa Silvia E. Boar îşi serbează ziua de naştere printr-o expoziţie personală PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 10:57

Silvia BoarÎn aceste zile, la Sala Radio Sighet a avut loc vernisajul expoziţiei de pasteluri semnate de profesoara Silvia E. Boar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Baia Mare. 
Lucrările artistei se remarcă prin sensibilitatea cu care abordează culoarea şi, mai ales, măiestria cu care stăpâneşte poate cea mai dificilă tehnică din domeniul artei plastice, cea a pastelului. Născută la Sighetu Marmaţiei, după absolvirea Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara s-a întors în oraşul natal pentru a îmbrăţişa cariera de pedagog pentru a-i învăţa pe copii să vadă lumea cu alţi ochi, să recunoască frumosul şi să-l exprime. Cariera pictorului Silvia E. Boar înseamnă participarea la zeci de expoziţii personale şi de grup, prezenţa pe simezele unor săli de expoziţii de prestigiu, în galeriile şi colecţiile personale din Austria, Canada, Germania, Israel, Italia, Olanda, Polonia, Suedia şi Ungaria. Vernisajul a avut parte de o afluenţă de public rar întâlnită, ca dovadă că lucrările Silviei E. Boar sunt apreciate şi receptate cu aceeaşi căldură cu care se oferă ele privitorului. Personalitatea şi opera Silviei E. Boar au fost subliniate de profesorii Doina Voina, Dorel Todea şi Nicolae Iuga, de pictorii Peter Uto Erzsebet, Aurel Dan şi Gabriel Cociuba şi de eleva Gabriela Turc.

Citeşte mai mult...
 
MAI 2009 “ LUNA MUZEULUI” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Mai 2009 09:17

PROIECT DE EDUCAŢIE MUZEALĂ al Cercului pedagogic al profesorilor de istorie Zona Sighet

În parteneriat cu:

- Muzeul Maramureşului Secţia istorie – arheologie

- Muzeul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

- Muzeul Culturii Evreieşti din Maramureş

- Casa Muzeu acad. dr. Ioan Mihalyi de Apşa

- Rotary Club Sighet

- www.sighet-online.ro

În Calendarul principalelor manifestări culturale (2009) elaborat de Primăria şi Consiliul Local Sighet în luna mai la Sighet se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor. Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor pentru a-i ajuta şă înţeleagă semnificaţia evenimentelor din luna mai la nivelul istoriei locale, naţionale şi universale prin diversele activităţi întreprinse în cadrul educaţiei muzeale.

Ultima actualizare Marţi, 05 Mai 2009 11:25
Citeşte mai mult...
 
Leonard Cohen se intoarce in Romania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Mai 2009 15:56

Leonard CohenDesi se vinde ca elitism pentru mase, muzica lui Cohen nu e pentru oricine. „Pretutindeni exista cate o crapatura, si pe acolo patrunde lumina” spunea artistul canadian, referindu-se la una din cele mai celebre piese ale sale, “Anthem”. Muzica lui Cohen este lumina si intuneric in acelasi timp.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele celor 10 000 de fani romani veniti sa-l vada pe Stadionul Arcul de Triumf, intr-un concert special. Atunci, biletele scoase in vanzare s-au epuizat rapid, lasand multi doritori fara posibilitatea de a asista la eveniment. „Iata de ce am facut toate demersurile pentru a asigura publicului roman un spectacol si in a doua parte a turneului international al lui Leonard Cohen. Locatia a fost aleasa astfel incat sa asigure o capacitate suficienta, care sa satisfaca cererea de bilete atat din partea celor care nu au mai reusit sa prinda un bilet anul trecut, cat si pentru cei care vor sa retraiasca emotiile de atunci” afirma Sorina Burlacu, Director General Events.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 15:58
Citeşte mai mult...
 
Marius Pop in finala online a Guitar Idol 2009 PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 10:34

Marius PopMarius Pop, fiul lui Calin Pop de la formatia Celelalte Cuvinte, reprezinta Romania in finala online aprestigiosul concurs Guitar Idol 2009. El s-a inscris in aceasta lupta, la categoria jazz/fusion, cu o versiune “on steroids” a piesei First Step.

Marius Pop are doar 25 ani, dar a acumulat deja o experienta muzicala de invidiat, cantand si compunand pentru formatii si solisti cum ar fi Conexiuni, Desperado sau Smiley si fiind cunoscut ca unul dintre tinerii muzicieni romani de o reala perspectiva. Ca urmare, el este singurul chitarist romn care a ajuns in finala online a concursului Guitar Idol 2009 si are toate sansele sa se califice in finala live organizata la Londra in cadrul London International Music Show.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 10:43
Citeşte mai mult...
 
Stratovarius la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Mai 2009 05:29

StratovariusCelebrul grup finlandez de power metal STRATOVARIUS va cânta pentru prima dată în România în luna iunie, la Sibiu, în cadrul festivalului Rockin' Transilvania. Grupul va susţine un spectacol de excepţie la ediţia a doua a festivalului, în ziua de duminică, 14 iunie. Menţionăm că acesta va fi singurul concert al grupului în România în anul 2009!

Stratovarius a luat fiinţă în anul 1984 în Finlanda sub numele Black Water. La început, grupul a trecut printr-o serie de schimbări de componenţă, stil şi nume. Membri fondatori ai grupului au fost Tuomo Lassila, Staffan Stråhlman şi John Vihervä. În 1985, grupul şi-a schimbat numele în Stratovarius (o combinaţie între Stratocaster şi Stradivarius), iar chitaristul şi vocalistul Timo Tolkki l-a înlocuit pe Stråhlman. Tolkki a devenit forţa conducătoare şi sufletul grupului, asumându-şi rolul de compozitor. El a adus stilului muzical al grupului nu numai influenţe puternice de rock, ci şi o nuanţă neoclasică. În anul 1989 apare pe piaţă albumul de debut al grupului, intitulat Fright Night. După câteva schimbări în componenţă şi lansarea celui de-al treilea album de studiou, intitulat Dreamspace, avându-l la bass pe noul membru al grupului, Jari Kainulainen, este cooptat şi un nou solist vocal: Timo Kotipelto.

Ultima actualizare Duminică, 03 Mai 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 227 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact